NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ne verujem ni ja da ce biti nekog velikog tumbanja u Denveru tokom leta i da ce ekipa izgledati nesti mnogo drugacije naredne sezone , mislim da ce se drzati ovoga sto imaju i da ce probati jos bolje da ih posloze i ukomponuju.

E nego Galo itekako zna da igra odbranu samo kad hoce , nego generalno zbog njegovog stila igre i odlicnih ofanzivnih karakteristika ni treneri ne zahtevaju od njega da se preterano cima u odbrani i da tu trosi energiju.
Harisa sigurno nece pustiti Filadelfija, Jang ne vidim kako bi se uklopio u ekipu (slican tip igraca kao Pol Milsap), Mirotic bi se mozda bolje uklopio mada opet pored Jokica i Ernangomeza ne treba imjos jedan igrac tog profila , inace mozda ne bi bilo lose da Denver angazuje jednog igraca u vec zrelim igrackim godina tipa Toni Parker, Zek Rendolf ili tako neko i tako dobiju na iskustvu, mada da se osvrnem na ono sto si rekao i za igrace koji ove godine izlaze iz ugovora , pazi za NBA 33/34 godine zaista nije mnogo s obzirom da vecina igraju tamo negde do 40-te a neki i posle 40-te , evo recimo Vins Karter ima 42 i jos ne razmislja o penziji , evo Novicki se povlaci na kraju ove sezone sa 41-om mada komotno je mogao da igra jos par sezona, Manu ista prica , takodje recimo Stiv Nes, Dzejson Kid, Dzon Stokton, Karl Meloun isto su igrali i u 40-im, recimo legendarni Rober Peris je igrao tao negde do 45-te, 46-te, Karim Abdul Dzabar isto tako nesto slicno, tako da i ako dovedu nekog igraca od recimo 32,33,34 godine on sigurno moze da odigra na vrhunskom nivou bar jos nekih 5 sezona sto je sasvim dovoljno za koncepciju nekog tima koji gradi tim za buducnost.

Mada sve u svemu mislim da ce naredne sezone tim ostati manje vise isti.

ima Mareja koji je vec sad izrastao u jednog od top plejeva lige

U čemu je to Marej u top plejeva lige?
Sa 35% šuta za tri,iako realno mnogo često šutira iz sažvakanih akcija Jokića?
Sa nešto ispod 5 asistencija?
Zato što ponekad odigra dva na dva saJokićem?

Klasični prangijaš kakvih po ligi ima na tone,koji se šatro skapirao s Jokićem......Ma drvo će se skapirati s Jokićem posle dovoljno vremena,a neće Marej.
Njemu dati maksimalni ugovor je velika greška.......

igraci kao Barton, Bizli, Heris pa i Plamli su ok, solidni igraci ali ipak nisu taj nivo

Barton je bolji i raznovrsniji igrač od Mareja.
Problem je što je svojeglav,i što je bio van forme zbog povrede.
Svojeglavost mu je Melone već izlečio(još ponekad instinktivno uradi glupost,ali do sledeće sezone treningom će to proći) stavljanjem na klupu.

Узбуђење расте, потрефило се да је одлучујући меч у нама прихватљиво време и на ТВ-у. Денвер ако се не варам има предност домаћег терена што би требало доста да значи. Дајем њима предност.

U čemu je to Marej u top plejeva lige?
Sa 35% šuta za tri,iako realno mnogo često šutira iz sažvakanih akcija Jokića?
Sa nešto ispod 5 asistencija?
Zato što ponekad odigra dva na dva saJokićem?

Klasični prangijaš kakvih po ligi ima na tone,koji se šatro skapirao s Jokićem......Ma drvo će se skapirati s Jokićem posle dovoljno vremena,a neće Marej.
Njemu dati maksimalni ugovor je velika greška.......

Barton je bolji i raznovrsniji igrač od Mareja.
Problem je što je svojeglav,i što je bio van forme zbog povrede.
Svojeglavost mu je Melone već izlečio(još ponekad instinktivno uradi glupost,ali do sledeće sezone treningom će to proći) stavljanjem na klupu.

Pa prosto po ucinku i doprinosu koji daje na terenu (pogotovo u drugom delu sezone i plej ofu) , sad tacno je da ima jos prostora za napredak u nekim segmentima , a 35% nije ni tako los procenat nit je on sad trojkas pa da mu je to glavno oruzje u igri , on je pre svega vrhunski hand-baller , igrac odlicne tehnike, brzine, ulaza i odlicno igra u rotaciji , takodje ne treba zanemariti i da ima tek 22 godine i nema sumnje da je velika NBA karijera pred njim.

