NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozicia Denvera na ovoj listi nije nešto što se može lako komentarisati, jer tek treba da se vidi situacija oko MPKJ i kako će se Grant uklopiti u ekipu.
Takodje ne treba zaboraviti da je u Denver na mala vrata došao (a tako je došao i Jokić) Vlatko Čančar koji takodje može biti bomba u najavi, jer poseduje neverovatne predispozicije na obe strane terena.
Ono što takodje mnogi zaboravljaju je da Denver ako se ukaže prilika da pojuri titulu ima ogroman trejd porencijal, i to u Milsapu kojem na kraju godine ističe ugovor i koji je idealan za neku ekipu da očisti salary, te u mladom Mareju ako ne počne da iskazuje svoj kvalitet.
Gledajući sve to, oni na ovoj listi treba da budu značajno viši i to na trećem ili četvrtom mestu.
-Klipersi su na prvom ok, Lenard to svojim igrama zaslužuje, a i George, posebno kada su "ispomoć" Lu Vilijams i Montrezi Harel..
-Po meni odmah na drugom mestu je Juta, koja je sklopila neverovatnu ekipu, odličnu na obe strane parketa, sa Konlijem i Bogdanovićem dobili su mnogo na kvalitetu, što uz poslovično domaći teren čini Jutu veoma ozbiljnim kandidatom.
-Treće i četvrto mesto je za Milvoki i Denver, po meni ravnopravno, čak uz malu prednost Denvera zbog kapaciteta za trejd te nepoznanice zvane MPJ.
-Iza nih ide grupa ekipa Lejkersi,Hjuston,Portland,Boston, pa tek onda ide Filadelfija.
Ako treba da biram neko iznenadjenje posle ovih ekipa izabrao bih Orlando ako kliknu sa Fulcom koji mora da nadje svoj izgubljeni kvalitet i Aminua, te Orleans sa Holidejom Redikom i Zajonom.
Takodje mislim da će Denver posle sezone gde su jurili tokom sezone što bolje mesto nadajući se boljim igrama na domaćem parketu, ove godine igrati da obezbede plej of, bez neke velike želje za što boljim plasmanom, sa idejom da odmorni i zdravi dodju do istog.

Ja ne bih uopšte rekao, takve promene kakve oni prave mogu da profunkcionišu kako treba tek na duži rok, i to ako se u međuvremenu ništa preterano ne promeni. A ovako navrat - nanos mislim da Klipersi mogu da računaju na neku četvrtu ili petu poziciju na Zapadu i možda polufinale plej - ofa...
A sta su Reptorsi uradili prosle godine ? Isto tako ; doveli Lenarda, Grina, itd. i osvojili titulu

A sta su Reptorsi uradili prosle godine ? Isto tako ; doveli Lenarda, Grina, itd. i osvojili titulu

Nije baš tako, jer je Toronto zadržao sve ostalo i samo promenio dva igrača, plus što je pri kraju sezone došao Gasol umesto Valančijunasa. To je sistem koji je funkcionisao i pre Lenarda. A Klipersi sa druge strane promene tri rostera za sezonu, to je pokušavanje klepanja tima preko noći...

Nije baš tako, jer je Toronto zadržao sve ostalo i samo promenio dva igrača, plus što je pri kraju sezone došao Gasol umesto Valančijunasa. To je sistem koji je funkcionisao i pre Lenarda. A Klipersi sa druge strane promene tri rostera za sezonu, to je pokušavanje klepanja tima preko noći...
Klipersi su tipicni LA fazon ; nadrukaju se pa sta bude neka bude :)

