NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
68Charger440+6:
Dve od tri titule Lakersa su osvojene uz pomoc sudija. Sudjenje u finalu zapada prvo protiv Portlanda, a posle protiv Sacramenta je bilo katastrofa. Svako ko je gledao utakmice ce to reci.

O'Neal nije presao zbog novca vec zbog problema sa Bryantom. Iz istog razloga je i Phil Jackson otisao. O'Neal je bio pod ugovorom kad je otisao iz Lakersa (zato su Lakersi i dobili 3 igraca za njega), tako da pare nemaju bas nikakve veze sa njegovim odlaskom.

Blazers su imali odlican tim. Wallace, Stoudamire, Smith, Sabonis, Pippen, Grant, ali zbog sudaja 2001 nisu osvojili titulu. Ono sudjenje u finalu zapada protiv Lakersa je bila sramota. Sledece sezone su dovedeni Davis i Kemp i tad nastaju problemi.

A Clippersi su imali takodje super tim pun mladih zvezda (Brand, Magette, Odom, Richardson, Miller), ali svako je mislio samo o sebi i zato su propali.

Ja sam bio navijac Lakersa,ali posto vremenom Phenix Suns je poceo da i gra "lepu" kosarku.2001/2002 u jeku sezone bio je Jason Kidd a dobar saigrac Hardway.U medjuvremenu otisao je Jasson Kidd pa stoga pocelA JE ERA DOBRE KOSARKE ZA Phenix Sunse.Kidd je dobar igrac,ali ponekada pocinje da siluje sa probijanjima ka kosu.To mu ja zameram.
Sada moji favoriti za osvajanje playofa u oboj sezoni su San Antonio i Phenix Suns.
San Antonio ima Tima Duncana i David Robinsona pa su jaki.Ali ipak Phenix Suns igra najlepsu kosarku 8-)

Phoenix jednostavno nevidim kao tim za titulu jer oni uopste nemaju odbranu. Oni moraju postici 120 poena da bi pobedili. Njih ce San Antonio, Dallas, a mozda i Utah i Denver bez problema dobiti u playoffu.

Ма НБА је прск'о до мудију!!!
Морали су да организују тучу (Никс - Нагетс) да би мало популаризовали лигу која из године у годину драстично губи на популарности!!!
Није то више онај баскет који су играли Др. Џеј, Вилт Чемберлен, Џордан, Меџик, Бирд, Баркли, Хаким и екипа! Оно је био, дословце, ШМЕКЕРСКИ баскет!!!
Ово данас је силовање лопте, игре и публике у мозак!!!

Какав бре Денвер, па Ајверсон и Ентони су двојица најсебичнијих СПОРТИСТА на свету, па не може њих нико да усклади!!!

Ако баш треба да кажем шта ми се свиђа у НБА, то су Французи: Желабал (Соникс), Микаел Пиетрус (Вориорс), Петро (Соникс), Диао (Санс), Туриаф (Лејкерс) и наравно Тони Паркер (Спарс)! Са "помоћницима" из Европе, биће то екстра репрезентација за Еуро 2007.

Pa jeste..NBA po meni uopshte nema takmicharsku draz...a i sve je iskomercijalizovano toliko da to vishe nije ni sport...missim 82 utakmice,da ti mrkne svest...malo je bolje kad pochne plejof ali ni tu nije nishta posebno interesantno.Taktichki se povladjuje nabedjenim zvezdama da nabiju statistiku tokom sezone.Zreliji basket se igra u evropi.Nekad se igralo vishe ekipno,bile su bolje odbrane,manje klubova i MNOGO kvalitetniji igrachi.Sad u celom NBA praktichno nemash ni 1 dominantnog vrhunskog centra sem Onila..a i on se polako blizi penziji.

INTER-SERBIA:
Ма НБА је прск'о до мудију!!!
Морали су да организују тучу (Никс - Нагетс) да би мало популаризовали лигу која из године у годину драстично губи на популарности!!!
Није то више онај баскет који су играли Др. Џеј, Вилт Чемберлен, Џордан, Меџик, Бирд, Баркли, Хаким и екипа! Оно је био, дословце, ШМЕКЕРСКИ баскет!!!
Ово данас је силовање лопте, игре и публике у мозак!!!