Vili Barton je ono klasican mediokritet, ok nije los igrac, zna da bude zahvalan na oba dela terena ali generalno nije to igrac koji pravi razliku i igrac oko koga ce da se vrti igra tima a Marej ipak jeste,Marej je uz Jokica glavni igrac u ekipu dok je Barton tu samo pomocno osoblje da se tako izrazim, takvih igraca kao Barton imas na tone u NBA, pa i u Evropi.

Узбуђење расте, потрефило се да је одлучујући меч у нама прихватљиво време и на ТВ-у. Денвер ако се не варам има предност домаћег терена што би требало доста да значи. Дајем њима предност.

I ja se nadam , mislim da Denver ima lepu priliku , pogotovo sad kad ne igra Nurkic koji je veoma bitan sraf u Portlandu i jako bitan u oba reketa, jeste da nekako Kanter (koji je isto odlican igrac i svakako jedan od boljih centara u ligi) uspeva da popuni tu prazninu ali ipak nije to to , iskreno ja bi voleo da Denver prodje mada opet ne bi bio iznenadjen i da puknu 20 razlike, ono sve je moguce.

Inace mislim da kad se Nurkic oporavi da bi sledece sezone Nurkic - Kanter mogao da bude bas mocan centarski tandem , a tu je i Skal Labisije bivsi igrac Sakramenta koji se cini kao sasvim Ok "back up" opcija.

Inace mislim da kad se Nurkic oporavi da bi sledece sezone Nurkic - Kanter mogao da bude bas mocan centarski tandem....
Ту је ? да ли ће Кантеру понудити нови уговор, тачније да ли ће бити у могућности да му понуде.
За разлику од Денвера, они су франшиза која је код склапања екипе имала погрешних процјена код неких играча, "гуше" их неповољни уговори, прије свих Тарнера и Мајерса Ленарда.
У овој сезони за плате играча мрају издвојити 133 мил.$, и то без Кантеровог уговора који је на платном списку Њујорка (који је са тим уговором боцу испод границе пореза на луксуз), загазили су у зону пореза на луксуз, а са Енесовим уговором тек би загазили.

У наредној сезони већ имају потписане уговоре за 126 мил.$, но проблем је што им овог љета петорици играча који имају важну улогу у ротацији (Амину, Кантер, Худ, Лајман, Сет Кари) истиче уговор, и ту ваља или поменутим понудити нове уговоре, или одговарајућим замјенама. Они ће дефинитивно загазити у зону пореза на луксуз, и то дебело, ? је само колико.
Уколико Кантеров агент буде тражио уговор на нивоу овосезонског (19 мил.$ по сезони) Портланд ће то јако тешко моћи испратити. За њих је важно како ће ићи Нуркићев опоравак, и то ће подоста одредити да ли ће Кантеру понудити нови уговор.
У проблему су, олакшали би себи када би успјели некоме"увалити" преплаћене кошаркаше, но морали би нешто уз то и дати, а осим избора на драфту немају шта дати за размјену.

Pa prosto po ucinku i doprinosu koji daje na terenu (pogotovo u drugom delu sezone i plej ofu) , sad tacno je da ima jos prostora za napredak u nekim segmentima , a 35% nije ni tako los procenat nit je on sad trojkas pa da mu je to glavno oruzje u igri , on je pre svega vrhunski hand-baller , igrac odlicne tehnike, brzine, ulaza i odlicno igra u rotaciji , takodje ne treba zanemariti i da ima tek 22 godine i nema sumnje da je velika NBA karijera pred njim.

Vili Barton je ono klasican mediokritet, ok nije los igrac, zna da bude zahvalan na oba dela terena ali generalno nije to igrac koji pravi razliku i igrac oko koga ce da se vrti igra tima a Marej ipak jeste,Marej je uz Jokica glavni igrac u ekipu dok je Barton tu samo pomocno osoblje da se tako izrazim, takvih igraca kao Barton imas na tone u NBA, pa i u Evropi.

