Nedeljni raspored serija i najave...

The Kominsky Method - odgledao sam prvu epizodu. Kakvo je ovo glumacko izivljavanje. Ne zna se ko vise briljira, Michael Douglas, Nancy Travis, Alan Arkin ili Emily Osment. Totalni overkill, skupiti ovakve velemajstore da glume u seriji. Bas mi je drago i zbog Emily, kakva ce tek glumica da bude posle ovoga. Sve mi se svidja, smek, atmosfera, gluma... Toliko je uzivanje gledati ih kako dobro glume, da je potpuno nebitno o cemu se radi, moze biti serija o bilo cemu.
Izasla je cela sezona, ocena je 8,4 na imdb, a zasluzuje i vise. Preporuka. :ok:
 
Decembar :D

2. decembar
Nightflyers - potencijalni hit po romanu George R. R. Martina. Zanr je SF-horor. Radnja je smestena u daleku buducnost kada super moderni svemirski brod krece ka granici suncevog sistema. Ekipa Gretchen Mol, Eoin Macken i David Ajala. Najskuplja serija koju je Syfy napravio. :)
Berlin Station - 3. sezona

5. decembar
The Marvelous Mrs. Maisel - 2. sezona

9. decembar
Counterpart - 2. sezona

12. decembar
Champaign Ill - nova komedija. Curtis Armstrong, Keith David.

14. decembar
Fuller House - 4. sezona
Travelers - 3. sezona

21. decembar
Vanity Fair - jos jedan potencijalni hit za one koji vole mini serije i kostimirane drame. Adaptacija romana William Makepeace Thackeray-a. Luda ekipa u najavi Olivia Cooke (jedna od mojih omiljenih mladjih glumica), ludi Martin Clunes, Michael Palin (Monty Python), veteran Anthony Head, Ellie Kendrick (Game of Thrones) i Tom Bateman. :D
Marvel's Runaways - 2. sezona

25. decembar
Watership Down - animirana mini serija. Odlicna ekipa koja daje glasove Gemma Arterton, Rosamund Pike, John Boyega, Daniel Kaluuya, Ben Kingsley, James McAvoy i Rosie Day. Sam Smith je radila muziku.

30. decembar
The Orville - hrabar potez za The Orville. Dvosatni pocetak 2. sezone dan pred Novu godinu. :ok:

Mrsavo, ali ima sta da se pogleda 2 SF-a, Vanity Fair sa Oliviom Cooke i jedna animirana serija. :D
 
Sledeca godina ce biti udarna za SF i supernatural serije. :D

See - snima se nova SF serija. Radnja je smestena u buducnost kada ljudi izgube culo vida. Moraju sve da nauce ponovo, kako da zive, rade... Iskusna SF ekipa u najavi Hera Hilmar (Mortal Engines), Yadira Guevara-Prip (Supernatural, Star Trek), Sylvia Hoeks (Blade Runner 2049), Jason Momoa...

Stizu dve Star Wars igrane serije. Star Wars: Underworld i The Mandalorian.

Nova Zona sumraka.

Igrani Avatar: The Last Airbender

Rat izmedju Marvela i DC comicsa ce nastaviti Loki i Watchmen serije. Loki sa Tom Hiddleston-om i Watchmen ekipa Frances Fisher, Louis Gossett Jr., Jeremy Irons , Don Johnson.

I na kraju ludnica :D

Tri serije po knjigama The Lord of the Rings, The Wheel of Time i The Witcher :super:
 
Batwoman - stize sledece godine. Odgledao sam Supergirl/Arrow/Flash Elseworlds epizode. Nekako mi je citav odlazak u Gotham i lik Batwoman bio nekako previse dobro odradjen za jednokratnu upotrebu. Pogledam, kad ono stvarno nije, vec prave seriju koja ce ici sledece godine. Ovo su ubacili kao preview, da ne kazem trejler. Inace, prica u Elseworlds je da je Batman napustio Gotham, ostavio sve u rusevinama, a Batwoman je tu da ga zameni i stavi Gotham pod kontrolu. Ruby Rose ce glumiti Batwoman.
z:)
 
Sranje. Otkazani Z Nation i Midnight Texas. Neverovatno.

Z Nation je bio najbolja zombi serija. Bili su maksimalno ludi i kreativni i iskakali iz svih sablona. Tesko da ce se ponoviti takva serija.

