Недостатак српског национализма је највећи проблем Србије!

Srbija je krepala jos 1918.Ovo danas je sprdija.Jedino Republika Srpska me podseca na kraljevinu Srbiju do 1918, valjda imaju nesto tog starog srpskog smeka, ovo ostalo skart po svim pitanjima, djubre.

Зато се треба борити за обнову истинске, аутентичне Србије, а не причати како је она ,,мртва". Не може она да буде мртва, док год живи у нама. Пет стотина година Србија је била под турском окупацијом, али она није била мртва него је живела у нашим Светим Прецима који су, с колена на колено, преносили Српски Косовски Завет и заклињали своје потомке да обнове Србију и српску државу.

Да, зато су је и обновили. Јер су имали Вере,имали су снаге и имали су одлучност. Србија је, иако под турским ропством, била жива јер су и наши Свети Преци били живи. А Србија данас може да буде ,,мртва" онолико колико смо ми мртви.

Зато не треба да кукамо и да говоримо да је Србија мртва, већ треба аваким даном да се боримо за њену обнову. Да будемо ко наши Свети Преци.

Зато се треба борити за обнову истинске, аутентичне Србије, а не причати како је она ,,мртва". Не може она да буде мртва, док год живи у нама. Пет стотина година Србија је била под турском окупацијом, али она није била мртва него је живела у нашим Светим Прецима који су, с колена на колено, преносили Српски Косовски Завет и заклињали своје потомке да обнове Србију и српску државу.

Да, зато су је и обновили. Јер су имали Вере,имали су снаге и имали су одлучност. Србија је, иако под турским ропством, била жива јер су и наши Свети Преци били живи. А Србија данас може да буде ,,мртва" онолико колико смо ми мртви.

Зато не треба да кукамо и да говоримо да је Србија мртва, већ треба аваким даном да се боримо за њену обнову. Да будемо ко наши Свети Преци.

Ништа додати.

Nije 500 nego 300, menjaj.

Само немој да ми доводиш руског окупатора.

Druže, slažem se ..medjutim...Srbija je bila pod turcima 345 godina. ne 500

Elem, da bi Srbija bila živa, Srbi moraju znati ko su, šta su, koliko su...

Мислим да нема никаквог смисла, а ни потребе преузимати ту глобалистичку терминологију ( национализам), која, што због историјских,што због савремених конотација, носи један негативни предзнак.
Зато сматрам да је много боље и исправније говорити о недостатку родољубља и државотворности као о основном пшроблему у држави Србији и код великог дела Срба.
Глобалистичке теорије и праксе у прошлом веку, без обзира на идеолошки предзнак, су створиле ову ситуацију и зато је указивање на то најпречи задатак у држави Србији и на њега се треба концетрисати.

Знам за шта се Дуле залаже.

Па да знаш, знао би да да се ја залажем за слободну и независну Србију која је заснована на својим духовним, националним и државотворним изворима. И знао би да се залажем за равноправну сарадњу Србије са Русијом и са другим Православним народима и државама.

Руске окупаторе и руску окупацију никад нисам помињао и ти то, провокатору удбашки, врло добро знаш. Никада нисам говорио да Русија треба да нас окупира, напротив, увек сам био против оних који су тако говорили. Дакле, то су моји ставови, а све остало твоје глупе пројекције и лажи.

И ако неко иначе говори о ,,руским окупаторима" и ,,руској окупацији", онда си то ти.

- - - - - - - - - -

онда о томе видите на теми која се бави Русима

Ма бре пријатељу, пусти бре будалу, видиш да је он обичан лажов и провокатор.

Да, али то само значи да се треба борити и залагати за духовну, националну и држаотворну обнову Српства. Дакле, треба се борити а не причати како је Србија ,,мртва", итд.

ПС: Извињавам се због грешке.

Мислим да нема никаквог смисла, а ни потребе преузимати ту глобалистичку терминологију ( национализам), која, што због историјских,што због савремених конотација, носи један негативни предзнак.
Зато сматрам да је много боље и исправније говорити о недостатку родољубља и државотворности као о основном пшроблему у држави Србији и код великог дела Срба.
Глобалистичке теорије и праксе у прошлом веку, без обзира на идеолошки предзнак, су створиле ову ситуацију и зато је указивање на то најпречи задатак у држави Србији и на њега се треба концетрисати.
Е, откад ја то исто говорим...

