NE MESAJMO JUNAKE SA BARABAMA!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Vladimir P.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pazite ovo ovaj "HRVAT",kako se naziva kaze da npr. Gotovina nije zlocinac jer je samo branio svoju zemlju.Pa zasto se onda krije i zasto je pod njegovim vodjstvom "oluja" proterala 200.000 Srba iz Like, Korduna, Dalmacije i sta ti ja znam.Takodje je oko 2.000 ljudi ubijeno za vreme "oluje" medju kojima zene,deca i starci.Zbog cega?A zasto je Srbija "napala" Hrvatsku?Pa branili su teritorije na kojima zive Srbi i zeleli su samo da zastite svoj narod koji na tim prostorima zivi tu od 14. veka.I onda je nekim ustasama palo na pamet da jednostavno proteraju(ili poubijaju Srbe).Pa to je kao da nekom u Srbji padne na pamet da protera Madjare,Slovake,Rumune iz Vojvodine koji tu zive vekovima.A zna se kakav je bio i odnos prema Srbima u Hrvatskoj pre rata-krajnje neprijateljski.Tako da je hrvatskim nacionalistima bolje da se ne javljaju,jer nemaju bas mnogo toga da kazu u svoju odbranu.Pa dovoljno je da se setimo samo sportskih dogadjaja npr. Kranj 2003 ili onaj SRAMNI silazak sa postolja hrvatskih kosarkasa 95.

Anonymous:
HRVAT ispitaj malo svoju proslost verovatno ti je cukun deda Srbin kao i vecini vas "Hrvata"
STO STE VI SRBI NAIVNI.NITKO VAS NIJE TJERAO IZ HRVATSKE.KO JE VAMA KRIV KAD JE NEKOLIKO VASIH BUDALA SVE TO IZAZVALO.KAKO NISTE BILI UGROZENI OD 1945 PA SVE DO 1990 GOD.BAS STE JADNI.I PITANJE NA KRAJU.ZASTO SE SVE VISE SRBA VRACA U HRVATSKU ?

HRVAT:
Anonymous:
HRVAT ispitaj malo svoju proslost verovatno ti je cukun deda Srbin kao i vecini vas "Hrvata"
STO STE VI SRBI NAIVNI.NITKO VAS NIJE TJERAO IZ HRVATSKE.KO JE VAMA KRIV KAD JE NEKOLIKO VASIH BUDALA SVE TO IZAZVALO.KAKO NISTE BILI UGROZENI OD 1945 PA SVE DO 1990 GOD.BAS STE JADNI.I PITANJE NA KRAJU.ZASTO SE SVE VISE SRBA VRACA U HRVATSKU ?
Jesi Hrvat ali ne moras biti bas toliko nekulturan i pisati velikim slovima,to sto si Hrvat te samo donekle opravdava za svoje nedolicno ponasanje,nekultura na nivou,nije ni cudo sto postajete sinonim za divljake,ja cu ti odgovoriti na ovo tvoje pitanje i malo te ispraviti,tacno je da je nekoliko nasih ali i vasih budala izazvalo to sto je izazvalo,jedno pitanje za tebe,odakle si ti i kako si mogao znati da Srbi nisu bili ugrozeni?To mozes reci samo za svoje mesto ali ne i za ostala mesta! Vracaju se jer se vracaju u SVOJE I NA SVOJE!!!!Takodje postoji i tajni plan da vam se neda etnicki cista drzava i da vam uvek za vratom visi Srpski noz!!!

Nas uvazeni gost iz Hrvatske je otvorio jednu zanimljivu temu u svom poslednjem obracanju tj."Srbe niko nije dirao OD 1945 g."A sada pitanje za istog:da li znas sta se desavalo DO 1945 sa srbima u Hrvatskoj?Da li znas da je NDH zalivena krvlju nevinih Srpskih seljaka koji nikoga nisu ugrozavali a bili su krivi samo zato sto su Srbi!!! Kada opet nekome budete bili vazali i podanici necete opet drzavu praviti preko nasih ledja :x :x :x

ЦарДушан:
По мени су јунаци они који су водили увек снажну Југословенску државу тј Тито и Александар 1

*EBAO TE TITO.Koga je on vodio?Doveo je celu Srpsku omladinu skoro do propasti,zbog svi dugova koje je napravio.