Midnight Texas mi je bio sasvim ok. A druga sezona mnogo bolja od prve. Nekako su tek sad uhvatili pravi ritam, smek, sta god, sto je serija trebala da ima od pocetka. Eliminisali su dosadni deo ekipe, ostali su dobili vise prostora, razmahali se krilima, a i pojacanja su bila odlicna. Ne znam zasto bi ih sad ukidali.
 
Januar 2019

1. januar
The Gifted
Lethal Weapon
A Series of Unfortunate Events 3. sezona poslednja

2. januar
Criminal Minds
SEAL Team
Grown-ish 2. sezona

3. januar
The Blacklist 6. sezona
Music City 2. sezona
Gotham
poslednja sezona

4. januar
Blue Bloods
The Cool Kids
Fresh Off the Boat
Hawaii Five-0
Last Man Standing
MacGyver
Speechless
SMILF 2. sezona

6. januar
The Simpsons
Family Guy
Madam Secretary
NCIS: Los Angeles
Outlander
Rel

7. januar
Manifest

8. januar
Black-ish
The Conners
The Kids Are Alright
NCIS
NCIS: New Orleans
New Amsterdam
The Rookie
Splitting Up Together
Project Blue Book nova serija po istinitim dogadjajima o UFO istrazivanjima profesora Hynek-a koje je radio za
U.S. Air Force. Ovo je poslednji od tri projekta koji su trajali od 45-70 godine.
Zanimljiva ekipa Aidan Gillen (Maloprstic iz Game of Thrones), Ksenia Solo (Kenzi iz Lost Girl). z:)

9. januar
Chicago Fire
Chicago Med
Chicago P.D.
The Goldbergs
Schooled - Goldbergs spinoff
Modern Family
Single Parents
You're the Worst 5. sezona

10. januar
The Big Bang Theory
Young Sheldon
Brooklyn Nine-nine 6. sezona
Law & Order: SVU
Mom
Fam - nova serija za Ninu Dobrev. Familija prati Ninu koja zivi sa verenikom i njegovim roditeljima kada njena mladja sestra dolazi da zivi sa njima.

11. januar
Blindspot
Crazy Ex-Gilfriend
Friends From College 2. sezona

13. januar
Victoria 3. sezona
True Detective 3. sezona. Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo :)

14. januar
The Good Doctor
Magnum P.I.
The Neighborhood
The Resident
The Passage nova serija po triologiji Prolaz Justin Cronin-a.
Triler u kojem po zlu krece vladin eksperiment, koji umesto da izleci ljude, pretvara ih u krvolocne vampire.
Radnja prati siroce koje je bilo zamorce u ekperimentima, a koje cuva fbi agent. Emmanuelle Chriqui, Mark-Paul Gosselaar, Jamie McShane i Henry Ian Cusick (The 100). :)

15. januar
The Flash
This Is Us
Corporate 2. sezona
Roswell, New Mexico - vec najavljena nova serija Julie Plec (TVD, Originals, Lagacies) o vanzemaljcima

16. januar
All American
Schitt's Creek
Riverdale z:)
Star Trek Discovery z:)

17. januar
A Million Little Things
Grey's Anatomy
Happy Together
How to Get Away With Murder
Supernatural z:)
Black Monday nova serija sa Don Cheadle-om

18. januar
Dynasty

20. januar
High Maintenance 3. sezona
Charmed
Shameless
Supergirl z:)

21. januar
Arrow
Black Lightning

23. januar
Deadly Class pocinje redovno prikazivanje z:)
The Magicians 4. sezona z:)

24. januar
Legacies z:)

25. januar
Black Earth Rising nova serija o izbeglici iz Ruande koja zivi u Londonu.

28. januar
I Am the Night nova mini serija po istinitim dogadjajima.
Serija prati devojku datu na usvajanje od majke tinejdzerke crnkinji u Renou, koja uz pomoc propalog novinara
traga za istinom o svojoj proslosti i poznatoj porodici iz koje potice, a koju prate skandali, sudjenja i Black Dahlia ubistvo. Chris Pine, Jefferson Mays, India Eisley

30. januar
Suits


31. januar
Will & Grace
 
Poslednja izmena:
Ancient Aliens - izasao je specijalac povodom 60 godina od izlaska Chariots of the Gods? Eriha fon Denikena. Dokumentarac prati Erihovu pricu od pocetaka u jezuitskoj skoli koju je pohadjao kao tinejdzer, preko prvog odlaska u Egipat i Nasku, do sadasnjeg vremena i Alien cona. Paralelno sa tim ide prica od '60 o hladnom ratu, svemirskoj trci, spustanju na Mesec, kao i prica o SF-u kao zanru u filmskoj i tv produkciji. Gosti su William Shatner i Megan Fox. :ok:

