Nedeljni raspored serija i najave

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Preporuka za iZombie. Vec sam ga najavio, ali imao sam neke rezerve u vezi kvaliteta, da li ce valjati ili ne. Posle prve epizode mogu da kazem da je odlican. :D

Radnja prati mladu doktorku, koja postaje zombi. Da bi prikrila svoju novu prirodu, raskida sve veze sa porodicom, deckom i prijateljicama i odlazi da radi kod islednika, tu ima neogranicen pristup hrani (mozgovima) i razvija svoje super sposobnosti da vidi dogadjaje iz zivota osoba cije mozgove konzumira i tako pomaze policiji da resi slucajeve ubistava. Simpaticna Rose McIver (Once Upon a Time, Masters of Sex), David Anders (Heroes, The Vampire Diaries, Once Upon a Time...), Ty Olsson (Supernatural, The 100)... :ok:

Poceo Game of Thrones na internet tv. Epizode izlaze velikom brzinom... ;)

Danas pocinje i 4. sezona Veep.

14. aprila Other Space nova SF komedija.

17. april The Messengers vec najavljivani SF o misterioznom objektu koji udara u zemlju. Odredjeni krug likova vaskrsava da prenese poruku i spreci katastrofu.
Sledece subote 3. sezona Orphan Black. :ok:

26. april nova Happyish komedija Carrie Preston, Ellen Barkin

29. april mini serija po noveli J.K. Rowling The Casual Vacancy

3. maj Penny Dreadful 2. sezona

8. maj nova komedija Grace and Frankie Jane Fonda, Lily Tomlin, Martin Sheen, Sam Waterston, Michael Gross, Corbin Bernsen

14. maj konacno pocinje Wayward Pines

21. maj Between nova supernatural SF u stilu Under the Dome, o gradicu koji u karantinu zbog virusa koji kosi odraslu populaciju, dok klinci i tinejdzeri prezivljavaju

25. maj Texas Rising nova mini vestern serija o teksaskim rendzerima sa opasnom ekipom Bill Paxton, Brendan Fraser, Robert Knepper, Kris Kristofferson, Ray Liotta, Olivier Martinez, Cynthia Addai-Robinson (Spartak, Aroow),

28. maj nova najavljena serija Aquarius sa lepoticom Claire Holt(H20, The Vampire Diaries, The Originals) i David Duchovny-em o undercover policajcu 60-tih koji juri poznatu bandu...

4, jun Hanibal 3. sezona

5. jun nova SF supernatural drama o ljudima koji su mentalno povezani sirom sveta Sense8

12. jun Orange Is The New Black 3. sezona

21. jun True Detective, The Last Ship 2. sezona, The Brink nova komedija Jack Black, Tim Robbins, Esai Morales, Aasif Mandvi, Carla Gugino

25. jun Graceland, Rookie Blue, Under the Dome

28. jun Falling Skies

30. jun Zoo nova SF serija o pandemiji koja izaziva napada zivotinja na ljude

12. jul Masters of Sex, Ray Donovan

17. avgust Public Morals nesto novo od Edward Burns-a retro policijska drama smestena u 60-te

8. novembar Flesh and Bone nova serija od scenariste i producenta Breaking Bad-a, semestena u svet baleta u New Yorku

12. juna pocinje nova SF serija Dark Matter. Radnja prati clanove posade svemirskog broda, koji se bude iz hibernacije na nepoznatoj destinaciji sa brodom punim oruzja i sa izbrisanim secanjem na prethodne dogadjaje i zadatak koji treba da izvrse. Od poznatih faca Zoie Palmer (Lost Girl) i Jodelle Ferland (Silent Hill, Tideland, Twilight). :)

Poceo Wayward Pines. Dobra prva epizoda. :)

Specijalni agent Burke (Matt Dillon) dolazi u Wayward Pines da resi misteriju nestanka dvoje agenata, od kojih je jedna njegova partnerka i svalerka koju glumi Carla Gugino. U toku potrage desavaju mu se razne nezgode, gubi novog partnera, nestaje mu oruzje, novac i mobilni telefon. Na kraju shvata da je Wayward Pines crna rupa iz koje nema izlaza. Jedina pomoc mu je lokalna konobarica, koju glumi uvek simpaticna Juliette Lewis. Lokalnog serifa glumi Terrence Howard.

