Nedeljni raspored serija i najave

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izasao The Witcher cela sezona. z:lol:

Kao u knjigama Geralt vodi Ciri u Kaer Morhen. Doduse nije jos poceo da je obucava, bar ne u prve dve epizode koliko sam odgledao.

Prva epizoda je odlicna prica u kojoj se Geralt bori protiv Bruxe Vereene. Agnes Born glumica koja je odglumila Ver je bila odlicna.

Yennefer je pala u zarobljenistvo kod vilenjaka. Ovog dela se ne secam iz knjiga. Davno je to bilo, a mozda je i nesto novo.

Triss leci ranjene posle bitke sa kraja prve sezone, muci zarobljenike i trazi Yennefer.

Matori Kim Bodnia iz u Kini jedu pse glumi Vesemira.

Tu je jos jedna simpaticna glumica Mecia Simson kao vilenjacka carobnica.

Preporuka za vikend bindz. :znamiguje:

Na Amazonu glasanje koju seriju najvise ocekujete u 2022. Izbor je izmedju Upload, The Boys, Ms. Maisel i The Wilds.

Upload je dobio bas dosta glasova. Bas sam prijatno iznenadjen. Nisam jedini koji voli Andy. z:lol:

I dosta su ljudi ispizdeli sto se ovoliko kasni. U komentarima je pustajte Upload vise, previse je vremena proslo...

Mislim stvarno bice 2 godine od prve sezone. Preterali su.

Ako nista drugo bar su potvrdili da stize sledece godine. z:lol:

Junacki sam zbindzovao Witchera drugu sezonu. 8 epizoda po sat vremena. z:lol:

Neki utisak je da je bolja sezona od prve, bolja produkcija.. Prva sezona je bila zbrda zdola kao i price Sapkovskog, dok serija nije morala da bude takva, mogli su to da ispeglaju.

U drugoj sezoni radnja je kontinualna pa je laksa za pracenje.

Jedini je problem sto nema blage veze sa knjigama, a ni sa igrama.

Izmislili su potpuno drugaciju pricu i zloce od onih u knjigama.

Slicnost je samo u opstim mestima, da se Ciri u knjigama nalazi u Kaer Morhenu ili kod Neneke u hramu.

Ali dok je u knjigama to put kojim idu i gde se usput desavaju razne stvari u seriji se samo teleportuju tamo ili se stvore ne zna se kako na nekom mestu.

Takodje, kad su vec tamo radnja je potpuno drugacija, kao i prisutni likovi koji samo iskacu iz sume. Nema te price na primer otkud Triss u Kaer Morhenu, nego se ona samo stvori odjednom pred Ciri u sumi. Nisu je pozvali witcheri nego ona dosla sama, ne zna se zasto.

To je to sto je razlika u odnosu na knjige. Potpuno druga prica i nejasna motivacija likova.

Ali other than that solidno odradjeno. Moze da se gleda. z:lol:

Pohvale za Meciu Simson koja glumi vilenjacku carobnicu. Bila bi odlicna kao Triss umesto ove smaracice koja je glumi. Ima nesto, simpatican je lik. Dobro odradjen posao, iako joj je to prva veca uloga u zivotu, a ima 32 godine. Pobedila je nekad davno na Britain's next top model. Ne znam gde su je iskopali, ali sigurno najvece otkrovenje u ovoj sezoni. A pritom je i mix sa svetlom kozom, kao i Andy. Sto bi se reklo moj tip zene. z:lol:

Yennefer malo bolja u ovoj sezoni, ali pogubljena u radnji, nije neka vrhunska glumica, a ni razbijacica kao u knjigama. Bolje da su zamenili glumicu. Isto vazi i za Triss. I ona treca crnkinja sto glumi Fringillu isto kanta od glumice.

Od svih carobnica Tissaia moze da prodje i naravno Mecia koja je odlicna. A sve ostale bi zamenio.

Ciri - Freya Allan je bila dobra. Za nju pohvale. Ok je malecka.

Henry Cavill u sustini drvo od glumca, sreca njegova da dobro izgleda.

