Nedeljni raspored serija i najave

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Otkazane

Painting with John
Doogie Kamealoha, M.D.
The Spiderwick Chronicles i Nautilus dve nove serije koje je narucio Disney+, a onda odustao kad su vec snimljene, mozda ih vidimo negde drugde
The Tourist
The Idol sa Weekndom

Veliko iznenadjenje od Amazon Prime - A League of Their Own i The Peripheral su otkazani iako su prvo bili obnovljeni za drugu sezonu, obe serije su prihvacene od publike i imale ocenu 7,6 na imdb. Posebno cudi The Peripheral SF sa Chloe Grace Moretz.

Nova kategorija Resurrected :D
Warrior Nun - pisao sam vec o tome da su se ljudi koji vole ovu seriju izborili da se serija posle otkaza vrati na ekrane sa tri filma

Obnovljena samo jedna serija u prethodnih mesec dana
And Just Like That

Serije koje pocinju snimanje u septembru :D

Malo bolja situacija. Vec pocinju snimanja. :)

What We Do In The Shadows (S6), Sullivan's Crossing (S2), Gangs of London (S3), Bad Sisters (S2), En Place (S2), Peacock (S2), Ridley (S2), SEAL Team (S7)
The Witcher (S4) sa novim Geraltom
We Are Lady Parts (S2) :D ovo gledajte ako niste do sada :ok:

Trebao je i Peripheral da pocne da se snima, ali ih syebase pre par dana.

Od novih

Alien - konacno pocinje snimanje Alien serije. A radi se i novi film Alien: Romulus, Ridley Scott producent, rezija Fede Alvarez (Don't Breathe 1 i 2, Texas Chainsaw Massacre, Evil Dead). Malo radosti za sve koji vole Alien. :D

Metropolis - Apple pravi rimejk SF filma Metropolis iz 1927. u vidu mini serije.

The Savant - jos jedna Appleova serija. Krimi akcija sa Jessica Chastain.

Wanda - FX snima spinoff serije Snowfall

Insomnia - Paramount pravi seriju po romanu Sarah Pinborough poznate po Behind Her Eyes.

Butterfly - spijunski triler po stripu o tajnom agentu koji zivi u Juznoj Koreji gde ce ga stici posledice njegovih odluka iz proslosti.

Ransom Canyon - vestern, drama, romansa, smestena u Teksas i pricu o tri rancerske familije

The Jetty - nova serija za simpaticnu Jennu Coleman. Jenna glumi detektivku koja ce povezati nekoliko cudnih slucajeva u jednu pricu u ovom trileru koji pravi BBC.

Pocela je druga sezona The Wheel of Time

Davno je bilo kada sam citao knjige, ima sigurno 20 godina. :D

Tako da se mozda ne secam detalja, ali mislim da je mnogo toga drugacije u seriji nego u knjigama.

Rand, Mat i Perin su razdvojeni prerano, Min u zatvoru sa Matom i tako.

Promenili su i glumca koji glumi Mat-a.

Stigli su Seanchanci u drugoj epizodi. :)

Izasle su tri epizode za sada. Po sat vremena.

Treca epizoda druge sezone najbolja do sada u celoj seriji. Odlicna. :D

I najbolja ocena 8,5. Tako treba sve da prave ako hoce da se serija uzdigne. :D

Bio sam u pravu da menjaju mnogo toga.

Od tri Ninaevina testa, drugi je slican onom u knjigama. Dok su prvi i treci potpuno drugaciji, ali dobro odradjeni. :ok:

Konacno se napravila i neka emotivna veza sa likovima, bar sa Ninaevom, Egvenom i Elejn.

Do sad smo bili nekako ravnodusni prema likovima. Ono mogu i da poginu nije bitno.

Ali ovo je vec napredak. :D

One Piece - izasla je cela sezona igrane serije po najpopularnijoj mangi koja izlazi vec 3 decenije. :D

Od 1999. postoji i crtana serija koja ima vise od 1000 epizoda.

Serija prati avanture mladog Monkey D. Luffy-ja, cije detinjstvo je obelezilo prijateljstvo sa kapetanom piratskog broda koji mu je spasio zivot i cudna vocka koja mu je dala specijalne super moci.

