Недостатак српског национализма је највећи проблем Србије!

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Да, недостатк национализма је оно што је уназадило Србију у последњих 70 година...али да не идемо толико далеко у прошлост...кренимо од деведестих.
Србија деведесетих је на власти имала комунисте који су и даље бајали о светској револуцији, братству јединству, југославији........ Прдели су о стварима које у пракси нису постојале и које, реално није желео нико осим шачице залуђених идиота.
Док су други народи увелико радили на својим националним државама, док су јачали свој национални идентитет, српски комунисти су серкали о Титу ,о социјализму, о правом комунистичком путу.
када је почело пушкарање сви су већ имали разрађене националне војске, паравојске а Србија је се и даље клела у неспсобну ЈНА коју је дала хрвату кадијевићу на управљање.
Када смо се већ распичкали и распали и створили самосталне државе, једино је Србија терала инат себи и српски комунисти (СПС+ЈУЛ) су инсистрирали на накаквој СР Југославији........ док су сви добили своја национална обележја нас су терали да се дивимо некаквој плаво-бело-црвеној тробојци....... Док су остали увелико били Словенци, Бошњаци, македонци, спрски комунисти су инсистирали да ми и даље будемо југословени........ Свако је у бишој земљи ратовао за своју матичну државу једино Срби нису ратовали за Србију већ за Југославију......
Да, сви остали су успели да одраде свој посао и да напарве себи државу по мери захваљујући национализму, једино у Србији није било правог национализма већ пројугословенске комунистичке диктатуре брачног пара Милошевић који је живео за југославију а за Србију им је пуцао прслук.

Чак и по формалном паду комунизма 5.10.2000. у Србији се готово ништа није променило...на власт стижу деца комунистичких мешетара, отимају, грабе, краду, улизују се и спречавају да се у Србији коначно испољи неопходни српски национализам који је, пракса из окружења тако говори, основа опоравка нације и државе...... наши комунистички унуци и синовци се и даље посипају пепелом, све прихватају, сва аминују, са свима шурују, раде неке ствари које су отворено против српске државе и народа само да би добили алиби и заштиту за свој лоповлук и антидржавно деловање...Главни политички аксиом у Србији је "усрећити странца" а Србина ко ј.бе! Већ 15 година је у Србији постало небитно шта каже народ, већ је битно само оно што кажу "наши западни пријатељи" или понекад "наша руска браћа"....... гледамо друге а не себе, зато и јесмо у запећку....... јер ако сами себе не поштујемо, како можемо очекивати да нас неко други поштује?

Оно што је Србији потребно је да се коначно пробуди национализам, да се коначно боримо за себе свим дипломатским, економским, културним...средствима а да од свих са стране узимамо само оно од чега ћемо и ми имати користи.

П.С.
Србија је једина држава бише СФРЈ која у последњих 25 година није изменила националну структуру становништва.

Poslednja izmena:
Да, недостатк национализма је оно што је уназадило Србију у последњих 70 година...али да не идемо толико далеко у прошлост...кренимо од деведестих.
Србија деведесетих је на власти имала комунисте који су и даље бајали о светској револуцији, братству јединству, југославији........ Прдели су о стварима које у пракси нису постојале и које, реално није желео нико осим шачице залуђених идиота.
Док су други народи увелико радили на својим националним државама, док су јачали свој национални идентитет, српски комунисти су серкали о Титу ,о социјализму, о правом комунистичком путу.
када је почело пушкарање сви су већ имали разрађене националне војске, паравојске а Србија је се и даље клела у неспсобну ЈНА коју је дала хрвату кадијевићу на управљање.
Када смо се већ распичкали и распали и створили самосталне државе, једино је Србија терала инат себи и српски комунисти (СПС+ЈУЛ) су инсистрирали на накаквој СР Југославији........ док су сви добили своја национална обележја нас су терали да се дивимо некаквој плаво-бело-црвеној тробојци....... Док су остали увелико били Словенци, Бошњаци, македонци, спрски комунисти су инсистирали да ми и даље будемо југословени........ Свако је у бишој земљи ратовао за своју матичну државу једино Срби нису ратовали за Србију већ за Југославију......
Да, сви остали су успели да одраде свој посао и да напарве себи државу по мери захваљујући национализму, једино у Србији није било правог национализма већ пројугословенске комунистичке диктатуре брачног пара Милошевић који је живео за југославију а за Србију им је пуцао прслук.

