Neću TV pretplatu

To što plaćate RTSu pretplatu to je vaša dobra volja. Niste potpisali nikakav ugovor sa njima, još vas prave budalama i maltretiraju da dokazujete da ne koristite TV na nekoj adesi. Ko hoće da se igra sa njima, neka se igra. Ako se radi o nacionalnoj televiziji neka im plaćaju iz budžeta. Ako hoće da zaštite svoj signal neka ga kodiraju i prinude obožavaoce RTS-a da plate.
Kada dobijete račun za struju, lepo je odvojeno vaš račun za utrošenu energiju od priloga koji plaćate RTS-u po vašoj želji. Sve što platite više za struju ide kao prilog RTS-u.
Čak i kad bi RTS imao zakonsku osnovu da tuži one koji nisu darodavci, imao bi grdne troškove oko sudskih procesa koje bi morao da pokrene prema građanima (imajući u vidu koliko njih ne plaća pretplatu). Taman da sudstvo pravnici i advokati ne rade ništa drugo nego da se budućih sto godina bave time.
Ako mene pitate, ja ne plaćam ovako bezobrazno uvedenu pretplaru. I ne želim gubiti vreme da me oslobode pretplate za objekte gde niko ne živi a ima strujomer.
Ali ne želim da sprečim dobrovoljne darodavce da to i dalje čine.
Svako raspolaže sa svojim novcem kako hoće.
Razmišljam da vam ostavim broj moga računa pa da uplaćujete i meni. Biću zadovoljan sa daleko manjim iznosom.

potpuno si u pravu sto se tice stava...samo...
niste u pravu sto se tice placanja racuna.
ne mogu sada da skeniram racun, puna mi je kancelarija, ali imam ga ispred sebe.
dakle u gornjem desnom uglu imate stavku evidentirane uplate
ispod toga pise: ukupno uplaceno (din)-pa datum poslednje uplate
a onda ispod toga : preneto na RTV iz uplate (din)

dakle, ako vi uplatite 500,00 din (npr. toliko imate u tom trenutku) za struju, oni ce vam 300,00 dinara skinuti za pretplatu i evidentirace uplatu od 200,00 za struju.

Ma nije, meni je dosao racun 7340 otprilike u delu za struje je oko 3200 a ostalo je u delu za pretplatu TV.I ja nikad ne placam taj deo samo onaj za struju mada mi je pre neki dan svekrva rekla da ce da tuze nas koji ne placamo pretplatu... Nemam pojma videcu tada sta cemo da radimo... :shock: jbt a ja ni ne gledam RTS nikada, ali sigurno ako uplatis samo onoliko koliko si potrosio struju ne prebacuju na tv pretplatu nista...

Pa ovako racun za struju je bio 5200, a za TV oko 3700, ukupno oko 8900,ja sam uplatila 4000 i ta uplata se vidi na ovom racunu, skinuta je samo sa struje a pretplata za TV je na ovom novom rn. samo uvecana za jos 300 dinara i sada je oko 4000 dinara a racun za struju je oko 3300 sada potrosnja za mesec dec. je oko 2100 + onaj ostatak od proslog meseca 1200.. Tako da je zbirno negde oko 7300...

Gde me nadje sa temom!? :)

Ta pretplata je krajnje drska! Cista otimacina.
Ja je ne placam! Nek` me tuze! Jes` da dajem pare Tijanicu!

Struju placam redovno, ali ako makar dinar platim vise za struju, taj visak se prelije za tv pretplatu (tako je bar ovde, u Bg).
A posto struju redovno placam, daju mi i popust od 5% (iako ne placam tv pretplatu)!

I pre jedno mesec-mesec ipo, ja dobijem opomenu. Nekako lepo srocenu, ali ipak opomenu.
Pokazem je muzu, nek` on to resi... njega bas briga, kaze kako sam ja ministar finansija u kuci, ali stvar je u principu, i jos rece kako nismo ovce pa da placamo.
Tako da i dalje ne placam....

