Ne možete pronaći sreću..?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
..dok ne prestanete da je tražite!
Sreća je u osnovi neko naše "unutrašnje" stanje, stanje duha, pogleda na život, shvatanja pravih ili imaginarnih vrijednosti.
Sreća je u malim stvarima, gestovima, navikama, poklonima..
Pitanje -šta je danas prava sreća?
Zašto i pored obilja koje imaju pojeedine osobe su duboko nezadovoljne životom i malo toga ih može usrećiti?

Da li to neko famozno "traženje sreće" vodi u začarani krug, gdje mnoge osobe i ne znaju da su u suštini srećne i da jednostavno traže nemoguće?
Ovo je odlična tema. Žalosno je što će je malo ljudi razumeti, kamoli se potruditi da razmisle o sebi i korenima svoje "nesreće".

Ne podnosim zakon privlačnosti i te gluparije, ali fakt je, naprimer, da najviše muškog intersovanja dobijam (i dobijala sam i pre u sličnim situacijama) otkako me to upšte ne zanima. Međutim, to i nije zakon prvlačnosti, već prosta logika: ljudi zadovoljni svojim životom zrače pozitivom što kao moljce na svetlo okuplja druge ljude. Ljudi prosto VOLE osobe koje deluju zadovoljno sobom. Tu nema nikakve "kosmičke snage" i sličnih bljuvotina. Niko neće da se približi osobi koja je očigledno u problemima, uplašena ili šta god. Ali samozadovoljstvo - to je svetlo na koje se svi moljci lepe.
Sad, što pišem o ovome? Da li sam srećna zbog muške pažnje? Ne. Ne radi se o tome. Pokušavam objasniti kako sreća (ili pre, zadovoljstvo, ili čak potvrda) dođe kad prestanete da je tražite, baš kako je postavljač teme i napisao.

Sreća JESTE u malim stvarima, HVALA.

Ovo je odlična tema. Žalosno je što će je malo ljudi razumeti, kamoli se potruditi da razmisle o sebi i korenima svoje "nesreće".
:heart:

Odlično zapažanje a i.. konstatacija.:)
Mislim da mnogi ljudi traže sreću u materijalnim stvarima. Iako recimo imaju dobro auuto nemaju najnovije, telefon, garderobu.. ili ne mogu otići na neka ekskluzivna turistička mjesta.. umjesto da budu srećni sa onim što imaju, oni su nesrećni zbog onoga što nemaju??
Sreća nije u skupim stvarima, u novcu, materijalnoj dobiti.. sreću čine svakodnevnica, naša porodica, zdravlje, ljubav, naši prijatelji.. da,mnogo toga.
Svakako da ne možemo biti srećni ako neko naš bližnji pati od nečega.. to je već opravdano odsustvo sreće.

Ili ono što imaš danas čvrsto zagrli, jer možda će baš sutra biti kasno..

Kupiš ugaonu garnituru, pokri dekom da se ne prlja. Kupiš novi tepih, stavi ponjavu.. kupiš nove gaće, spavaćicu, neka, ostavi za ne daj Bože bolnice. Kupiš bombonjeru, ne otvaraj čekaj kadda neko dodje..jedeš iz rasparenih tanjura a komplet godinama čuči neotpakovan.. pa kako onda da budeš srećan :mrgreen:
Ovo je odličan post 👍

Sreća je u osnovi neko naše "unutrašnje" stanje, stanje duha, pogleda na život, shvatanja pravih ili imaginarnih vrijednosti.
Zašto i pored obilja koje imaju pojeedine osobe su duboko nezadovoljne životom i malo toga ih može usrećiti?

Da li to neko famozno "traženje sreće" vodi u začarani krug, gdje mnoge osobe i ne znaju da su u suštini srećne i da jednostavno traže nemoguće?

to vazhi za sve

sretju
ljubav
cipele

Ne podnosim zakon privlačnosti i te gluparije, ali fakt je, naprimer, da najviše muškog intersovanja dobijam (i dobijala sam i pre u sličnim situacijama) otkako me to upšte ne zanima. Međutim, to i nije zakon prvlačnosti, već prosta logika: ljudi zadovoljni svojim životom zrače pozitivom što kao moljce na svetlo okuplja druge ljude. Ljudi prosto VOLE osobe koje deluju zadovoljno sobom. Tu nema nikakve "kosmičke snage" i sličnih bljuvotina. Niko neće da se približi osobi koja je očigledno u problemima, uplašena ili šta god. Ali samozadovoljstvo - to je svetlo na koje se svi moljci lepe.
Sad, što pišem o ovome? Da li sam srećna zbog muške pažnje? Ne. Ne radi se o tome. Pokušavam objasniti kako sreća (ili pre, zadovoljstvo, ili čak potvrda) dođe kad prestanete da je tražite, baš kako je postavljač teme i napisao.

Sreća JESTE u malim stvarima, HVALA.
Da se nadovežem da ljudi žale osobe koje su singl, što je meni neshvatljivo, pa šta ako neko nema muža/ženu/momka/devojku...
Što reče (pokojni) Hit Ledžer da ljudi gledaju na život kao na spisak (za kupovinu)
- imaš li partnera
- imaš li auto
- imaš li dobru platu
Itd.
Svašta. Sve je individualno, ko to shvati (da je individualno) taj je manje više postigao sreću.

Istina je da neki ljudi srecu vide u patnji iz koje izadju i da im je sreca u stalnoj promeni.
Istina je i da je sve nabrojano deo srece i da nije deo sadasnjice, jer neki ljudi ne zive u sadasnjosti vec iskljucivo u proslosti iz koje svaki iskorak predstavlja srecu....ali su otupeli cimajuci srecu za rukav....ne mogu da je osete i opipaju....

Back