Ne razumem

Kako te ljudi dozivljavaju ne nastaje samo od sebe, vec na osnovu tvog ponasanja velikim delom. A ponasamo se onako kako sebe dozivljavamo, kako vidimo svoju ulogu u tom filmu.

Osnovno je pitanje zasto neko dopusta da samo jednostrano cini svojim prijateljima. Kad ukapira da se ponasa kao krpa, jer je odlucio da se ponasa kao krpa (jer se verovatno oseca kao krpa) onda ce ga i tretirati kao krpu. Svidjalo nam se ili ne, logicno je i tako biva.

autor teme se ne usudjuje da se ponasa autenticno, onako kako se oseca, da bi bio prihvacen, da ga ne bi odbacili... i tu je odgovor na njegovo pitanje. On pokusava da zaradi njihovu paznju i ljubav. To ne znaci da je on los i da iz pogresnih razloga pomaze svojim prijateljima, ali ocigledno ima i ovoga i te kako. A to ne funkcionise tako... Ljudi postuju samo one koji postuju sebe.

i vecina ljudi je takva, ali nema koristi od trazenja problema u drugima, jer on tamo i nije
samo sebe mozemo i treba da menjamo

ne mogu da se otrgnem utisku da si pod snaznim uticajem novokomponovane zenski muski casopisi za malu I veliku decu psihologije.I jako popularnih tzv self-help knjiga koje naravno samopomazu svoje autore sa pozamasnim svotama novca od prodaje phe.
sto se tog samopostovanja tice ..forme koje to samopostovanje moze da zauzme je vrlo individualno..cak ni ne postoji univerzalna definicija samopostovanja samoljublja itd.
gorepomenuti primer "krpe" mozda ta krpa svoje samopostovnje izrazava bas na taj nacin pomaze svojim ljudima osobama do kojih mu je stalo jer ako to ne uradi trpi njegovo samopostovanje drugim recima sebe vidi kao dobrog prijatelja svojim prijateljima I ako im ne pomogne u nuzdi osecace se postidjeno I posramljeno I njegovo samopostovanje ce da trpi zbog toga

cesto se brka samopostovanje I samoljublje I samopuzdanje sa samouverenoscu I arogancijom narocito to nedozrele zene brkaju kod muskaraca

Poslednja izmena:
1ne mogu da se otrgnem utisku da si pod snaznim uticajem novokomponovane zenski muski casopisi za malu I veliku decu psihologije.I jako popularnih tzv self-help knjiga koje naravno samopomazu svoje autore sa pozamasnim svotama novca od prodaje phe.
sto se tog samopostovanja tice ..forme koje to samopostovanje moze da zauzme je vrlo individualno..cak ni ne postoji univerzalna definicija samopostovanja samoljublja itd.
2gorepomenuti primer "krpe" mozda ta krpa svoje samopostovnje izrazava bas na taj nacin pomaze svojim ljudima osobama do kojih mu je stalo jer ako to ne uradi trpi njegovo samopostovanje drugim recima sebe vidi kao dobrog prijatelja svojim prijateljima I ako im ne pomogne u nuzdi osecace se postidjeno I posramljeno I njegovo samopostovanje ce da trpi zbog toga

3 cesto se brka samopostovanje I samoljublje I samopuzdanje sa samouverenoscu I arogancijom narocito to nedozrele zene brkaju kod muskaraca
1. utisak je pogresan
2.da on tako izrazava svoje samopostovanje ne bi se lose osecao u vezi sa tim i u vezi sa nacinom na koji se sa njim ophode
3. vrlo ih jasno razlikujem, a kakav problem imaju nedozrele zene sa muskarcima, stvarno ne znam :lol:

1. utisak je pogresan
2.da on tako izrazava svoje samopostovanje ne bi se lose osecao u vezi sa tim i u vezi sa nacinom na koji se sa njim ophode
3. vrlo ih jasno razlikujem, a kakav problem imaju nedozrele zene sa muskarcima, stvarno ne znam :lol:

logika najcesce ne odgovara cinjenicama :)

