Ne valja nam narod?!

Pa, ko gleda taj Pink i Happy,.. . narod.
Štaa, ne radi im daljinski, pa ne mogu da prebace kanal ?

Gledaju ga isti ti licemeri, koji zahtevaju da se ukinu,..

I pritisne očaj, sam, bez moje volje,
Ceo jedan život, i njime se kreće;
Uzvik ga prolama: "Neće biti bolje,

Nikad, nikad bolje, nikad biti neće."

I ja žalim sebe. Meni nije dano,
Da ja imam zemlju bez ubogih ljudi
,
Narod ne valja i nije ni ranije valjao ( te stihove je Dis pisao pre 115 godina,.. kao i ove

A vlast je još gora,.. jer su ljudi brzo pokvare na vlasti. Ne treba dalje .

To što ti porediš rijalitije sa hepi i pink televizije sa ostalima koji nemaju veze sa ikakvim nasiljem, pokazuje koliko si glup, bezobrazan i ljigav. 3 u jednom. Bravo bole mukice.
Nemam običaj da prijavljujem nesposobne kojima je za njihov propali život kriva vlast.
Ali bih te podsetio na ono "Autoprojekcija je čudo".
Svako, ko u nedostatku argumenata počne sa vređanjem, ustvari pljuje sam po sebi, tako da...
pokazuje koliko si glup, bezobrazan i ljigav. 3 u jednom.
Savršeno si opisao sebe, nemam šta da dodam...

Nemam običaj da prijavljujem nesposobne kojima je za njihov propali život kriva vlast.
Ali bih te podsetio na ono "Autoprojekcija je čudo".
Svako, ko u nedostatku argumenata počne sa vređanjem, ustvari pljuje sam po sebi, tako da...

Savršeno si opisao sebe, nemam šta da dodam...

Mene je već i više nego dovoljno uvredio svako ko samo podržava ovu kriminalnu grupu koja nam svima pije krv već decenijama. A kamoli da je brani ovako ljigavim i bednim spinovanjem i zamenom teza. Tvoja krivica i sramota je što si dozvolio sebi to da postaneš takav.

Prijavi slobodno, znaš koliko me zabole.

Pa, ko gleda taj Pink i Happy,.. . narod.
Štaa, ne radi im daljinski, pa ne mogu da prebace kanal ?

Gledaju ga isti ti licemeri, koji zahtevaju da se ukinu,..

I pritisne očaj, sam, bez moje volje,
Ceo jedan život, i njime se kreće;
Uzvik ga prolama: "Neće biti bolje,

Nikad, nikad bolje, nikad biti neće."

I ja žalim sebe. Meni nije dano,
Da ja imam zemlju bez ubogih ljudi
,
Narod ne valja i nije ni ranije valjao ( te stihove je Dis pisao pre 115 godina,.. kao i ove

A vlast je još gora,.. jer su ljudi brzo pokvare na vlasti. Ne treba dalje .
Има ли нам спаса?

Има ли нам спаса?
"Spasa nam nema, propasti ne smemo' :) - ko je to rekao ?
Naravno da ima,.. ugledajmo se na druge,.. na bolje ( zato i hoćemo u EU)..
Ulažimo više u prosvetu ( držala se do skoro, ali sad i tu ne valja).
Bolji zakoni i poštovanje zakona,..
Šta vredi najboljem učeniku što je najbolji ako nije član stranke,... kakav ga posao čeka,.. pa šta će mu škola ( izuzev za dalje).
Mnogo toga je ovde loše,.. navikli smo ( kao Velja na kraduckanje) pa i ne primećujemo.
Prropast je počela sa kraduckanjem još u Titovo vreme,.. i sa zapošljavanjem - preko veze,..

Kada krenete da pljujete ovu zemlju, setite se da je klima odlična, da su vetrovi blagi, da nema oluja, cunamija, tornada, aktivnih vulkana i razornih zemljotresa. Nije sušna zemlja, niste žedni. Nije neplodna, iz džepa seme da ispadne, pa će nešto da nikne. Šumovita, brdovita, ali nit’ su pretežno kamenjari, niti su džungle sa zaraznim boleštinama. Sve fino, blago, pitomo, nežno. To vam je od zemlje. Muka je od ljudi.
Duško Radović

Da li je Duško bio u pravu? Da li zaista ne valja narod? Ili je narod dobar, i u svojoj dobroti verujući, i povodljiv, a zatim zavođen i iskorišćavan od kvazi elita? Ne samo danas već unazad, kroz vekove, od postanka prvog Srbina, pa na ovamo...

Bio u pravu, al promenila se klima.
Klima u Srbiji je uzasna. 40 stepeni leti, minus 20 zimi.

