NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ludnica u Torontu nakon što su prvi put u svojoj istoriji ušli u finale NBA lige. Pobedili su Milvoki sa 100:96 u 6. utakmici finala istoka i sa 4:2 ušli u veliko finala sa G.S. Junak utakmice je, kao i do sada, Kawhi Leonard sa 27 poena, 17 skokova i 6 asistencija.

D7elKUuWsAERR3R.jpg

Mala ispravka 100:94.
Milvoki u svemu bolji sem u sutu za 2, 3 poena i slobodnim bacanjima. Do 34 minuta imali 15 razlike onda 12:0 za toronto a grka nigde kad je bilo najpotrebnije.

Da, moja greška...pogrešio sam i kod broja asistencija kod Lenarda, nije 6 nego 7.
Grka su potpuno zatvorili - odbrana Toronta na Gianisu je sve vreme bila fenomenalna. Kawhi je i tu odradio odličan posao.

Одлична утакмица, није ми жао што нисам ноћас склопио ока. Чврста кошарка уз релазивно мало поена. Каваи...треба ли трошити речи на једног од најбољих играча лиге. Јанис подбацио. Кад је тешко њега нема.

Ovo je pokazalo i koliko je besmislen bio izbor Pola Džordža u prvu petrorku NBA lige pored živog Lenarda...
Lenardu svaka čast, pokazao je joše jednom da je zmaj od igrača.
Pa, Pol Džordž je od samog početka sezone u sportskim medijima Amerike - a oni su glasali - bio jedan od kandidata za MVP (uz Gianisa i Hardena). To ga je i dovelo u prvu petorku, mada je Lenard i po mom mišljenju više pružio u ovoj sezoni.
Uzgred, veliki igrači svoju veličinu pokazuju u plej-ofu, a Lenard je odveo Toronto u finale, dok je Pol Džordž zapeo na prvoj prepreci.

прве петорке се бирају само на основу дела сезоне пре плејофа да не би били дискриминисани играчи чији су тимови канте. С те стране ок је што је Џорџ изабран у прву петорку.

Pa, Pol Džordž je od samog početka sezone u sportskim medijima Amerike - a oni su glasali - bio jedan od kandidata za MVP (uz Gianisa i Hardena). To ga je i dovelo u prvu petorku, mada je Lenard i po mom mišljenju više pružio u ovoj sezoni.
Uzgred, veliki igrači svoju veličinu pokazuju u plej-ofu, a Lenard je odveo Toronto u finale, dok je Pol Džordž zapeo na prvoj prepreci.

Zar se Džordž nije povredio na samom startu plej-ofa?Mislim,igrao je,ali to više nije bilo to

Elem,bio sam ubeđen da će Baksi u finale.Oni su mi ,zbog duže klupe ,delovali kao tim koji može da pruži otpor GS.Mislim da će GS da pomete Raptorse u finalu.

Hm, nisam baš siguran, ako pogledamo sastave timova, Toronto ima dužu klupu i prednost na tri od pet pozicija ukoliko ne bude igrao Durent za Golden Stejt. A preostale dve pozicije su Kari i Tompson protiv Laurija i Grina koji su obojica odlični defanzivci. Ovde Toronto ima bolje šanse nego što ih je imao Klivlend kad je pobedio pre par godina...

Наизглед дужа клупа више има значаја у европској кошарци него ли у ен-би-еју. У ен-би-еју када дође плеј-оф тренер се опредијели за 8 или 9 играча у ротацији, оних којима вјерује и ту нема експериментисања. Тек нужда, као год Голден Стејта, ће га натјерати да одступи од замишљене концепције.

Милвоки је читаву серију, ако не рачунамо вријеме необавезне кошарке кад су мечеви били одчучени, одиграо са 9 играча у рптацији, Торонто тек са осам.
Некако јесте дјеловало, мени је дјеловало, да би Брогдон (који ће и замијенити у 5.мечу међу стартерима Миротића), Хил и Илјсасова требали бити боља подршка, но показало се да су ВанВлит, Пауел и Ибака били, иако суженија ротација, ипак боља подршка од резервиста Милвокија. Не само кроз поене "са клупе" (193:175 у корист резервиста Торонта у читавој серији), нехо и кроз допринос игри уопште.
Ту је било очекивати да резервни плеј Милвокија Џорџ Хил због искуства (33 године) донесе ону превагу Баксима, уосталом има уговор за ову сезону 19 мил.$ који истина не оправдава већ годинама, но није био уопште боља подршка својој екипи од ВанВлита на другој страни који је у задњим мечевима био онај икс фактор.