1. svaki utisak je pogresan da je ispravan bio bi se zvao znanjem a ne utiskom
2. samopostovanje ne mora nuzno I cesto da proizvodi I osecaj samozadovoljstva
3. pri cemu ispada da si "nedozrela zena koja ima problem sa muskarcima" ako razumes kakav problem imaju nedozrele zene sa muskarcima prestajes da budes nedozrela zena koja ima problem sa muskarcima

Grešite oboje zbog pogrešnih reči i njihovih značenja...Ccccc...;)
Naime,to samopoštovanje kao akcija subjekta prema sebi ne postoji u dinamici psihe!
Postoji samosvest! A to je već nešto drugo! To je emotivni sklop društveno potvrđene
ličnosti koja bez straha pristupa rešavanju životnih situacija svesna da će rešiti situaciju u svoju korist!
Još pozitivnije je ako pritom ne povređuje druge ili njihove interese (moralni kategorički imperativ-Kant)...
Dakle,pokretač ove teme nema izgrađenu samosvest i ja ga upućujem da krene s neimarskim poslom gradnje samosvesti.sigurnosti
u sebe!Neka,pritom,krene osd rešavanja manjih i manje komplikovanih problema!:per:
A što se tiče dobrog odnosa prema samosvesnim ljudima,on proitiče iz respekta (u osnovi je arhetipski oprez i čak strahovanje
borca od borca!) prema takvim ljudima.Podsvesna kalkulacija je da je u pitanju čovek iza kog su mnoge pobede
nad životnim problemima...Nije se zajebavati s takvima!:lol:
Žene su ređe samosvesne od muškaraca!:(
(U novije vreme se to menja u korist žena,ali sastavi skupšina,kongresa i sl.su rečiti još uvek...)

Poslednja izmena:
Znate šta još,koliko su me ljudi povredili svojim nemarnim ponašanjem,pomislim da da će mi se uskoro srce pretvoriti u kamen,i da neću mariti za ljude kojima će
možda i biti stalo do mene,da ću postati takvo đubre od čoveka da će se pisati o tome,inače na dobrom sam putu za to.
Život nije film ili ravna linija da uvek bude lepo i dobro,ali meni treba neko ko će piti i slatko i gorko samnom,ali kad dodje do tog gorkog (nebitno,ko je to prozurokovao) onda se beži glavom bez obzira...
Proklet bio ovaj život,hvala svima na komentarima,zaista cenim to! :(

Znate šta još,koliko su me ljudi povredili svojim nemarnim ponašanjem,pomislim da da će mi se uskoro srce pretvoriti u kamen,i da neću mariti za ljude kojima će
možda i biti stalo do mene,da ću postati takvo đubre od čoveka da će se pisati o tome,inače na dobrom sam putu za to.
Život nije film ili ravna linija da uvek bude lepo i dobro,ali meni treba neko ko će piti i slatko i gorko samnom,ali kad dodje do tog gorkog (nebitno,ko je to prozurokovao) onda se beži glavom bez obzira...
Život je i borba,uči se i da se boriš!I izboriš za svoje namere,želje,potrebe...
Kroz borbu stičeš samosvest i sigurnost u sebe,tako da ti rame za plakanje i ne treba baš često...
Nije loše da se baviš nekim takmičarskim sportom...i taj osečaj kad pobediš primeniš i u "običnom" životu!

ovo vise nemoj ni da pomislis, a kamo li da kazes ili napises!

neces potat, cim se bavis time znaci da ne zelis i neces dozvoliti da budes ko oni

- - - - - - - - - -

ovo vise nemoj ni da pomislis, a kamo li da kazes ili napises!

Proklet bio ovaj živo

Proklet bio ovaj život,hvala svima na komentarima,zaista cenim to
Samo malo vise obrati paznju na ljude koji te okruzuju, pocni da izbegavas one kojima si dobar samo kad je njima tesko, a pronadji one koji se s tobom raduju, koji i kad osetis da te nesto muci su tu u tvojoj blizini.
I bas te briga ,sta ce ti takvi, koji te zele za prijatelja samo kad je lose, misliti o tebi, ni ne zavredjuju ni prvo slovo reci P(prijatelj).

Drustvo kao sto naslov kaze,ne razumem!

Ne razumem to sto su ljudi tako losi prema meni,zapravo i nisu tako losi ali tu su samo kada im ja trebam.

