Imate li osećaj da ponekad i pored velikog napora ne uspevate da se razumete sa određenim sagovornikom? Da li je do mene ili do sagovornika zaista ne znam, ali takvih slučajeva ima sve više. Kako izaći sa tim problemom ako ga uopšte imate?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Imate li osećaj da ponekad
Blago tebi.Nemamo.
pa mislim ima nas mnogo u svetu naravno da ce se naci neko sa kojim ne mozes naci zajednicki jezik i intereseImate li osećaj da ponekad i pored velikog napora ne uspevate da se razumete sa određenim sagovornikom? Da li je do mene ili do sagovornika zaista ne znam, ali takvih slučajeva ima sve više. Kako izaći sa tim problemom ako ga uopšte imate?
Ali toga je sve više. Da li ja nisam u toku pa ne pratim svetske, moderne i urbane tokove ili je nešto drugo u pitanju zaista ne znam.pa mislim ima nas mnogo u svetu naravno da ce se naci neko sa kojim ne mozes naci zajednicki jezik i interese
Imate li osećaj da ponekad i pored velikog napora ne uspevate da se razumete sa određenim sagovornikom? Da li je do mene ili do sagovornika zaista ne znam, ali takvih slučajeva ima sve više. Kako izaći sa tim problemom ako ga uopšte imate?
a sta mislis kako je meniAli toga je sve više. Da li ja nisam u toku pa ne pratim svetske, moderne i urbane tokove ili je nešto drugo u pitanju zaista ne znam.
To zavisi od jezika. Govorni jezik je prilicno neprecizan.Imate li osećaj da ponekad i pored velikog napora ne uspevate da se razumete sa određenim sagovornikom? Da li je do mene ili do sagovornika zaista ne znam, ali takvih slučajeva ima sve više. Kako izaći sa tim problemom ako ga uopšte imate?
Verujem da ti nije lako. Ipak si ti žensko i teško ti je da razumeš taj sleng koji je pokupljen sa ulice.a sta mislis kako je meni
da, a ono sto je zalosno je sto i devojke sve vise koriste taj slengVerujem da ti nije lako. Ipak si ti žensko i teško ti je da razumeš taj sleng koji je pokupljen sa ulice.
Pa pokupe od muškaraca. Devojke gledaju da se prilagode muškarcima u društvu pa počnu da govore kao i oni. Ni ja ne razumem taj mangupski rečnik.da, a ono sto je zalosno je sto i devojke sve vise koriste taj sleng
istinaPa pokupe od muškaraca. Devojke gledaju da se prilagode muškarcima u društvu pa počnu da govore kao i oni.
Nemamo.
Evo ga tvoj problem na delu:Ti ili ne držiš do svojih stavova ili si uspeo da se okružiš istomišljenicima.
Ako ćemo iskreno malo sam ga zezao pretpostavkom da ne drži do svojih stavova, a ovo za istomišljenike nije optuživanje, već jednostavno najobičnija pretpostavka bez ikakvih upućenih dvosmislenih poruka.a malo pre toga si optužio drugog forumaša da se okružuje istomišljenicima.
Misliš da su to jedine dve mogućnosti pored treće da se "ne razumeš sa sagovornikom".Ti ili ne držiš do svojih stavova ili si uspeo da se okružiš istomišljenicima.
Kako? Ja kada se ne razumem sa sagovornikom uđem u neke svoje unutrašnje borbe i krenem da se preispitujem da li ja grešim ili moj sagovornik.naučio sam da komuniciram čak i sa onima sa kojima se ne slažem".
Pa lako, prvo pođem od toga da verovatno nisam uvek u pravu. Onda pokušavam da ulovim te situacije posmatrajući druge, i u svakoj debati pokušam da gledam stvari iz njihove perspektive i da čujem sve njihove argumente, i da u skladu sa svim što čujem i zaključim donesem pravu odluku.
Slažem se da niko nikada nije uvek u pravu. Odakle znaš da je odluka koju si doneo prava odluka? Možda si odstupio od nekih svojih stavova gde si bio u pravu i sada možda imaš pogrešne stavove.Pa lako, prvo pođem od toga da verovatno nisam uvek u pravu. Onda pokušavam da ulovim te situacije posmatrajući druge, i u svakoj debati pokušam da gledam stvari iz njihove perspektive i da čujem sve njihove argumente, i da u skladu sa svim što čujem i zaključim donesem pravu odluku.
Gde sam ja to rekao da sam paranoik? Ovo si rekao da bi me uvredio, ali hajde, tp je tvoj nivo izgleda.Ako ti sto ljudi kaže da si paranoik, verovatno jesi.
Pa ako nemam iste stavove sa nekom osobom naročito oko krucijalnih pitanja ja sa tom osobom nema šta više da pričam, naravno pod uslovom da sam čvrsto ubeđen da sam u pravu.Ako imaš utisak da se ne razumeš sa sagovornikom, to je verovatno zašto što si "razumevanje sagovornika" zapravo zamenio za "ubeđivanje sagovornika da si ti uvek u pravu". Ne razumem inače šta bi bio problem da razumeš nekoga, ne priča niko na kineskom. Razumeti i prihvatiti ono što si razumeo su dve različite stvari, a ja mislim da ti sa drugom imaš problem, a ne sa prvom.
Najnormalnije je da se stavovi menjaju s vremenom. Uopšte nisam opterećen tim da sve što sad mislim mora nužno biti ispravno.Slažem se da niko nikada nije uvek u pravu. Odakle znaš da je odluka koju si doneo prava odluka? Možda si odstupio od nekih svojih stavova gde si bio u pravu i sada možda imaš pogrešne stavove.
Nisam tebi rekao da si paranoik, nego sam naveo primer. Ako ti sto ljudi kaže da si škrtica, verovatno jesi. Ako ti sto ljudi kaže da si vredan kao pčela, verovatno jesi. Uspeo si da se naduriš i pre nego što si shvatio poentu onoga što sam napisao.Gde sam ja to rekao da sam paranoik? Ovo si rekao da bi me uvredio, ali hajde, tp je tvoj nivo izgleda.
Ok, zato ti imaš problem, a ja nemam. Q.E.D.Pa ako nemam iste stavove sa nekom osobom naročito oko krucijalnih pitanja ja sa tom osobom nema šta više da pričam, naravno pod uslovom da sam čvrsto ubeđen da sam u pravu.
Znači ti možeš da budeš heteroseksualac i da kasnije pod uticajem tuđih stavova postaneš homoseksualac bez ikakvog problema? Navodim jedan primer samo a ima ih koliko hoćeš.Najnormalnije je da se stavovi menjaju s vremenom. Uopšte nisam opterećen tim da sve što sad mislim mora nužno biti ispravno.
Pa ako nemam iste stavove sa nekom osobom naročito oko krucijalnih pitanja ja sa tom osobom nema šta više da pričam, naravno pod uslovom da sam čvrsto ubeđen da sam u pravu.
Al ti primerZnači ti možeš da budeš heteroseksualac i da kasnije pod uticajem tuđih stavova posotaneš homoseksualac bez ikakvog problema? Navodim jedan primer samo a ima ih koliko hoćeš.
Rekao sam oko nekih jako bitnih i krucijalnih stavova.Neka osoba može u jednom pogledu da bude u pravu a u drugom ne, po tebi je to izgleda nemoguće.