Чак и по формалном паду комунизма 5.10.2000. у Србији се готово ништа није променило...на власт стижу деца комунистичких мешетара, отимају, грабе, краду, улизују се и спречавају да се у Србији коначно испољи неопходни српски национализам који је, пракса из окружења тако говори, основа опоравка нације и државе...... наши комунистички унуци и синовци се и даље посипају пепелом, све прихватају, сва аминују, са свима шурују, раде неке ствари које су отворено против српске државе и народа само да би добили алиби и заштиту за свој лоповлук и антидржавно деловање...Главни политички аксиом у Србији је "усрећити странца" а Србина ко ј.бе! Већ 15 година је у Србији постало небитно шта каже народ, већ је битно само оно што кажу "наши западни пријатељи" или понекад "наша руска браћа"....... гледамо друге а не себе, зато и јесмо у запећку....... јер ако сами себе не поштујемо, како можемо очекивати да нас неко други поштује?

Оно што је Србији потребно је да се коначно пробуди национализам, да се коначно боримо за себе свим дипломатским, економским, културним...средствима а да од свих са стране узимамо само оно од чега ћемо и ми имати користи.

П.С.
Србија је једина држава бише СФРЈ која у последњих 25 година није изменила националну структуру становништва.

Ne znam koliko godina imas, ali po prve dve ili tri recenice bih rekao da zivis u teskoj iluziji i da si tipican primerak vrste coveka koja odumire.

Ne volim reč “budnost”, ali je razumem. Treba biti budan. Mi smo pre rata bili uspavani, pa smo onda dobili komuniste.

- - - - - - - - - -

Ne znam koliko godina imas, ali po prve dve ili tri recenice bih rekao da zivis u teskoj iluziji i da si tipican primerak vrste coveka koja odumire.

Могуће...за разлику од тебе, првог коментатора који је изгледа већ одумро.

И нема они који су се клели у српство постадоше издајници или су отишли у СНС или се клаљају Путину и новој совјетији.

Не лупетај.........
vahidrk1.gif

ima i previse tog vasarskog nacionalizma
najjaca fora je sto se pozivate na ustaski dekor i muhamedansko mlacenje prazne slame:hahaha:
kao treba se na to ugledati
s druge strane svi ste redom izgubili realni suverenitet nad svojim teritorijama,radna mesta,skolovanje,lecenje a masete zastavicama kao poluretardirani idioti

После скоро век одрођавања у име пропалих творевина под именом ,,Југославија" није ни чудо.

- - - - - - - - - -

Ни ја не знам колико си ти имао година почетком деведесетих, али нико у власти Србије није причао и заузимао се за српски интерес и државу.

П.С.

Тачно тако, брате!

После скоро век одрођавања у име пропалих творевина под именом ,,Југославија" није ни чудо.

- - - - - - - - - -

Ни ја не знам колико си ти имао година почетком деведесетих, али нико у власти Србије није причао и заузимао се за српски интерес и државу.

Тачно.

- - - - - - - - - -

Тачно тако, брате!

Хвала.

Колико има оних који воле Србију. Мало. А оних који воле Русију нажалост много више.
Уствари тај број је скоро подударан.
Свако ко воли Русију воли и Србију.
Док год је Русија била фактор од значаја Србија је напредовала.