Kao i svi u One Piece svetu Monkey zeli da pronadje blago koje je sakrio pogubljeni kralj pirata i tako postane novi kralj.

One Piece svet je neka vrsta post apokalipticne zemlje, podeljene na 4 okeana. Svetom vlada svetska vlada, dok je mornarica tu da stiti obican svet od pirata.

Pirati pored uobicajene okrutne crte imaju i tu da se bore protiv svetske vlade i autoriteta. A tu su i pravi pobunjenici koji se bore za svrgavanje vlade.

Pored ljudi tu su i razne druge vrste, a na svom putu Monkey nalazi i druge likove koji su se dokopali cudotvorne vocke i imaju super moci.

Produkcija i efekti su odlicni.

Serija je saljivog karaktera, avantura, akcija za opustanje i zabavu. :D

Gluma je dobra, mada nema zvezda.

Jedino poznato lice je Morgana/Morgan Davies (koju/e ste nedavno gledali u Evil Dead Rise). Morgana je rodjena kao zensko i glumila kao dete u filmovima i serijama, a onda odlucila da postane musko. Tako da ni ova Netflix serija nije prosla bez woke-a.

The Changeling izasle su tri epizode.

Svasta se izdesavalo u prve tri epizode.

Znate iz prethodnih najava da je u pitanju supernatural horor prica u Apple stilu. Nesto kao Servant takodje smestena u New York.

U prve tri epizode dosta se prica o proslosti glavnog lika Appolo-a, njegovih roditelja...

A uporedo sa tim ide i prica u sadasnjosti, gde Appolo radi kao tragac za retkim knjigama i artefaktima poznatih pisaca i tako upoznaje lokalnu bibliotekarku Emmy.

Emmy ga u pocetku odbija, ne zeli da se vezuje jer planira preseljenje u Brazil.

U Brazilu ne slusa upozorenja lokalaca i odlazi na opasno mesto gde srece vesticu sa kojom pravi pogodbu da joj se ispune tri zelje ako ispuni vesticin uslov.

Kada se vrati pocinje vezu sa Appolom i dobiju dete. Kako je pogodba prekrsena pocinju da se desavaju cudne stvari koje dovode Emmy do ludila.

Kad poludi Emmy ce da napravi zlocin i pobegne.

Nakon Emmy-nog nestanka Appolo nalazi na jos zrtava koje se ponasaju isto kao Emmy i shvata da ima posla sa magijom i vesticama.

Tu se zavrsava uvod, sutra izlazi nova epizoda. :D

Pocela je serija The Walking Dead: Deryl Dixon. :D

Izasle su dve epizode.

Svidja mi se kako se razvija za sada. A koliko vidim i glasacima na imdb gde ima 8,2 ocenu.

Radnja prati Deryla koji je uspeo da se dokopa obale Francuske, za sada se ne zna kako i zasto se uputio na put preko okeana.

Tamo nailazi na rusevine i istu situaciju kao u USA, ali sa malo vise zivih stanovnika.

Prevaranata i siledzija ne manjka ni sa ove strane okeana.

Deryl uspeva da se domogne samostana sa opaticama koje podizu klinca Lorenta rodjenog iz zombi majke za kog veruju da je novi mesija koji ce ujediniti covecanstvo i sve religije.

Kako nema drugog izlaza, a ne moze ni da dozove prijatelje iz Komonvelta da ga spasu iz Francuske, Derylu ne preostaje nista drugo nego da pomogne opaticama da odvedu klinca na sever Francuske gde imaju saveznike i gde moze bolje da se razvija.

Na put sa klincem krecu i dve opatice jedna je ujedno Lorentova tetka koju glumi Clemence Poesy (In Bruges, The Tunnel), druga je crnkinja fajter casna sestra. Takoreci iz nuns with guns price. :D

Dobar pocetak, nije potrebno neko predznanje, tako da seriju mogu gledati i oni koji nisu gledali neku od ranijih The Walking Dead serija. :D

Jos malo je ostalo do povratka moje omiljene serije. :ceka:

Treca sezona stize 20. oktobra. :ok:

Ista ekipa nastavlja tamo gde je stala na kraju druge sezone. :D

Nora je downloadovala Nathana i izvadila ga iz Lakeview-a, dok je u Lakeview-u ponovo uploadovan iz bekapa i sad imamo jednu Noru i dva Nathana u trecoj sezoni.