Uporedo sa tom pricom u Wayward Pines-u, radnja prati i njegovu porodicu - sina i suprugu koji ga traze i ocekuju - suprugu glumi Shannyn Sossamon :heart: - doslo je vreme da i ona glumi kevu :), ali odlicno izgleda, nabacila je neki kilogram i zaokruglila se u licu, dobro glumi i dobila je dosta prostora u seriji.
Ovo sam morao da napisem zbog ljubitelja lika i dela Shannyn Sossamon. :D

Preporuka za seriju. :ok:

Je li neka kombinacija Tvin Piksa i Dosijea X u pitanju?

Ima toga. Mada ima i Under the Dome, The Village, Population 436, mozda cak i Once Upon a TIme mada nema magije, ali vreme drugacije tece u Wayward Pines-u nego van njega, nesto kao Storybrooke... U sustini ne moze da ode iz tog mesta, nema kontakta sa spoljasnjim svetom, svi stanovnici su cudni, glume, lazu, muljaju, ubijaju, sve je kao neki tajni eksperiment na ljudima.

Ima toga. Mada ima i Under the Dome, The Village, Population 436, mozda cak i Once Upon a TIme mada nema magije, ali vreme drugacije tece u Wayward Pines-u nego van njega, nesto kao Storybrooke... U sustini ne moze da ode iz tog mesta, nema kontakta sa spoljasnjim svetom, svi stanovnici su cudni, glume, lazu, muljaju, ubijaju, sve je kao neki tajni eksperiment na ljudima.

Odgledala sam juce drugu epizodu. Sta mu ga znam, bila je cak skoro jedna serija i to isto na Foxu na istu foru - grupa ljudi u gradu bez izlaza i sve tako neki cudni dogadjaji, kao neki socijalni eksperiment.

Nisu mi originalni.

Jedino sto Juliette Lewis dugo nisam gledala, jos uvek je dobra.

Odgledala sam juce drugu epizodu. Sta mu ga znam, bila je cak skoro jedna serija i to isto na Foxu na istu foru - grupa ljudi u gradu bez izlaza i sve tako neki cudni dogadjaji, kao neki socijalni eksperiment.

Nisu mi originalni.

Jedino sto Juliette Lewis dugo nisam gledala, jos uvek je dobra.

Odgledah drugu sinoc. Sve je to manje vise vec vidjeno, ali mi je ok, odlicna je ekipa tako da cu nastaviti da gledam.

Supergirl - je super. Bas mi je legla ta vrsta zabave. Radnja prati Supergirl koja krece na Zemlju sa misijom da pazi na svog rodjaka Supermena, ali upada u svemirsku anomaliju i stize na cilj 24 godine kasnije kada je Supermen vec poznata faca. Posto stize u stanju u kom je krenula Supermen je smesta u porodicu koja je i njemu pomogla - roditelje glume Helen Slater (Supergirl iz 80-tih) i Dean Cain (Supermen u seriji iz 90-tih). Njihova cerka Chyler Leigh (Lexie Grey iz Grey's Anatomy) postaje najbolja prijateljica sa Supergirl. Melissa Benoist (Glee, Whiplash) odlicno se snasla kao Supergirl. Calista Flockhart glumi njenu seficu na poslu (glumi dobro, ali se izoperisala najstrasnije). Iskusna ekipa iza kamera koja je radila na Arrow, The Flash, Boston Legal... Jedino mi se nije dopalo sto nisu napravili bar nekoliko epizoda sa mladom Supergirl i Alex. To bi bilo mnogo bolje za razvoj likova, ovako su bacene pravo u akciju. Preporuka za ljubitelje supernatural/superhero serija. :D

Kao odgovor na marvelove Defenderse, CW sprema novu superherojsku seriju po stripovima DC
nova komedija o advokatici koja napusta posao u New York-u i seli se u Kaliforniju.

Sve ostale serije koje valjaju ce se nastaviti - The 100 ce izgleda kasniti i poceti verovatno 2016-te - verovatno zbog Lexe :heart: koja snima Fear the Walking Dead, Supernatural krece u 11-tu sezonu - izgleda da su odlucili da guraju ovako do penzije, The Vampire Diaries, The Originals, Arrow, The Flash, iZombie, Jane the Virgin, Reign, Beauty and the Beast, sve se nastavlja po starom... :D

Da pohvalim malo Penny Dreadful nije losa druga sezona. :)

U
Wayward Pines-u se svasta desava, ne znam da li su vanzemaljci ili neki vukodlaci, ali postaje hororicnije. ;)

Believe mi se nije svideo. Moze da se preskoci.

Epizoda WP koja je sada u cetvrtak bile (mislim treca, ona kada mu zena i sin stignu u grad) bas mi se dopala :klap: Poceli su da razradjuju radnju i uvode nove "likove", bilo je zanimljivo...

Back