Negativa

negativa je sto ce doneti naredbu da moramo da menjamo postanske sanducice i sami snosimo troskove

p.s.mora da je neciji kum otpoceo proizvodnju istih,pa otud ideja o zameni

Mozda to i ne bude tako lose... samo moraju da imaju otvor odredjenih dimenzija... Mislim da nece svi da menjaju. Najpre ce da budu na udaru oni koji su sami sklepali nesto.

Vas dvoje bas zapeli za postanske sanducice......

Jel vam pise neko pisma, razglednice, cestitke, .? Meni niko.....

.I telefonski racun mi se znatno smanjio. Prijatelji se povukli, svako u svoju muku...Razleteli smo se po nebesima, .svako na svoj forum, sa novim prijateljima...koji mogu lako da se lazu..Sta ima da mi pise prijateljica kad zna da znam sve....I kod nje je isto kao i kod mene.
I kafu manje trosim, primetila sam.. Naravno, kad nema vise ni dva sata kafenisanja sa komsinicom....O kome, o cemu, da pricamo, a da nije padez u pitanju? O postanskom sanducetu ?...
.A, to, sa cim mi postar zatrpava sanduce, nikad se nije zvala posta, nit pismo, neg' racun. Racune ne citamo, ne se lazemo. Samo bacimo oko u donji desno ugao, obicno tu uglave cifru, prevrnemo ocima, i vratimo ga u kuvertu. Ja, u poslednje vreme ne radim ni to...Samo ih liferujem u fioku,pa dokle se moze. Jedino redovno placam telefon i internet, i to zbog sanduceta ! Jedino aktivno postansko sanduce mi je ovo virtuelno. Tu, zaista, nadjem svasta....pisma, lepe zelje, cestitke, pozdrave.......i, sto je najvaznije, nema racuna !

E, sad, sto je fora, to virtuelno sanduce skuplje je,nego ovo novo, evropsko.
Svakog meseca ga placam dve hiljade i neki dinar, i ne zalim se, a, za ovo realnometalno digli smo frku kako nam je skupo, iako ga platimo samo jednom.
Pri tom je dozivotno . Ili, barem, dozivotno dok zivi EU i njeni standardi.

Mozda to i ne bude tako lose... samo moraju da imaju otvor odredjenih dimenzija... Mislim da nece svi da menjaju. Najpre ce da budu na udaru oni koji su sami sklepali nesto.

U pravu si. Ja necu, iako nije sklepano Lepo cu ga skinuti pre najavljene zamene, tako da, nit sam ga imala, nit imam sta da menjam. Pa, u fazonu onog APP zakona. Bas da vidim postara gde ce da mi, u tom slucaju, ostavlja, tu nazovi, postu.
Ako ne uspe ta fora, e,onda lepim umrlicu na vrata. Valjda ce razne ustanove shvatiti da vise nema potrebe da mi pisu.

Grebo, duso....Jel tebi danas stiglo pismo od EDB? Meni jeste, i ne smem da ga procitam.

Vas dvoje bas zapeli za postanske sanducice......

Jel vam pise neko pisma, razglednice, cestitke, .? Meni niko.
....

Ni meni bas ne pise. Svih 100% stvari koje zateknemo u sanducetu su reklame i racuni. Reklame stizu skoro svaki dan, racuni onda kada stizu. Ne bojimo ih se, jer je najveci infostan, a on je stalan (dok ne postskupi, al to prvo cujemo na tv). Ostali nisu veliki i ne 'setaju' mnogo.

Iskreno, poslednji put sam rukom pisao pismo kad sam bio u vojsci (isto i za primanje pisama). Nit' pre nit' posle toga... Otislo sve na elektriku, kao sto i sama kazes.

e dobro ste me podstakli da i ja kazem koju negativa je sto mi neke osobe na vlasti vise ne pisu a nekada jesu i ja sam se njihovom pisanju toliko radovao i iz tog pisanja mnogo naucio. Da li nemaju inspiraciju, vremena ili ih je vlast promenila pa ne nalaze zadovoljstvo u ucenju drugih ja ne znam ali to sto ne dobijam poruke je prava negativa

Ni meni bas ne pise. Svih 100% stvari koje zateknemo u sanducetu su reklame i racuni. Reklame stizu skoro svaki dan, racuni onda kada stizu. Ne bojimo ih se, jer je najveci infostan, a on je stalan (dok ne postskupi, al to prvo cujemo na tv). Ostali nisu veliki i ne 'setaju' mnogo.

Iskreno, poslednji put sam rukom pisao pismo kad sam bio u vojsci (isto i za primanje pisama). Nit' pre nit' posle toga... Otislo sve na elektriku, kao sto i sama kazes.

U celoj toj 'racunskoj' prici, negativan je moj osecaj da mi se kalendarski mesec osetno skratio.Taman isplatim jedne racune, evo, stizu drugi.

Na vestima B92 veceras saznadoh da postoje marketi za siromasne !z:shock:
Gde su ti SOS marketi i da l je moguce da su nas tako podeli ?