Jedina istina je da ima samo 22 godine i prostora za napredak.
U prvom delu sezone je i Huančo izgledao moćno,kada mu je išao šut na sažvakane pasove Jokića.
Čim je šut malo stao,nema ga nigde u rotaciji.
Marej ne zna da sam napravi prednost.
Iz njegove kreacije postoje samo dva završetka,floterom sa 3,4metra i šut za tri iz koraka u stranu ili nazad.
Jeste,nekad se dešava da pogodi nemoguće šuteve,ali prvo sam sebe dovede u nemoguću poziciju.....
Marej "živi"od tog koraka prednosti koje mu Jokić donese uručenjem,i bez njega nema ga nigde.
Ako Denver treba svoju budućnost dobrim delom da zasniva na igraču koji ponekad u seriji pogadja nemoguće šuteve,onda ta budućnost nije svetla.
Što se Bartona tiče on je onaj tipičan amerikanac u stilu "ima li ko jači",i treba vremena da njegova glava shvati da je on samo izvršilac već gotovih akcija.
Inače ume sjajno da iskreira sebi,problem je što nekad kreira jedan protiv pet.

Inače za usporedbu,iako je imao očajnih pola sezone Barton je u šutu za tri u odnosu na Mareja samo 2% lošiji (34 prema 36%, u šutu ukupno 3% lošiji,što se nikad nebi reklo na osnovu sećanja o sezoni.

Što se Nurkića tiče,precenjujete njegove košarkaške kvalitete.
Oni su taman tu koliko je plaćen,nešto malo iznad proseka za centra u NBA.
On sepokazao odlično u odnosu na način nakoji igra Portland i predstavlja dopunu Lilardu i McKalumu.,ali vidljivo je da to može i Kanter,mada je iskreno Kanterslabiji u odbrambenom dee

Ma daj gde mozes da poredis Mareja i Bartona, realno Marej je za njega izmislio kosarku.

Sto se tice tih procenata za 3 , mislim jedan Luka Doncic ima 32% suta za 3 ove sezone i samo 2 ,3 poena vise u proseku od Mareja a on je kao najbolji ikad a Marej nema poma :s

Inace Nurkic ne moze nikako da bude precenjen moze da bude samo podcenjen , on je realno centar ol'star kalibra, veoma raznovrstan centar sa odlicnim pregledom za igru i igrackim IQ-om i jako koristan u oba reketa a pritom isto jos uvek veoma mlad , ali nema sumnje da je vec sad jedan od top centara u ligi.

Nurkić allstar centar?:hahaha::hahaha:
Baš se svašta ovde može pročitati........
Ja nisma nigde poredio Mareja sa Dončićem,niti sam ikakve epitete stavljao uz Dončića.ja sam poredio Mareja i Bartona, gde i pored katastrofalne sezone, Barton ima samo malo manje procente od Mareja.

Lupi covek pa ostane ziv , ocigledno ga nikad nisi gledao.

Inace evo jedan klip sa nekim njegovim potezima , strasan igrac , radi sve sto bi jedan centar trebalo da radi pa i vise od toga , skace, lupa rampe, zatvara reket, poentira, asistira, igra pick n roll a pritom je izuzetno okretan i mobilan i odlicno se krece za nekog od 125-130 kila (mislim da je posle Bobija Marjanovica najtezi igrac u ligi).

Čuj,klip od njegovih poteza?:hahaha::hahaha::hahaha:
Smešno......
Da bi bio allstar centar on mora da bude medju dva,ajde tri najbolja centra u svojoj Konferenciji........A ti tvrdiš da je Nurkić bolji igrač od Jokića,Grina,Kapele,Adamsa,Gobera?
Ili na Istoku od Embida, Gasola,Hortforda,Tarnera,Vučevića,Dramonda?
Nemoj biti smešan............Drvo koje se dobro otvara iz pika i ništa više.........

Marej????? :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Baš stručna opservacija........Rekoh već jedina istina je da ima samo 22 godine......I imaće zavidnu NBA karijeru ako bude igrao s Jokićem u ekipi......
Na stranu njegov učinak u napadu večeras,ono što je smešno je njegov učinak u odbrani, ne samo večeras, nego tokom cele sezone........

Штета...како је време одмицало све су горе играли. Последња четвртина катастрофа. Лош шут, јурили као мува без главе, конфузни у одбрани. Јокић по мом мишљењу направио кључну грешку поклонивши лопту играчу Портланда при извођењу лопте...па омашен пенал, ал изгубили би вероватно и да је погодио оба.
Платили су данак неискуству. Ако нам је за утеху, сада ће наш Јокара имати више времена да се одмори за Кину!

Marej ljakse. Nema ništa od njega. Teška indijančina.