Kim Bodnia prijatno iznenadjenje. Blast from the past. z:lol:

Izasla je nova The Girl Before BBC-eva mini serija sa jednom od mojih omiljenih i najlepsih glumica Gugu Mbatha-Raw.

Gugu se useljava u minimalisticki uredjenu kucu i otkriva svoju slicnost sa prethodnom stanarkom koja je tu umrla pre tri godine pod cudnim okolnosti. Zbog toga se pita da li je u pitanju neka sema i obrazac i da li je ona sledeca.

Na Amazonu glasanje koju seriju najvise ocekujete u 2022. Izbor je izmedju Upload, The Boys, Ms. Maisel i The Wilds.

Upload je dobio bas dosta glasova. Bas sam prijatno iznenadjen. Nisam jedini koji voli Andy. z:lol:

I dosta su ljudi ispizdeli sto se ovoliko kasni. U komentarima je pustajte Upload vise, previse je vremena proslo...

Mislim stvarno bice 2 godine od prve sezone. Preterali su.

Ako nista drugo bar su potvrdili da stize sledece godine. z:lol:
Gde im je Lord of the Rings serija?

Gde im je Lord of the Rings serija?
Nisu je ponudili. Mozda nece stici sledece godine. z:lol:

Zvanicno stize u septembru 2022. Ali nikad se ne zna.

Andy je to objasnjavala jednom. Amazon prime je strim platforma i njima datumi ne znace nista.

Nije kao nacionalna televizija. NBC na primer gde Andy snima Chicago Fire i oni moraju da popune program 24h i tu se zna sta ide kad ide.

A kod strimera, njima nije bitno. Ne pocinje im sezona.

I Andy je to pricala da su jako dugo vremena odlucivali da li ce da naprave seriju od Uploada. Snimljen je pilot, a onda je serija pocela sa snimanjem tek godinu dana posle toga.

A za to vreme Andy nije mogla da radi jer je glavni lik u Uploadu. Pa je morala da ceka njihovu odluku.

Zamalo da umre zena od gladi dok se oni smisle. z:lol:

The Wheel of Time zavrsena prva sezona. Ispreturali su sve i svasta. Na kraju stizu Seanchanci. Sto je prerano u odnosu na knjige.
Nije se jos pojavila Elejn. Loiala su zveknuli.
Ok, moze da se gleda. Posebno neko ko nije citao knjige.
A ko je citao nerviraju sa ovim izmenama i sa crnkinjama i aboridzinkama kao seljancicama iz Dve reke.

Day of the Dead zavrsena prva sezona. Jeftina produkcija, nije to kvalitet The Walking Dead-a, a nema ni tu filozofsku notu kao Romerovi filmovi. Ali kao sto sam rekao u najavi ima jedan adut, a to je Natalie Malaika. Nat izgleda kao najlepsa crnkinja iz geta. I moram da priznam da je ona razlog sto sam odgledao seriju do kraja. z:lol:

natalie-malaik-day-of-the-dead-pop-culturalist-1024x579.jpg

Januar z:)

1. januar
Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts - specijal gde ce se okupiti svi glumci iz HP filmova

3. januar
9-1-1: Lone Star - 3. sezona
The Cleaning Lady - pisao sam ranije o ovoj seriji. Doktorka iz kambodze dolazi u USA da spase sina i postaje cistac za mafiju. Elodie Yung.
Kenan - 2. sezona
Ncis
NCIS: Hawai'i
Ordinary Joe

4. januar
Action Pack - nova animirana serija
Black-ish - 8. sezona
New Amsterdam
Queens
Grand Crew
FBI
FBI: International
FBI: Most Wanted
American Auto
Abbott Elementary

5. januar
Chicago Fire - nastavak sezone z:lol:
Chicago Med
Chicago P.D.
The Conners
The Goldbergs
Good Sam - serija o doktorki koja preuzima posao svog caleta koji je pao u komu. Stvari postaju cudne kad se cale probudi iz kome i hoce svoj posao nazad. Sophia Bush, Jason Isaacs
The Wonder Years

6. januar
Women of the Movement - drama o zenama u USA i pokretu za ljudska prava. Na ABC ce ici i dokumentarna serija istovremeno o tom vremenu i dogadjajima.
Star Trek: Prodigy
Law & Order: Organized Crime
Law & Order: SVU
The Blacklist
Bull
Young Sheldon

7. januar
Blue Bloods
Magnum P.I.
Nancy Drew
Search Party - poslednja sezona. Gosti Jeff Goldblum i Kathy Griffin.

