Нба лига 2022/2023

Neverovatno, kakva je legenda ovaj čovek...

Pogledajte prilog 1351166
Meni je najfascinantnije ovo što je napravio u Miamiju. Prije nego se on pojavio, Miami nije imao nikakve rezultate, ali nikakve. Mislim da nisu ni finale konferencije imali. Od kad je on tamo, 7 NBA finala, 3 naslova. Prvo im je donio prvi naslov kao trener, a onda ih je kao GM, predsjednik, što već, pretvorio u priličnu silu. A način na koji je to napravio je genijalan, tj. način na koji je Miami kao grad izbacio iz jednadžbe. Toliko ćete trenirat, da ćete bit preumorni za plažu, noćni život i slično. Rezultat je tu. Slušao sam neke bivše igrače Miamija kako pričaju na koji način biraju igrače. Gledaju IQ, radnu etiku i ponašanje van terena. Imaju istog trenera skoro 20 godina. Baš posebna organizacija.
Šteta što s Knicksima nije uzeo bar jedan naslov. Svake godine Chicago. I onda kad je MJ otišao igrati Baseball, izgubio od Houstona na 7 utakmica. Al barem ću uvijek pamtit ovo Starksovo zakucavanje:

Полувријеме...
Одлично финале, баш по мом укусу. Мајами без изражене „звјездетине”, озбиљним радом, готово европским, извлачи тимску игру на максимум.
С друге стране, очигледно није било потребно да Јокић прелази у „јачи клуб” да би узео прстен (што су многи стручњаци говорили), нити је било потребно довођење још неког озбиљног имена у Денвер. Мелоун је имао стрпљења и да цијелу игру постави према звијезди која му је пала с неба (Јокић) и да сечека да се опораве Џамал и Јуниор, Гордон одличан, К. Поуп такође... Све у свему озбиљан тим с убиственим двојцем и јаком „подршком са стране”. Зрели за прстен, заправо за прстење и у наредним годинама.
У полувремену Јокић уби несиловањем, мирно, полако па „како му се отворе карте”... ако он не затрпа кош (као што није), подијелиће лопте наоколо (као што јесте) па ће то поубацивати остали.
Драго ми за Јуниора, шушкало се да су узели повријеђену руину, да га треба мијењати, да не игра одбрану... а мени је тај дечко запао за око чим сам га видио, мекшу руку не памтим да сам гледао још од Срећка Јарића.

Ali niko ne piše o Gordonu šta taj čovek sve odrađuje u odbrani prvo Durent strpan u džep pa Lebron i sad je Butler došao na red :worth:
Jokara uopšte nije silovao na koš danas kad nije bilo ni preterane potrebe i opet triple ima
Meni su Jokić-Gordon najatraktivnije akcije Denvera. Obično završava zakucavanjem.
I slažem se da je odličan u obrani. Kao i MPJ.

Meni su Jokić-Gordon najatraktivnije akcije Denvera. Obično završava zakucavanjem.
I slažem se da je odličan u obrani. Kao i MPJ.
Да, Гордон одличан и то већ дуже времена. Ово данас је била лаганица али Мајами је направио „циглану”, видјећемо шта ће бити кад им буде улазило све што суштну споља...
Уапут, не могу се сјетити да ли сам икад гледао утакмицу у којој неки тим има само два слободна за цијелу утакмицу. :lol:

Pa i Denver je noćas dosta loš šut imao, btw nisam gledao statistiku meča nego govorim ovako što sam gledao utakmicu pa taj mi utisak da im je dosta otvorenih šuteva izlazilo iz obruča.
A za Portera i njegova odbrana da u zadnje vreme mnogo se tu popravio, inače bio je živi propuh prošlih godina

Да, Гордон одличан и то већ дуже времена. Ово данас је била лаганица али Мајами је направио „циглану”, видјећемо шта ће бити кад им буде улазило све што суштну споља...
Уапут, не могу се сјетити да ли сам икад гледао утакмицу у којој неки тим има само два слободна за цијелу утакмицу. :lol:
Ali ni Denver nije odigrao vrhunsku šutersku utakmicu. Plus Jokić nije pogledao koš koliko, cijelo poluvrijeme?
Prespavao sam dijelove utakmice, ali sam prilično siguran da je u nekom trenutku u 2.p. imao jednoznamenkasti broj poena.
Ne želim se ponavljat, ali to je realno metla. Suci možda navuku na 5, eventualno 6 utakmica, jer NBA je biznis jbg. A u finalu nisu ni Lakersi, ni Celticsi, ni Knicksi, a ni neko od superstarova koji dižu gledanost (KD, Ja, Giannis, Curry, Luka i Kyrie...)
Broj slobodnih bacanja Miamia samo govori o obrani koju je Denver odigrao.
Spavam par sati i takav idem na posao zbog Denver Nuggetsa. Da mi je netko to rekao prije 2 godine, nasmijao bi mu se u facu 😂