Ja isto mislim da Klipersi nemaju sanse, po meni sumnjam da su i medju prvih 10 ekipa u ligi , Ok dosao je Kavai igrac top klase, podjednako odlican na oba dela terena (verovatno najkompletniji igrac u ligi) , Pol Dzordz je igrac koji igra za statistiku i previse lopti trosi, cesto ima sut iz igre tipa 7-28, 5-25 i slicno, samo gusi igru, ono 10 utakmica se ispucava da bi na jednoj ubacio 50 poena (i vrlo verovatno njegov tim izgubio), to jednostavno nije igrac za ozbiljnu ekipu , a pritom igra na istoj poziciji kao Kavai , ono totalno kretenska logika dovedes istovremeno 2 superstara u ekipu koji igraju na istoj poziciji, po meni Galinari je klasa za njega, bolje da su zadrzali Gala umesto sto su njega doveli.
Sto se tice ostatka tima Montrezl Herel je veoma dobar igrac, , onako je lak na nogama, skocan, brz, odlican atleta, iako mu mozda malo fali visina za cetvorku, ali generalno mislim da im je on neki zalog za buducnost na toj poziciji, takodje stigao im je i Portorikanac Moris Harkles iz Portlanda takodje jedan vrlo dobar igrac ali jos jedna "trojka" a tu je ruki talentovani Kanadjanin Mfiondu Kabengele koji ce verovatno biti neka "back up" opcija Herela, jedini pravi centar u ekipi je sve bolji Ivica Zubac (mislim da im treba jos jedan centar makar kao "back up" opcija), sto se tice bekovskih pozicija tu su Patrik Beverli odlican defanzivac i veoma dobar "ol round" igrac ali ipak ofanzivno malo limitiran, a tu je i Lou Vilijams odlican poenter, malo tanak u odbrani ali veoma brz igrac, odlicne tehnike i kontrole lopte , brz prodoran i sasvim solidan suter , bio je 3x proglasen za najboljeg 6-og igraca lige ali problem je sto je oduvek bio rezervista i nije navikao da bude lider i da vodi ekipu.

Sve u svemu po meni tim koji nije los ali tim koji u paklenoj konkurenciji na Zapadu moze najvise do plej-ofa i to im je puna kapa, bice odprilike negde gde su bili i dosad.

Pol Džord igra za statistiku???
Ne mogu da verujem šta sve ovde može da se pročita......
Galinari klasa za Pola Džordža????
Jedno je komentarisati košarku, a sasvim drugo lupetati o košarci.
Pol Džordž kada se pogleda tri godine unazad UBEDLJIVO najkompletniji igrač u NBA, sa najvećim doprinosom ekipi na obe strane parketa, obzirom da je Lebron prestao da igra odbranu, a Lenard malo malo pa preskače utakmice da se ne povredi.
I sad..Galinari klasa za njega??:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Realno Oklahoma ce sad da prodise kad su se resili njega, i njega i Vestbruka.

Mislim generalno jeste on ovako talentovan, odlican igrac ali nije igrac za ozbiljnu ekipu i ozbiljnu kosarku, realno uprkos sjajnim statistikama gde god je igrao vise je gusio igru nego sto je doprinosio (za razliku od Gala koji je uvek vukao tim) i nijedna ekipa nije bila nesto bolja i bolje prolazila nakon njegovog dolaska, a to da Lenard preskace utakmice, mislim pa realno Pol Dzordz je toliko sklon povredama kao da je od stakla, maltene vise je povredjen nego sto igra pa je i u tom smislu veliki rizik dovoditi ga u ekipu (narocito za tako neke sulude sume novca).
Mislim ocigledno je da ni Klipersi nemaju neku jasnu viziju i strategiju i ne znaju bas najbolje da izbalansiraju tim (kao recimo sto je to odduvek najbolje radio San Antonio ili recimo sada sto to rade Juta, Sakramento, Dalas, Finiks ili na Istoku Toronto, Filadelfija, Milvoki, Boston vec ono ajde dovedi 2,3 super zvezde za neke sulude pare pa videcemo, valjda ce ispasti dobro) jer da znaju sigurno ne bi dovodili 2 igraca na istoj poziciji koji bi trebalo da budu 2 glavne zvezde u ekipi i 2 glavna pojacanja.
Takodje Pol Dzordz nece igrati tamo negde do Nove godine, pa i kad se vrati pitanje je kako ce se uklopiti u ekipu (mislim da je Kavai na toj poziciji 3 neprikosnoven, sto znaci da ce ga verovatno cesto gurati na dvojku i pitanje je kako ce se snaci), po meni nije cak ni iskljuceno da tokom zimskog prelaznog roka zatrazi trejd u neku drugu ekipu ili bude trejdovan.