8. januar
A Discovery of Witches - poslednja sezona jedne od najboljih supernatural serija u poslednje vreme. z:cry:z:lol:

9. januar
Call Me Kat - 2. sezona
Euphoria - 2. sezona
Pivoting - nova komedija Ginnifer Goodwin, Maggie Q
The Righteous Gemstones - 2. sezona

11. januar
The Kings of Napa - drama o crncima vinarima u Kaliforniji.
Naomi - nova CW serija o superherojki koja ce ukrstiti puteve sa Betmenom i Supermenom
Superman & Lois - 2. sezona

12. januar
Batwoman
DC's Legends of Tomorrow

13. januar
Peacemaker - spinoff The Suicide Squad. John Cena, Jennifer Holland, Robert Patrick.
Walker

14. januar
After Life - 3. sezona
Archive 81 - horor/misterija o arhivaru koji u kolekciji snimaka pronadje film o istrazi dogadjaja u sumnjivom kultu. Ariana Neal, Dina Shihabi, Martin Donovan.
The House - animirana crna komedija o tri generacije kojima se smuci zivot u istoj staroj kuci. Miranda Richardson, Helena Bonham-Carter, Will Sharpe, Matthew Goode, Mia Goth.

17. januar
The 4400

18. januar
How I Met Your Father - Hilary Duff, Kim Catrrall, komedija

20. januar
Single Drunk Female - ovo sam vec najavio kad je snimano. Drama/komedija o devojci koju glumi Sofia Black-D'Elia koja se vraca da zivi sa majkom koju glumi Ally Sheedy.

21. januar
Servant - 3. sezona z:lol:
Ozark - 4. sezona z:)
Fraggle Rock - reboot posle 30 godina

23. januar
Billions

24. januar
The Gilded Age - americka kostimirana drama u Downton Abbey fazonu. Louisa Jacobson (cerka Meryl Streep), Cynthia Nixon, Christine Baranski, Morgan Spector, Taissa Farmiga, Jeanne Tripplehorn, Nathan Lane...
Snowpiercer - prosto neverovatno da Snowpiercer pocinje vec trecu sezonu, a Upload koji je poceo pre Snowpiercera jos ni drugu.

26. januar
Resident Alien - 2. sezona z:lol:

27. januar
grown-ish

28, januar
The Afterparty - Rashomonijada u fazonu Only Murders in the Building. Krimi, komedija, misterija ispricana iz ugla vise likova.
In From the Cold - krimi/drama/triler o ruskoj spijunki koja mora da zastiti svoju porodicu.
The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window - krimi/komedija/misterija Kristen Bell i Shelley Hennig. Znate vec sta mislim o Shelley, bivsa Miss Teen USA i jedna od glumica u nikad prezaljenoj seriji The Secret Circle.

30. januar
Monarch - drama o kantri muzickoj dinastiji kojoj preti da bude unistena ako isplivaju tajne iz proslosti. Susan Sarandon, Anna Friel...

U februaru stizu
Raising Dion, z:lol:
Raised by Wolves,
The Marvelous Mrs. Maisel,
Vikings: Valhalla

U martu
The Orville posle 3 godine cekanja stize nova sezona z;)

Koincidencija slucajnosti. z:lol:

Pomenuh danas u najavama za januar Shelley Hennig i The Secret Circle.

I pogledam njen instagram, a kad tamo Shelley slavi Bozic sa dve ludace Britt Robertson i Phoebe Tonkin.

