Imam 17 godina i nikad nisam imao neku ozbiljniju vezu, uvek se nadje neka prilika dopisujemo se, pričamo nešto i kad se "vežem za nju" samo zapucam, ne znam šta da napišem ili kažem. Mislio sam da je to do nje i da nije za mene ona i tako uvek kad izadjem sa devojkom.. Posle nekog vremena sam shvatio da je do mene i povukao sam se. Opet sam se vezao za devojku koja je ćutljiva kao ja, drži sve u sebi kao ja, bukvalno posle nekog vremena sam postao lud za njom i ponovo zapucam, ništa sve kratki odgovori, tišina... Očajan sam,  šta da radim? Planirao sam posetiti školskog psihologa mada već je kraj godine...

Problem ovakvog tipa nije baš tako jednostavan. Mlad si, pa je normalno to, Muka je kad zagaziš u 30-tu sa tim problemom, tako da počni sad da radiš na tome.
U tim si godinama kad imaš prije svega krizu identiteta, ne znaš ko si, što si, kojim putem da ideš i to je ok. Sigurno si za nečim lud.
Posjetiti školskog psihologa može pomoći, ali ne samo zbog djevojaka, već zbog svoje budućnosti. Pričaj s njim uopšteno o tvojoj budućnosti kao sa prijateljem. Blokade ovakvog tipa su sasvim normalne, ali moraš raditi na njima, samo od sebe neće to proći. Sasvim je normalno da ti ne ide kod djevojaka. Probaj malo da istražuješ po internetu, nađi neke članke o muško ženskim osobama. Evo sad ti počinje škola. Ne libi se da tvoje školske drugarice pitaš za mišljenje o nečemu što si pročitao. Ne možeš se osloboditi ako ne širiš zonu komfora. Naglo udaljavanje od te zone ti samo pogoršava stvari, tako da pričaj sa ljudima da bi tu zonu širio postepeno. Po pisanju ti se vidi da si čutolog neki. Probaj nekad namjerno da ćutiš, vidjećeš kako imaju ideje da ti sijevaju kad sebi zabraniš da pričaš.
Sasvim je logično što ti djevojka koja ti se sviđa daje kratke odgovore, kad joj prenosiš takvu energiju pa samim tim i nju činiš povučenom. Ti si taj koji treba nju da opusti, ali kako? Ne znaš šta nju interesuje. Saznaćeš, ali slobodno raspali po stvarima koje ti voliš, pa prati njene odgovore. Tako ćeš jedino vidjeti šta vi stvarno imate zajedničko.
Ima tu još toga, dosta ćeš morati da širiš onu zonu o kojoj sam pisao, ali što prije počneš da radiš na tome, prije ćeš stići tamo.