Какав бре Денвер, па Ајверсон и Ентони су двојица најсебичнијих СПОРТИСТА на свету, па не може њих нико да усклади!!!

Ако баш треба да кажем шта ми се свиђа у НБА, то су Французи: Желабал (Соникс), Микаел Пиетрус (Вориорс), Петро (Соникс), Диао (Санс), Туриаф (Лејкерс) и наравно Тони Паркер (Спарс)! Са "помоћницима" из Европе, биће то екстра репрезентација за Еуро 2007.

Jednim delom si upravu.Vise nema one stare ekipe.Sad svi igraju zbog novca.Jordan je igrao zbog zabave,on je tako dozivljavao zivot.Seti se samo onih poteza pri zakucavanju i asistencija.Ali ipak NBA je jos uvek u modi.Mozda opada popularnost ali ipak NBA je NBA. 8)

68Charger440+6:
Phoenix jednostavno nevidim kao tim za titulu jer oni uopste nemaju odbranu. Oni moraju postici 120 poena da bi pobedili. Njih ce San Antonio, Dallas, a mozda i Utah i Denver bez problema dobiti u playoffu.

Za Utah i Dallas ne bih rekao da ce pobediti Phenix.Phenix Suns igra najlepsu koarku.Mozda je odbrana suplja ali ipak napad je ono sto ih drzi u zivotu.San Antonio ce ih pregaziti to je sigrno(samo ako nalete na njih).Denver budi siguran da hoce ali ne ubedjivo.Utah i Dallas tesko da ce ih pobediti-barem se ja tako nadam. 8-)

Enfroz2891.:
Pa jeste..NBA po meni uopshte nema takmicharsku draz...a i sve je iskomercijalizovano toliko da to vishe nije ni sport...missim 82 utakmice,da ti mrkne svest...malo je bolje kad pochne plejof ali ni tu nije nishta posebno interesantno.Taktichki se povladjuje nabedjenim zvezdama da nabiju statistiku tokom sezone.Zreliji basket se igra u evropi.Nekad se igralo vishe ekipno,bile su bolje odbrane,manje klubova i MNOGO kvalitetniji igrachi.Sad u celom NBA praktichno nemash ni 1 dominantnog vrhunskog centra sem Onila..a i on se polako blizi penziji.

To i jeste dobar deo sto ima mnogo utakmica.

I dobro je sto nema vise dominantnih igraca, sad je dosta izjednaceno.

Gospodar:
Za Utah i Dallas ne bih rekao da ce pobediti Phenix.Phenix Suns igra najlepsu koarku.Mozda je odbrana suplja ali ipak napad je ono sto ih drzi u zivotu.San Antonio ce ih pregaziti to je sigrno(samo ako nalete na njih).Denver budi siguran da hoce ali ne ubedjivo.Utah i Dallas tesko da ce ih pobediti-barem se ja tako nadam. 8-)

Dallas je trenutno najbolji tim u NBA (rekord 25-7) i pobedili su zadnjih 12. Oni su moji prvi favoriti za titulu.
To sto Phoenix igra lepu kosarku im nece pomoci da osvoje titulu, jer ako oni postignu manje od 110-120 poena - oni gube.

monte32:
Ovo bas nije najsrecnije sroceno. Mozda je 'trenutno' najbolji (sta li znaci ovo najpoznatiji?) ali jos da igra 2 zivota nece stici Stoktona :)
To сам и ја хтео да кажем, али сам мислио да пола клуинаца овде појма нема ко је Стоктон. Најбољи крадљивац и асистент у историји НБА.
А држи и рекорд по броју узастопно одиграних утакмица без паузе! У целој каријери се једном повредио и то нешто пред крај!

Dobro, a kakve veze ima Stokton sa sadašnjom NBA? Ja takođe pripadam 'staroj gardi' koja bi da ponovo gleda Majkla, Hakima i ostale, ali ima dostojnih naslednika manite se konstantnog osvrtanja u prošlost.