Bas mi je drago da su 10 godina posle The Secret Circle ostale prijateljice.

Najgore je kad otkazu takvu seriju gde se vidi hemija u ekipi. Steta. Ko zna, mozda nekad snime i nastavak. z:lol:

U medjuvremenu sam poceo da bindzujem Station Eleven sa Mackenzie Davis. Ali cu da sacekam jos koju epizodu za prikaz, posto je dobila neki cudan obrt, pa da vidim gde to ide. z:)

Station Eleven - drama, fantazija, smestena u postapokalipticni svet.

Mutirani virus gripa pobio je vecinu stanovnika na planeti. Radnja prati nekoliko likova, kako u noci kad se virus prosirio svetom tako i u narednim mesecima ili cak 20 godina kasnije.

Gael García Bernal glumi filmsku zvezdu Artura koji se ozenio cudnom i povucenom crnkinjom koju glumi prelepa Danielle Deadwyler.
Danielle iako biznismenka, voli da crta i slika, provodi dane zatvorena u maloj kucici radeci na svojoj knjizi dok joj se brak sa Arturom raspada. A mala fufica se gura da zauzme njeno mesto.

Elem, Danielle se razvodi, Artur dobija sina sa drugom i pred kraj zivota zeli da se dokaze u pozoristu gde pod svoje uzima malu devojcicu Kirsten. Nekoliko nedelja pred smrt, posecuje ga bivsa zena i daje mu svoju misterioznu knjigu koju je konacno zavrsila. Tu se rastaju sa obecanjem da se ponovo vide i obnove romansu. A knjiga zavrsava kod male Kirsten. Dok drugi primerak zavrsava kod Arturovog sina.

Knjiga ce pomutiti razum klincima i navesti ih na neke lude postupke kad odrastu.

To je drugi deo serije koji se desava 20 godina u buducnosti kad sada odraslu Kirsten glumi kao i uvek odlicna Mackenzie Davis. Mack je glumica i zivi u zajednici sa putujucom simfonijom, grupom glumaca, muzicara, koji putuju svetom i uveseljavaju narod u postepidemijskoj propasti koja je usledila.

Arturov sin postaje Prophet koji ce pronaci Kirsten u buducnosti. Kada shvati koja se opasnost nadvila nad njom i njenom ekipom hipika Kirsten ce uciniti sve da ih zastiti.

Za sada je izaslo 5 epizoda od 10 ukupno. Zamisljena je kao mini serija, tako da ne bi trebalo da bude nastavka.

Cela serija je dosta umetnicka, gluma, pozoriste, predstave, Sekspir, muzika, sto se kaze pesma nas je odrzala, njojzi hvala.

Jako cudna serija. Ali zanimljiva. I uz nekoliko odlicnih glumaca Mackenzie Davis, Danielle Deadwyler, Gael García Bernal, Lori Petty i David Wilmot. Preporuka. z:)

Serijice koje su zavrsile snimanje u decembru 2021. z:)

Batwoman (S3), B Positive (S2), The Rookie (S4), What We Do In The Shadows (S4), Cobra Kai (S5), Derry Girls (S3), Mr. Mayor (S2), Nancy Drew (S3) z:)

Od novih serija interesantne su

Resident Evil - serija po popularnoj fransizi filmova i igara. Smestena 30 godina u buducnost posle epidemije virusa u Racoon City-ju. Serija ide na Netflixu.

Iron Mike - serija o Mike Tysonu

The Watcher - horor serija o paru koji se useljava u novu kucu gde pocinje da dobija preteca pisma. Naomi Watts, Mia Farrow, Jennifer Coolidge.

Dead Ringers - horor, triler na Amazonu sa Rachel Weisz.

Wednesday - serija o Wednesday Adams kao studentkinji. Catherine Zeta-Jones, Thora Birch, Luis Guzman

Under The Banner of Heaven - krimi drama o ubistvu povezanom sa poznatom porodicom u Juti. Sam Worthington, Andrew Garfield.

The Girl From Plainville - krimi drama o devojci koja je optuzena da je ubedila svog decka da se ubije. Elle Fanning, Chloe Sevigny.

