NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To ono sa nekom planetom pedera? Šta, nisu ti dali da kresneš transpolnog hata?

Jabba_the_Hut.jpg

Tako nesto. Nikada nisam u zivotu igrao neku MMO igricu, a jedan drugar me naterao da probam. I probam, i generalno je smor. Mislim, vidim ja zasto je to mnogim ljudima super, ali meni je onako.

Jordan jeste bio najbolji igrac 90-ih,msm nece sigurno od Skalabrinija praviti legendu xD Ali poenta price je da:nije najbolji ikada i da bez pomoci sudija ne bi stigao do 6 titula...

Sto se tice poslednjeg suta protiv jute to definitivno nisu koraci,cist crossover ali je zato Malonea posteno odvalio.Ne znam sta Kosta podrazumeva pod "dodirom tla" verovatno misli na dvokorak xD

Pravila kosarkaske igre su jasna.
Prvo..... Trenutak kada Dzordan krece u prvi dribling(od dva koja su vazna u napadu na kos) je trenutak kada stoji i dijagonalnom stavu, te kada pomeri zadnju nogu to su koraci(jer je po definiciji zadnja noga u dijagonalnom stavu uvek stajna).Tako da se broje dodiri tla(koraci) od tog trenutka, i broj driblinga koje on pravi.
Dvokorak u kosarci je jedina situacija u kojoj je dozovljeno na jedan drigling napraviti TRI dodira tla.
SVE ostalo su po definiciji kosarkaske igre koraci.

To sto sam naveo su PRAVILA kosarkaske igre.
Uzmes pa izbrojis da je Dzordan imao DESET dodira tla uz samo dva driblinga, a maksimalno koliko ih je mogao imati na dva driblinga je SEST(dva driblinga po dva i naskok jos dva).
Tu su CETIRI cela dodira visak, i to se vidi iz aviona.
Kakav kros over, pravila su jasna u tom pogledu.

I jos nesto...... U tom koracanju, koje ni kosarkaski nije prirodno, on je bio mnogo brz(brzi od driblinga i lopte) i time pomeo Rasela, sto je takodje, po meni, faul u napadu.

PS: Sad se setih....Secam se da sam citajuci o Dozrdanu procitao da su sudije svojevremeno imale poseban seminar o tome kako jedna Dzordanova kretnja NE TREBA da se svira kao koraci, sto samo po sebi dovoljno govori o pravcu u kojem je islo to stvaranje legende.

Inace, pravila u kosarci su...Rastegljiva. To ce svaki sudija da kaze, praksa je skroz nesto drugo od onoga sto pise. Da se postuju pravila, oni bi svirali bukvalno svaki fizicki kontakt odbrambenog sa napadacem kao faul. To je stajalo u pravilima, pa su morali da menjaju pravila, zato sto su shvatili da je kosarka danas jako fizicka igra, i da je tu tehnika manje bitna. Kod skoro svakog naskoka, narocito naskoka unazad se po pravilima naprave koraci, ali to nece da se svira. Tako da generalno koraci i treba da se menjaju u pravilima.

Inace, pravila u kosarci su...Rastegljiva. To ce svaki sudija da kaze, praksa je skroz nesto drugo od onoga sto pise. Da se postuju pravila, oni bi svirali bukvalno svaki fizicki kontakt odbrambenog sa napadacem kao faul. To je stajalo u pravilima, pa su morali da menjaju pravila, zato sto su shvatili da je kosarka danas jako fizicka igra, i da je tu tehnika manje bitna. Kod skoro svakog naskoka, narocito naskoka unazad se po pravilima naprave koraci, ali to nece da se svira. Tako da generalno koraci i treba da se menjaju u pravilima.

I to sto si rekao je istina.
Evropska kosarka je bila dosta rigidnija po prinmenjivanju pravila sve do pre desetak godina, kada je izdato uputstvo sudijama, u kojima se kaze da se nespretnost u baratanju lopte ne mora racunati kao prekrsaj igre.

A u NBA ligi je odavno pravilo da koraci kojima se NE stice prednost nad protivnikom ne sviraju.
Samo sto je ovo bas primer kada SE STICE prednost, i sto su koraci drasticni.

