Negativa

Opet. 116. Što je najcrnje, ima ih odavno, ali ne u tolikoj meri. Sinoć sam na potezu ugao Terazija i Prizrenske - Maršala Birjuzova, videla barem 10oricu. Načičkali se pred sve one menjačnice. A još gore je što su dvojicu u Sremskoj sigurno videli i komunalci ali nisu reagovali.

Videla sam u travi nedaleko od kontejnera, neko je bacio barem 20 kutija nekih lekova. jutros kad sam pošla na poso, videla sam samo kutije. kad sam se vraćala vidim da su razbacane unaokolo i tablete.što je najcrnje nisu prazne. ono što meni jutros onako u prolazu i na brzaka viđeno deluje poznato je spazmeks, bromazepam i tegretol
ne mogu da verujem da ljudi bacaju tek tako na ulicu lekove.

Najverovatnije im je istekao rok, a lekari ponekad moraju da prepisu vise nego sto se koristi samo zato sto je to najmanja jedinica koja moze da se prepise... A mozda su to lekovi koji vise nikome ne trebaju, od nekoga ko vise nije sa nama.

Pa nek ih barem ubace u kontejner a ne da bace na ledinu "na izvolte".
Kad ja nađem u mojoj kolekciji neke lekove koji su pred istekom ili im isteko rok, ja ih ispraznim iz folije, ubacim u plastičnu flašu od vode, zgužvam je, zatvorim i kutije takođe iscepkam da se ne vidi da su od lekova i prvo ih umotam u neke novine, sve ubacim u kesu i uvežem pa onda opet sve u kesu sa đubretom. Istu na kraju uvežem.:hvala:

Mislim da bi duplo manje đubreta letelo unaokolo kad bi svi vezivali kese pre nego ih ubace u kontinjer.

p.s. takođe ne verujem da baterije koje se ubacuju na mestima za reciklažu uopšte i recikliraju. Zato ih ja ubacujem u flašicu od vode. Pazim da bude +- :lol: uvrnem i zatvorim flašicu.

Poslednja izmena:
Postoji jedna firma na pocetku Slanackog puta, oni zaista recikliraju, bio sam tamo par puta, zgodno je ako ides autom. Mozda smo im odneli i svih 100 kila raznorazne crknute elektrike.

Plastika je vrlo stetna u prirodi, a baterije su jos gore - to je koncentrat kiseline.

Misli m da su najštetnije kompjuterske komponente čak ima i radioaktivnih komponenti sa dugim vremenom raspada...Ti ''recikleri'' ništa ne p laćaju niti i maju svoje ekipe za sakupljanje pa je mnogima preveliki cim da tamo nose svoj elektronski otpad.

Istina, slabo su rasporedjeni, ali imaju akciju 'kes za tres'... mislim da moze da se nadje na netu. Valjda dolaze na adresu.

Ne mesajmo radioaktivnost tamo gde je nema. Integrisana kola tj. cipovi vrlo lako otkazuju ako budu pogodjeni radioaktivnim bilo cime (zato je razna oprema u svemiru tako uspesno pootkazivala prethodnih decenija).

Postoji jedna firma na pocetku Slanackog puta, oni zaista recikliraju, bio sam tamo par puta, zgodno je ako ides autom. Mozda smo im odneli i svih 100 kila raznorazne crknute elektrike.

Plastika je vrlo stetna u prirodi, a baterije su jos gore - to je koncentrat kiseline.

Електронски отпад, батерије, гајтани, цркнути мобилни телефони и слично смеће може се убацити у одговарајуће контејнере који се налазе у Трговачкој школи (код Радио Београда).

- - - - - - - - - -

442175_zuta-fasada1-foto--m.-beljan_kf.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/447438/Lepo-ili-ruzno-Blistava-terasa-ugrozila-beogradsko-sivilo

Који чобан треба да будеш па да офарбаш лођу како те воља, без икаквог обзира. Ем што је папан оставио и све рке на извол'те.