Bice tu jos zapleta posto je Ingrid tajno pravila jos jedno telo za download.

Ekipa je vec savrsena tako da nema potrebe da se nesto menja, dovoljno je da postaju bolji i da rastu posebno tu mislim na Zainab Johnson koja je u medjuvremenu postala velika stand-up zvezda i malu Chloe Coleman koja je dogurala do Avatara, SF-a 65 i Dungeons & Dragons.

Ipak bice jedno pojacanje u vidu Jeanine Mason zvezde Roswell, New Mexico serije.

Pocela je serija The Walking Dead: Deryl Dixon. :D

Izasle su dve epizode.

Svidja mi se kako se razvija za sada. A koliko vidim i glasacima na imdb gde ima 8,2 ocenu.

Radnja prati Deryla koji je uspeo da se dokopa obale Francuske, za sada se ne zna kako i zasto se uputio na put preko okeana.

Tamo nailazi na rusevine i istu situaciju kao u USA, ali sa malo vise zivih stanovnika.

Prevaranata i siledzija ne manjka ni sa ove strane okeana.

Deryl uspeva da se domogne samostana sa opaticama koje podizu klinca Lorenta rodjenog iz zombi majke za kog veruju da je novi mesija koji ce ujediniti covecanstvo i sve religije.

Kako nema drugog izlaza, a ne moze ni da dozove prijatelje iz Komonvelta da ga spasu iz Francuske, Derylu ne preostaje nista drugo nego da pomogne opaticama da odvedu klinca na sever Francuske gde imaju saveznike i gde moze bolje da se razvija.

Na put sa klincem krecu i dve opatice jedna je ujedno Lorentova tetka koju glumi Clemence Poesy (In Bruges, The Tunnel), druga je crnkinja fajter casna sestra. Takoreci iz nuns with guns price. :D

Dobar pocetak, nije potrebno neko predznanje, tako da seriju mogu gledati i oni koji nisu gledali neku od ranijih The Walking Dead serija. :D
Gdje se moze gledati D. Dixon?

Imam neki AMC kanal ali ne vidjeh da se prikazuje.

Inace veliki sam fan TWD univerzuma. Gledao sam sve do sada osim onih spinoff serija vezanih za vodju saptaca Aphu itd.

Dead City je takodje naisao na odlicne reakcije publike. Snima se i druga sezona.

Ranije je TWD isao na Fox-u kod nas. Ne znam da li je i sada tako.

Deryl ide na AMC plusu i na Amazonu ako imas pretplatu. Mozda jos na nekom striming servisu.

Sacekas da izadje sve pa otvoris free trial nedelju dana i odgledas sve epizode.:D

Ili ga mozda imas u video klubu kod provajdera Eon, Mts... Mozda uz neku doplatu.

U nedostatku boljih/jeftinijih/sveobuhvatnih resenja gledaoci u Srbiji obicno koriste neke druge popularne, ali ne bas legitimne metode koje ne mozemo da preporucimo.

Ranije je TWD isao na Fox-u kod nas. Ne znam da li je i sada tako.

Deryl ide na AMC plusu i na Amazonu ako imas pretplatu. Mozda jos na nekom striming servisu.

Sacekas da izadje sve pa otvoris free trial nedelju dana i odgledas sve epizode.:D

Ili ga mozda imas u video klubu kod provajdera Eon, Mts... Mozda uz neku doplatu.

U nedostatku boljih/jeftinijih/sveobuhvatnih resenja gledaoci u Srbiji obicno koriste neke druge popularne, ali ne bas legitimne metode koje ne mozemo da preporucimo.
Ja sam ocekivao da ce Daryl Dixon biti na AMC kanalu kod nas ali nista od toga. Sto se tice Prime Videa, tamo nisam uspio da se pretplatim, ne prihvata mi karticu a plan je bio da iskoristim Free Trial period da dovrsim Dead City. Cak sam kontaktirao i njihovu podrsku, rekose mi da mi moja banka ne dozvoljava takav vid pretplate mada nije mi jasno jer sa ustom karticom uplacujem povremeno Netflix i jos neke streaming servise. Mada mozda je specificno zbog Free Trial perioda ali ko ce znati.

Poceo Continental. :D

Izasao je prvi deo od tri, traje kao kraci film sat i 20 minuta.