U svakom slucaju mislim da Klipersi imaju solidnu ekipu ali nista sad spektakularno i odprilike negde prva, druga runda plej ofa je maksimum za ovu ekipu (pod uslovom da ne bude jos par ozbiljnijih pojacanja do pocetka sezone) , sto znaci bice odprilike negde gde su bili i dosad.

Poslednja izmena:
@jos_1_5ak - Druze, bez uvrede ; znamo se sa nekih fudbalskih tema ali mislim da ti je kosarka slaba strana
Gde bre Pol Dzordz da trosi lopte ? Pa covek da se nije povredio bi bio zmaj .. ali znaci zmaj .....
Ja mislim da su Kliperse previse digli zbog Kavaja a interesantno je da je GSW totalno zaboravljen a ostali su sa istim ljudima koji su osvojili prsten :)

@jos_1_5ak - Druze, bez uvrede ; znamo se sa nekih fudbalskih tema ali mislim da ti je kosarka slaba strana
Gde bre Pol Dzordz da trosi lopte ? Pa covek da se nije povredio bi bio zmaj .. ali znaci zmaj .....
Ja mislim da su Kliperse previse digli zbog Kavaja a interesantno je da je GSW totalno zaboravljen a ostali su sa istim ljudima koji su osvojili prsten :)

Paznam odlicno sta pricam s obzirom da NBA pratim tamo od 95, 96-te , Pol Dzordz je svakako jedan od najvecih potrosaca lopti u ligi i nije igrac za ozbiljnu ekipu i ozbiljnu timsku kosarku.
Po meni Klipersi su prosle godine bili jedno od prijatnijih iznenadjenja , veoma dobro su odigrali, pogotovo drugi deo sezone i taj trio Lou Vilijams - Galinari - Herel je odlicno funkcionisao, po meni nisu trebali nista da diraju, takodje Patrik Beverli je isto odlicno radio svoj posao, Zubac je isto igrao sve bolje i po meni nisu trebali nista radikalno da menjaju, eventualno su mogli nekog jos dobrog beka da dovedu i jos jednog centra i eventualno neku kvalitetnu "back up" opciju na krilnim pozicijama.

Sto se tice Golden Stejta mislim da je njihovo vreme proslo, osula im se ekipa, prakticno od 10 odlicnih igraca spali su na tu bekovsku liniju Kari - Tompson - DiAndjelo Rasel i Drejmonda Grina, definitivno fali im sirina, doduse doveli su nekoliko mladih interesantnih igraca kao sto su centar Koli-Stajn, talentovani meksicki bek Huan Toskano koji je dosao iz Italije, Kris Markiz, Smailagic , tu je i dalje Kevon Luni , mada realno sve u svemu daleko je to od neke sampionske ekipe , realno imaju najslabiju ekipu u poslednjih 5,6 godina , mozda mogu do plej ofa (sto ce se verovatno i desiti) i to je to.

Inace po meni je jako cudno kako se Golden Stejt tako olako odrice odlicnih igraca , recimo kako su se olako odrekli Lea Barbose odlicnog iskusnog igraca koji je bio zaista odlicna "back up" opcija, cak u onom jednom finalu je on prakticno i bio X faktor, takodje Andre Iguadala isto je bio jako koristan za ekipu i to na oba dela terena, pogotovo u odbrani je radio odlican posao a setimo se da je i on resio ono jedno finale svojim sutevima za 3 (sto mu nije bas previse svojstveno), takodje Bogut uvek je bio veoma koristan za ekipu evo i prosle godine kad su ga vratili u ekipu za plej of sasvim dobro je odigrao i odradio zaista dobar posao u reketu, pa recimo Harison Barns jos jedan odlican igrac je medju prvima napustio ekipu, pa recimo jos Varezao , pa Met Barns, pa setimo se tih prvih par sezona kada su najbolje i igrali recimo Festus Ezeli i Moris Spejts koji su isto bili igraci zadatka, dobro uklopljeni u tim i veoma korisni, pa recimo i Jerebko je prosle sezone igrao sasvim korektno i bio veoma dobra opcija sa klupe pa eto i njega tek tako pustise u Evropi, prosto neverovatno kako se tako olako odricu dobrih i bitnih igraca a to su sve igraci koji su itekako upotrebljivi i koji itekako mogu da budu korisni, mislim ipak nisu tim samo Kari i Tompson, realno koliko god oni bili dobri sami ne mogu nista, mada ono tacno se videlo kroz sezone kako su krenuli da se osipaju tako su igrali sve losije, mislim da je njihovo proslo i sta su dosad osvojili osvojili su, sad su ipak tek jedna prosecna ekipa iz zapadne konferencije.

