"ne mogu sam"

Iskreno nisam nesto posebno drustven,mogu dosta vremena da provedem sam citajuci nesto ili slicno,
ali sa vremena na vrem volim kod druga da odem na kafu da se ispricamo ponekad u neki kafic sa opustenom atmosferom...
volim da pustim lagani dzez i da se opustim u samoci..

Iskreno nisam nesto posebno drustven,mogu dosta vremena da provedem sam citajuci nesto ili slicno,
ali sa vremena na vrem volim kod druga da odem na kafu da se ispricamo ponekad u neki kafic sa opustenom atmosferom...
volim da pustim lagani dzez i da se opustim u samoci..

Realno mislim da si gej populejsn i kao takvog te potpuno razumem da ti prija samoća kafica kod druga...
Svima nam je jasno da ne ideš ti kod njega samo zbog kafice,al ok...
Ne osuđujem te,niti želim da te vređam na bilo koji način,ipak sam ja čoek širokih shvatanja ...
Al brate razmisli malo,pa triput je lepše ući u Tinu Tarner sa tolkim godinama,nego u Džordža Majkla koji je duplo mladji...

Zavisi, sam bez bilo koga, ni zive duse ne znam koliko bih mogao, 2-3 dana, mozda vise. Da se ne vidim sa prijateljima mogu nedelju-dve, taman se odmorim i uzelim druzenja, mada uglavnom mi je ok da se vidjam sa prijateljima par puta nedeljno.

Kapiram ja da samoca tesko pada nekima, mozda se osete usamljeno ili sta vec, ali da ne moze dan da provede sam i da ja moram svakodnevno da nekom pravim drustvo, nema sanse.

Super mi je samom u životu. Mislim nisam baš sam-živim sa roditeljima, bratom, ali mi ništa ne fali. Imam sve što poželim, jedina mi je obaveza da se naredne dve godine negde zaposlim. S obzirom da ne izlazim i nisam mnogo komunikativan gledam neke internet sajtove za upoznavanje ljudi kad god nemam ništa pametnije da radim. Nije mi frka do 36-37godine, a do tada mi je cilj da uživam sa društvom koje je samo kao i ja, i da uštedim koju hiljadarku u eurima, kako ne bih rizikovao kad donesem kući platu-šta će meni da ostane, tj dal će žena sve da pokupi :D

Kad bih imala priliku, vrlo rado bi pobjegla od svih na nekoliko dana i uživala u samoći.
Bila samo svoja.
Zivot u buci i medju mnogo ljudi stvara stres . Tog stresa cesto postanu svjesni tek kad zavrse na psihijatriji .
Samoca je ljekovita . Postoji apsolutna samoca i samoca gdje se odvojis od ljudi ali si sa zivotinjama i biljkama .
Mnogi nikada u zivotu nisu vidjeli kako se budi zivot u cik zore u sumi ili na rijeci . Ja jesam i mogu reci da je
carobno .

Zivot u buci i medju mnogo ljudi stvara stres . Tog stresa cesto postanu svjesni tek kad zavrse na psihijatriji .
Samoca je ljekovita . Postoji apsolutna samoca i samoca gdje se odvojis od ljudi ali si sa zivotinjama i biljkama .
Mnogi nikada u zivotu nisu vidjeli kako se budi zivot u cik zore u sumi ili na rijeci . Ja jesam i mogu reci da je
carobno .

Baš tako. I ti ljudi ne znaju šta propuštaju.

da li ste od ljudi koji lude kad su samio ili konforno provodite dane u samoći?

Nemam pojma da li bih mogla sama da provodim dane, nikada nisam imala priliku za to. Uvek mi je neko bio tu, bilo porodica, cimerka ili docimerka. :( Ono što znam jeste da ne mogu da provodim dane u društvu... e tada ludim, postajem nervozna i nadrndana i moram da se osamim negde, pa makar na sat, da se odmorim od ljudi i da napunim baterije. Generalno volim da se osamim, povučem se u sobu i učim, čitam nešto, ili gledam serije/filmove, ali izađem povremeno u dnevnu kod mojih, da vidim ljude malo uživo. :lol: Sa društvom mogu da se ne viđam nekada danima, pa čak i nedeljama, a nekada mogu da se viđam sa njima svaki dan, zavisno od toga da li sam u nedruželjubivoj ili druželjubivoj fazi.

da li se može poludeti od konstantne samoće?

Naravno da može... zašto bi inače vid disciplinske mere po zatvoima bila izolacija u samicu.

Znas kako, bezibre, imas tri nivoa drustvenosti.