Radnja prati mladog Winstona koji radi kao prevarant u Londonu, zavodi zene, otima pare od njihovih muzeva za besmislene projekte. I sve tako dok ga Mel koji glumi direktora hotela u 70-tim proslog veka ne dovede u New York.

Razlog je Winstonov brat koji je posle Vijetnama i posla sa trgovinom oruzjem presao u hotel da radi kao ubica za Mel-a kog zna iz 50tih kad je bio klinac. I sve je bilo lepo i krasno dok nije ukrao artefakt iz hotela veoma bitan za tajno drustvo koje stoji iza svega.

Mel trazi od Winstona da nadje brata i vrati ukradeno. Ali Winston ima druge planove.

Dobar pocetak, dobra atmosfera proslih vremena, odlican Mel Gibson u ulozi direktora, Colin Woodell dobro imitira Ian McShane-a, nekoliko lepih glumica Mishel Prada koja glumi postenu policajku, crnkinja Jessica Allain i belkinja Katie McGrath (Merlin, Supergirl). Svidja mi se kako su podelili uloge po boji koze. Naravno belkinja je zloca. Crnkinja je prevarantkinja, ali jbg mora od neceg da se zivi. A latina postena. :D

Nova serija za ljubitelje maceva i magije The Winter King.

Serija se pravi po knjigama Bernarda Cornwella The Warlord Chronicles trilogija.

Radnja je smestena u vreme kada su Britanci pod naletom Saksonaca sa istoka i Iraca sa zapada.

Dok su sami podeljeni izmedju svojih malih kraljevstava i izmedju stare druidske religije i hriscanstva.

Naravno u prici su i poznati likovi kralj Artur, Merlin, Nimue, Mordred...

Radnja prati Artura od njegovog izgnanstva u Francusku do povratka na ostrvo i put ka tronu.

U samoj seriji Artur je lepuskast, ali nekako i najslabiji glumac, dok su ostali mnogo bolji glumci, posebno zloce. I Derfel koji je na klackalici.

A Nimue verovatno najbolja u celoj seriji. Pohvale za Elie James. :ok:

Pocetak vas verovatno nece oduseviti, ali vremenom postaje sve bolja.

Do sada je izaslo 5 epizoda. Svaka je bolja od prethodne. :D

Bernard Cornwell je autor i The Last Kingdom knjiga po kojima je pravljena popularna serija i film. :ok:

Iznenada i bez najave izasla je cela sezona nove Castlevania serije pod nazivom Castlevania: Nocturne. :D

Originalna Castlevania bila je smestena u Valahiu, sadasnju Rumuniju u srednji vek.

Radnja nove serije je pomerena nekoliko vekova u buducnost, pred kraj 18. veka.

Pocinje obracunom naslednika Belmont porodice, Julie i njenog malog sina Richtera sa opakim vampirom na ulicama Bostona.

Richter Belmont prezivi obracun i nastavlja pricu godinama kasnije u Francuskoj u vreme revolucije.

Belmont i carobnica Maria su lokalne vodje revolucionara koji podbunjuju narod protiv bogatasa, aristokrata i lokalnog markiza za koga sumnjaju da je vampir.

Dok rade svoj posao primecuju sve vece prisustvo vampira i drugih bica noci sa kojima se sibaju i saznaju vesti o pojavi vampirskog mesije, o cemu izvestavaju crkvu i traze pomoc, koja im neocekivano stize od vestice Anete sa Kariba.

Serija ima osam epizoda po dvadesetak minuta.

Od poznatih glumaca tu je Nastassja Kinski, Richard Dormer (Game of Thrones), dok James Callis ponavlja ulogu Alucarda iz originalne serije.

Netflix produkcija, ima i prevod. :D

Otkazane

Heelz
Run the World
Blindspotting
The Venery of Samantha Bird
How I Met Your Father
The Wonder Years
Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty iznenadjenje od HBO-a

Obnovljene

Fauda
Alice in Borderland japanski hit ce dobiti i trecu sezonu :ok:
Dark Winds obnovljen za trecu sezonu. Kraj druge su napravili tako da moze da bude i kraj serije, ali dobro je da nastavljaju dalje. :D
One Piece ocekivano obnovljena za drugu sezonu :ok:

Back