NPR.
Kada drug ili drugarica raskine sa devojkom/deckom,ja sam uvek rame za plakanje,da utesim,da pruzim podrsku i dam lepu rec.
Ne volim kada je neko tuzan,usamnjen,nesrecan,uvek odgovorim na drustvenim mrezama potpunim strancima,jednostavno sam takav,ne volim
da se svadjam i ne mrzim nikoga,naravno daleko od toga da sam narocito dobra osoba.Medjutim kada se ja nadjem u nekome problemu,nema bas
puno ljudi kojima se mogu obratiti,zapravo ne znam da li ih ima,kada god zelim nekom da se pojadam,ili zuri ili ne moze sad da prica ili ne zna sta da mi kaze.

Na primer,drugarica koja je nedavno raskinula sa deckom,tesio sam je celu noc,bukvalno plakao za njom,tada sam joj bio dobar,lafcina,danas kada sam je nazvao,bilo je izvini
nisam kuci u gradu sam,zvacu te kasnije,nije ni zvala.Tako i sa ostalima,neki na letovanju,neki zauzeti,burazer mi kaze,moras sam da resavas svoje probleme.

Nisam gladan paznje ali bih voleo da neko moze da me saslusa,znam da je jadno sto postavljam ovo na forum ali stvarno mi nije jasno sta da radim.Ako ja pocnem da
se ponasam takav ispasce Nikola je rogat i repat!

upravo...
sta te bole sto ces da ispadnes rogat...
ako pocnu da kenjaju, samo kazes gde ste bili kad je meni trebalo...
niste imali vremena!? e pa ni ja nemam vremena za vas, zao mi je...

Svi mi hocemo da imamo nekog kada nam je tesko, da deli dobro i zlo. A i od ljudi ne treba mnogo ocekivati, tj. ne zavisiti od njihove podrske.
Treba se oslanjati na sebe, a ako imamo srece da naletimo na ljude na koje se mozemo osloniti, pa jos bolje.

Naravno, ne znaci to biti skotina ili samoziv, to je druga krajnost, ali jednostavno, postoje ljudi koju nasu ljubaznost ne vrate istom merom i to nije fer, pa i boli, ali desava se.
I to je zivot, i to je za ljude. Opeces se jednom, sledeci put si pametniji, opeces se ponovo, jos si bogatiji za jedno iskustvo, a jednom ce valjda i da ti se posreci da naletis na nekog ko je ok osoba i koja ce biti tu za tebe. :)

A i zeznuto je da traze neke druge usluge, da te cimaju, ovako, sednes, popricas, saslusas, posavetujes, pa i ljudski je. Da ti traze lupam sada, da ih prevezes u drugi grad, pozajmis novac, da odes ranije sa posla (i rizikujes da te provale i otpuste) da njima ucinis nesto sto ih mrzi ili sto im nije hitno, a da te se nikad ne sete, niti da kazu "hvala" barem, e to je gadno. Od takvih treba bezati.

A i ne ume svako da slusa i bude dobra emotivna podrska. Sta znam, ne vole ljude da im neko patetise i mraci svakog dana, ali opet, prijatelj bi trebao koliko-toliko da se nadje tu u takvim situacijama.
Sto kazu, "das nekome prst, a on bi ruku da ti uzme".

(U novije vreme se to menja u korist žena,ali sastavi skupšina,kongresa i sl.su rečiti još uvek...)

bitno je da drze dve trecine radnih mesta u pravosudju .kljucna drustvena institucija ..tako da ako uporedis posmatrano stanje u nasem drustvu sa zakonsko pravne strane tj stanje ljudskih I zakonskih prava gradjana sa brojem zena koje sude.I od cijih odluka to stanje direktno proistice videces da zene emancipovane su zapravo samo emancipicovane

a stvar je u modelu donosenja odluka

bitno je da drze dve trecine radnih mesta u pravosudju .kljucna drustvena institucija ..tako da ako uporedis posmatrano stanje u nasem drustvu sa zakonsko pravne strane tj stanje ljudskih I zakonskih prava gradjana sa brojem zena koje sude.I od cijih odluka to stanje direktno proistice videces da zene emancipovane su zapravo samo emancipicovane

a stvar je u modelu donosenja odluka

a 90% advokata su muskarci, i neretko muzevi tim zenama sudijama :aha:

Back