Ali sam (posle te opomene) sela i napisala pismo Ministru za informisanje (Kojadinovicu) i pitala ga zasto ja moram da placam tu ebanu tv pretplatu (naravno, nisam se ovako izrazila) kada placam kablovsku, a I i II kanal i ne gledam.
I jos sam ga pitala sto jednostavno ne skrembluju (kao sto se radi u svetu) one (znaci i mene!) koji ne placaju (pa nema da gledaju) (kako bi se to tehnicki izvelo, briga me).
Pa, iako sam pisala sa svog uobicajenog maila (znaci, ne hotmail ili yahoo) i iako sam se tacno potpisala, odgovor nikakav nisam dobila.
Sramota!

Mene u stvari nervira sto oni misle da smo mi neka stoka, sto nas totalno ne zarezuju.
Svi samo grabe i zavlace ruku u nase dzepove.

A to sto su tu tv pretpatu nazvali kao neki "javni servis", pa to je smejurija i dokaz da nas smatraju za glupake.
Koji javni servis?
Pa, ja slusam BBC, studio B92 i studio B (a njima nista ne placam).
Ove druge i ne slusam jer im ne verujem.
Zato necu da placam!

Zena s greskom:
Pa ovako racun za struju je bio 5200, a za TV oko 3700, ukupno oko 8900,ja sam uplatila 4000 i ta uplata se vidi na ovom racunu, skinuta je samo sa struje a pretplata za TV je na ovom novom rn. samo uvecana za jos 300 dinara i sada je oko 4000 dinara a racun za struju je oko 3300 sada potrosnja za mesec dec. je oko 2100 + onaj ostatak od proslog meseca 1200.. Tako da je zbirno negde oko 7300...

uhh, bas sam indiskretna... :D
e, a pogledaj u desnom gornjem uglu da li imas stavku preneto na RTV iz uplate (din) i da li tu pise neki iznos?

zbirno to sve dodje na isto, ali bas me zanima da li ti smanjuju dug za rtv pretplatu prilikom uplate...

A da setih se sta je bilo u mojoj firmi sa tom pretplatom...
Prosle godine tj 2005 mi dobijemo racun za TV pretplatu za oktobar mesec ali racun samo za pretplatu lepo uredno u uglu pise RTSrbija,broj tel.,adresa, kad sutradan u novinama izadje da su to neki falsh racuni i ja bacim taj racun...Posle dva dana u novinama se oglasava Tijanic i kaze kako su racuni validni...mislim sta da vam kazem moj racun je bio vec u odavno na gradskom djubristu...;-) U medjuvremenu firma u kojoj radim promenila je ime( strana firma i ljudi promenili ime ) ali racun je stigao na stari naziv firme koja se vise nigde i ne vodi kao da postoji...
Posle tri meseca stigne ponovo racun na stari naziv firme i koleginica pocne da zove broj tel. koji je na racunu medjutim pre bi dobili Dzordza Busa nego njih...:lol: Jednog momenta se ipak neko javi i koleginica im objasni kako smo u medjuvremenu promenili naziv, smanjili broj radnika, a i da racun nismo dobili vec tri meseca a ta sa druge starane kaze pa platite samo te mesece za koje ste dobili racun..mislim sta da vam kazem ko plati ok, ko ne plati i ne mora pa zaboga niste dobili racun...:lol:
Pitali smo ih pa odakle su dobili nase podatke i na osnovu cega je nas racun 900 dinara, oblasnjenje je iz Narodne banke Srbije, a tamo smo zavedeni kao firma sa 60 radnika, a TV se placa na svakih 20 radnika i bez obzira sto nas sada ima samo 30 njih nije briga, kako tamo pise na osnovu toga oni pisu racune a mi im moramo placati...
Medjutim mi od tog februarskog racuna vise nismo dobili ni jedan racun...a zasto??? pa pojma nemam...sigurno su nas zaboravili ili izbrisali iz Privrednog registra...

