ne radi mi usb !!!!!!!!!!!!!

• Začetnik teme Začetnik teme tex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

tex

Početnik
Poruka
48
Uzeo sam neki usb od 64 mb ali ne radi . Ne mogu da mu pristupim ali ga ima u my computer-u . Isao sam na properties i tamo mi pokaze nule za zauzet i slobodan prostor
i prikaze mi da je to neki RAW tip podataka , nece da ga formatira i defragmentuje . Sht a da radim???

uraditi mu low level format...
onda ce sam od tih 64 postati 16mb...
a kako to uraditi? u zavisnotsti od kontrolera koji usb ima, a sto se lako da saznati kada se doticni otvori, i pogleda sta pise na cipu...
posle toga potraziti po netu odgovarjuci program :)
na www.driverguide.com postoji program koji se zove Manager (mislim da je tako), koji bi trebalo da radi sa nekolicinom ovih usbova...

bas tako
zato se i javljaju one nule koje je vec neko spominjao...
al nije to slucaj samo sa ovim free drajvovima, mnogi su prijavljivali da su diskovi od 1gb posle snimljenih 50% podataka, po ostatku brljavili...
potrazite po netu "fake usb drive"

Hej, veceras sam od prijatelja dobio taj veseli USB pusacki paketic... Mogao bih da kazem samo da taj USB Flash radi kao zmaj, dakle nema nikakvih problema, nagurao sam celih 60mb na njega i savrseno radi. Mada jeste malo sporiji ali radi OK, poklon je poklon. ;)

Lexa:
Jel' se to još uvek daje? Ne pušim, ali ću da propušim :lol:

Da, u gradu je opsta pomama za tim, neverovatno.

Ako planiras da propusis, a ja ti savetujem od srca da pocnes sto pre, uzmi Super Light 1... taman nije jak a odlican je.
Negde sam cuo da ce to trajati dva meseca, ali obzirom na pomamu mislim da nece potrajati toliko, mozda je bolje da pozuris.

Obersturmfuehrer:
bas tako
zato se i javljaju one nule koje je vec neko spominjao...
al nije to slucaj samo sa ovim free drajvovima, mnogi su prijavljivali da su diskovi od 1gb posle snimljenih 50% podataka, po ostatku brljavili...
potrazite po netu "fake usb drive"
Mislim da se nule javljaju zato shto sam ga ja formatirao na FAT32 ,a trebao sam na FAT

ne, usb memorija je oblik EEPROM memorije kojoj ne treba nikakvo napajanje da bi cuvala podatke, a podakte cuva serija MOSFET kola, u stvari tranzistora, cija je 'prirodna' osobina da mogu da cuvaju naelektrisanje dugi vremenski period...

Back