Neće više biti ni progona ni traktora!

I jel žive Srbi danas u krajini koji su se odlučili vratit?
Jel ih netko tjera?
Čisto da ti objasnim stanje nabrzinu, u rvatskoj danas živi čak i ovaj major Bauk...

.
Srbe se maltretiralo civile u nekim mjestima ne mozes idealizirati stvari drzava je zakazala tada.
EVo ubogi jedan vrhunski ugostitelj Srbin vlasnik poznate Arkade unistili su ga reketerili tukli nije se dao borio radio i umro od raka jadan covjek.
Ta bagra nikad nije uhapsena a sve se zna tko su.
Pa recimo do mene jedan je u Srpskom stanu stao desetlječima nije drzave bilo brige.

Koliko se procenata vratilo i koliko je njih dobilo svoje kuće nazad?
svi koji su hteli vratili su se. No krajiška posla, bg im je ipak omiljen. Znas ono, drzavni posao, radio ne radio svira ti radio. A i kad imas hrvatsku putovnicu lakse se ide u inosteanstvo. A i lepo je deliti lekcije srbima u srbiji tzv srbijancima kako treba biti dobar srbin.

Onoliko koliko je htjelo...

.
"Serbs face many forms of discrimination in the area of housing. Displaced Serbs occupying Croat-owned housing in Eastern Slavonia face harassment and court evictions so that Croats can return to their homes, while in pre-war Serb majority areas, courts and administrative bodies refuse to remove current Croat occupants from Serb homes. Evicted Serb displaced persons are housed in collective centers or remote villages while they wait to return to their homes, but local authorities and administrative bodies argue that they cannot remove Croat occupants from Serb homes because there is "no alternative accommodation." Displaced and refugee Serbs who fled their homes have been stripped of tenancy rights by war-time legislation that leaves them no right to appeal, while some courts have accepted tenancy-right claims by Croats who fled their homes in similar circumstances. Under international pressure to address the legacy of a housing law that granted temporary use of Serb-owned homes to Croat refugees and displaced persons, Croatia has established housing commissions designed to allow Serbs to return to their homes. In practice, however, these commissions have made little progress in restoring homes to Serbs, even in cases where the current occupants are illegal or occupy multiple properties. Legislation governing the distribution of government reconstruction assistance sets a conditions for eligibility that de facto exclude Serbs, despite the fact that thousands of Serb homes were damaged or destroyed as a result of the war."
https://www.refworld.org/reference/countryrep/hrw/1999/en/39701

Manje laganja nos će vam porasti.

Poslušaj cijelu audio snimku jer sve što si čuo je:
.... da Srbi nestanu...
A propustio si kompletan kontekst.
Osim toga, ajde, u pravu si ti koji pušku vidio nije.
Svejedno takve zapovijedi na terenu nismo dobili, znači netko je bio neposlušan?
Čuo sam i da Srbima treba TOBOŽE jamčiti građanska prava a zapravo im ostavljati put da pobjegnu iz Krajine.

Moćne Vučićeve reči u Loznici,
Пун туге

GUIVddYWEAIBk_2

Pravno nemoguće ali puškom itekako moguće.
Ne, nisi postao vlasnikom kuće, vlasnik je i dalje vlasnik. Dapače, imao je pravo na besplatnu obnovu ako mu je kuća bila oštećena, spaljena, uništena.
Pričaš o stvarima koje ti dobro zvuče a o kojima nemaš pojma.
A imaš primjer u Srbiji: da li je neki Srbin postao vlasnikom kuće Hrvata iz Hrtkovca samo zato jer ga je potjerao?

Šta znači "Dobili kuće nazad"?
Nitko nije mogao oteti tuđu zemlju ili kuću i proglasiti je svojom. To jednostavno nije pravno moguće, ne živimo u 1480-toj.
Ima ima bilo je no nema više toga.
Pored mene je lik uletio u Srpski stan istjeralo ga mislim tek prije 10 ak godina.
Bio je u njemu sigurno 15 ak godina ako ne i više.
Taj stan je vlasnik moje majke dalji rod poznati obrtnik Srbin usli su mu i u kafanu kraj Knina radili u njoj ko da je njihova no to se nakraju tek nakon dugo vremena rjesilo.

Ima ima bilo je no nema više toga.
Pored mene je lik uletio u Srpski stan istjeralo ga mislim tek prije 10 ak godina.
Bio je u njemu sigurno 15 ak godina ako ne i više.
Taj stan je vlasnik moje majke dalji rod poznati obrtnik Srbin usli su mu i u kafanu kraj Knina radili u njoj ko da je njihova no to se nakraju tek nakon dugo vremena rjesilo.
Naravno da je toga bilo, i otimanja i svega. Ali tvrdim da nisi mogao postati legalni vlasnik nad otetom imovinom niti je legalno prodati.

Pa eto sam si priznao da je u Oluji sprovedeno etničko čiščenje.
Tko ne želi posljedice rata, treba raditi na miru, a srpski dužnosnici u Beogradu, Kninu i Banjoj Luci su otvoreno bili za rat. Nitko nije govorio da se treba razgovarati i dogovoriti sa Hrvatima. Bilo je "neš ti Hrvata, porazit ćemo ih za 4 tjedna", "Hrvati se ništa ne pitaju, bit će kako mi želimo", "Nacrtat ćemo srpske granice gdje mi hoćemo", "Ako se Hrvatima ne sviđa, mogu svi preko Jadrana ili prema Zapadu"... I onda ti smatraš kako se imaš pravo žaliti. Patetično i smiješno u isti mah, osobito s obzirom da su pobunjeni Srbi 1991. protjerali 400.000 Hrvata s njihovih ognjišta i proveli trajna etnička čišćenja na području Bosne i Hercegovine, tako da brojna mjesta, sela i čitave regije u kojima su Hrvati nekoć bili većina, nemaju više Hrvata, jer su svi protjerani.

Kako je lijepo gledati selektivno i optuživati druge za ono što si sam radio. Divota.

Back