Kulkiver
Ističe se
- Poruka
- 2.117
U redu, hvala vam.
Za inat od juče se perfektno osećam
Za inat od juče se perfektno osećam

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
optrcis par krugova
kopanje je super isto![]()
. Bolje da porazgovaras sa nekim ko je strucan. Pomoci ce ti da bolje shvatis svoja osecanja...
Anksiozno-depresivni karakter; konflikt i kao rezultat slabost ega da potisne fantazije(reaktivna formacija)
Ne znam koliko imaš godina ...traumatska iskustva znaju dati kompleksnu simptomatologiju (na bazi genetskih faktora i vaspitanja) .. (dif.dg. PTSP, OKP, adolescentno-anksiozni, depresija...)
U redu, hvala vam.
Za inat od juče se perfektno osećam![]()
Drago mi je sto se danas bolje osecas, malo si se ispraznio na forumasima koji postuju pokusavajuci ti pomoci ...
Molim te samo za odgovor: sta je teze- otici kod psihologa/nedobogpsihijatrana razgovor ( gde on moze biti i ne bas nezan prema tebi, a mozda bude i nezan) ili se baciti na fizikalisanje ? Sta mislis sta bi ti vise pomoglo na kratke, a sta na duze staze ?
Ili je ipak najbolje resenje- mjuza do daske, pa dokle komsa izdrzi![]()
Kako kad. Uvek kad sam dobro raspoložen. Nisi primetila da sam ja fin prema ljudima koji su ljubazni. Dobar razgovor je uvek najjbolji kod svih. A tih što peckaju i koji nisu psiholozi ili psihijatri znam na hiljade i svi su tu radi podsmeha i tolko.
Naravno taj biva kad tad udaljen od mene.
E sad dali si ti takva ja ne znam
Dešava se da mi šale ne prijaju i pomislim da je u pitanju neka skrivena namera ali ne reagujem oštro mada se ipak ponekad desi.
Ja nisam razbijao ništa po kući pa da ljudi izlude od mene
Mjuza... nikad tako ne govorim![]()
Peckam te malo, ali ti burno reagujes
Nisi mi odgovorio na pitanje, a ocigledno niti jedan savet neces poslusati ... bilo ti je dovoljno malkice se zakaciti sa 4-masima i odmah si super
Lenj si za fizikalisanje i blam te otici na razgovor sa nekim ko bi umeo razgovarati sa tobom ?
Nije me stid.
Mogu da odem i razmišljam u zadnje vreme da se prošetam da se konsultujem.
Verovatno kod psihologa ili kod psihijatra ukoliko se ovo ne pogorša.
Kratkotrajno je kod mene sportsko blaženstvo... a onda nastupa dosada.![]()
moze ti prijati, strucno lice ti moze rasvetliti nedoumice, nazvati stvari pravim imenom, dati drugu perspektivu posmatranja problema sigurno bolje nego ko/zna/ko/sa/neta ( mislis da te muci jedna stvar, a shvatis da je u pitanju nesto drugo)
mozda ti se nece svideti njegov nacin, ako bude grub, verovatno misli da u tebi ima nesto sto se moze pokrenuti ( kao terapeutski samar)
a pojacas tempo![]()
Verovatno kod psihologa ili kod psihijatra ukoliko se ovo ne pogorša.
Kratkotrajno je kod mene sportsko blaženstvo... a onda nastupa dosada.
Lepo ti kažem, ne pokušavam ništa da prikrijem.
moze ti prijati, strucno lice ti moze rasvetliti nedoumice, nazvati stvari pravim imenom, dati drugu perspektivu posmatranja problema sigurno bolje nego ko/zna/ko/sa/neta ( mislis da te muci jedna stvar, a shvatis da je u pitanju nesto drugo)
mozda ti se nece svideti njegov nacin, ako bude grub, verovatno misli da u tebi ima nesto sto se moze pokrenuti ( kao terapeutski samar)
a pojacas tempo![]()
Ja ti savetujem da odeš do nekog psihološkog savetovališta. Ako si iz Bg-a, mogu da ti preporučim neka.
oh, sad vidim da si iz Niša![]()
Bes, neizrecivi.
Zbog njega uz muziku skačem po sobi ko nenormalan.
Pri kraju glavobolja i koja suza sama od sebe potekne kao i otežano disanje.
Inače lelujanje u u krevetu u sedećem položaju dok slušam muziku. Često je to rok brzog tempa ali češće je emotivnog karaktera i jake melodije uz koju proživaljavam i umišljam gore stvari i sećam se prethodnog kao i razno razne fantazije (jako često nasilničke i tužne u kojima ja učestvujem). Za danas je okidač bio klip o napadu na kolonu u Tuzli 1992.
Inače to moje divljanje na neku brzu muziku traje još od kad ja znam za sebe.
Neka svako iznese svoje mišljenje. Svi ste dobrodošli, pomoć je uvek dobrodošla. Od toga gubim energiju i postajem usporen, mrtav u sebi.