Paznam odlicno sta pricam s obzirom da NBA pratim tamo od 95, 96-te , Pol Dzordz je svakako jedan od najvecih potrosaca lopti u ligi i nije igrac za ozbiljnu ekipu i ozbiljnu timsku kosarku.

Ti je pratis od tada ; a ja jos od Karima i Medzika ... ;)
Znam isto tako da je isti taj Dzordz doprineo da Oklahoma dodje tamo gde joj je mesto jer je Vestbruk bio nemocan sam

A gde ih je to doveo, mislim za te 2 sezone koliko je on proveo u Oklahomi oba puta su dosli do plej ofa i ispali u prvoj rundi i to glat, prve sezone od Jute a sad prosle sezone od Portlanda a slican skor i rezultat su imali i dok on jos nije ni dosao u ekipu (znaci u periodu od kako je Durent otisao iz ekipe pa dok on nije dosao).

A gde ih je to doveo, mislim za te 2 sezone koliko je on proveo u Oklahomi oba puta su dosli do plej ofa i ispali u prvoj rundi i to glat, prve sezone od Jute a sad prosle sezone od Portlanda a slican skor i rezultat su imali i dok on jos nije ni dosao u ekipu (znaci u periodu od kako je Durent otisao iz ekipe pa dok on nije dosao).
Durent je jedna prica ; Dzordz druga
Ne mesaj babe i zabe

Pa pricam o periodu kad Durent nije bio u ekipi, kad je vec bio otisao, inace od Oklahome ocekujem da igraju i bolje nego prosle sezone, mislim da ce sad igrati mnogo vise timski, mnogo pametnije i racionalnije, tu su sad Kris Pol, Galinari, Adams, Denis Sruder, odlican defanzivac Andre Roberson, takodje imaju i neke kvalitetne "back up" opcije i mlade igrace kao sto su Glidzis-Aleksander, Majk Muskala, Abdel Nader, Noel Nerlens, Dialo Hamidu, Terens Ferguson, Dort Luguenc, onako sasvim repektabilan sastav, mislim da opet mogu do plej ofa.

Inace po meni ove naredne sezone na Zapadu ce bas biti guzva, ono svi su tu negde, mislim da najmanje sansi imaju Memfis, Nju Orleans i Minesota i mislim da ce te 3 ekipe bas tesko do plej ofa , ostali su svi igri i svi su tu negde.

Poslednja izmena:
Iskreno ne bi se slozio , ima itekako jakih timova i na Istoku, Milvoki je jak kao zemlja, Janis Atetonkumpo, tu su i Kris Midleton, Erik Bledso , Bruk Lopez koji su neka osovina ove ekipe, takodje tu je i iskusni Iljasova, Vesli Metjuz, Dzordz Hil, iskusni suter i bivsi Ol'Star igrac Kajl Korver, takodje u ekipu je stigao i Janisov brat Tanasis Atetokumpo, kao i Robin Lopez brat Bruka Lopeza takodje centar da pojaca malo reket, takodje tu je i Pet Konauton, stigao je i Dragan Bender pa i Braun Sterling , generalno Milvoki ima bas jako siroku rotaciju i kvalitetan sasvav, moguce da su jos i jaci nego prosle sezone.

