antuntun antuntun antuntun antuntun
variola vera??
evo text u skladu sa temom...neku tachku ima dodirnu valjda...moydai nema
Saša Matić,
pevač, o bratu, supruzi, detinjstvu i mladosti:
“Dejan je u ‘bratskim tabanjima’ uvek izvlačio deblji kraj. Majka nas ostavi same kod kuće, a mi se zabavljamo tako što on pušta plin, a ja krešem šibicu! Jao, kad se samo setim šta smo radili, dobro da smo živi ostali...”
“U šest sati ujutro dođem kući iz kafane, a već u osam treba da sam u školi, svež, spreman i skoncentrisan. Profesor mi kaže: 'Ajde, Matiću sviraj Šopena', a ja ne znam ni ko je Šopen, ni ko sam ja. Kakva, bre, opera kad mi još u glavi titra kolce i harmonika od sinoćne svirke?! Cele godine bežim sa časova, pa onda u maju sednem i nabubam. Moj otac je tada radio u inostranstvu, i ja mu naručim CD-ove sa kompletnim muzičkim programom koji treba da odgovaram, on mi pošalje, i u junu na ispitnoj tabli krupnim slovima stoji: 'Alekandar Matić – nagrada za najbolju muzičku inerpretaciju u školi'. Profesor mi priđe i kaže: 'Čestitam, dobio si peticu. Stvarno si najbolji, nema šta. Al' moram da priznam i to da još nisam video većeg idiota!', aludirajući na moj talenat koji će propasti ako se ne budem školovao. Na kraju sam se toliko uobrazio da sam postao bezobrazan. Mangupski sam pitao profesora koliko treba da mu platim da bih na brzinu završio četvrtu godinu. Čovek se izbezumio i procedio: 'Matiću, spakujte se pa marš kući, a ja idem u zbornicu da popijem gorču kafu, skočio mi je pritisak!'“
“Imam veoma jednostavnu filozofiju. Svi poslovi se završavaju u kafani, a nijedan ukoliko se držiš ženi za suknju. Onda nema para. To je prosta logika – radim u kafani i živim od kafane. Zahtevam da se poštuje sve moje – posao, vreme, obaveze, raspoloženje, prijatelji. Kakav život vodim, smatram da sam veoma uspešan porodičan čovek – otac i muž. Moja supruga je znala za koga se udaje. Ne pravim mnogo kompromisa. Ako sam došao u pet ili šest sati ujutru, tražim mir, odmor, san. Ne treba kod kuće da me čeka istražni sudija koji pita: 'Gde si bio, šta si radio, otkud ti puder ovde, šljokica onde?' Ma, zdravo! Odmah oblačim pantalone, pravac na vrata i odoh! Kad se smiriš, eto mene.”
(“Svet”)