Rise of Megan Fox kao ancient explorera nastavlja se kroz njenu seriju dokumentaraca Legends of the Lost with Megan Fox. Kroz cetiri epizode Megan istrazuje Vikinske zene ratnice (uvek dobrodosla tema), Stonehenge i njegove supernatural moci, izgubljenu civilizaciju Amerike i Trojanski rat.
z:)
 
Od novih serija odgledao sam prve ili pilote za

Fam - solidna komedijica. Bilo je par provala u drugom delu. Nije valjanje od smeha kao Hannah Montana, ali nije ni da nije smesna. Nina Dobrev uvek simpaticna. Odessa Adlon koja glumi njenu sestru deluje kao prava opajdara. Najbolji je nekako bio Gary Cole kao njihov cale pandur. Radnja prati Ninu koja treba da se uda za verenika koji ima savrsenu porodicu, dok su njeni totalni raspad, pa onda laze da joj je cale umro itd. sve dok ne banu prvo sestra a onda i cale na vrata.

True Detective
- treca sezone. Za sada bolja od druge. Mahershala Ali i Carmen Ejogo odlicni. Stephen Dorff malo slabiji, ali ima jos vremena tek su izasle dve epizode.

The Passage - solidan, mada sam mislio da ce biti bolji. Klinka je odlicna, dok je pandur crap. Ali vampiri obecavaju. U sustini nalaze vampire i onda vlada vrsi eksperimente da sprece sirenje virusa, ali i svih ostalih bolesti, tipa lek za sve. Koriste robijase da eksperimentisu na njima i napreduju, ali ne mogu da sprece u potpunosti da neko postane vampir, samo da to uspore. Onda dolaze do otkrica da bi radilo na mladjim osobama, deci, ako bi primili vakcinu na vreme mozda nikada ne bi postali vampiri. Sluzbe nalaze pogodno dete, bez porodice, da eksperimentisu na njemu, ali se agent zaduzen da je dovede otima kontroli i bezi sa klinkom...

Roswell, New Mexico - ja sam valjda jedini kome se ovo svidelo. Valjda zato sto nisam gledao original. Kakvih serija ima ovo nije lose uopste. Za dvoje vanzemaljaca bih promenio glumce, ali ostalo je ok. Troje vanzemaljaca zivi u Roswellu, kriju se medju ljudima, svako sa svojim mocima i planovima. Stvari se menjaju kada se u grad vraca meksikanka u koju je jedan od njih smrtno zaljubljen, toliko da oda sebe i ostale samo da bi je osvojio.
 
Roswell, New Mexico je dobio ozbiljno pojacanje.u drugoj epizodi. Riley Voelkel (Freya Mikaelson iz The Originals). Ozbiljno se prolepsala u medjuvremenu, tj. jos u poslednjoj sezoni Originalsa je pocela da pusta kosu i nabacuje po neki kilogram. Ovde glumi neku veselu policajku koja se spandja sa glavnim vanzemaljcem. z:)

I za The Passage zaboravih da napisem da glumi Emmanuelle Chriqui, nekada proglasavana za najlepsu na svetu. Ovde je bivsa supruga glavnog lika u koju je i dalje zaljubljen. Ukljucuje se i ona vise u pricu u drugoj epizodi.

Od novih stvari pocela je serija Cleaning Up sa Brankom Katic. Drama koja prati cistacicu Sam koja zivi u predgradju sa detetom, dok u centru grada radi za bogatu kompaniju. Shvata da je kao cistacica ispod radara za ostale zaposlene i dolazi do informacija koje koristi da se izvuce iz dugova.
 
Doom Patrol - odgledao sam pilot. Radnja prati ekipu neobicnih antiheroja koje Dr. Caulder pronalazi i skuplja decenijama. Radnja se prakticno nastavlja na Titans i epizodu Doom Patrol, gde su vec predstavljeni likovi i njihova situacija kao najava za ovu seriju. Od te ekipe glumaca iz Titans-a ostala je samo April Bowlby, ostali su zamenjeni mnogo zvucnijim imenima - Timothy Dalton, Brendan Fraser, Matt Bomer, Alan Tudyk, Julie McNiven i Diane Guerrero. Vidi se da je ulozeno mnogo novca u seriju, rezija, scenografija, efekti sve je na nivou i DC nije zalio para za ovu seriju. Pilot je dobar, ocena 9,5 na imdb.
:D
 
Mart :)

1. mart
Northern Rescue - drama. William Baldwin posle smrti supruge odvodi decu iz grada u rodno mest Jerkwater USA gde vodi search & rescue ekipu.
The Widow - triler sa Kate Beckinsale. Kate trazi muza koji je nestao i na tom putu stize do Afrike. Charles Dance je tu od poznatih.

