4thman
Veoma poznat
- Poruka
- 13.277
Koliko te cene braća i sestre po Jehovi?ti ne budi srecan ja jesam jer cenim i volim zivot
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Koliko te cene braća i sestre po Jehovi?ti ne budi srecan ja jesam jer cenim i volim zivot
svakako, bolje biti sretan nego nesretan...........dal uz drogu, alkohol, ludilo, religiju...........svejedno . Sreca znaci i zdravlje.ti ne budi srecan ja jesam jer cenim i volim zivot
pogresno dozivljavas religijusvakako, bolje biti sretan nego nesretan...........dal uz drogu, alkohol, ludilo, religiju...........svejedno . Sreca znaci i zdravlje.
A i ja sam sretan ali ne uz jevandjelje i apostole vec uz ladno pivo pod orajom na letnjoj zegi.
cene i voleKoliko te cene braća i sestre po Jehovi?
Po čemu te cene?cene i vole
Ovo je odlična tema. Žalosno je što će je malo ljudi razumeti, kamoli se potruditi da razmisle o sebi i korenima svoje "nesreće"...dok ne prestanete da je tražite!
Sreća je u osnovi neko naše "unutrašnje" stanje, stanje duha, pogleda na život, shvatanja pravih ili imaginarnih vrijednosti.
Sreća je u malim stvarima, gestovima, navikama, poklonima..
Pitanje -šta je danas prava sreća?
Zašto i pored obilja koje imaju pojeedine osobe su duboko nezadovoljne životom i malo toga ih može usrećiti?
Da li to neko famozno "traženje sreće" vodi u začarani krug, gdje mnoge osobe i ne znaju da su u suštini srećne i da jednostavno traže nemoguće?
Ovo je odlična tema. Žalosno je što će je malo ljudi razumeti, kamoli se potruditi da razmisle o sebi i korenima svoje "nesreće".
Ovo je odličan postIli ono što imaš danas čvrsto zagrli, jer možda će baš sutra biti kasno..
Kupiš ugaonu garnituru, pokri dekom da se ne prlja. Kupiš novi tepih, stavi ponjavu.. kupiš nove gaće, spavaćicu, neka, ostavi za ne daj Bože bolnice. Kupiš bombonjeru, ne otvaraj čekaj kadda neko dodje..jedeš iz rasparenih tanjura a komplet godinama čuči neotpakovan.. pa kako onda da budeš srećan![]()
..dok ne prestanete da je tražite!
Sreća je u osnovi neko naše "unutrašnje" stanje, stanje duha, pogleda na život, shvatanja pravih ili imaginarnih vrijednosti.
Zašto i pored obilja koje imaju pojeedine osobe su duboko nezadovoljne životom i malo toga ih može usrećiti?
Da li to neko famozno "traženje sreće" vodi u začarani krug, gdje mnoge osobe i ne znaju da su u suštini srećne i da jednostavno traže nemoguće?
Da se nadovežem da ljudi žale osobe koje su singl, što je meni neshvatljivo, pa šta ako neko nema muža/ženu/momka/devojku...Ovo je odlična tema. Žalosno je što će je malo ljudi razumeti, kamoli se potruditi da razmisle o sebi i korenima svoje "nesreće".
Ne podnosim zakon privlačnosti i te gluparije, ali fakt je, naprimer, da najviše muškog intersovanja dobijam (i dobijala sam i pre u sličnim situacijama) otkako me to upšte ne zanima. Međutim, to i nije zakon prvlačnosti, već prosta logika: ljudi zadovoljni svojim životom zrače pozitivom što kao moljce na svetlo okuplja druge ljude. Ljudi prosto VOLE osobe koje deluju zadovoljno sobom. Tu nema nikakve "kosmičke snage" i sličnih bljuvotina. Niko neće da se približi osobi koja je očigledno u problemima, uplašena ili šta god. Ali samozadovoljstvo - to je svetlo na koje se svi moljci lepe.
Sad, što pišem o ovome? Da li sam srećna zbog muške pažnje? Ne. Ne radi se o tome. Pokušavam objasniti kako sreća (ili pre, zadovoljstvo, ili čak potvrda) dođe kad prestanete da je tražite, baš kako je postavljač teme i napisao.
Sreća JESTE u malim stvarima, HVALA.
iskljucivo po bozjem zahtevu............vole te samo dok si u JS a ako izadjes iz JS mrze te ko kera.Po čemu te cene?
A zašto te vole?
Istina je da neki ljudi srecu vide u patnji iz koje izadju i da im je sreca u stalnoj promeni...dok ne prestanete da je tražite!