Svaka treća godina nije sušna.

Svakih 10 god se desi neki zaieban zemljotres.

A narod je naivan kao francuska sobarica - pre bih nazvao potkupljiv a ne povodljiv.

Bio u pravu, al promenila se klima.
Klima u Srbiji je uzasna. 40 stepeni leti, minus 20 zimi.

Svaka treća godina nije sušna.

Svakih 10 god se desi neki zaieban zemljotres.

A narod je naivan kao francuska sobarica - pre bih nazvao potkupljiv a ne povodljiv.
И даље сам мишљења да би народ био сасвим коректан, да га не злоупотребљавају... Такви смо, треба нам неко да нас усмери. А нас годинама усмеравају противно нашим интересима...

И даље сам мишљења да би народ био сасвим коректан, да га не злоупотребљавају... Такви смо, треба нам неко да нас усмери. А нас годинама усмеравају противно нашим интересима...

Iz iskustva ipak je dobrovoljna prodaja i to za sitne pare.

Sta ima iko da te usmeri, pridrzavaj se 10 bozjih zapovesti (pogotovo one druge, koja kaze da ne cinis sebi idola) i sve ce da bude u redu.

Smernice su tu i dovoljne su.
Ne treba vodja. Domanovic je to najlepse objasnio, samo nije imao kome.

Iz iskustva ipak je dobrovoljna prodaja i to za sitne pare.

Sta ima iko da te usmeri, pridrzavaj se 10 bozjih zapovesti (pogotovo one druge, koja kaze da ne cinis sebi idola) i sve ce da bude u redu.

Smernice su tu i dovoljne su.
Ne treba vodja. Domanovic je to najlepse objasnio, samo nije imao kome.
Не говорим о вођи. Условно речено 'прост' народ се некад бојао бога, и придржавао се заповести о којима причаш, након тога су дошли комунисти који су цркву забранили, а након тога попови који су цркву згадили. Увек се ценила учена глава, сад је и то изгубљено. Ценим оно што пишеш, али си, чини ми се, исувише киван на народ из ког потичеш. Не продају се сви. Ја поготово не. И још многи...

Не говорим о вођи. Условно речено 'прост' народ се некад бојао бога, и придржавао се заповести о којима причаш, након тога су дошли комунисти који су цркву забранили, а након тога попови који су цркву згадили. Увек се ценила учена глава, сад је и то изгубљено. Ценим оно што пишеш, али си, чини ми се, исувише киван на народ из ког потичеш. Не продају се сви. Ја поготово не. И још многи...

Uopste nisam kivan, samo realan i konstatujem realnu sliku.

SNS pobedjuje zahvaljujuci tome sto se narod lako prodaje. I to je dokaz.

Naravno da nisu svi potkupljivi, ali previse ih jeste.

A Radoje Domanovic, kada nas je opisivao, opisivao je doba pre komunista. Prodaja za sitno i slepo idenje za vodjom nam je oduvek bila karakteristika.

Ja sam samo stava da nam nije kriv niko spolja, nego da smo mi sami krivi i odgovorni za sve sto nam se desava.

Jedino kad prihvatis sopstvenu odgovornost, mozes da resis problem.

A Radoje Domanovic, kada nas je opisivao, opisivao je doba pre komunista. Prodaja za sitno i slepo idenje za vodjom nam je oduvek bila karakteristika.

Ja sam samo stava da nam nije kriv niko spolja, nego da smo mi sami krivi i odgovorni za sve sto nam se desava.

Наравно да нам није крив нико споља. Да не улазимо у теорије завере, али знамо да на глобалном нивоу не постоје пријатељи већ интереси, и сви роваре. А нас продаје наша елита, о томе се ради.

I Nušić.

Ако ћемо тако, и Арчибалд Рајс. Најобјективније. И опет нас је волео.
Mnogi su bili dobronamerni i ukazivali nam na greške, ali uzalud.
Sociolozi i psiholozi kažu da je neophodno da se tri pokolenja razvijaju i vaspitavaju u pozitivnom duhu da bi jedan narod odbacio negativnosti u svom mentalitetu. Mentalitet je čudo. Ne znam da li su nas Turci vekovima oblikovali, pa smo u sopstvenoj muci morali da se dovijamo i razvijamo sklonost ka korupciji, javašluku i poltronstvu.
Mi nismo imali duže mirne, ekonomski stabilne i politički nezavisne periode u kojima bismo mogli da postanemo bolji.
S jedne strane imamo divne pojedince, junake, plemenite ljude, a sa druge strane muljatore i pokvarenjake koji se još i hvale kako su se "snašli".
Najgore je što se mladi ljudi vaspitavaju da je u životu najvažne da "umeš da se snađeš".

Back