Nedostatak srpskog nacionalizma jeste problem. Takodj je problem što je zahvaljujući turbo-folk nacionoalizmu ili kako da nazovem ono kvazi srbovanje u zapećak stavljen onaj pravi istinski u samom narodu. Što se države tiče, ne postoji desna opcija...ma koliko se neki upinjali..jer ni dveri ni DSS ni bilo ko od tzv desnih ne radi to na način koji odgovara ovom trenutku..Iako mi se program Dveri dopadao, smatram da se previše bave stvarima koje su opšte i nisu konkretne..tipa SRBIJA DA BUDE VELESILA, SRBIJA DA **** MAMU SVIMA I SL..to dobar nacionalista u ovom istorijskom trenutku ne sme da viče..govorim o zvaničnicima
DSS i ostali koji u svom sastavu imaju D , njih neću ni da spominjem-..a i SRS koji je od istorjski pedigrirane stranke postao leglo nepismenog i divljeg..a nadasve pokazuju odredjenu dozu kompleksa..
Dobar nacionalista danas će se potruditi da usadjivanjem nacionalnog osecaja u svoju decu obezbedi kontinuitet očuvanja nacionalnog identiteta, uticaće svojim glasom , prisustvom i sl. na rad lokalnih samouprava. Izlaziće na proteste kad god je neka veća promena koja nije dobra za društvo iako to nije samo njegova ******..baviće se svojom okolinom...NEĆE BITI JEBENI ZOMBI dok ljudi oko njega nevino stradaju od bahate politike i vlasti.
DObar nacionalista danas je težak a ipak lak zadatak...bitna je brojnost..da ljudi shvate da ZAJEDNO MOGU a sami ROBUJU

- - - - - - - - - -

to nije tačno
ja volim Srbiju a Rusija je za mene imperija kao i USA..trenutno manje zlo za nas..ali samo trenutno..mada, pitanje je da li je manje zlo...jer smo mi za nju samo predmet trgovine

Српске комуњаре су, у договору са усташама, преко грбаче народа створиле рат и развукле га са ЈНА (Крајишници и добровољци би сами средили усташе) да би скренули пажњу од својих радњи.
Покрали су и сакрили паре, обезбедили децу, формирали нове партије, спречили декомунизацију и обезбедили пензије и привилегије, опет преузели приватизовану привреду, исцрпели енергију и мотивацију народа и изкомпромитовали Србију и Српство.

..........

Српски национализам је ја волим Србију. А Русија јесте нама пријатељска држава то стоји. Треба неговати добре односе са Русијом али ништа више од тога.

Nedostatak srpskog nacionalizma jeste problem. Takodj je problem što je zahvaljujući turbo-folk nacionoalizmu ili kako da nazovem ono kvazi srbovanje u zapećak stavljen onaj pravi istinski u samom narodu. Š

Управо о томе говорим...То није српски национализам, то је протажирање југословенства и комунизма превасходно преко истакнутог члана Југословенске Удружене Левице (касније члана ДС) , и власника ТВ ПИНК, Жељка Митровића.......То нема додирне тачке са српским национализмом већ класична удбашка југословенска, црвена кухиња

Poslednja izmena:
Nedostatak srpskog nacionalizma jeste problem. Takodj je problem što je zahvaljujući turbo-folk nacionoalizmu ili kako da nazovem ono kvazi srbovanje u zapećak stavljen onaj pravi istinski u samom narodu. Što se države tiče, ne postoji desna opcija...ma koliko se neki upinjali..jer ni dveri ni DSS ni bilo ko od tzv desnih ne radi to na način koji odgovara ovom trenutku..Iako mi se program Dveri dopadao, smatram da se previše bave stvarima koje su opšte i nisu konkretne..tipa SRBIJA DA BUDE VELESILA, SRBIJA DA **** MAMU SVIMA I SL..to dobar nacionalista u ovom istorijskom trenutku ne sme da viče..govorim o zvaničnicima
DSS i ostali koji u svom sastavu imaju D , njih neću ni da spominjem-..a i SRS koji je od istorjski pedigrirane stranke postao leglo nepismenog i divljeg..a nadasve pokazuju odredjenu dozu kompleksa..
Dobar nacionalista danas će se potruditi da usadjivanjem nacionalnog osecaja u svoju decu obezbedi kontinuitet očuvanja nacionalnog identiteta, uticaće svojim glasom , prisustvom i sl. na rad lokalnih samouprava. Izlaziće na proteste kad god je neka veća promena koja nije dobra za društvo iako to nije samo njegova ******..baviće se svojom okolinom...NEĆE BITI JEBENI ZOMBI dok ljudi oko njega nevino stradaju od bahate politike i vlasti.
DObar nacionalista danas je težak a ipak lak zadatak...bitna je brojnost..da ljudi shvate da ZAJEDNO MOGU a sami ROBUJU

- - - - - - - - - -

to nije tačno
ja volim Srbiju a Rusija je za mene imperija kao i USA..trenutno manje zlo za nas..ali samo trenutno..mada, pitanje je da li je manje zlo...jer smo mi za nju samo predmet trgovine
То тренутно је око два века, тј откада постоји савремена српска држава.