Pa dobro 9 igraca u rotaciji nije malo , to su maltene 2 citave petorke i sad nije isto da li neko ima 2,3 top igraca u ekipi ili ima 8 ili 9, ekipa sa 8,9 vrhunskih igraca itekako moze da kaze da ima dugacku klupu.

Наизглед дужа клупа више има значаја у европској кошарци него ли у ен-би-еју. У ен-би-еју када дође плеј-оф тренер се опредијели за 8 или 9 играча у ротацији, оних којима вјерује и ту нема експериментисања. Тек нужда, као год Голден Стејта, ће га натјерати да одступи од замишљене концепције.

Upravo sad imamo tu situaciju, gde Golden Stejtu ne igra par igrača iz prve petorke, a zamene nisu ni blizu tog nivoa. S tim što neće oni odstupiti od svoje koncepcije, samo je pitanje koliko će snage i mogućnosti imati da je sprovedu...

Невиђен виц на рачун Баденхолзера кога је Торонто хтео за првог тренера пре почетка сезоне, а он није хтео тамо... Притом замислите да Торонто има бољег тренера од Ника Нурса.
Биће далеко интересантнија серија финала него да је Милвоки прошао даље. Биће добрих дуела, Лаури/Ванвлит на Карија/Томпсона, Гасол против Грина, дуел можда и најбољих дефанзивних центара у лиги, бар по тренутној форми. Дурент на Ленарда. Имам утисак да је Голден Стејт бољи без Дурента, који када игра, узима огроман број шутева, мислим да су много опаснији били без њега, јер они јесу Ол-стар екипа, а то се мало губи кад један играч има монопол у нападу, ма како добар био.

"Мало" је озбиљнији Дурент :) За почетак има шут, за разлику од Јаниса. Тј., може да нападне са чим хоће, виши је од Ленарда ако се не варам, тако да може и да игра леђима са Каваијем. Биће јако интересантно. Треба очекивати и Сијакама на Дуренту у неким фазама утакмице. Офанзивно, дечко се једва саставља са шутем, али одбрамбено је одиграо феноменалну серију са Баксима.

Торонто је повео у финалној серији.
Екипа добрих дефанзиваца, агресивном одбраном су стекли предност.
У офензиви Ленарду су се придружили Гасол а имали смо у овом мећу и експлозију Паскала Сиакама
момка који је ове сезоне опасно напредовао.
Торонто је тим који се испрофилисао током сезоне, у плеј-офу играју са суженом ротацијом, ту свако зна своју улогу, сви су активни у оба правца.

У Голден Стејту, након што су без Дурента пребродили Хјустон и Портланд, одмах су кренули спинови да им годи одсуство Кевина. Јасно је да је, иако су екипа са ол-стар првом петорком, са Кевином то једна нова димензија. Уосталом осим те петорке + одличног дефанзивца Игудале (и на овом мечу добро је чувао Каваја) који опет у офензиви није тај квалитет, ту су попунили састав играчима који играју углавном за минималац и то није квалитет за плеј оф.
И овај меч је ипак показао да ће без Кевина тешко ићи. Карију и Томпсону је фалила та подршка. Дрејмонд Грин је остварио трипл-дабл, међутим, издоминирао га је Сиакам.
На овом мечу се вратио Казинс. Очекивано након тешке повреде, одиграо је тек неколико минута, још излази из повреде, наравно ништа није учинио, видјећемо у наредним мечевима колико може помоћи. Треба им.

Торонто је повео, но тек је почела серија. У овој серији ће ствари увелико зависити од повратка Дурента. Они јесу курталисали Хјустон у којем изгледа да хемија у екипи није баш најбоља и Портланд, али Торонто са Ленардом је једна озбиљнија екипа, и баш добро посложена.

Очекујем од Казинса више у наредном мечу и победу. Након тога две победе на домаћем терену па у петом мечу кад се опет буде играло у Торонту видећемо шта ће да буде.