Na najnizem nivou je vid drustvenosti ciji je cilj da se skrene paznja od preteskog zivota (npr. kafenisanje i price radi price i slicno.)
Na srednjem nivou je organizovana saradnja u vezi nekog cilja koji nije puko skretanje paznje od zivota (moze biti poslovna saradnja, mada je posao kratkorocna stvar.)
Na najvisem nivou je nedrustvenost odn. covek koji je dovoljno robustan da moze sam da se nosi sa velikim brojem okolnosti.

Striktno govoreci, medjutim, niko nije nedrustven u potpunosti jer smrtan covek ima potrebu da zivi nakon smrti za sta je potrebno postojanje kao i kontrola nad barem jednom osobom. Dakle, minimalno drustvo ti mogu biti ili porodica ili ucenici. Mada, u doba kada je komunikacija izuzetno razvijena, ucenici ne moraju da postoje u isto vreme kada i ucitelj, tako da ucitelj moze da zivi sam i da se obraca ucenicima koji jos uvek ne postoje. U svakom slucaju, neka vrsta drustvenosti mora da postoji, makar bila imaginarna.

Interesantnije pitanje je: na kom nivou drustvenosti se ti nalazis? Ja sam recimo na srednjem i ne mogu nikako da podnesem ovaj nizi nivo.

Naprimer ovo:

To nikako ne volim.

da li ste od ljudi koji lude kad su samio ili konforno provodite dane u samoći? da li se može poludeti od konstantne samoće? da li nešto fali ljudima koji ne mogu dan sami da provedu?
Da, postoji phobia koja se kod nekih odrazava na takav nacin a to ti je iracionalni strah (angst) koji moze da dovede do invalideta osobe ukoliko se ne leci.
Definise se cesto kao bojaznost koja se ponavlja u odnosu na neki predmet ili na neku situaciju, tako da osoba koja ima phobiau pokusava da izbegne dodir sa predmetom, mestom ili situcijom u kojoj se javlja angst iako ne postoji realna mogucnost opasnosti.

Nisam nesto posebno drustven.Nevolim buku,guzvu i veliki broj ljudi oko sebe.Kada sam sam najlakse nadjem sebi zanimaciju.Dobar film,utakmica,internet...Mada,kada sam neraspolozen ili tuzan,najbolje me oraspolozi razgovor sa prijateljima.

Nisam nesto posebno drustven.Nevolim buku,guzvu i veliki broj ljudi oko sebe.Kada sam sam najlakse nadjem sebi zanimaciju.Dobar film,utakmica,internet...Mada,kada sam neraspolozen ili tuzan,najbolje me oraspolozi razgovor sa prijateljima.

da svima su potrebni prijatelji...
mozemo i sami ali je bolje uz prijatelje..
sto ne promenis taj avatar:(
ta interakcija cini coveka zivim

da svima su potrebni prijatelji...
mozemo i sami ali je bolje uz prijatelje..
sto ne promenis taj avatar:(
ta interakcija cini coveka zivim

Pa da.To je taj osecaj da kada sam jako neraspolozen ili mrzovoljan,sretnem nekog prijatelja i u sebi pomislim "joj,stvarno mi nije do brbljanja...".I obavezno,posle par minuta razgovora se osecam mnogo bolje.Nekako me ta konverzacija uvek rastereti.

A sta fali mom avataru? :besan2::hahaha: Bas su simpa tresteni Rusi.Bolji su od Amy Lee.

Pa da.To je taj osecaj da kada sam jako neraspolozen ili mrzovoljan,sretnem nekog prijatelja i u sebi pomislim "joj,stvarno mi nije do brbljanja...".I obavezno,posle par minuta razgovora se osecam mnogo bolje.Nekako me ta konverzacija uvek rastereti.

A sta fali mom avataru? :besan2::hahaha: Bas su simpa tresteni Rusi.Bolji su od Amy Lee.

nista mu ne fali ako zelis daostanes potpuno sam :confused:

nista mu ne fali ako zelis daostanes potpuno sam :confused:

Eh,sad,pa sto tako?Kakve veze ima samoca i njen uticaj na mene sa avatarom na nekom forumu?Avatar je ionako samo neka tek onako bezvezna slika.Eto to mi dade ideju za temu "kakvu sliku o vama ostavlja vas avatar?" Ali da ti ne spamujem sad temu...

- - - - - - - - - -

Oboje imate krajnje cudan avatar

:hahaha:

Oboje imate krajnje cudan avatar

ko kaze :rotf: plasis nas :sad2:

- - - - - - - - - -

Eh,sad,pa sto tako?Kakve veze ima samoca i njen uticaj na mene sa avatarom na nekom forumu?Avatar je ionako samo neka tek onako bezvezna slika.Eto to mi dade ideju za temu "kakvu sliku o vama ostavlja vas avatar?" Ali da ti ne spamujem sad temu...

- - - - - - - - - -

:hahaha:

pa eto ostavlja los utisak tvoj kazem ti :aha:

Back