Ја бих га казнила драконски, исто као и оног манијака који је офарбао зид балкона у жуто-зелено на Булевару код Правног.

Poslednja izmena od moderatora:
Posluzicu se jednim pasusom iz linka:
Kada se malo bolje zagledate videćete da su neke terase i ranije bile obojene žutom bojom, ali fasada zgrade odavno je posivela od čađi i prašine.

Stanar je nesto preduzeo, nije cekao da mu padne plafon na glavu. A sasvim sam siguran da zgrada nije bila ovako jadno prljavo siva na pocetku.

Meni bi pre smetao onaj karambol zastakljivanja. Bolje je da su se dogovorili pa da su jednako radili, vec kad nisu svi. Ni klime na zgradi desno, na stilskoj fasadi, nisu nista bolje.

Poslednja izmena:
Posluzicu se jednim pasusom iz linka:

Stanar je nesto preduzeo, nije cekao da mu padne plafon na glavu. A sasvim sam siguran da zgrada nije bila ovako jadno prljavo siva na pocetku.

Meni bi pre smetao onaj karambol zastakljivanja. Bolje je da su se dogovorili pa da su jednako radili, vec kad nisu svi. Ni klime na zgradi desno, na stilskoj fasadi, nisu nista bolje.

Није морао да фарба дречаво жуто, одакле му право да нарушава боју зграде!

То са застакљивањем је посебна прича, имам посебно мишљење о ликовима који то ураде па направе шупетину од лође или балкона. То ми је тек врхунски примитивизам.

Ја бих га казнила драконски,исто као и оног манијака који је офарбао зид балкона у жуто-зелено на Булевару код Правног.
taj na uglu prote mateje i bulevara je bio i u nekim dnevnim novinama,i secam se da mu je nalozeno da hitno vrati u prvobitno stanje,medjutim,i dan danas stoji kako je ofarbao.

Није морао да фарба дречаво жуто, одакле му право да нарушава боју зграде!

То са застакљивањем је посебна прича, имам посебно мишљење о ликовима који то ураде па направе шупетину од лође или балкона. То ми је тек врхунски примитивизам.

A koja to boja zgrade jeste? Sada se vidi samo cadj. Pa gde se prave tamno sive zgrade? Nigde.

A koja to boja zgrade jeste? Sada se vidi samo cadj. Pa gde se prave tamno sive zgrade? Nigde.

....slazem se...nije on kriv sto niko drugi ni ne pomislja da okreci terasu, ili je ni ne koristi, drugo ko zna koliko ih je u stanu i koliki je stan, mozda jednostavno
mora (kao ja npr.) da neke stvari drzi na terasi jer nema gde...u zgradama u novogradnji retko postoje podrumi, ostave bilo kakve vrste, pa se negde mora odloziti
i ono sto ne moze bas da stoji u stanu...e sad stvar do osobe hoce li sve to lepo spakovati da sa ulice na lici na kontejner....
...nemam nista ni protiv zastakljivanja terasa iz istog razloga....nemamo svi viska sobu gde ce da nam stoi svasta nesto....a i iz razloga sto moj komsiluk koji ima
privatne kuce lozi ugalj, i sto mi je terasa od polovne septembra do polovine aprila faticki neupotrebljiva od garezi iako je perem svakih nedelju do dve dana...dzaba...

...nedavno sam predlozila predsedniku kucnog saveta da predjemo fasadnom bojom celu zgradu (bar jednu ruku) da je osvezimo, kao da sam mu stavila prst u oko,
ali sam zapretila da cu sama da to uradim na svom delu zgrade pa neka strci, kome smeta neka ne gleda, necu da mi propadne izolacija i zidovi zato sto on nece da
da NASE pare za to....

...ko kaze da je starudija?
...drzim ih u jednom ormanu....koji propada polako od kise, snega, sunca....
...od starih stvari imam samo sudje, u kuhinji ali je jos uvek upotrebljivo...

Питам зато што имам комшије којима је застакљени балкон шупетина пуна старог намештаја. Није ми јасно како ветре дневну собу.

Back