Ja kod kuce placam neku indusrijsku struju, nemam pojma tacno koja je varijanta posto se time bakce moja jaca polovina, al nemam tv pretplatu, bas sam gledala racun, nigde nemam tu stavku. Na moje odusevljenje posto je to takvo uzimanje para za uzasno los program.

trachara, posto `Zena sa greskom` uvek placa nesto manji iznos za struju nego sto bi trebalo, to nema sanse da na svom racunu ima tu stavku "preneto na tv pretplatu"!

Ali, ja sam (kao debil) ne razmisljajuci i po navici placala vise za struju nego to treba (a sve u stilu, neka ima vise jer sta ako sledeci mesec budem imala manje love, to je bila kao neka moja strategija, a vise smejurija)... i uglavnom ja se sokirala kada sam videla tu stavku na svom racunu (odmah po uvodjenju te pretplate) i kako mi `ladno uzese pare za pretplatu za taj 1.mesec (samo ato jer sam platila vise za struju).

Ja znam da mnoge zemlje imaju tv pretplatu za nacionalnu tv, ali i pink je nacionalna tv (jer im niko ne moze zameriti sto se tako izrazavaju, ali ni oni nemaju nista od pretplate)... pa neka smene Tijanica, tj neka drzavna tv ne bude stranacka tv pa cu placati i ja redovno.
Izem ti poitiku koja samo sto nam se i u krevet ne zavuce. Pi!
Kada se u zemlji srede vaznije stvari, onda treba placati i tu pretplatu koja bi trebala da bude najvise 150d, a ne 300din (ali to je vec neka druga tema).

Al` kako rece 'Zena s greskom`, videcemo kako ce biti do kraja....

Meni je struja jako mala pa placam sve to zajedno jer me mrzi da ispravljam krive drine. Ali. Znam masu ljudfi iz okruzenja koji placaju samo struju i ne placaju pretplatu i ne dolaze im opomene za struju, samo za RTV.
A zamislite meni - ja imam kablovsku, TV i Internet, i to preko drzavne firme (dakle poste). I najbnormalnije sam sve to lepo placala, kad mi u jednom trenutku puko modem i morala da kupim novi. Prijavim ja promenu (jer nekakav broj pretplatnicki dobijes za internet), prikljuce oni mene i sve super. Stigo taj mesec racun, sve u redu. Kad li, pre jedno 8 meseci, stize meni racun samo za kablovsku TV, ali nema stavke za internet (a to je zajedno na istom racunu objedinjeno u istu cenu). A meni net radi. Ja, posten gradjanin Kejn, okrenem telefon, dobijem Peru, koji mi da drugi telefon, dobijem Ziku, Zika me uputi na Milevi, Mileva na Persidu i tako redom na jedno 10 telefona do nadlezne osobe za financije interneta koja bese otisla - negde, u tom momentu. Svima lepo prijavim da mi racun ne doalzi, i sta mi je ciniti - ne bi nista. Sledeci racun opet ne dobijem, samo za kablovsku a za net jok. Opet ja zovi u krug do one nadlezne osobe, koja mi rece da su nesto razdvajali racune pa kao to ce stici pa da sacekam - rekoh ok. Treci mesec, opet nema racuna za net (sigurno se vi vispreno pitate zasto ja njih uopste jurim za njihove sopstvene pare, ali meni ta pretplata za net bese oko 15 eura, pa mi nije bilo sve jedno da me roknu sa punom cenom retrogradno kad se opasulje!). Ovaj put ja srocim mail na korisnicku podrsku, i lepo im bre kazem da mi posalju racun jer ih vise necu kontaktirati, a mail cu da zadrzim za dokaz za sud ako me budu teretili, jer necu hteti da im platim retrogradno,. I opet nista. Tako ti ja vise od 8-9 meseci uredno imam kablovski internet i uredno ne placam nista. Izgleda da su majmuni nekako prevideli moj novi modem, nisu ga proknjizili ili vec sta i sada sam 'duh' na mrezi - modem radi ali ga oni finansijski ne vide! Mamlazi. Eto. Pa onda kad vec to ne placam, mrzi me da se isterujem sa RTVom za 300 din. Inace se slazem sa svima koji bi ih oterali u....., jer je ta pretplata zivi bezobrazluk i drpisanje novca. Stoke bezobrazne.
A ova cela pisanija oko neta jer je neko gore reko da je pisao Kojadinovicu i nije dobio odgovor...Ej, ja ganjala ove iz poste DA IMA PLATIM 4 meseca - ja njih, da im dam novac! - a ti ocekujes da ti se javi Kojadinovic jer mu pises da neces da im placas?! E moja ti - optimisto u Srbiji!!!

