moca77
Ističe se
- Poruka
- 2.035
Pa upravo sam ti odgovorio, ne postoje negativne emocije. Šta je "negativno"?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa zna se da ovaj sto voli mrak i ladno nece daleko da dogura..Ajde onda ovako da probam. Prvo definiši negativno, šta je negativno za tebe? Za koga je negativno to je bitno pitanje. Jer nije za sve negativno. Šta je zlo i za koga je to zlo a za koga to nešto nije zlo. Da li je bolje toplo ili hladno za koga je bolje toplo a za koga hladno, za koga je bolje svetlo a za koga mrak. Koji je polaritet bolji pozitivan ili negativan?
Ako hoćeš da ti bude "dobro" prvo mora da ti bude "loše" i u tome je funkcija onog "lošeg" . Ne može uvek da ti bude dobro. Čak i u jednom kratkom danu imaš bolje i lošije trenutke. Nemoj reći da nikad nisi čula za ovakvu teoriju.
Moco uozbilji se. Ja sam tvoj sledbenik, a ne ti moj. Kad postavim pitanje,
odgovaraj, pobogu. Spašavaj.
Čemu služe negativne emocije?
Izvini Norvežani su po mom mišljenju dalje dogurali od Senegalaca na pr. koji imaju Sunca na pretek. Biljkama je potreban mrak, neophodan im je ugljen dioksid a nama je on toksičan. Hladnoća je planeti potrebna, pogledaj koliko vrsta umire zbog globalnog zagrevanja....pa zna se da ovaj sto voli mrak i ladno nece daleko da dogura..
I negativne emocije imaju svoju funkciju.
Ti si nevaljali guru.Pa upravo sam ti odgovorio, ne postoje negativne emocije. Šta je "negativno"?
Hahaaa, JesamTi si nevaljali guru.![]()
mislis da norvezani i finci ne bi voleli da im sija sunce citave godine..ko moze da voli ladnocu i plus ladnocu u mraku koja padne u 3 popodne..stvarno samo fiju covek...da trpi mora to stoji..Izvini Norvežani su po mom mišljenju dalje dogurali od Senegalaca na pr. koji imaju Sunca na pretek. Biljkama je potreban mrak, neophodan im je ugljen dioksid a nama je on toksičan. Hladnoća je planeti potrebna, pogledaj koliko vrsta umire zbog globalnog zagrevanja....
da ti se odmori telo i dusa izmedju ostalog zato ti stvorio noc..bio bi covek lud da mu je dao samo dan..Da je Bog dobar ne bi nam stvorio noć i ja sam nevaljao isto kao naš Bog. Probaj kod Đavola kod njega je po ceo dan podne, i pozitivno i sve super![]()
Pa eto tu se slažem. Znači ne možeš reći da je noć negativna nego da ima svoju funkciju.da ti se odmori telo i dusa izmedju ostalog zato ti stvorio noc..bio bi covek lud da mu je dao samo dan..
Dobro ajde, nisi nevaljao.Hahaaa, Jesam
samo u tom smislu..sluzi noc da se naspavamo a ladnoca da nas rashladi kad puno zagrejePa eto tu se slažem. Znači ne možeš reći da je noć negativna nego da ima svoju funkciju.
Ne valja ni puno ladno ni puno toplo ali ne možeš reći da je jedno zlo a drugo dobro. No vidim ja da vama treba guru i da niste baš na nivou. A kod mene mesta ima sve manje i manje, pa požurite posle će biti kasno. Za članarinu ćemo se naknadno dogovoriti, nasamosamo u tom smislu..sluzi noc da se naspavamo a ladnoca da nas rashladi kad puno zagreje
nisam ja rekla da je mrak zlo ali onaj koji voli da bude budan u mraku jeste neko zlo..Ne valja ni puno ladno ni puno toplo ali ne možeš reći da je jedno zlo a drugo dobro. No vidim ja da vama treba guru i da niste baš na nivou. A kod mene mesta ima sve manje i manje, pa požurite posle će biti kasno. Za članarinu ćemo se naknadno dogovoriti, nasamo![]()
Pa upravo sam ti odgovorio, ne postoje negativne emocije. Šta je "negativno"?
Da je Bog dobar ne bi nam stvorio noć i ja sam nevaljao isto kao naš Bog. Probaj kod Đavola kod njega je po ceo dan podne, i pozitivno i sve super![]()
Ti si nevaljali guru.![]()
Joj nemoj od njega to da tražiš on brka osećanja sa osećajima i emocijama, stvorio je neku svoju nauku koja se više nigde ne pominje![]()
Opet ti... Osjećanje i emocija su ono što sam objasnio a osjećaj je čulna manifestacija i potiče od osjetila, čula.
Za razliku od osjećanja i emocija koji su od istog; od izvještaja o izvršenoj akciji, radnji, prihvaćenog u različitim centrima svjesnosti, osjećaji su “nadražaji”, tačnije: čulima dešifrovane percipirane vrijednosti “stvari po sebi” koje razumom opažamo a koje na nas djeluju da kroz njih (čula, osjetila) doživljavamo fizičku/materijalnu prirodu iskustva..
Ne samo da postoje negativne i pozitivne emocije, već postoje i negativna i pozitivna osjećanja