...dobro dosao u stvarni svet....z:(

...tih marketa ima vec rekla bih 2-3 godine, i ima ih u celom gradu, u svakom
naselju...cak i po nekoliko ako su naselja veca...inace pisali smo o tome na
dip-u ima tema kako sastavljate kraj sa krajem...

Na vestima B92 veceras saznadoh da postoje marketi za siromasne !z:shock:
Gde su ti SOS marketi i da l je moguce da su nas tako podeli ?
Ima kod mene u kraju al tako zavučen da većina ljudi ne zna gde je...Ustvari malo veća trafika ona izdužena je pretvorena u SOS market...
@tema...
Pričala mi mama danas u njenoj školi klinac,4.-ti,5.-ti razred namerno ubacio šibicu u školski kontejner koji se nalazi u prizemlju škole zamalo da je zapalio celu školu...I još ga snimila kamera...Ovde se ništa ne menja...Ja da sam na mestu Evrope ne bi nas primio ni za 50 godina...

Nekada su postojale prodavnice, tipa Gorica, gde su cene bile nesto nize nego u Centropromu i ostalim poslugama, ali nikad nije bilo prodavnica za siromasne.
U te Gorice smo isli svi, bez obzira na finansijski status, jer je tu bilo cesto bolje i svezije robe nego u ostalim prodavnicama..
.Pa, stvarno, nemam reci......Bagra jedna..

Meni je skoro iza kuce, tako da tu kupim sta mi treba...Primecujem ovih dana da je prazan....ne znam sta je razlog...a, za velike, sad sve manje, kupovine idem u Metro...

Ima kod mene u kraju al tako zavučen da većina ljudi ne zna gde je...Ustvari malo veća trafika ona izdužena je pretvorena u SOS market...
@tema...
Pričala mi mama danas u njenoj školi klinac,4.-ti,5.-ti razred namerno ubacio šibicu u školski kontejner koji se nalazi u prizemlju škole zamalo da je zapalio celu školu...I još ga snimila kamera...Ovde se ništa ne menja...Ja da sam na mestu Evrope ne bi nas primio ni za 50 godina...

Kad si kod paljevine, jel si cuo za onu trafiku u 29-tom? Zapalio je neko, a decko bio unutra..z:shock:

Ma, nece nas ni primiti...Nismo mi ni za gde..

Nekada su postojale prodavnice, tipa Gorica, gde su cene bile nesto nize nego u Centropromu i ostalim poslugama, ali nikad nije bilo prodavnica za siromasne.
U te Gorice smo isli svi, bez obzira na finansijski status, jer je tu bilo cesto bolje i svezije robe nego u ostalim prodavnicama..
.Pa, stvarno, nemam reci......Bagra jedna..

Meni je skoro iza kuce, tako da tu kupim sta mi treba...Primecujem ovih dana da je prazan....ne znam sta je razlog...a, za velike, sad sve manje, kupovine idem u Metro...
Čudi me da nisi čula.Bilo u medijima valjda ima godinu dana,možda i jače da su otvorili...Al sve negde što ti kažeš bogu iza tregera...

Čudi me da nisi čula.Bilo u medijima valjda ima godinu dana,možda i jače da su otvorili...Al sve negde što ti kažeš bogu iza tregera...

Meni smeta ta socijalna podela....Jedan komsija ide u prodavnicu za siromasne, a drugi u koju, za bogate?
Zar nam nije dosta podela ...barem podela imamo koliko hoces, sad nam treba jos i ovo?

Meni smeta ta socijalna podela....Jedan komsija ide u prodavnicu za siromasne, a drugi u koju, za bogate?
Zar nam nije dosta podela ...barem podela imamo koliko hoces, sad nam treba jos i ovo?

...to moze da smeta, ali penzioner sa penzijom od 11.000 ili 13.000 ne moze
da pazari u Maxi-ju, ili moze, ali koliko puta..vec smo mi podeljeni odavno, i
sta mislis gde kupuje oviliki ne zaposleni narod....samo neka ih otvore sto
vise...inace ce mnogi od nas od pola meseca grickati samo nokte...z:mrgreen:

Pa nema tu.Podela iz 90.-tih na extremno siromašne,polu-siromašne.bivši srednji sloj sa jedne i razne lopove tajkune i kriminalce,različitog nivoa bogatstva sa druge je zadržana...

...to moze da smeta, ali penzioner sa penzijom od 11.000 ili 13.000 ne moze
da pazari u Maxi-ju, ili moze, ali koliko puta..vec smo mi podeljeni odavno, i
sta mislis gde kupuje oviliki ne zaposleni narod....samo neka ih otvore sto
vise...inace ce mnogi od nas od pola meseca grickati samo nokte...z:mrgreen:

Veze nemam...valjda tamo gde i ja....tako sam mislila do ovih vesti, i vasih objasnjenja...Vidim samo da je moj Maxi pun naroda,
sad cu bas da zovem prve komsije da pitam...z;)

Back