Poslednja izmena:
Ja mislim da je dobro za Denver sto igraju sa Majamijem umesto sa Bostonom (pa i Milvokijem recimo), mislim da im Majami vise lezi kao protivnik nego sto bi im legao Boston, mislim da bi im bilo teze sa Bostonom, plus Majami igra i bez Tajlera Hiroua verovatno njihovim najboljim igracem u regularnom delu sezone, imao je zaista odlicnu sezonu i pritom nije samo suter kako neki misle vec imao je i dosta ulaza, nekih brutalnih zakucavanja, itd, znaci jedna kompletna ofanzivna masina i to sto on ne igra je jos jedna data okolnost koja ide Denveru na ruku.

Ali ni Denver nije odigrao vrhunsku šutersku utakmicu. Plus Jokić nije pogledao koš koliko, cijelo poluvrijeme?
Prespavao sam dijelove utakmice, ali sam prilično siguran da je u nekom trenutku u 2.p. imao jednoznamenkasti broj poena.
Па да, али и кад уопће не шутира тј. не иде под кош да убаци, подијели наоколо па имаш његових свега пар поена, али тројицу двоцифрених у полувремену. Овако или онако, он своје направи. Једна од Јокићевих сјајних особина је управо то. Кад сабереш, овако или онако, он своје уради.

Ne želim se ponavljat, ali to je realno metla. Suci možda navuku na 5, eventualno 6 utakmica, jer NBA je biznis jbg. A u finalu nisu ni Lakersi, ni Celticsi, ni Knicksi, a ni neko od superstarova koji dižu gledanost (KD, Ja, Giannis, Curry, Luka i Kyrie...)
Spavam par sati i takav idem na posao zbog Denver Nuggetsa. Da mi je netko to rekao prije 2 godine, nasmijao bi mu se u facu 😂
Свакако не би жмиркао да гледаш Зупца, а не би их ни било у ово доба, ако би и намакли плеј оф некако. :mrgreen:

Па да, али и кад уопће не шутира тј. не иде под кош да убаци, подијели наоколо па имаш његових свега пар поена, али тројицу двоцифрених у полувремену. Овако или онако, он своје направи. Једна од Јокићевих сјајних особина је управо то. Кад сабереш, овако или онако, он своје уради.
Jokić je u drugom svemiru u odnosu na ostatak lige:

Свакако не би жмиркао да гледаш Зупца, а не би их ни било у ово доба, ако би и намакли плеј оф некако. :mrgreen:
Jasno mi je što Jokić radi. Mislim da je svima. Ali ne razumijem poveznicu sa Zupcem i Clippersima.

Jasno mi je što Jokić radi. Mislim da je svima. Ali ne razumijem poveznicu sa Zupcem i Clippersima.
:lol: Не брини, ниси ти глуп него ја. :mrgreen:
Куцао сам на брзину, сад видим у првом дијелу двапут поновио једно те исто, а други дио тако скратио и збрчкао... да сам поменуо Нуркића па и некако, ал овако са Зупцем, сем мене нико и не може уклавирити шта сам хтио рећи. А хтио сам рећи – да неки други „наш центар” игра за Денвер, нико се не би будио да их гледа, а не би ни стигли до плеј офа, а све и да се некако провуку, до финала не би стигли сигурно. Ето, сад је јасно. :lol:

Денвер је одиграо изванредан први меч финалне серије.
Изузетно добро послиожена екипа, Мелоун је током сезоне тражио најбоља рјешења за плеј-оф, испрофилисало се 8 играча у ротацији гдје свако ради оно што се од њега очекује, Гордон је израстао у елитног дефанзивца који има задатак лимитирати најопаснијег противничког играча, сјајно то ради, уз то изврсно сарађује са Јокићем, који га храни асистенцуијама и "наоружава" самопоуздањем
Мареј, енергија, силина, играч који када га крене погађа у серијама, оно што треба Денверу.
Портер је напредовао ове сезоне, посебно у дефанзиви, има "дужину", помаже у скоку, ако има "врућу руку" Никола ће то осјетити и хранити га асистенцијама.
Кеј-си-пи и Брус Браун који по мом мишљењу није лошији од Брогдона у улози шестог играча (са разликом да Брогдон зарађује 26 мил.$ а Браун 6,5 мил.$, опасна крађа Денвера када је у питању овај изузетно захвалан играч) раде све оно што се од њих очекује.
Ту је наравно и Јокић, лидер, душа тима, креатор, по потребни поентер, играч који саиграче чини бољим, игра нестварно овај плеј-оф, статистичке рубрике какве тешко да је неко имао у историји плеј-офа. Видјећемо када заврши плеј-оф какве ће бити у коначници бројке, за сада ово је импресивно.
Денвер је и опасно подигао ниво игара у односу на регуларну сезону, кроз сезону проблем бјеше 14,5 изгубљених лопти по мечу но у плеј-офу су то свели на изванредних 11,3 изгубљених лопти по мечу. У осталим сегментима су и тако јаки.