A onaj Hrvat sto kaze da srbe niko nije dirao od 1945.Joj bre kako mozes tako nesto da kazes,bre kad je onaj vas Tudjman,terao Srbe,ko ih onda nije dirao?
E nismo ni mi cvecke,kad su oni nas tako terali,mi smo njima sve *ebali........

die_happy:
A koga ti ubrajas u junake? Mislim, ove je samo jedno pitanje koje me trenutno interesuje....Imamo li mi uopste neke junake? Milos Obilic???

Kako vama srbima nije jasno da vi kroz povjest niste dobili ni jedan jedini rat, možda ste dobili koju bitku, ali rat nikako.
I kosovska bitka koju slavite kao pobjedu, IZGUBILI STE.

Vi nemate HEROJA, samo ratne zločince za koje se nemože izmisliti dovoljno velika kazna.

da naravno.......
jesi ti jeo bunike?
prvi svetski rat,dva balkanska,drugi srpski ustanak....
mišić
stepanović
putnik
major gavrilović
....
:cool:
vi hrvati nekome delite lekcije o zločincima?
pa toga vam nikad nije manjkalo...znam da si se iznervirao zbog hapšenja kristijana horvata,ali nemoj ovde da lečiš frustracije....

Gospodo Hrvati, setite se rukometaskih utakmica prvo u Zabrebu a onda u Beogradu.
U Zagreb prvo niste pustili nase navijace, a zatim ste isprebijali novinare dok vasa je vasa policija stajala sa strane. Autobus je bio kamenovan i Srbima je preceno smrcu. Nedelju dana kasnije setite se kako su vasi navijaci i novinari bili obezbedjeni ovde. Setite se povika: "Ubi zakolji da Srbin ne postoiji!" i "Srbe na vrbe!"

Setite se Kranja 2003, manimo to sto se napali nase igrace, ali ste takodje hteli da se bijete sa VASIM igracima jer su izgubli od Srba.

Ja licno nemam apsolutno nista protiv Hrvata, ali definitivno imam protiv ovih "Velikih patriota" i Srpskih a posebno Hrvatskih. Kazete Srbija nema velicanstvenu istoriju? Pa ko vam je napravio drzavu posle Prvog svetskog rata? Nikola Pasic, Kralj Petar Prvi i ostali pravi velikani su imali veliku viziju. Zeleli su da ujedine slovenski narod na ovim prostorima u jednu velicanstvenu drzavu, na zalost ne shvatajuci da su vasi(Hrvatski) politicari samo zeleli da iskoriste njihovu dobrotu i nazalost naivnu viziju.
Srbija je posle prvog svetskog rata imala ogroman uticaj u svetu, kakav nazalost nikada vise nece imati. Umesto da politicari naprave jednu veliku mocnu Srbiju na prostoru danasnje Makedonije, Bosne, pola Hrvatske i Albanije, oni su zeleli da svi narodi zive kao braca. Cak ni 23 godine kasnije(u Drugom svetskom ratu) kada su Hrvatski politicari ali i narod pokazali svoje pravo lice, nismo naucili lekciju vec smo vam ponovo da nam budete teret jos pedeset godina.
Da zakljucim, Gospodo Hrvati da nije bilo Srba i Srbije vi nikada ne biste imali tu lepu zemlju, cija polovina istorijski pripada Srbima.

Опасно грешиш пријатељу, Срби су победили на Косову убивши Мурата и млађег му сина на јуриш а комплетна небулоза о Обилићу који никада није постојао, Бајазитовом братоубиству издаји и поразу Срба на Косову је језуитска подметачина.
У прилог овој тврдњи даћу ти запис/песму Стефана Лазаревића која има високу и историјску а и уметничку вредност, а ти се запитај што је ова песма увек склањана од очију јавности и што је никада није било у школском програму. Обрати пажњу на годину.