Najveci problem u tome(problem sto se sportske igre tice) je to sto za nekoga ta pravila postoje a za nekoga ne.

Ufff... Poslednje tri tekme: GS, SA, Hju - sve kuci, Juta ima Minesotu dvaput i gostovanje Memfisu...

Racunam da ce Juta izgubiti od Memfisa, a sa Minesotom su oba zicera... mada se nadam da ce Pekmen zakuvati u bar jednoj utakmici.

Sto se tice Lejkersa, uhhhh...

Ufff... Poslednje tri tekme: GS, SA, Hju - sve kuci, Juta ima Minesotu dvaput i gostovanje Memfisu...

Racunam da ce Juta izgubiti od Memfisa, a sa Minesotom su oba zicera... mada se nadam da ce Pekmen zakuvati u bar jednoj utakmici.

Sto se tice Lejkersa, uhhhh...
Bryant je eksplodirao sinoc,zasto imam neki osecaj da ce biti haos ako lakersi udju u playoff :lol:

Bryant je eksplodirao sinoc,zasto imam neki osecaj da ce biti haos ako lakersi udju u playoff :lol:

Ja licno mislim da ako udju u plejof sa osmog mesta i igraju protiv Oklahome da imaju lepe sanse da prodju.
Oklahoma je dala Hardena za ipka previse mekog Martina, a gledajuci ludorije Vestbruka oklahoma mi nimalo ne uliva poverenje.
Da ne pricam kako ce stare kuke podici nivo igre u plej ofu, a ima ih poprilicno, Kobi, Gasol, Jamison, Meta....
`Oce biti tesko protiv Duranta, ali on sma ne moze dobiti tu seriju.

Ja licno mislim da ako udju u plejof sa osmog mesta i igraju protiv Oklahome da imaju lepe sanse da prodju.
Oklahoma je dala Hardena za ipka previse mekog Martina, a gledajuci ludorije Vestbruka oklahoma mi nimalo ne uliva poverenje.
Da ne pricam kako ce stare kuke podici nivo igre u plej ofu, a ima ih poprilicno, Kobi, Gasol, Jamison, Meta....
`Oce biti tesko protiv Duranta, ali on sma ne moze dobiti tu seriju.
Meni je Durant nekako popustio u poslednje vreme,Westbrook je trenutno u strasnoj formi ali kad mu se "zamraci svest"sto se desava veoma cesto onda je Oklahoma u velikom problemu.Martin ne da nije zamena za Hardena nego je to smesno.Jedini problem ce biti Ibaka koji lupa blokade kao da igra sa srednjoskolcima xD

A sta ako Durantula tempira formu? ;)
Ja bih vise voleo (ako Lejkersi udju u plej of) da dobiju Sparse. Mislim da vise sansi imamo protiv njih. Dankan poslednjih par godina se steka, a ove godine kao da je popio eliksir mladosti. Mislim da ce platiti ceh u plej ofu. Uz to, i Parker i Manu su dosta povredjeni... Uz to, u losoj sezoni dva tesna poraza (2 i 3 razlike), oba u vreme losijeg perioda - pre ol stara.

S druge strane, Lejkersi tesko da ce moci da urade nesto protiv eksplozivnih ekipa poput OKC, Klipersa, Denvera (do Majamija ne verujem da ce stici, pa i ako budu stigli, ubacite i njih na listu...). Poslednju tekmu protiv Denvera je bila neka nenormalna statistika za kontre - mislim da je otprilike bilo 30-2...

A sta ako Durantula tempira formu? ;)
Ja bih vise voleo (ako Lejkersi udju u plej of) da dobiju Sparse. Mislim da vise sansi imamo protiv njih. Dankan poslednjih par godina se steka, a ove godine kao da je popio eliksir mladosti. Mislim da ce platiti ceh u plej ofu. Uz to, i Parker i Manu su dosta povredjeni... Uz to, u losoj sezoni dva tesna poraza (2 i 3 razlike), oba u vreme losijeg perioda - pre ol stara.

