NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim?!
Defanzivna igra je danas na višem nivou? Nakon što je izbačen handcheking? Pogledaj kako je Jordan čuvan da ne primi loptu, to se neretko svodilo i na držanje igrača sa dve ruke u mestu, plus pri ulazu se pustalo mnogo više kontakta, danas možeš možda da držaš ruku igraču na kuku kad primi loptu, nakon što krene na ulaz, ruke uz telo ili sa strane, nema zadržavanja i guranja.. Kada igraš sa toliko više fizikalisanja naravno da se da zakljčiti da su tadašnji igrači bili mnogo jači i čvršći..
Mislim, pri samoj promeni pravilo rečeno je da se želi da se oslobodi više mesta za spoljne igrače.. To ne može nikako značiti da su odbrane jače :lol:

Uporedi današnje "postere" Kobija i tadašnje Džordana.. Kobijevi posteri (kao i većine ostalih današnjih igrača) su "nadskakanje" svog igrača ili centra.. U Džordanovo vreme (pogledaj Kempa, Džordana i Pipena npr kao neke koje ćeš najlakše naći) je bilo mnogo grublje, sudar u vazduhu, držanje ruku pri polaganju (Ostertag npr xD) i tako dalje.. Današnji centri jesu jači, ali u najvećem broju situacija kada je došlo do kontakta između spoljnjeg igrača i centra favorizuje se igrača koji je išao na ulaz tj spoljni igrač, tako da se snaga centara poredi samo sa centrima.. Opet, u tim situacijama zavisi i ko je veća zvezda..
Uostalom, što reče Muad, onde je pretrčao Ričarda Džefersona, koji je jedan od fizički spremnijih igrača lige..

Eno ga Ori, koji je tad bio mnoogo mlađi (pa bi sad više trebalo da ga boli xD) koji je pričao koliko su jaki igrači bili tada (konkretno je pričao za Džordana) - I remember I ran into him once and I was like - oof! :lol:

Ja se jos vise plasim za NBA, jer tamo igraci imaju i jos jacu poziciju nego ovi iz NFL-a. I zaista mogu da vidim da se desi situacija kao u NHL-u one godine.
Mislim da si u pravu za to da igrači u NBA imaju jaču poziciju nego kad je u pitanju NFL..
Za NHL lokaut znam samo ovo što se sada pominjalo, ne znam detalje za to.. Ali vidim da igrači kažu da je dogovor koji se njima nudi još i gori nego taj koji su dobili NHL igrači..
Igrači mi baš izgledaju ujedinjeni i bez trunke volje za kompromisom..

Neki bi ovo doživeli i pozitivno, u smislu - odlično, nema titule za LeBrona ni ove sezone :mrgreen:
:lol:

Klivlend ocekivano kao prvog pika izabrao Irvinga,Williams u Minesoti,Kanter u Juti,Thompson kao i Irving u Klivlendu,Valanciunas u Torontu,i ono sto vecinu najvise zanima,Veseli otisao u Washington kao 6. pik :)

Poslednja izmena:
Mislim da si u pravu za to da igrači u NBA imaju jaču poziciju nego kad je u pitanju NFL..
Za NHL lokaut znam samo ovo što se sada pominjalo, ne znam detalje za to.. Ali vidim da igrači kažu da je dogovor koji se njima nudi još i gori nego taj koji su dobili NHL igrači..
Igrači mi baš izgledaju ujedinjeni i bez trunke volje za kompromisom..

:lol:

NBA igraci imaju jacu poziciju zbog same prirode sporta. Kosarka je verovatno 'najindividualniji timski sport', tamo od individualca mnogo zavisi, zvezdama tima se gleda kroz prste i sl. NFL je cista suprotnost, tamo je pojedinac nista, a tim je sve. Postoji masa igraca koja prima minimalac koji je nesto tipa 100.000 godisnje, sto je za NBA uslove smesno.

A poredim sa NHL-om u smislu da se bojim da se NBA-u ove sezone moze desiti ono sto se NHL-u desilo 2004/05. Tada cela sezona nije odigrana, znaci cak ni skracena sezona. Ovi iz NFL-a ce se verovatno dogovoriti nekako na kraju na misice. Za NBA nisam bas siguran. Iskreno, po meni je dobro cak i da se odigra neka skracena sezona; velika je ekonomska kriza u Americi, klubovi imaju sve vise problema, a igraci ne odstupaju ni milimetar...

NBA igraci imaju jacu poziciju zbog same prirode sporta. Kosarka je verovatno 'najindividualniji timski sport', tamo od individualca mnogo zavisi, zvezdama tima se gleda kroz prste i sl. NFL je cista suprotnost, tamo je pojedinac nista, a tim je sve. Postoji masa igraca koja prima minimalac koji je nesto tipa 100.000 godisnje, sto je za NBA uslove smesno.

A poredim sa NHL-om u smislu da se bojim da se NBA-u ove sezone moze desiti ono sto se NHL-u desilo 2004/05. Tada cela sezona nije odigrana, znaci cak ni skracena sezona. Ovi iz NFL-a ce se verovatno dogovoriti nekako na kraju na misice. Za NBA nisam bas siguran. Iskreno, po meni je dobro cak i da se odigra neka skracena sezona; velika je ekonomska kriza u Americi, klubovi imaju sve vise problema, a igraci ne odstupaju ni milimetar...

Pa da, u NFL-u ekipa može brojati i po pedeset igrača, tri postave, a samo par njih ima status superstara, i to pre svih se za taj status mogu izboriti QB (Pejton Mening, Vik, Mekneb, Favr) ili drugi ofanzivni igrači (WR i RB).. Mislim, to je moj utisak barem, a nisam baš ekspert..

Klubovi jesu u krizi, 22 od 30 NBA klubova će ovu sezonu završiti u minusu, dok sa druge strane NBA beleži rekordnu gledanost i prihode od prodaje dresova i sličnih stvari.. Jednostavno, ove sezone su imali idealnu sezonu po tom pitanju, imali su Majami koji je proglašen za ubedljivo najbolju ekipu u ligi i mašineriju iza Lebrona, sa druge strane Blejk Grifin, sa treće Rouz proglašavan Džordanom naslednikom, Durant kao nova mlada zvezda uz Grifina, mnogo priča za reklamiranje.. Moj utisak je da liga nije imala ovoliku pažnju medija više godina unazad.. I to je igračima jedan od argumenata..

Ron Artest je podneo zahtev za promenu imena, i to, ni manje ni više nego u Metta World Peace :rotf:
Mislim, to je čovek koji je trčao na tribine da bije navijače, izazivao Bena Valasa na ultimat fajt i pre samo par meseci potuljarski udario Džej Džej Bareu na kraju utakmice :lol:
Kakav kralj :rotf:

Zasto je Veseli tako visoko kotiran na draftu? Ima on potencijala za NBA, atraktivan je, skocan, sve to stoji, ali brate on nema SUT! U NBA i za lose sutere vazi da umeju da pogode. Ne znam kako ce se on snaci. Valjda ce na osnovu zakucavanja imati dobar porcenat suta )

Zasto je Veseli tako visoko kotiran na draftu? Ima on potencijala za NBA, atraktivan je, skocan, sve to stoji, ali brate on nema SUT! U NBA i za lose sutere vazi da umeju da pogode. Ne znam kako ce se on snaci. Valjda ce na osnovu zakucavanja imati dobar porcenat suta )

Veseli ima 20 godina, ne možeš tražiti kompletnog igrača u tom dobu. Inače, njegov šut sa slobodnjaka jeste kriminalan, ali spolja je ok za igrača te visine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back