Devil in Ohio - horor misterija o psihijatrici koja krije devojku koja je pobegla iz kulta. Emily Deschanel, Tahmoh Penikett...

Super Pumped - serija o pocetku kompanije za transport smestene u Silikonsku dolinu. Uma Thurman, Elisabeth Shue, Hank Azaria, Joseph Gordon-Levitt.

Echoes - triler misterija o dve sestre bliznakinje koje menjaju mesta i svoje zivote jos od detinjstva. Njihova sema propadne kad jedna od sestara misteriozno nestane. Michelle Monaghan, Jonathan Tucker, Matt Bomer.

Extrapolations - komedija, drama, misterija. Tobey Maguire, Eiza Gonzalez, Marion Cotillard, Forest Whitaker, Meryl Streep...

Secret Invasion - nova Marvelova serija. Emilia Clarke, Samuel L. Jackson, Olivia Colman, Cobie Smulders, Ben Mendelsohn, Carmen Ejogo...

1883 - western serija. Formalno je prikvel za Yellowstone i prati put predaka Dutton porodice kada su stigli sa istoka na Divlji zapad.
Ali realno je standalone serija i ne treba vam nikakvo predznanje, tj. gledanje Yellowstone-a. z:)

Sam Elliot je kapetan veteran iz gradjanskog rata, koji nakon smrti zene razmislja o samoubistvu, ali na nagovor prijatelja preduzima poslednji poduhvat u zivotu.
Da predvodi karavan sa iseljenicima iz evrope, nemcima i ciganima, na putu od 2000 kilometara, preko teritorije Komanca do no man's land gde ce zauzeti parce zemlje i zapoceti novi zivot.

Na tom putu udruzuje snage sa spretnim kaubojem i njegovom porodicom (to su Duttoni). Tim Mc Graw je glava porodice, Faith Hill glumi njegovu zenu, a Isabel May slatku cerkicu, koketu koja stalno upada u nevolje. .

Sam i Tim, sa nekoliko kauboja treba da budu dadilje smotanim nemcima, a pre nego sto dodju do komanca da se izbore sa gomilama lopova, pljackasa, kriminalaca u svetu bez zakona.

U tome imaju i malu pomoc Billy Bob Thorntona koji glumi istorijsku licnost sherifa Jim Courtright-a - poznatog revolverasa i ubice iz tog vremena, koji je izmedju ostalog bio i sherif u Fort Worthu i osnivac detektivske agencije. Poginuo je u jednom od najpoznatijih revolveraskih obracuna tog vremena. Tako da nije doziveo Billy Bobove godine. Ali Billy Bob ga odlicno glumi. Ima odlican monolog kad pobije neku bandu u kafani i onda kaze igrajte sa devojkama, popijete pice ako zelite, ali ako ste revolveras znajte da u ovom gradu postoji samo jedan ubica, a to sam ja. z:lol:

Izasle su tri epizode po sat vremena. Ozbiljna serija, nije arkada, nego ima mrtvih na sve strane i dobro je prikazan Divlji zapad. Visoka ocena na imdb 9,2. Preporuka. z:)

The Book of Boba Fett - poceo je i poslednji hit za ovu godinu. z:)

Posle razlaza sa Mandalorianom, Boba i Fennec odlaze na Tatooine gde eliminisu glavnog boss-a.

Nova serija pocinje sa njihovim naporima da se ustolice kao crime lordovi na Tatooinu.

Primaju tribjute od podanika i obilaze teritoriju gde prikupljaju reket, ali nailaze i na otpor i neocekivane protivnike.

Drugi deo serije su neki Bobini snovi u kojima pokusava da razresi neke dileme i sukobe.

Od pojacanja tu je Jennifer Beals kao vlasnica kluba koja placa reket za zastitu. Lepa zenica, sa 58 izgleda bolje nego neke mnogo mladje. z:lol:

Eto nesto lepo za ljubitelje Star Warsa pred Novu Godinu. :zjelka2:

Da vidimo malo sta pocinje da se snima u januaru. z:lol:

To cemo verovatno gledati tek 2023-ce. Ali da se pripremimo na vreme.