Učim za neki ispit, inače, .... i sasvim slučajno sam sad na psihijatrijskom dijelu - moram da priznam da mi slučaj vuče na depresiju ...da navedem neke karakteristike pa procjeni sam
- poremećaj sna, anksioznost, depresivno raspoloženje, gubitak interesovanja za svakodnevne aktivnosti, zamorenost, promjene apetita, slabljenje koncentracije, gubitak samopouzdanja i suicidalne misli. Ukoliko je prisutno 5 od navedenih 9 simptoma i ukoliko traju najmanje dvije sedmice u pitanju je depresija. ( iz DSM-IV klasifikacije)
(Ako simptomi traju duže od dvije nedjelje koristi se Bekov upitnik koji sadrži 21 pitanje. Ovaj upitnik je vrlo objektivan, može odrediti i tip depresije i depresivnog ponašanja, pomaže pri odabiru terapije ..usput)
Bes, neizrecivi.
Zbog njega uz muziku skačem po sobi ko nenormalan.
Pri kraju glavobolja i koja suza sama od sebe potekne kao i otežano disanje.
Inače lelujanje u u krevetu u sedećem položaju dok slušam muziku. Često je to rok brzog tempa ali češće je emotivnog karaktera i jake melodije uz koju proživaljavam i umišljam gore stvari i sećam se prethodnog kao i razno razne fantazije (jako često nasilničke i tužne u kojima ja učestvujem). Za danas je okidač bio klip o napadu na kolonu u Tuzli 1992.
Inače to moje divljanje na neku brzu muziku traje još od kad ja znam za sebe.
Neka svako iznese svoje mišljenje. Svi ste dobrodošli, pomoć je uvek dobrodošla. Od toga gubim energiju i postajem usporen, mrtav u sebi.
Shvati razlog tvog besa, tj to je neko nezadovoljstvo nagomilano...
I razmisli kako mozes restiti probleme...
Sta te muci?
Za pocetak slusaj malo mirniju muziku koja ce ti pomoci da se bolje osecas... da ne osecas bes...
Za sva negativna osecanja sam si kriv ti ih kreiras...
Trebas ih shvatiti...
Kako stojis sa drugim ljudima?
Imas li dobre prijatelje, bar jednoga sa kojim mozes o svemu pricati...
To ti je potrebno...
i kako se osecas i sta osecas...
Mozes i ovde na forumu naci sagovornike...
Neki se ovde samo zezaju i od njih nemas nista...
Neki jedva cekaju da napadnu...
Al opet ima i onih sa kojima mozes konstruktivno razgovarati...
![]()
Primetio sam
Imam prijatelja naravno a sa ostalim ljudima uvek fino ali i povučeno (od davnina osobina).
Nije da ja umišljam, nego je to zbog pojedinih događaja.
Umišljam da, ali posledica besa je nerazumevanje sveta i što sam nekoliko puta dokazao da sam bez testisa (izvini) i rado bih se promenio što se hrabrosti pri nekoj neposrednoj kavgi desila. To je onako kako ja vidim svoju slabost ali nekad mi se čini suprotno.
Ne trpim to ljudsko prilagođavanje psihologiji mase i onda nastojim da se razlikujem od drugih pa čak i ukoliko mi se nešto i svidi ili ukoliko slučajno iliti nesvesno iskoristim neku novotarsku debilnu reč ja ću sebe naterati to da promenim. Ukoliko se pak desi pokušaj prilagođavanja ja ću sebe da zamrzim zbog toga.
Ja nisam netolerantan mada su me takvi nervirali koji se ponašaju onako kako ja ne volim i mislim da je neprimereno pa čak i debilno a i neke koji su bili različiti tj imali svoj ukus a onda se upropastili... Da, svako treba da radi onako kako bi se što bolje osećao ali što se mene tiče, ja imam svoje principe i viđenje.
Sad mnogi od vas misle da nesvesno branim poremećaj... možda je to tako.
Da, nerazumevanje sveta...
Pa da ti otkrijem jednu tajnu... nece ga ni biti
Malo razumevanja ces u zivotu dobiti, al to je tako...
Budi sretan ako te iko razume...
Bitno je da sam sebe razumes...
Takodje nemoj imati toliku potrebu da te razumeju...
A uvek ce se naci NEKo ko ce te razumeti, i to je dovoljno za srecu...
Ni ne treba da se prilagodis psihologiji mase, masa nikada nije u pravu... vecinom je to tako..
To sto nastojis da se razlikujes od drugih je dobro, i treba da izgradis svoj identitet...
Da budes autenticna licnost...
Sto bi se prilagodjavao onoliko koliko ti ne prija...
Malo prilagodjavanja mozda treba ponekad...
Dobro je biti tolerantna licnost... Takodje je normalno da to ocekujes od drugih...
Ukoliko nisu prema tebi takvi to je njihov problem... Budi ti takav..
Ukazi im da grese, da je normalno da budes svoj...
Da imas svoju licnost svoj ukus svoje stavove...
lepo je da imas svoje principe i vidjenje...
Dakle izgradi svoj svet i zivi ga...
Spomenuo si i depresiju...
Ona je normalna pojava u ovakvom drustvu i vremenu...
Pokusaj svojom voljom da se odupres takvom stanju...
Takodje protiv depresije je dobro druzenje neki hobi izlasci u grad i nesto sto te cini srecnim...
da ispunis zivot nekim malim sitnicama
Necim sto ce ti dici samopuzdanje...
Razvijaj svoje talente, pa makar to bio samo tvoj hobi...
Pisi nesto crtaj slikaj uci neki jezik ili bilo sta...
Razmisli koja su ti interesovanja i radi na tome...
Takodje film muzika itd ...