gledao koledz, nema kvalitet.
oduzeti sportu takmicarski duh isti taj sport pretvara u sou ili cirkus. sto nfl nie takav vec je takmicarski, hade da kazem sport, ruzan, pravi americki, za njihove ljude koji paznju mogu da drze 5 min. a onda mogu da se posvete svojoj najvecoj radosti, zderanju i pijenju... to je publika u smislu masa, a ne navijaci. nije sad da sam ja nesto lood za navijacima u evropi, veliko naprotiv, ali sam cin navijanja na utakmici je dobra stvar... ko moze da bude normalan navijac i pre i posle utakmice isto tako...
ovo oko tih sportskih organizacija se uglavnom slazem... u smislu kritike evropskih ne i divljenja americkim... ebalo ih udaranje lopte motkom, ubacivanje lopte u rupu, krljanje onih sa kacigama oko onog jajeta, ebao ih onaj extra popularni, kako se bese zove, kad isto maskirani nose one motke sa mrezicama u kojima nose lopticu, pa se onda njima biju...
Zato sto NFL timovi imaju samo 16 utakmica po sezoni, sto im se moze, jer to u Americi nije samo sport vec i jedno od najbitnijih obelezja kulture. Da nemaju tako zagarantovano trziste, i da imaju sezonu od 40-50 utakmica, odbrane u NFL-u bi isto tako bile slabije. Cak i sada, kada imaju po 16 utakmica, oni po dogovoru ne treniraju u ponodeljak i utorak, tako da imaju snagu kao medvedi da grizu u nedelju.
Americki navijaci donose pare, i to je najbitnije. Puno profi timova ima oooooogromne liste cekanja za sezonsku kartu, tipa, neko dodje na red da kupi sezonsku kartu Dalas Cowboysa posle 20 godina. Sto se tice navijacke strasti, prvo, ona je u koledzu ogromna. To sto nema klanja nozevima kao u Argentini ne znaci da navijaci nisu strastveni. Drugo, postoje neki profi klubovi, narocito u bejzbolu, koji imaju dugu tradiciju, i ciji navijaci zive za svoje klubove cele sezone. Navijaci koji placu ceo dan kada njihov tim izgubi. Dobro, priznajem, toga najvise ima u bejzbolu kod Jenkija, Redsoksa ili Cikago Cubs-a, a ne u timovima kao sto su Lejkersi, posto su isti u Americi pojam za folerske navijace koji na njihove tekme idu zbog statusa.
A sto se tice tog sporta sa mrezicama

, zove se Lacrosse, i vise je popularan kao koledz sport

Imaju profi ligu, ali ona nije nesto popularna, cak je i soker popularniji.
NCAA basket nema kvalitet, ali kada dodje mart, svi grizu na terenu, a pretpostavio sam da je to ono sto ti se ne svidja u NBA-u, a volis u Evropi.