Kevin Can F**K Himself (S2), High School Musical (S3), Happy Valley (S3), Power Book II : Ghost (S3), Strike (S4), All Rise (S3), The Chi (S5), Bloodlands (S2), Ramy (S3)
Shadow and Bone (S2) z:lol:
Sweet Tooth (S2) z:lol:

Let The Right One In - posle dva filma stize i serija za ljubitelje horora. Demian Bichir z:)

The Fall of the House of Usher - ostajemo kod horora. Ekipa iz Midnight Mass Annabeth Gish, Kate Siegel i Henry Thomas se prebacuje u ovu seriju, uz dodatak nekoliko veterana Frank Langella, Mark Hamill i Carla Gugino. z:lol:

Treason - spijunski triler. Olga Kurylenko, Oona Chaplin...

The Patient - triler o psihoterapeutu koji biva otet od strane serijskog ubice sa zahtevom da mu pomogne da spreci njegov poriv za samoubistvom. Steve Carell

Fleishman Is In Trouble - drama o razvodu bracnog para posle 15 godina braka. Lizzy Caplan, Jesse Eisenberg

Grease: Rise Of The Pink Ladies - mjuzikl, Grease nastavak/spinoff.

Griselda - krimi drama serija o sefici narko kartela koju glumi Sofia Vergara

U toku sledece godine pocece snimanje jos jedne Star Wars serije. Star Wars: The Acolyte - radnja je smestena u mracni deo galaksije gde ce se uzdici sithovi i tamna strana sile.

Iznenada i bez najave 5. januara krece National Treasure prva sezona serije po filmovima sa Nicolas Cage-om. Samo sto ce glavni lik biti mlada latino devojka.

Jos malo vesti o obnovljenim/otkazanim serijama.

Otkazane A.P. Bio, Diary of a Future President, Head of the Class, Julie and the Phantoms

Cowboy Bepop - malo iznenadjenje jer je najavljivana kao veliki hit, ali nije bas leglo. Poceo sam da gledam, ali je teska za pracenje. Steta za Dani Pinedu znam je iz Originalsa, ali dobro vidim da ima posla (glumice u novom Jurasic Worldu).

Obnovljene Outer Banks, The Sex Lives of College Girls, Truth Be Told, Leverage: Redemption, CSI: Vegas, Why Women Kill, American Dad, Yellowjackets, We're Here

Invasion z:lol:

Obnovljen je Fear the Walking Dead za 8. sezonu i potvrdjeno da se Kim Dickens (Alyciina keva u seriji) vraca u seriju u nastavku 7. sezone u aprilu. z:lol:

A Discovery of Witches - izasla je poslednja sezona jedne od najboljih supernatural serija poslednjih godina. :D

Radnja pocinje jako jer je samo 7 epizoda do kraja i nema puno vremena.

Metju i Dajana su ponovo u sadasnjem vremenu. Porodica se okuplja i planira osvetu Piteru Noksu za ubistvo M.

Uspevaju da ga izbace iz saveta u Veneciji uz pomoc glasova demona, vampira Boldvina i male izdajnice iz redova vestica.

Nakon toga odlaze u London gde ih cekaju likovi iz druge sezone koji su preziveli 300 godina do njihovog povratka - svestenik Habard i njihov sin Dzek.

Tu nastaje tarapana oko toga ko je ubica iz Londona. I dok to pokusavaju da rese, Metju okuplja naucnike da pronadju lek za vampirski blood rage.

Odgledao sam dve epizode danas i dobre su. Preporuka kao i uvek za ovu seriju.

Ima izmena u ekipi Trystan Gravelle je presao u novu seriju The Lord of the Rings tako da nije mogao da snima Discovery. Zamenio ga je Peter McDonald kao novi Boldvin.

Teresa Palmer lepsa nego ikad. Stvarno je procvetala u ovoj seriji. :super:

Back