100. „Кад је Милош Србе саслушао,
101. „Од паше се, кадо, одвојио
102. „У планину, ђе зимују виле,
103. „Сам сјеђаше, и књиге писаше,
104. „На војводе и на буљубаше,
105. „Капетане и на барјактаре,
106. „На кнезове и селске кметове;
107. „Овако им у књигам' говори:
108. „ „Браћо моја, Српске војеводе!
109. „ „Барјактари, млади капетани!
110. „ „Побацајте куке и мотике,
111. ,, „Па удрите по селима Турке,
112. „ „Ви кнезови и селски кметови!
113. „ „Дижите се скупа на оружје,
114. „ „Јали сада, ја више никада,
115. „ „Јер оћемо скупа изгинути
116. „ „Д'јеца наша муке допанути
117. „ „И под Турским јармом останути;
118. „ „Но на ноге, моји соколови!
119. „ „Припашите свијетло оружје,
120. „ „Из потаје коње изведите,
121. „ „Па ви мене на Љубић одите;
122. ,, „Ваља, браћо, на мејдан изићи,
123. „ „За Ришћанску вјеру умријети,
124. „ „Јер је гуја пала крај Мораве,
125. „ „Љута гуја, паша Ћаја-паша,
126. „ „И са пашом петнаест иљада,
127. „ „Убојника, љута Арнаута,
128. „ „Та млого су мајки уцв'јелили
129. ,, „И Српскога робља наробили
130. „ ,,И нашијех цркви опустили.“ „

......

351. „А кад бише уз клисуру Турци,
352. „Изиђоше из горе хајдуци,
353. ,,Па међу се упустише Турке,
354. „На њих живу ватру оборише,
355. „И ту млоге, кадо, изранише,
356. „На их даље ћерат' отидоше;
357. „Хајдуцима сустадоше руке,
358. „Сијекући по клисури Турке;
359. „Да с' не беше Мутав преставио,
360. „Ни један ти не би остануо,
361. „Ето вале твога Ћаја-паше,
362. ,,Па ти било мило ил' не било.“
363. Па са куле врани одлећеше,
364. А кадуну тужну оставише.

И нема они који су се клели у српство постадоше издајници или су отишли у СНС или се клаљају Путину и новој совјетији.

Провокатору један, данашња Русија нема никакве везе са СССР-ом и теби је то савршено јасно. Нова Совјетија постоји, али то је она ткз. ЕУ, а не Русија.

Такође, и ти си један од тих издајника који су подржавали СНС, будући да си био члан њихове марионетске творевине: СНП 1389.

Тако да немој ти молим те никоме да држиш некакве ,,лекције" у вези тога.

Управо о томе говорим...То није српски национализам, то је протажирање југословенства и комунизма превасходно преко истакнутог члана Југословенске Левице (касније члана ДС) , и власника ТВ ПИНК, Жељка Митровића.......Ти нема додирне тачке са српским национализмом већ класична удбашка југословенска, црвена кухиња

Тачно. Југословени су настали захваљујући Србима, Срби су направили југославију, да би данас ти исти југословени у много случајева били непријатељи Срба. Негде је направљена грешка, или више њих, вероватно.
А поменута удба није више баук ал чињеница је да и даље постоји нека тајна веза, видљива пре свега у културном сектору, где нпр на позоришним такмичењима у Србији награде добијају позоришта из хрватске, ту треба ударити снажно и бескомпромисно, растерати црвену банду.

Српски национализам је ја волим Србију. А Русија јесте нама пријатељска држава то стоји. Треба неговати добре односе са Русијом али ништа више од тога.
Сви који воле Србију исто тако знају да с обзиром на величину иста мора имати неког/неке на својој страни, јер и арнаути, Uјкани и новоизмишљене Бошње имају своје подржаваоце.

Back