Sa druge strane CJ Mekalum, sjajan igrač nema šta. Može za 2, može za 3, a može i jako i do samog kraja. :D

Ispao Jokić. Prevazišao je sva očekivanja, vukao je ovu grupu indijanaca (Barton, Marej), ispušenih muštikli (Mislapa) i polufabrikata (Kreg, Plamli, Bisli, Moris) do drugog mesta na Zapadu i polufinala Zapada. To ni Garnet u naponu forme ne bi mogao da uradi sa ovim polupanim likovima.
Jokiću, okretaču guma i Vučićevo govance, ja ti želim sve najgore, ali svaka čast na ovoj sezoni.

Штета...како је време одмицало све су горе играли. Последња четвртина катастрофа. Лош шут, јурили као мува без главе, конфузни у одбрани. Јокић по мом мишљењу направио кључну грешку поклонивши лопту играчу Портланда при извођењу лопте...па омашен пенал, ал изгубили би вероватно и да је погодио оба.
Платили су данак неискуству. Ако нам је за утеху, сада ће наш Јокара имати више времена да се одмори за Кину!

Šta će nam on u Kini? I bez njega idemo do finala, a i sa njim gubimo od Durenta i ostalih drogoša.

Шта ће нам најбољи српски играч у историји? Као да су други тимови полуаматерски па можемо и без њега. На СП нема зезања. А да не причам да је Тео испушена муштикла и без екипе. Треба нам Јокић за пут до финала. Није довољан Богдан као лидер.

Čuj,klip od njegovih poteza?:hahaha::hahaha::hahaha:
Smešno......
Da bi bio allstar centar on mora da bude medju dva,ajde tri najbolja centra u svojoj Konferenciji........A ti tvrdiš da je Nurkić bolji igrač od Jokića,Grina,Kapele,Adamsa,Gobera?
Ili na Istoku od Embida, Gasola,Hortforda,Tarnera,Vučevića,Dramonda?
Nemoj biti smešan............Drvo koje se dobro otvara iz pika i ništa više.........

Pa Grin i nije centar , od Jokica nije bolji ali nije ni mnogo losiji , a realno za igrace kao Kapela, Adams, Tarner, Dramond je doktor , za njih je ono izmislio kosarku.
Sto se tice zapadne konferencije gde on i igra jedino ko je malko ispred njega je Jokic i donekle Karl Entoni Tauns i niko vise a sto se tice tih nekih jednodimenzionalnih igraca tipa Kapela, Adams, Dramond, Tarner i slicni , za njih je ono tata.

Шта ће нам најбољи српски играч у историји? Као да су други тимови полуаматерски па можемо и без њега. На СП нема зезања. А да не причам да је Тео испушена муштикла и без екипе. Треба нам Јокић за пут до финала. Није довољан Богдан као лидер.

Realno daleko je on jos od najboljeg srpskog igraca u istoriji (mozda bi sad taj epitet mogao da nosi da dolazi iz neke zemlje koja nema nikakvu kosarkasku tradiciju i velike uspehe) , tesko moze da bude najbolji srpski igrac u istoriji koji nikad nista nije osvojio, kad osvoji neko SP ili OI i jos par EP-a pride onda moze da udje u razmatranje.

Inace da u Kini ce biti bas zestoka konkurencija , realno i sa Jokicem ima tu jedno 4,5 ekipa koje su objektivno po kvalitetu i sirini rostera ispred nas (sto naravno ne mora nista da znaci , vec smo se uverili) , ali samo u najjacem sastavu i maksimalno spremni mozemo da se nadamo makar plasmanu na OI, ja se iskreno nadam da ce igrati u Kini (kao i ostali nasi NBA igraci).

Inace sto se tice vecerasnje utakmice to je to , danak neiskustvu , ali dobro mlada su ekipa i imace jos prilike, dobro su poceli ali kako je tekma odmicala bili su iz cetvrtine u cetvrtinu sve gori , pritom celu tekmu nista spolja nisu mogli da ubodu , niko nije impresionirao veceras , pa ni Jokic iako je dao 30-ak poena, pogotovo drugo poluvreme je odigrao slabo i napravio nekoliko kardinalnih gresaka bas u nezgodnom momentu , ali jbga to je sve igra i sticanje iskustva.
Mada generalno Denver moze da bude zadovoljan sezonom i nema previse za cim da zali s obzirom da su usli u plej of prvi put nakon ko zna koliko godina.

Најбољи је наш играч по скилу. Не видим ко је бољи. Ако бисмо гледали медаље онда је и Дејан Томашевић бољи од њега.

Да, СП ће бити мнооого јаче од ЕП и то не рачунајући Амере. Било би лепо да по трећи узастопни пут заиграмо са њима у финалу чисто да се зацементирамо као најкошаркашкија нација након њих.

