Pa ni tu se ne slažem. Mislim da je Bojan u karijeri više dokazao. Mada s druge strane je i stariji čini mi se 3 godine pa ostavljam Bogdanu mogućnost da eksplodira narednih par godina.

Inače on je strašan igrač za reprezentaciju, ali kada je reč o NBA ima svoje limite. Jedva čekam da u reprezentaciji vidim njega, Jokića i Pokuševskog.
Bogdan definitivno nije limitiran ni za NBA, realno moze u bilo kojoj ekipi da igra startera i uz malo srece i fokusiranosti komotno da ima nekih 20-ak poena po utakmici, generalno veoma je dobar suter, vrlo dobar atleta (mozda ne sad neki "freak of the nature" ali je vrlo dobar atleta) , dobar u tranziciji, dobro cita igru, ima vrlo dobru tehniku, ulaz, ne preza od kontakta, a ni u odbrani nije tako los, tako da definitivno nije limitiran igrac.
Inace sto se tice Pokusevskog, zaista je jedno od najprijatnijih iznenadjenja ove sezone ali iskreno sumnjam da ce on igrati u reprezentaciji sad ovog leta, verujem da ce ga pozvati Kokoskov i da ce biti na sirem spisku, da ce mozda i odraditi pripreme sa repzenetacijom, dobiti sansu u nekim prijateljskim utakmicama ali da ce uci medju 12 mislim tesko.
Mislim sjajno je to sto igra dobro u Oklahomi, svaka njemu cast, ali ipak ne treba zanemariti cinjenicu da je Oklahoma jedna jako mlada ekipa,ekipa u rebuildingu i nastajanju i ekipa koja ne juri plej of i nema imperativ rezultata i koja igra jednu opusteniju, neobaveznu kosarku dok je igranje u reprezentaciji jedna potpuno druga dimenzija, druga prica, gde se igra jedna dosta drugacija kosarka i gde se pre svega igra na rezultat.
Sad kako bi se on ponasao kada ga pritisne jedan iskusan evropski igrac od 30-35 godina, koji ima znatno vise iskustva, koji je fizicki cvrsci, itd tesko je reci, mislim cinjenica je da su i mnogo iskusnije i vece NBA zvezde od njega znale da se pogube u takvim situacijama, recimo eto Jokic na proslom SP iako je najbolji centar u NBA, clan najbolje NBA petorke nista specijalno nije pokazao, realno u mecevima protiv Argentine i Spanije i pored Luisa Skole i Marka Gasola maltene nije se video, slicno se proveo i Janis Antetokumpo u Grckoj MVP NBA lige, pa i jedna Amerika sa 12 NBA igraca i sa jednim Donovanom Micelom, Kembom Vokerom, Dzejlenom Braunom, Dzejsonom Tejtumom, Markusom Smartom, Krisom Midltonom, Brukom Lopezom, Majlsom Tarnerom, Dzo Herisom, Herisonom Barnsom i toliko NBA zvezda dozivela maltene pravi debakl.
Generalno jedino gde je dosad igrao Pokusevski je B tim Olimpijakosa u grckoj drugoj ligi i sad Oklahoma kao i U17 i U18 reprezentacija, znaci maltene jos nigde nije igrao gde postoji neki pravi imperativ rezultata i pravi pritisak a kod nas generalno ocekivanja od reprezentacije su uvek ogromna i generalno pritisak je ogroman, tako da bolje bi bilo i razumnije prednost dati nekom iskusnijem kao sto je recimo Nemanja Bjelica, Nikola Kalinic ili Vladimir Lucic igraci koji su dobri na oba kraja terena, koji su vec stasali (i mentalno i fizicki), koji su vec igrali na dosta tih velikih takmicenja i koji vec znaju sta su te velike utakmice, kako je igrati sa tim velikim protivnicima i sta je pritisak.
Ono jedino mozda ukoliko se neko povredi ili slicno pa eventualno da bude neki 12. igrac u rotaciji i neko ko je tu dosao samo da oseti kako to izgleda i da stice iskustvo ali mislim da mi sad imamo toliko igraca koji su u formi i toliko dobrih igraca na svim pozicijama da ce biti bas velika guzva i da ce verovatno nazalost da izvisi i neko dosta vece i iskusnije ime od Pokusevskog, generalno mislim kad pogledas Teodosic, Bogdanovic, Vasa Micic, Nemanja Nedovic, Marko Guduric, Stefan Jovic, Aleksa Avramovic, Vanja Marinkovic, Vladimir Lucic, Nikola Kalinic, Vladimir Micov, Nemanja Bjelica, Nikola Jokic,Bobi Marjanovic, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Filip Petrusev, Alen Smailagic,Aleksej Pokusevski , ono ukoliko svi budu zdravi i ukoliko ne bude bilo otkazivanja ovaj put ce biti bas pakleno tesko izboriti se za mesto medju 12 u reprezentaciji.
Mislim odprilike zna se kostur ekipa i zna se kojih bi 7,8 igraca bi moralo da igraju i trebalo da su izvesni i za tih preostalih nekoliko mesta ce biti bas paklena konkurencija i krajnje neizvesno.
Mada ja cenim da ovih 12 idu u Tokio : Teodosic, Bogdanovic, Micic, Nedovic, Avramovic/Jovic, Guduric, Kalinic, Lucic, Bjelica, Jokic, Marjanovic i Raduljica , sad koliko sam pogodio videcemo na leto, ali mislim da je to odprilike ono najbolje sto imamo u ovom trenutku.
Mozda bi mogao Milutinov umesto Raduljice ali on je pretrpeo tesku povredu i pitanje je kad ce se oporaviti i koliko ce spreman biti, a ovi neki mladi igraci koji zasluzuju priliku kao Pokusevski ili Petrusev mislim da ce morati da sacekaju neku drugu priliku jer generalno Pokusevski je inace krilni igrac a tu su Kalinic, Lucic i Bjelica (kao jedina cetvorka) pa ne vidim umesto koga bi on mogao da uskoci, ono doduse ima jos vremena do leta i videcemo kako ce se situacija razvijati ali zasad tesko da bi mogao da udje medju 12.