Boston je takodje veoma jak, stigao im je jedan od najboljih plejeva u ligi Kemba Voker , tu su jos Dzejson Tejtun, Markus Smart i Dzejlen Brain znaci 4 reprezentativca SAD-a sa nedavno zavrsenog Svetskog prvenstva u Kini, tu je jos i odlicni suter Gordon Hejvord , odlicni centar Enes Kanter, nemacki reprezentativac Daniel Tais koji je dosta pouzdana opcija sa klupe, stigao je i Poire iz Baskonije, jedan od najboljih centara Evrolige u poslednjih par godina , a tu je i Portorikanac 20-togodisnji Tremont Vejters koji je imao fantasticnu koledz karijeru.

Filadelfija isto veoma jaka , Ben Simons, Dzoel Embid, stigao je i Al Horford u ekipu (koga ce pokusati da upare sa Embidom i videcemo kako ce to izgledati), tu su jos Tobajas Heris, Brazilac Raul Neto plej i igrac izuzetnog osecaja za igru i besprekorne tehnike , Dzos Ricardson koji je dosao iz Majamija, Dzona Bolden odlican atleta i defanzivac, sve bolji Korkmaz.

Takodje Toronto je uvek tu, iskreno ne ocekujem da ponovo proslu sezonu i odbrane titulu ali bice i dalje tu medju top 3,4 tima na Istoku kao sto su godinama i bili pre dolaska Kavaija Lenarda i Marka Gasola.

Indijana isto ima sasvim pristojnu ekipu, Oladipo, Sabonis mladji, Malkom Brogdon, Majls Tarner najbolji bloker lige i jedan od najboljih defanzivaca prosle sezone i reprezentativac SAD-a sa Svetskog prvenstva u Kini, Dzastin Holidaj, TJ Voren, TJ Mekdonel, Dag MekDermot, TJ Lif, Dzeremi Lemb, stigao je i veoma talenovani mladi Gruzijac Goga Bitatze da pojaca malo reket i pomogne Majlsu Tarneru ono i vise nego pristojna ekipa.

Orlando isto , tu su Nikole Vucevic, Evan Furnije, Eron Gordon, Terens Ros, Majkl Karter Vilijams, stigao je i Markel Fulc velika nada americke kosarke, kao i odlican ol'round igrac iz Portlanda Al Faruk Aminu, tu su jos i Isak Dzonatan i Kem Birc, veoma solidan sastav i Orlando ima i mislim da ce i ove godine u plej of.

Majami isto, Goran Dragic, stigao je i Dzimi Batler , tu su vec Dzastis Vinslou, Keli Olinik, Dion Vejters, Ben Adebajo, Judonis Heslem.

Bruklin isto stigao je Kajri Irving, stigao je i Durent (koji ce verovatno propustiti celu narednu sezonu), tu je i jedan od najboljih trojkasa lige Dzo Heris , igrac koji je prosle sezone bio lider u ligi po procentu suta za 3 , takodje americki reprezentativac , tu je jos i Spenser Dinvidi, DiAndre Dzordan, Karis Levert, talentovani Letonac Radonis Kuruks, Teuron Prins koji je stigao iz Atlante , Vilson Cendler bivsi igrac Denvera, Alen Dzeret jedan sasvim solidan centar , isto dobra ekipa, ali po meni mislim da ipak zaostaju za ovih par vodecih ekipa na Istoku (pogotovo bez Durenta).

Videcemo moze li Njujork da pokaze neke znake zivota, tu je RJ Beret supertalentovani Kanadjanin od koga se ocekuje da bude velika NBA zvezda, tu je sve bolji mladi Francuz Frenk Ntilikina koji je stvarno odigrao odlicno na Svetskom prvenstvu, takodje i Denis Smit Dzunior, Elfrid Pejton kao i Redzi Bulok i to bi trebalo da bude ta bekovska linija, takodje stigao je i iskusni Tadz Gibson, odlican ol'round igrac, stigao je i Markus Moris, kao i Dzulijus Rendl iz Nju Orleansa, Bobi Portis, draftovali su i Ignasa Brazdeikisa talentovanog Kanadjanina litvanskog porekla sa Micigena.
Videcemo mogu li Niksi malo da pokazu znake zivota ove sezone i budu malo konkurentniji.