I da ih napokon pobedimo jednom, zasto da ne i oni su samo obicni smrtnici od krvi i mesa i oni isto ako ih udaris osecaju bol i ako ih ranis krvare , mozda eto nakon 3 izgubljena finala to se mozda vrati tako necim spektakularnim, zasto da ne , definitivno treba odigrati muski i bez respekta i probari pa ako bude bude, po meni velika je steta sto ih nismo pobedili onda u Riju u grupnoj fazi , da nismo onako preplaseno i malodusno usli u mec mislim da bi ih jos i rutinirali na kraju , steta to je bila bas velika prilika da im opet skinemo skalp i ta pobeda bi bila verovatno i vrednija od te srebrne medalje.

Pa ako je po skilu onda je tu Bodiroga bez premca ,mada kakvih je tu sve majstora igralo za nas da se smrznes, inace Jokic ima taj igracki IQ, osecaj za prostor i sve , ali mislim da mu je motorika slaba tacka i da mu treba malo bolja motorika kako bi bio bas ono 100% kompletan igrac , recimo poredeci ga sa nekim igracima , recimo Atetonkumpo , Ben Simons, Porzingis su sve igraci priblizno njegove visine , Porzingis mislim i visi a koliko imaju bolju motoriku od njega (imaju rad nogu kao da su 180 ), Jokic kao letva izgleda naspram njih , kao da ne moze da savije kolena, kao da ne moze da digne noge dok trci.

Motorika Jokiću slaba?
Prosto ne mogu da verujem kakve sve gluposti ovde lupetaš........
Čovek zahvaljujući VRHUNSKOJ motorici,ima ovoliko skokova svako veče.skida lopte jednom rukom, daje koševe isto tako,prevodi loptu ne samo u postavljenom nego i u tranzicionom napadu,fintama u reketu redovno protivnika šalje po burek,i ima lošu motoriku??

Da ne pričam o onome nije mnogo lošiji od Jokića!!!!!!!!!!!!:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Koliko je Nurkić bitan zaigru Portlanda vidi se po tome da su ušli u finale i bez njega......
Da kojim slučajem zamene mesta,Portland bi bio favorit protiv GSW,a Denver bi bio u rangu Finiksa.
A posebno to daje bolji od Gobera,Adamsa,Kapele,etoTaunusa sma i zaboravio.......Nurkić nije medju 5,6najboljih centara ni u jednoj konferenciji,i kako je onda allstar?

Јокић има добру моторику руку, видите да редовно кад промаши опет дође до лопте. Па онда ти скокови уз минималан одраз. С друге стране не може да брани често играча бочно јер му ноге не раде тако добро. Ево има добра анализа његових предности и мана овде:
Оцењен је као "слабији МВП" ниво.

kosta1703 :

Ajde molim te prekini da lupas i da se proseravas ovde kao da si pokupio svu pamet ovog sveta.

Realno Nurkic je za klasu bolji i raznovrsniji igrac pre svega od Adamsa, Kapele pa i Gobera.

I ne Jokic nema motoriku, mislim ok jeste da je jedan od najboljih skakaca u ligi ali to zahvaljujuci njegovoj duzini i osecaju jer uvek zna kad i kako da se postavi a te finte sto on izvodi ili daje pasove apsolutno nemaju nikakve veze sa motorikom.
Jel ti znas sta je motorika uopste , mislim da se razumemo i ja gotivim Jokica i jeste strasan igrac tu nema dileme ali decko ne moze da savije kolena , ono kad ga vidis deluje kao da ima isijas u ledjima, kao da ne moze da se sagne, mislim pogledaj ti Adedokumpa, Bena Simonsa ili Porzingisa kad uzme loptu na svojoj polovini i za 2 sekunde se sjati na protivnicki kos i zakuca, gotovo je nemoguce zamisliti Jokica da izvede tako nesto.

Јокић има добру моторику руку, видите да редовно кад промаши опет дође до лопте. Па онда ти скокови уз минималан одраз. С друге стране не може да брани често играча бочно јер му ноге не раде тако добро. Ево има добра анализа његових предности и мана овде:
Оцењен је као "слабији МВП" ниво.

E bravo , motoriku ruku da , ali ja prvenstveno mislim na motoriku nogu , rad nogu da se bokserski izrazim.
Znaci meni on deluje kao da ne moze da savije kolena, kao da bukvalno ne moze da se odvoji od zemlje (vidis da i trojke uvek sutira sa zemlje, ne odrazava se pri sutu ni milimetar) ili kao da ne moze da se sagne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back