S druge strane, Lejkersi tesko da ce moci da urade nesto protiv eksplozivnih ekipa poput OKC, Klipersa, Denvera (do Majamija ne verujem da ce stici, pa i ako budu stigli, ubacite i njih na listu...). Poslednju tekmu protiv Denvera je bila neka nenormalna statistika za kontre - mislim da je otprilike bilo 30-2...

Sto se Duranta tice, on ce sigurno odigrati na najvisem nivou plejof.
Veliki je as, a oni su najbolji kad je najteze.
Ono sto je sansa Lejkersa je bas ludilo Westbruka, koji to svoje ludilo ne ume da obuzda.
Nikada jedan igrac nije mogao da donese uspeh, pa nece nmoci ni Durant.

Sto se Duranta tice, on ce sigurno odigrati na najvisem nivou plejof.
Veliki je as, a oni su najbolji kad je najteze.
Ono sto je sansa Lejkersa je bas ludilo Westbruka, koji to svoje ludilo ne ume da obuzda.
Nikada jedan igrac nije mogao da donese uspeh, pa nece nmoci ni Durant.

Jeste jedan, ali necemo o tome :)))
Salim se...

Mislim da Vestbrukovo 'ludilo' najmanje odgovara Lejkersima. Dobre odbrane ge samo cekaju, a Lejkersima obicno natrpa 30+...
Nego, kako Lejkersi igraju, ne bih se kladio na prolazak pa i da im nekako Bobketski zapadnu :D

Parovi su manje-vise vec poznati:
Majami - Milvoki
NY - Boston
Cikago i Atlanta se bore za 5. mesto i mislim da ce im Bulsi prepustiti isto, kako ne bi na Majami u polufinalu...
U tom slucaju prvo idu na Indijanu...

Na zapadu cekamo osmog, koji ide na OKC.
Ostalo totalno nepoznato, jer Memfis moze na trece mesto ako obidje Denved. Mislim da Klipersi ostaju 4. Trenutno, plej of bi izgledao:
SA - Hjuston
Denver - GS
Klipersi - Memfis

Voleo bih da vidim duel Hjustona i Denvera, ponajvise zbog kladionice i igre vise poena :))) Mislim da cinjenica da su u plej ofu nece promeniti njihove pucacke stilove igre. Kod ostalih ekipa ocekujem mnogo jace odbrane i manje poena, ali u ovom duelu verujem da ce prosek poena biti preko 210 ukupno...

Jeste jedan, ali necemo o tome :)))
Salim se...

Mislim da Vestbrukovo 'ludilo' najmanje odgovara Lejkersima. Dobre odbrane ge samo cekaju, a Lejkersima obicno natrpa 30+...
Nego, kako Lejkersi igraju, ne bih se kladio na prolazak pa i da im nekako Bobketski zapadnu :D

Parovi su manje-vise vec poznati:
Majami - Milvoki
NY - Boston
Cikago i Atlanta se bore za 5. mesto i mislim da ce im Bulsi prepustiti isto, kako ne bi na Majami u polufinalu...
U tom slucaju prvo idu na Indijanu...

Na zapadu cekamo osmog, koji ide na OKC.
Ostalo totalno nepoznato, jer Memfis moze na trece mesto ako obidje Denved. Mislim da Klipersi ostaju 4. Trenutno, plej of bi izgledao:
SA - Hjuston
Denver - GS
Klipersi - Memfis

Voleo bih da vidim duel Hjustona i Denvera, ponajvise zbog kladionice i igre vise poena :))) Mislim da cinjenica da su u plej ofu nece promeniti njihove pucacke stilove igre. Kod ostalih ekipa ocekujem mnogo jace odbrane i manje poena, ali u ovom duelu verujem da ce prosek poena biti preko 210 ukupno...

Mozda su Miami i OKC opet najveci favoriti ali mislim da odavno nije bila ovako izjednacena situacija.Vec u prvom krugu play-off-a nema uopste lakih utakmica.Po meni,najzanimljivije ce biti Chicago - Brooklyn.Strasne ekipe!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back