Да, али то само значи да се треба борити и залагати за духовну, националну и држаотворну обнову Српства. Дакле, треба се борити а не причати како је Србија ,,мртва", итд.

ПС: Извињавам се због грешке.
А што ти мени нешто замераш, кад то исто све време говорим?

Сва суштина мога мотива да се јављам на једном оваквом узалудном пдф као што је "политика" је управо у томе, да повремено подсетим људе како је бесмислено само причати и понављати треба ово, треба оно, а ништа конкретно не радити на афирмисању српских вредности...

А што ти мени нешто замераш, кад то исто све време говорим?

Сва суштина мога мотива да се јављам на једном оваквом узалудном пдф као што је "политика" је управо у томе, да повремено подсетим људе како је бесмислено само причати и понављати треба ово, треба оно, а ништа конкретно не радити на афирмисању српских вредности...

Ја теби замерам острашћеност која је видљува на неким темама. Зато што неки људи имају другачије ставове од тебе, ти идеш толико далеко да их етикетираш, кажеш да они нису Срби, као да си ти позвана да о томе одлучујеш, такође стално неком замераш да се не бори за Српство, као да се ти једино бориш за Српство, што наравно није тачно. Ено, ја ти на оној теми о Гаврилу написах да и ја потичем из породице која се активно борила за Српство и ја у томе учествујем на разне начине, а верујем и остали форумаши овде (онај родољубиви део, наравно).

Тако да ја немам проблем са твојим ставовима (са многим твојим ставовима се потпуно слажем), већ са тим твојим понашањем, острашћености и склоности ка етикетирању других која постоји код тебе.

Зато нам и фали национализам.
црвени су све уназадили.

- - - - - - - - - -

1945 додуше хвал Богу на кратко.

Совјет...ако ћемо искрено

sarajevo001.jpg

Poslednja izmena:
Заветници у Сарајеву одали почаст хероју Гаврилу Принципу
30.06.2014. -

Поводом обележавања стогодишњице Сарајевског атентата делегација Српског сабора Заветници посетила је Сарајево и на месту где је Гаврило Принцип извршио атентат на Франца Фердинанда раширила транспарент са ликом Гаврила Принципа и натписом “Српски принцип заувек живи”. Транспарент је развијен непосредно пред почетак званичне церемоније у част Франца Фердинанда. Окупљени грађани као и представници ЕУ који су се ту налазили са неверицом су посматрали цео догађај. Церемонија под називом “Дан мира”, заказана у Сарајеву за Видовдан, имала је за циљ да окриви Србе за избијање Првог светског рата. У Београду је протеклих дана одржана слична манифестација под називом “Дани Сарајева” чији је циљ био да се личност Гаврила Принципа демонизује и да се он окарактерише као терориста а не као оно што јесте – један од највећих хероја двадесетог века.

Будући да за Заветнике Гаврило Принцип представља симбол српске борбе за слободу и будући да се наша Влада дистанцира од Гаврила Принципа и прихвата кривицу за рат у коме су Срби највише страдали и због ког су доживели трајни биолошки инвалидитет, желели смо да овим симболичним гестом одамо признање великом хероју и покажемо и докажемо да је наш став о Принципу заправо став већине Срба са обе стране Дрине. Делегација Заветника је у повратку из Сарајева посетила Источно Сарајево, Пале и Вишеград.

Врачарац, сви ти "Дани Сарајева" и "Дани мира" и сличне активности и промотивне аљктивности само показују сав апсурд ЕУро атланске политике. Западне земље савезнице у Првом рату се не одручу своје улоге и победе, али у исто време учествују у "новом читању" историјских чињеница, које није нипта друго до рехабилитација К&К монархије и Кајзерове Немачке и њихове улоге у том рату, кроз лик и дело и улогу Франца Фердинанда, а све то због дневно политичке ситуације.
Посебно бедно је што у томе учествује и српска страна , фактички пљујући саму себе, кроз узимање учешћа у таквим догађијима, опет због дневно политичке користи, мада се ни она не одриче славне улоге Србије у Првом рату( згодно је китити се туђим перјем).
Лицемерје је бескрајно и зато се његово разоткривање тако жустро напада.

Back