Такође не очекујем да Торонто добије 2 за редом. Једноставно је превише играча Вориорса било ван себе - Томпсон, Игудала, Казинс се враћа из повреде... Пре свега, прва двојица могу боље, али може и Ленард на другој страни. Интересантно, Нурс скоро да није уводио Нормана Пауела (мислим да је имао можда 2 минута), који је био један од кључних играча са клупе у преокрету серије против Милвокија. Оно чега Торонто треба да се чува су личне грешке, синоћ је Гасол изашао раније, Лаури је имао чини ми се 5 личних. Стеф Кари је мајстор да изнуди фаул.
Било би лепо да нека екипа са Истока коначно узме прстен. Лебронов Кливленд се не рачуна - рекао сам екипа :)

KD neće igrati ni drugu, Igudala je pod znakom pitanja. Bugi je prespor ovako poluoporavljen. Moraju se osloniti na nekog sa klupe da povuče jer je Torontova odbrana bila briljantna u prvom meču.

Problem je što im je klupa jeftina i samim tim dosta skromna.
Ne znam, Grin je i pored tripl-dabla bio poprilična rupa i u odbrani i u napadu. Siakam ga je unakazio.

Ker ima ozbiljan posao pred drugi meč, videćemo kako će ga rešiti. U prvoj utakmici jedino su dobro odigrali odbranu na Kavaiu.

Сијакам цео плејоф није могао да се састави са шутем, а синоћ 14/17 из игре. Не верујем да ће поновити онакву партију, притом ће мало више обратити пажњу на њега. Невоља је што имају мало играча који могу да покрију и њега и Ленарда истовремено. Баш им ту Дурент фали можда колико и у нападу. Ипак, мислим да ће бити 1-1 после друге, сувише играча ГС је било ван шутерског ритма да би се то поновило још једну за редом.

Други меч великог финала, империја узвраћа ударац. Подоста и "заслугом" играча Торонта, а овај меч је показао колико је важно искуство екипе која у континуитету игра велика финала.
Торонто је добро изгледао прво полувријеме, контролисали су меч, имали предност, играли своју игру, агресивно у одбрани, у рекету, остварили доста посједа вишка, међутим и ривал је стегао у одбрани што је имало за посљедицу лошију селекцију шута играча Торонта и лошије % наравно.
Јако важан је повратак рековалесцента Казинса, ровит, није то онај прави рођо, но довољно је да затвори рекет, унесе ту чврстину, јер ту резервисти (Лони, Бел и времешни Богут) немају ни потребну конституцију а реално ни квалитет.
Преокрет је услиједио у 3/4, усамом старту, Голден Стејт је појачао у одбрани али су и и играчи Торонта "закаснили" у меч, ратници за 5 минута праве серију 18:0 и то би било то, империја се враћа.
Код Голден Стејта комплетна петорка је одиграла на потребном нивоу, Томпсон и Кари
надахнути у нападу. Дрејмонд Грин ради све, гиља у одбрани, скаче, асистира, фалила му је 1 асист. до трипл-дабла, можда и најважнији играч ове генерације Голден Стејта. И Игудала је тај који гиља у одбрани, везао је и 5 поена почетком 3/4 када је кренуо велики преокрет Голден Стејта.
Резервисти су дали колико је од њих било очекивати, ту су да одраде своје минуте.

На другој страни, Ленард на свом нивоу, још једна одлична партија, играч који је дефинитивно обиљежио овај плеј-оф, остали су дали свој допринос у одбрани, но у офанзиви није имао потребну подршку, ту је тек ВанВлит, тај њихов икс фактор имао моменте надахнућа, било би то довољно за било којег другог ривала, не и да би се добио Голден Стејт.

Видјећемо наставак серије. Голден Стејт је остварио брејк, у наредним мечевима би се требао вратити Дурент, видјећемо какав ће бити. У предности су, међутим и Торонто је показао да је екипа која има карактер.
Биће занимљиво.

Poslednja izmena:
Као што сам и претпоставио, кључна у овој победи је била улога Казинса који је доминирао испод оба рекета, не поенима већ скоковима и додавањима. Ако се Томпсон врати наредна два меча су рутинске победе ГСВ-а, без њега врло тешко.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back