Када је у питању Мајами, једна готивна екипа, по начину игре, схватања, отклона од шаблона, најближи европској философији кошарке. И екипа тимских захвалних играча који играју изванредну кошарку. Први меч су изгубили али нису играли лоше, више офензивних скокова, мање изгубљрних лопти, више остварених посједа, пораз је епилог лошег шута у комбинацији са одличном одбраном Денвера, на другој страни Денвер је погађао у изузетно високом проценту, 50,6%, то је за плеј-оф изванредно.

Денвер је повео, но пуно ће зависити од другог меча. Очекивати је реакцију Мајамија, да их крене и шут, у питању је екипа која је избацила један Милвоки и један Бостон. Очекивати је доста узбуђења у финау плеј-офа, наравно гледали смо у првом мечу и гледаћемо изванредну кошарку.

:lol: Не брини, ниси ти глуп него ја. :mrgreen:
Куцао сам на брзину, сад видим у првом дијелу двапут поновио једно те исто, а други дио тако скратио и збрчкао... да сам поменуо Нуркића па и некако, ал овако са Зупцем, сем мене нико и не може уклавирити шта сам хтио рећи. А хтио сам рећи – да неки други „наш центар” игра за Денвер, нико се не би будио да их гледа, а не би ни стигли до плеј офа, а све и да се некако провуку, до финала не би стигли сигурно. Ето, сад је јасно. :lol:
Naravno da se ne bi budio gledati Zupca. Ni u finalu. Pogledao bi vikendom i u reprizi da kojim slučajem igra finale. Možda da Bojan igra u finalu kao bitan šraf bi se budio, ali teško. Luka isto ne. Zbog Jokića se budim, ili ni ne zaspem jer je lik nešto što još nisam vidio. Lik kao glavni igrač franšize ruši rekorde igrajući prvo finale u povijesti Nuggetsa. Ponekd tek usporeno, dok analiziraju neku akciju, skužiš koji je lik genij.

108-111...Jokic 41 poen ali ostali u Denveru debelo podbacili. Majami ubacio 17 trojki, sve ono sto su promasili u prvoj veceras uslo.
Baš sam htio prokomentirati. Miamiu je ušlo sve. Denver nije imao niti jednog raspoloženog šutera. Dokaz za to- Jokić 4 asistencije, a zabio je 41. I nije da je taktika Heata bila pusti Jokića da zabije koliko hoće, sam nas neće dobiti (kao KD u Brooklynu u seriji protiv nekog, Bucksa moguće). I usprkos užasnoj utakmici ostalih iz petorke, imali su otvoren šut za produžetak.
Uvjeren sam da Denver uzima barem jednu od 2 u gostima, i završava posao u 5 ili 6 max. Miami može maaalo bolje od ovoga noćas, Denver može puuuuuno bolje.

Moram reći ona silazna putanja Mereju čist koš nije priznat, pa pre toga Butler gazi liniju pre nego što dodaje pas Vinsetu koji pogađa za 3. čudni faulovi koji su svirani Denveru, pa nekoliko lopti koje su ošle u aut sve oni dueli s Jokićem sve svirano za Majami.
Porter podbacio, Marej isto slab učinak, Majami ih je nekako usporio, zatvorio im kontru i bržu igru

Moram reći ona silazna putanja Mereju čist koš nije priznat, pa pre toga Butler gazi liniju pre nego što dodaje pas Vinsetu koji pogađa za 3. čudni faulovi koji su svirani Denveru, pa nekoliko lopti koje su ošle u aut sve oni dueli s Jokićem sve svirano za Majami.
Porter podbacio, Marej isto slab učinak, Majami ih je nekako usporio, zatvorio im kontru i bržu igru
Očekivano

Back