NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanimljivo je sto je Novicki postigao 48 poena a nije imao nijedan sut za 3.Teri dobro odigrao,Stojakovic podbacio, 1-6 za 3,i to su mu bili jedini poeni+2 skoka , 1 asistencija i 1 ukradena lopta...

Ja sam rekao ranije da bih voleo da Dalas osvoji zbog Novickog, ali zatičem sebe kako konstantno nekako navijam protiv njih :think:
Ali ipak, posle ovakve partije, podsetim se zašto sam ono pričao..Dirk stvarno zaslužuje da ima osvojen prsten..
Ali opet, Čikago.. Ako bude to finale, poješću se i biti razočaran šta god da se desi :mrgreen:
Tako sam u finalu Survivor-a 5 puta menjao mišljenje ko treba da pobedi, Toni Zen ili Andrej, i kad je jedan vodio bilo mi je krivo zbog drugog.. Keva me je gledala kao da sam retardiran :lol:

0518-dirk-nowitzki-526.jpg
How does he do it?????​

Ja sam rekao ranije da bih voleo da Dalas osvoji zbog Novickog, ali zatičem sebe kako konstantno nekako navijam protiv njih :think:
Ali ipak, posle ovakve partije, podsetim se zašto sam ono pričao..Dirk stvarno zaslužuje da ima osvojen prsten..
Ali opet, Čikago.. Ako bude to finale, poješću se i biti razočaran šta god da se desi :mrgreen:
Tako sam u finalu Survivor-a 5 puta menjao mišljenje ko treba da pobedi, Toni Zen ili Andrej, i kad je jedan vodio bilo mi je krivo zbog drugog.. Keva me je gledala kao da sam retardiran :lol:
Posle ovog posta me i ne cudi sto te tako gledala xD :P
Nego,i ja bih voleo zbog Dirka i Pedje da osvoje titulu... :D

Čikago izgubio, 85:75, Rouz bez ideje nekako, ali pre bih rekao da mu nije bio dan nego da su ga zaustavili.. Lebron na kraju vezao par šuteva, što preko ruke što normalnih i od 73:73 Majami otišao na konačni rezultat. Do tada ga je Deng opet solidno pokrio. I jedna i druga ekipa se mučila sa postizanjem poena, a Čikago bez Rouza može slabo šta.. Jedino je Gibson bio odličan i stalno je bodrio ekipu i pozivao publiku na jače navijanje, kad je Čikago zaglavio u napadu on je imao par zakucavanja u par uzastopnih napada, iako se po statistici ništa od toga ne vidi.. I sa druge strane Haslem se vratio i odradio veliki posao u odbrani i hvatao dosta lopti, sigurno veliko pojačanje za Majami..
Still, nije ništa gotovo, verujem da Rouz neće moći da odigra još ovako loših partija, a i u ovakvoj partiji je bio egal do kraja..

Barkli prognozirao da će Bulsi proći Majami, a do sada je pogodio za Dalas - LA i Memfis - San Antonio :lol:

Gledao sam ovu drugu... kako ruzna igra... ovaj chicago je ruzniji i od majamija..ma ruzniji i od san antonio-a. :)

U sustini njihova odbrana je ovde bila dosta bolja od Majamija, ali im je napad smesan.
I na kraju LeBron odigrao par sjajnih minuta i gotovo.

Ne volim ni malo Dalas ali ovo zaista izgleda kao da idu ka tituli ove godine.

Do tada ga je Deng opet solidno pokrio ... a Čikago bez Rouza može slabo šta..

Sto? Zato sto nije dao 50 poena? :lol:

29 poena uz solidan procenat suta, vezani poeni u zadnjih 3 minuta i u samoj zavrsnici je uhvatio svoj promasaj.. ja to ne bih nazvao dobrim pokrivanjem.
I zasto Deng? Od pocetka godine niko ne cuva LeBrona i Wade-a 1 na 1.

A ovo boldovano je sustina Chicago-a... U napadu
nema nikakve igre, niti nekog narocito raspolozenog za igru...

A Rouzu mogu da prilepe 5 mvp trofeja, nije on igrac koji moze
da nosi ofanzivno tim kroz kompletnu plejof seriju iz meca u mec...
ako to uopste neko moze danas imajuci u vidu kako se igra. Mozda Dirk. :)

29 poena, od toga 9 u zadnja tri minuta, uz pet izgubljenih lopti, uporedi sa njegovim prosekom u dosadasnjem toku plejofa, u prethodnoj je imao 15, uz šut 5-15, plus 4 TO.. Deng ga čuva većinu vremena, a kako i ostatak odbrane Čikaga odlično zatvara reket, LeBron je u velikoj meri zatvoren.. Sinoć jeste rešio utakmicu, ali do pred tih par minuta pred kraj bio je prilično miran..
Opet, gledao sam od pred kraj druge četvrtine (zajebao se za vremensku razliku :roll:), možda je pre toga pravio šou :lol:

