Ne mogu to da primim

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vexy

Buduća legenda
Poruka
34.723
Da li ste ikad bili u prilici da dobijete neki poklon koji iz nekog razloga ne možete da primite?

Da li je to bio preskup poklon? Neprimeren iz nekog razloga?

Da li je uopšte pristojno odbiti poklon?

Zavisi od koga je poklon, kojom prilikom?

Odbila sam jednom poklon, nakit neki je bio u pitanju, od decka sa kojim sam bila mesec dana tek u vezi. Prosto, cinilo mi se preterano ili mozda samo nije bio trenutak, uglavnom bila je neprijatna situacija, ali boze moj... bolje tako.

I da, jednom sam odbila "poklon", lik mi je poklonio SVOJU uramljenu sliku za rodjendan.:zcepanje:

Uvijek ja vise poklanjam,a i primala sam poklone.........Jednom sam odbila pokon od jednog momka jer sam smatrala da je prerano.Inace momci djevojkama daju poklone kad su malo nesigurni pa smatraju da ce tako pogurati vezu....:telefon:

Nije mi se desavalo, ali neke poklone ne treba primiti.
Ljudi nekad osecaju da ne treba da prihvate neki poklon, ali ne znaju da li je u redu da ga odbiju ili ne znaju kako.
Treba odbiti i dovoljno je reci -*ne mogu ovo da primim*, a darodavac ce vec i sam znati zasto.
Zna se sta je OK, a sta nije.

Da li ste ikad bili u prilici da dobijete neki poklon koji iz nekog razloga ne možete da primite?

Da li je to bio preskup poklon? Neprimeren iz nekog razloga?

Da li je uopšte pristojno odbiti poklon?

Jesam. Radilo se o neprimerenom poklonu i poprilicno skupom, gde bi moje primanje istog moglo da bude pogresno protumaceno. Zahvalila sam se i vratila ga.

Iskreno, nemam pojma da li je pristojno, ali neki put jednostavno osetis da je neko preterao.

Mislim da bi bilo jako neuljudno vratiti poklon iz bilo kog razloga.

Ja se slažem..
neko se ipak potrudio da kupi./ napravi..i šta ja sad treba da odbijem?
Meni prvoj ne bi bilo ni malo prijatno da mi neko vrati poklon, pa zato i mislim da nikad ne bih odbila.

- - - - - - - - - -

Прескуп поклон је или исказ доминације или жеље за подмићивањем. Или тешке глупости.

...sa druge strane niko neće (tj retko ko hoće) da kupi jeftiniji ili aj da kažem prosečan poklon
...da se ne bi obruko
...mada vrlo je diskutabilno šta je skupo, a šta jeftino.

Када су блиске особе у питању, не гледам да ли је скупо или није.

Кад су у питању особе које ми нису блиске, падне ми на памет да нешто желе од мене.

И увек се испостави да је тачно.

Мени такви поклони изазивају нелагоду.

Mislim da bi bilo jako neuljudno vratiti poklon iz bilo kog razloga.

Ne bi se ja slozila, tj. zavisi kakav poklon.

Posto svi pricaju o skupim poklonima, evo da presecem to :D

Nekoliko puta sam dozivela da mi jedna osoba za decu donese poklonE koji nisu novi, tj. koristeni su. (Nemam ja nista protiv da uzmem i nesto koristeno kad znam odakle je i cije je)

Prvih nekoliko puta sam se suzdrzala da ne komentarisem, i nakon sto je osoba otisla, "pokloni" su zavrsili u smecu.

Sledeci put eto je opet, vrhunac, donela je i igracke i odecu

Kad sam joj rekla da je to koristeno, i da mi stvarno ne pada na pamet da dam deci da se s tim igraju (nit znam odakle je, nit znam cije je), nastade frka - A KAKO TI TO TAKO.

Tad sam je zamolila da prestane da donosi gluposti il' mi ne treba u kuci... Vise nikad nije ni dosla.

То се десило мојој мајци и то од стране њене другарице која већ деценијама живи у иностранству. Негде након бомбардовања.

Шта је тој жени било у глави када је тај "поклон" донела, ја не знам. Углавном, у питању су биле ствари из секондхенда.

Кеса је нормално била зафрљачена у смеће а сваки даљи контакт за свагда прекинут.

Када су блиске особе у питању, не гледам да ли је скупо или није.

Кад су у питању особе које ми нису блиске, падне ми на памет да нешто желе од мене.

И увек се испостави да је тачно.

Мени такви поклони изазивају нелагоду.

Ne bih nista dodala,isto razmisljanje, stav

Back