3. mart
Good Girls - 2. sezona

6. mart
Secret City - 2. sezona posle 2 godine pauze.

7. mart
A.P. Bio - 2. sezona
For the People - 2. sezona
Station 19
Superstore
The Order - horor, drama, fantazija. Da bi osvetio majku, student se pridruzuje tajnom redu i upada u rat vukodlaka i crnih magova.
Jake Manley, Sarah Grey, Sam Trammell (True Blood), Jewel Staite (Firefly, SGA), Katharine Isabelle :heart:

8. mart
After Life - Ricky Gervais nova komedija.
Tin Star - 2. sezona

10. mart
American Gods - 2. sezona
Now Apocalypse - komedija

11. mart
Manhunt - triler miniserija po istinitim dogadjajima. Martin Clunes glumi detektiva koji juri serijskog ubicu.

14. mart
The Good Fight - 3. sezona

15. mart
Love, Death + Robots - nova animirana serija za odrasle. Vise kracih epizoda, svaka sa posebnom ekipom i pricom, mesavina zanrova SF, horor, fantazija, komedija. David Fincher producent. Kapicic ce dati glas jednom od likova.
Shrill - komedija po knjizi Shrill: Notes from a Loud Woman od Lindy West. Elizabeth Banks producent.
Turn Up Charlie - komedija sa Idris Elbom. DJ i zakleti nezenja nalazi day job kao muska dadilja.

17. mart
Billions - 4. sezona

18. mart
9-1-1 - 2. sezona

19. mart
The Fix - drama o tuziocu koji izgubi slucaj, digne ruke od svega, ode iz L.A. u Oregon. Kada posle nekoliko godina ubica napadne ponovo vraca se u L.A. da zavrsi posao. Robin Tunney, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Daniella Alonso.
The Village - drama o komsijama u Brooklynu.

20. mart
The Act - true-crime, horor serija o devojci koja pokusava da pobegne od majke. Odlicna ekipa Patricia Arquette, Joey King, Chloe Sevigny, AnnaSophia Robb.

22. mart
The OA - 2. sezona posle duge pauze.

24. mart
Into the Badlands

25. mart
Knightfall - 2. sezona posle 2 godine pauze.

27. mart
What We Do in the Shadows - serija po filmu
Jane the Virgin - 5. sezona
Happy! - 2. sezona

28. mart
Tacoma FD - komedija o vatrogascima
Abby's - komedija

29. mart
Hanna - pocinje redovno sezona

31. mart
Veep - 7. sezona
Barry - 2. sezona
 
Nekoliko najava :D

Pravi se nova Orphan Black serija. Nece biti ni spinoff ni reboot vec potpuno nova serija smestena u isti univerzum. Seriju ce raditi AMC.

Riverdale dobija svoj spinoff Katy Keene pilot kao tv film, ako prodje bice i serija.

Stephen King - pored gomile filmova po njegovim knjigama koji su u pripremi nekako se naslo mesta i za jednu seriju. The Outsider, u glavnoj ulozi Ben Mendelsohn (Rogue One: A Star Wars Story, Captain Marvel).
 
Supernatural ce imati jos jednu, ovog puta poslednju sezonu. Serija ce doci do kraja sledece godine posle 15-te sezone. :sad2:

Za Into the Badlands koji pocinje sutra ce to biti poslednja sezona.

Bar jedna dobra vest. Ili dve dobre vesti. :D

Nesto se kuva za 20 godina Angel-a. Joss Whedon pravi nastavak Buffy, a ove godine na jesen je 20 godina od pocetka Angel-a. David Boreanaz je potvrdio da se nesto radi po tom pitanju. Kako Buffy nece biti reboot, nego nastavak serije posle 20 godina sa novim ubicom vampira, onda cela ekipa 20 godina starija iz Angela moze da napravi neki uvod u pricu i da se iskupi za klifhenger na kraju serije pre 15 godina.

Angel je uz Originalse jedna od retkih spinof serija koju sam voleo vise od originala.

Jos kad bi Joss skupio i Firefly/Serenity ekipu to bi bila ludnica. :D
 

Back
Top