Ja sam mesecima bogovala kad su uveli pretplatu. Bila sam ljuta ko ris svaki put kad vidim racun za struju, a na njemu stavka - RTV pretplata. Lopovi jedni, kako mogu da naplacuju nesto sto ni ne koristim!!! Radije cu placati pretplatu HRT-u, njih jedino i gledam od "domacih" kanala.
To je kao da ti u restoranu naplate nesto sto nisi ni jeo i jos ti kazu: pa sto nisi, imamo ga na meniju?! Pa ljudi ja to ne jedem i ne volim i necu da jedem, ali me niko ne slusa i dalje mi naplacuju!!!
U pocetku sam iz revolta odbijala da platim misleci da to nece dugo potrajati. Mislila sam da je nas narod malo samosvesniji i da ce se toliko pobuniti, da ce "ovi" morati da ukinu pretplatu. Ali djavola. Na kraju moj dobri i pokorni muz krisom plati ceo dug i sad je redovno placamo, iako im ja spominjem majku lopovsku svakog meseca.

Zena s greskom:
Pogledacu ali ko sto rece Onaona ja im uvek placam samo onaj deo za potrosnju struje ni dinara vise, samo manje ;-) a ovi iz EPS nisu valjda ludi da Tijanicu daju svoj deo...ako jesu ko ih ebe....hehehehe

Posto radim u Rts-u,dozvolite mi samo da vam objasnim da pare od pretplate uopste ne idu u Rts.Pare se daju vladi ,a ona uplacuje samo odredjeni iznos na racun Rts-a.
Ovo naravno ne opravdava ni vladu ,a ni programsku semu Rts,ali uglavnom je nezadovoljstvo ljudi usmereno na Rts,a nije on glavni krivac za nastalu situaciju.
Vi se bunite s pravom ,a sta mislite kako je nama koji i radimo tamo i pretplatu nam lapaju na jedan bez pardona.

g-din Jovic:
Posto radim u Rts-u,dozvolite mi samo da vam objasnim da pare od pretplate uopste ne idu u Rts.Pare se daju vladi ,a ona uplacuje samo odredjeni iznos na racun Rts-a.
Ovo naravno ne opravdava ni vladu ,a ni programsku semu Rts,ali uglavnom je nezadovoljstvo ljudi usmereno na Rts,a nije on glavni krivac za nastalu situaciju.
Vi se bunite s pravom ,a sta mislite kako je nama koji i radimo tamo i pretplatu nam lapaju na jedan bez pardona.

Sad kad sam ovo cula, jos se gore osecam. Znaci mi ni ne znamo gde nam pare idu?!
Nekako mi je bilo lakse da verujem da ih RTS trosi na stare, glupave filmove.
Znaci vlada laze narod da je to za TV, a u stvari veci deo uzimaju sebi i trose na skupe aute i prevelike dnevnice. Divota!!
Ovo bi trebalo javno objaviti pa da svi znaju sta im se radi s novcem.

Back