Ne mogu dobiti porodicnu penziju

cviko_djokin

Obećava
Poruka
57
Meni je otac preminuo kad sam imaao 16 a ja obolio sa 29, i sad ne mogu dobiti porodicnu penziju. Potrebno je da sam obolio prije njegove smrti. Ja sam iz R Srpske. Moze li se pisati vladi da to promijeni. Kako da dodjem do tog zakona. Meni nikad ne odgovaraju. Oni su totalni lesinari. Samo da me ne strefi opet onaj gregorijane.

Meni je otac preminuo kad sam imaao 16 a ja obolio sa 29, i sad ne mogu dobiti porodicnu penziju. Potrebno je da sam obolio prije njegove smrti. Ja sam iz R Srpske. Moze li se pisati vladi da to promijeni. Kako da dodjem do tog zakona. Meni nikad ne odgovaraju. Oni su totalni lesinari. Samo da me ne strefi opet onaj gregorijane.
Bolje ti je da potrazis savet nekog advokata specijalizovanog za socijalna pitanja, na forumu ces tesko naci pouzdane odgovore na tvoja pitanja. Srecno.

Sit gladnom ne veruje, ili šta je???
Što si, bre, toliko nesrećan? Ok, imaš bolest.
Misliš li da ja nikad nisam bila bolesna?
Volja za životom kod mene je toliko jaka da bolesti nemaju nikakve šanse.
Šta je sa tobom?
Otac, brat, ovaj-onaj.
Gde si u tome svemu TI?
Objasni mi zašto si nesposoban da obavljaš par sati posla svaki dan, i potrudiću se... stvarno ću želeti da izmozgam rešenje.

A jel znaju za f dijagnozu i rad u njemackoj

Ta dijagnoza se zaradi lako, a zapravo, prav i zdrav čovek. Prošla je epizoda, nasilno nametnuta, i verovatno, sa velikom nadom se više neće navratiti nikad. Nasilno nametnuta je u doživljaju situacija koje su bile jednom ili repetativno pogubne za njih.

To su često potpuno funkcionalni ljudi koji sebe ubijaju u pojam u nedostatku pravovremene podrške.
Nije im se dala podrška, opsesivni su o tome šta im se desilo, šta su proživeli ili doživeli...
Jad, jad, jad.

Ne možeš da dobiješ porodičnu penziju. Ako imaš 5 godina staža možeš da probaš da dobiješ svoju peziju, što verovatno nemaš. Znači ostaje ti da tražiš socijalnu pomoć, obrati se socijalnom radniku u opštini gde živiš i ponesi kompletnu dokumentaciju...
U zavisnosti od bolesti možda postoji mogućnost i zapošljavanja i da ti udruženje invalida pomogne oko socijalne pomoći...

Back