Osim Gibsona sinoć niko mi nije izgledao raspoložen, ali oni su se i takvom igrom držali do pred par minuta pred kraj, mada Majami jeste konstantno imao par poena prednosti.. Ja tvrdim da Čikago ne može opet da odigra ovako loše.. A Rouz.. Videćemo.. Dosad mu je sasvim lepo išlo, a i ko je na početku ove sezone mislio da će on dovesti Čikago do finala istočne konferencije sa najboljim skorom u ligi, pa eto :p

Dobar je Rouz kad bi igrali basket, nesto kao napaljeni Iveroson... Ne volim tim koji ima jednog igraca, posebno kad je plej i on celu utakmicu siluje loptu... Mislim da takvi nemaju sta da traze protiv tima kao sto je Dalas...
Lebronu naglo pada sut u plejofu, i stalno varira, pada mu i broj asistencija, skokova, mislim da je vejd dosta stabilniji sto se tice plejofa, hladniji kako bih rekao, isto tako mislim da je medijski nepravedno stavljen iza Lebrona. A cudi me da je sutirao Lebron i da je uopste dao onih par koseva min pre kraja posto on stalno bezi od kosa kad je frka, ceka loptu i prepusta suteve...
Rouz je imao slabije vece malo, ali on igra konstantno i ne plasi se. Pre ce biti da je to to sto je Lebron pokazao u ovoj seriji jer ipak u sledecoj tekmi ce da siluje loptu Vejd posto je u prvoj to bio Bos i tako se smenjuju stalno...

@dobri_komšija
Pa jeste da tako zvuči, ali da nije pogodio tih nekoliko šuteva u zadnjih par minuta reci mi da bi izdvojio Lebronovu partiju kao dobru.. Sve me vuče da kažem - da ga nisu usrali ti šutevi, ali ne volim to da radim :p

@DooMRiseR
E sad, dobar za basket.. ne možeš za nekoga ko ima 7 asistencija po meču da kažeš da siluje loptu, u dosadašnjem toku plejofa je 6 puta imao 10+ asistencija.. Sad, to što je brz i što neverovatno čita odbranu, što ne bi završio sam ako može.. Pogotovo zato što ga svi gledaju kao vođu tima i očekuju od njega da preuzme odgovornost..

Svejedno, ni meni se ne sviđa to što na ofanzivnom kraju niko sem njega ne završava posao.. I protiv Atlante u četvrtoj utakmici isto npr, tri i po četvrtine sve super, u četvrtoj Rouz stane i Atlanta ode na +12..Onaj Korver sinoć provede 18 minuta u igri jer im treba šut on ništa, Gibson jedino igra kao drogiran, Buzer toplo hladno.. Deng imam utisak da može da radi mnogo više ali nikako to da pokaže.. Pitanje je koliko će moći Čikago protiv Majamija i Dalasa ukoliko Rouz ne nastavi da pruža fenomenalne partije, a niko drugi ne počne da igra agresivnije u napadu..

nije neki suter da kazes da bi ono pogodio svaki put, ali cinjenica da su mu mnooogo mesta ostavili.
verovatno se zbog toga i zalio trener na odbranu posle meca i pored toga sto je Majami dao samo 85 poena.

igrao bih ja malo vise na Denga, meni je on super igrac.. a i zver je. :)
pogledajte njegovu minutazu... odigrao je u toku sezone jednu kompletnu utakmicu
bez sekunde provedene na klupi onda kad su imali problema sa povredjenim igracima.
Trener izjavio da nikad fizicki spremnijeg igraca nije trenirao i da bi verovatno mogao toliko i
na sledecem mecu da igra. :D

Sad sam baš pročitao nešto o njemu, rođen je u Sudanu, sa tri godine se odselio sa porodicom (majkom i osam braće i sestara) u Egipat dok mu je otac ostao u Sudanu gde je uhapšen godinu dana kasnije, i tek kada su dobili politički azil u Britaniji su se ponovo okupili.. Trenirao je fudbal i košarku tamo i pozvan u reprezentacije Engleske za mlađe od 15 (čovek bi rekao da mu je fudbal bolje išao pošto Engleska reprezentacija u košarci i nije neki uspeh :lol:).. Sa 14 dobio stipendiju i sa 16-ogodišnjom sestrom otišao u Ameriku i tamo trenirao.. A skroman je, barem se to da zaključiti na osnovu par intervjua, i zvuči baš kao down to earth guy..

Ako nekog zanima:
http://www.guardian.co.uk/sport/2005/apr/03/ussport.features
http://www.blinkx.com/watch-video/luol-deng-interview/yLMuo9Fc5cPnBFP8-Ech1Q

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back