... као на красну дворану и многомирисну храну,
на непријатеља се устемише,
и праву змију згазише,
и умрвише дивљу звер и великог противника,
и неситог ада сведајца,
велим Амурата и сина његовога,
аспидин и гујин пород,
штене лавово и василисково,
па са њима и не мало других.

И све ово речено сврши се
лета 6897, индикта 12, месеца јуна 15, у дан уторак,
а час је био шести или седми,
не знам, Бог зна.

Претпоставља се да је деспот Стефан подигао велики мраморни стуб, у облику крста, на Косову, 1404. године, када се вратио из Битке код Ангоре (данашње Анкаре).
Стуб је постојао око 1500. године, када га у својим мемоарима помиње јањичар Константин Михаиловић.
Вероватно је срушен у 16. веку. Због изузетне песме, као и изгледа, био је најбољи српски споменик на српским земљама у то време.
Тек у 19. веку Павле Шафарик је у библиотеци у Сремским Карловцима пронашао препис песме са мраморног стуба на Косову. После се о њему много писало. На савремени језик песму су препевавали Ђорђе Сп. Радојичић, Лазар Мирковић и Ђорђе Трифуновић, поред најновијег препева, Милице Грковић.
Препис нађен у Карловцима данас се чува у Библиотеци Српске православне цркве у Београду.

Ево шта о овоме каже Милослав Самарџић аутор књиге која итекако има везе и са Косовским бојем и са јунаком као појом и свим лажима и заблудама које се увек испредају у таквим моментима.

Ово је моља омиљена песма.
Наравно, ово је један од најважнијих докумената српске историје.
Недвосмислено пише да су Срби победили Турке у Боју на Косову и да су сем Мурата убили и његовог другог сина (тј. да га није убио Бајазит, због борбе око престола).
Документа наравно нема у уџбеницима, већ деца уче језуитску пропаганду убачену у српско народно предање (о поразу, издаји Вука Бранковића, Милошу Обилићу који није ни постојао, мучком убиству Мурата, а убијен је на јуриш, итд). А те тзв. народне песме проглашене су Бог зна каквом уметношћу, мада су далеко од уметничких домета деспота Стефана и других тзв. ненародних ствараоца.
Иначе ја сам у свовој књизи ''Тајне 'Вукове реформе''' у глави БОЈ НА КОСОВУ - СРПСКА ПОБЕДА, користио ову песму као један од српских извора. Има их мислим још два. А има и колико се сећам пет страних извора из тога доба, и сви до једнога говоре да су Срби победили.
Ствар је у томе што су у време Боја на Косову Србију окупирали Мађари, који су сматрани далеко опаснијим од Турака, па је српски сабор одлучио да се Турци зову натраг, да се заједно са њима поразе Мађари и ослободе северни делови Србије које су они били запосели. Тако је и било.
Више пута сам рекао да је српски сабор погрешно проценио... Међутим, све више долазим до уверења са је процена била одлична, јер ми под католицима, нарочито језуитима, тешко да бисмо опстали. Они су били много гори окупатори од инфериорних Турака, а то су показали нпр. у време окупације Србије почетком 18. века, када је народ једва чекао да се Турци врате...
Дуга прича.

Ma ja bih im svima sudio i za indijance,i za crnce,i za Vijetnam,iza Hirošimu, i za Avganistan,i za krstaške ratove,i za turke, i za Hitlera,i za Titanik...Samo ih nadjite i u Hag.Imam dokaze za sve keve mi.Javiću se kao zaštićeni svedok.Treba mi kinta a i život ovde je sve lošiji i lošiji.
Ma šta zaštićeni ima da se vidim na TV-u.Samo da se javim N.K. ,S.B. ,B.K.V. ,B92..Eto mene...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back