perunihrast
Početnik
- Poruka
- 22
Да ли вам се десило да вам комшија стави церову грану на врата стана? Мени се десило и још увек ми није јасно шта је то требало комшиници. Од 6. јануара не разговарам са њом јер ово доживљавам као магијски напад, а у најмању руку мешање у мој обичај да ништа не прослављам. Ја нисам припадник ниједне цркве и нико никада, ни док су ми били живи родитељи, није донео бадњак. Колико знам бадњак треба свако сам да донесе, било да оде са секиром по њега у „дивљину“, било да га купи на улици. Да ли сте чули за овако нешто и да ли би унели грану коју вам је неко (са ко зна каквом намером) оставио и то не поред улазних врата, него баш на врата да морате да је склоните. Гранчица је око 50 цм. Најгоре је што када сам је склонио што даље од моје територије, комшиница је подигла са пода и прислонила, овог пута близу оквира врата.
Шта треба да мислим о овоме? Да је нешто врачала или да зна о србској традицији још мање од мене? Гранчица је и даље прислоњена на зид. До овог случаја сам био у добрим односима са њом.
Шта треба да мислим о овоме? Да је нешто врачала или да зна о србској традицији још мање од мене? Гранчица је и даље прислоњена на зид. До овог случаја сам био у добрим односима са њом.