Ajversona ljudi konstantno podcenjuju smatrajući ga jednodimenzionalnim igračem, tj mašinom za koševe. Sa pravim saigračima on može da povuče tim do finala (to je dokazao 2000.) samo treba sačekati da se vidi kako će se uklopiti sa Karmelom

Pa nema on josh puno pred sobom...75. godishte,znachi krajem ove sezone 32 godine.
A za igracha njegove "visine"godine ne idu na ruku.
"Stara garda"kako je zovete je bila i dugovechnija...skoro svi su igrali i do 4 banqe i to igrali vrhunski.
Videcemo dal ce i Ajverson ta trpa sa 35-6,37...

Muad'Dib:
Ajversona ljudi konstantno podcenjuju smatrajući ga jednodimenzionalnim igračem, tj mašinom za koševe. Sa pravim saigračima on može da povuče tim do finala (to je dokazao 2000.) samo treba sačekati da se vidi kako će se uklopiti sa Karmelom

Secam se te sezone i 76ers uopste nisu bili domanantni, samo su imali najvise srece.

Recimo 2. kolo playoffa protiv Toronta pobedjuje sa 4:3, a Carter je promasio sut za pobedu u zadnjoj utakmici.

U finalu istoka protiv Milwaukeea pobedjuju takodje sa 4:3, a Robinson promasuje sut za pobedu u predzadnjoj utakmici.

Tako da su sitnice odlucile, 76ers uopste nisu bili domanantni.

Nisam ni rekao da su dominantni, samo da ih je AI odveo do finala a to je samo po sebi ogroman uspeh. To je bila jedina godina kada je imao pristojne saigrače (mada opet ništa specijalno: Snow, McKee, Lynch, Mutombo) još je igrao ispovređivan. Što se godina tiče, ima on još 3-4 pred sobom, sasvim dovoljno

@Charger Imao je isti tim ali se posvadjao sa Mutombom...

Stvarno je glupo reci kako sada NBA nije popularan(mozda kod nas)
Inace njegova popularnost je nikad veca u zadnjih 5 godina!!!
Sto se tice igre NBA liga ima dovoljno sjajnih igraca i sada kao sto ih je imala i u proslosti
Dzordan je bio sjajan ali i Brajant je, Stokton je bio ali je i Nes, Cemberlen ali i Sekil, Robertson ali i Ajverson....i kad se sve uzme u obzir ovo su sve velikani kosarke i ovi danasnji i oni od ranije samo sto danasnje zvijezde jos nijesu u hall of fame-u a bice sigurno!!!!
Dzulijus je bio doktor...ali nista manji nije Dzordan...a onda ni Cemberlen pa ni Dzabar...pa ni Sek...Ajversonu fale titule ali on je dovoljno veliki i bez toga...a Brajant ih ima sasvim dovoljno kad se pogleda koliko ce jos da igra!!!
Ove godine ce biti opasan Cikago ako ne bude bilo povreda jer imaju dobro pokrivene sve pozicije i umiju da igraju dobru odbranu za razliku od Feniksa
Tu su standardno Majami, San Antonio, Dalas, Detroit...i neki novi Juta, Denver(od koga se mnogo ocekuje), Orlando....tako da se ne zna ko ce biti sampion i vrlo je interesantno...a ko god da bude od ovih nece biti iznenadjenje

IVERSON RULES...Philly always...Denver now ;-)

I meni NBA postaje dosadan. Kad sam tek dosao u Ameriku nekako mi je bio zabavan, posebno tadasnji Kingsi. Od tada se bas mnogo promenilo, sad mi NBA uopste nije zabavan. I TV stanice igraju veliki deo jer stalno prenose iste timove (uglavnom Phoenix Suns). Razumem ja da oni igraju lepu kosarku, ali su preterali, onako forsirani nisu bili ni Bullsi i Wizardsi u vreme Jordana.

Svi ste upravu za Allana on je super.Masina za asistencije i za poene.To vam govori sezona 2000/2001.(nisam pisao na forumu 6 dana,imao sam problema sa internetom).
Sta mislite za K.Antonyia

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back