Filadelfija isto veoma jaka , Ben Simons, Dzoel Embid, stigao je i Al Horford u ekipu (koga ce pokusati da upare sa Embidom i videcemo kako ce to izgledati), tu su jos Tobajas Heris, Brazilac Raul Neto plej i igrac izuzetnog osecaja za igru i besprekorne tehnike , Dzos Ricardson koji je dosao iz Majamija, Dzona Bolden odlican atleta i defanzivac, sve bolji Korkmaz.

Embid postavio cilj - 60 pobeda!

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid rekao je da u predstojećoj sezoni želi 60 pobeda i poziciju prvog nosioca u Istočnoj konferenciji u NBA ligi.

1570124833229.png

Kako je preneo Skaj, na pitanje da li ima ambicije da osvoji titulu najkorisnijeg igrača i najboljeg odbrambenog igrača, Embid je rekao da pre ličnog interesa stavlja interes ekipe.

"Ulazeći u novu sezonu, želim da budemo prvi nosioci i da ostvarimo 60 pobeda", rekao je Embid za televiziju NBA u trening kampu Siksersa.

"Za mene je najvažniji uspeh ekipe. Ako budemo prvi nosioci i pobedimo 60 utakmica, a ja budem radio ono što radim najbolje - da dominiram i pomognem mom timu da pobedi - onda ću biti u situaciji da osvojim obe nagrade", rekao je Embid.

Filadelfija je prošle sezone posle sedam utakmica izgubila u polufinalu Istočne konferencije od Toronta, koji je kasnije i osvojio titulu.

Posle te serije mnogi su kritikovali Embida, njegovu kondiciju i izdržjivost. On je rekao da je tokom leta radio na sebi, da je promenio ishranu i skinuo nekoliko kilograma.

"U plej-ofu nisam bio na najboljem nivou. Imao sam upalu tetive i razboleo sam se u najgorem trenutku. Moram da pazim. Ne možete kontrolisati bolest, ali možete bolje da se hranite. Kritike nisu važne.

Najteže mi je bilo kada smo izgubili sedmu utakmicu. Nije da sam bio debeo, ja nikada nisam bio debeo. Nisam zbog toga bio zabrinut. Propustio sam 14 od 18 utakmica u završnici regularnog dela sezone.

Propuštaš utakmice ali i ne treniraš. Teško je ostati u formi kada ne radiš ono što voliš ili kada ni ne trčiš",
naveo je Embid.

P a sad da li ce biti prvi ili ne nije toliko bitno ali mislim da ce biti u samom vrhu na Istoku mada ipak bi blagu prednost dao Milvokiju, sto zbog sirine rostera a sto i zbog cinjenice da vec duze vreme igraju zajedno i uigrani su.

E da sto se tice Istoka mislim da bi i Klivlend mogao da se ukljuci u borbu za plej of i da pokaze neke znake zivota ove sezone , tu su nadolazeca zvezde Kolin Sekston, odlicni mladi Turcin Cedi Osman koji igra sve bolje, svakako Kevin Lav, Tristan Tompson, Metju Delavedova, Brendon Najt, Dzordan Klarkson, Timoti Luvavu, Leri Nens Dzunior, sve bolji Ante Zizic, Dzon Henson onako jedna vec prilicno ozbiljna ekipa, odlicno popunjena na svim pozicijama, ako se ukomponuju dobro mogli bi da budu jedno od prijatnih iznenadjenja ove sezone.

Sto se tice Istoka po meni se tu nece nista previse promeniti u odnosu na proslu sezonu glavni favoriti su i dalje Milvoki, Filadelfija, Boston i Toronto , do plej ofa bi trebali jos i Indijana, Bruklin i Orlando a za to osmo mesto mogli bi da se bore Klivlend, Majami, Njujork i Detroit dok Cikago, Atlanta, Sarlot pa verovatno i Vasington tesko da mogu nesto da naprave ove sezone.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back