NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:dontunderstand:
Capture.PNG

Zavrsen draft, ocekivano Fultz kao prvi pik u Filaderfiji, ocekuje se da uz oporavljenog Simonsa i Embida, Filaderfija ostvari bolji rezultat i krene napred . Drugi pik Ball odlazi u Lejkerse, igrac koji predstavlja veliki rizik, odlican asistent, ima kreativnost ali znacajne limite, losa tehnika suta videcemo, Lejkersi su trejdovali Rasela da bi mu obezbedili prostor, pitanje je da li ce biti bolji igrac od njega.
Tatum kao treci pik odlazi u Boston, dok Jackson u Finiks. Obojica snazni krilni igraci, otprilike ta cetvorica igraca se smatraju i najboljim i odskacu od ostalih, ko ce se najbolje pokazati od tog kvarteta i razviti je tesko reci.
Obavljen je i trejd, Batler iz Cikaga je presao u Minesotu u zamenu za Lavina, Dana i 7-og pika Markonena, sigurno da Minesota sledece sezone moze ocekivati znacajno bolji rezultat a da Vigins i Tauns dobijaju jednog All-Star igraca koji je medju boljim bekovima lige tako da ostaje da sklope jos neke kockice i traze pleja kako bi formirali tim.
Sakremento je solidno prosao na draftu, plej Fox moze doneti instant kvalitet a ni Justin Jackson i Giles nisu losi igraci i mogu biti solidni igraci role u NBA.
Od ostalih draftovanih igraca, solidnije role se mogu ocekivati od plejeva Smita koji je otisao u Dalas i Monka koga su Hornetsi odabrali.

Poslednja izmena:
Dzordz ima jos godinu dana ugovora pa planira u Lejkerse, na drugoj strani OKC zeli da Vestbruku koji je u zenitu karijere obezbedi sto jaci tim, sa ovim transferom jasno je da ce OKC biti medju cetiri najjaca tima, ostaje im da jos sloze neke kockice.
Minesota je trejdovala Rubija za pika na narednom draftu a angazovali su Tiga iz Indijane. Minesota pokusava da angazuje i Milsapa i jasno je da sledece sezone ce biti u gornjem delu Zapada.
Bice jos zanimljivih trejdova, Hjuston planira jos jednog kvalitetnog igraca da angazuje, pominju se Igudala ili Entoni. Zapad ce biti jaci nego prosle godine, Istok jos slabiji.

Poslednja izmena:
Minesota je jedan od najaktivnijih timova u NBA ligi od završetka sezone 2016/17. Vulvsi su prvo napravili trejd sa Čikagom u kome su angažovali Džimija Batlera, a potom i razmenu sa Jutom u kojoj su ostali bez Rikija Rubija.

Ali, pozicija startnog pleja je ekspersno popunjena. Vulvsi su prethodne noći dogovorili trogodišnju saradnju sa Džefom Tigom (29, 188) vrednu 57 miliona dolara. Iskusni plejmejker je prethodnu sezonu proveo u Indijani, gde je na 82 meča beležio 15.3 poena, 7.8 asistencija i četiri skoka. Pre toga je sedam sezona proveo u Atlanti.

Denver je morao da reaguje jer na Zapadu je maksimalno zaostrena situacija i konkurencija jaca nego prosle godine nakon ovih trejdova. Milsap je kvalitetan i iskusan igrac koji donosi instant kvalitet medjutim i placen je 90 miliona dolara za tri sezone. Bice tandem sa Jokicem, to znaci da ce Jokic vise igrati klasicnog centra jer Milsap je PF pozicija, ima dobar pregled igre, nema visinu ali je cvrst igrac koji doprinosi ofanzivno sutem sa distance ali i solidnim snalazenjem u reketu.
Milsap i Jokic vise igraju licem ka kosu, izvlace se spolja dok slabije brane reket, tako da sa jedne strane ce siriti protivnicku odbranu i otvarati prostor bekovima dok sa druge defanzivno ce imati problema sa cvrscim i snaznijim centrima u reketu kojih je doduse sve manje. Prosle godine su imali u kljucnim utakmicama probleme da zaustave centre, npr Nurkic nije slucajno odigrao mec karijere protiv Denvera.
Denver sada ima evidentan visak igraca pod kosem i mislim da bi trebali Ferida da trejduju koji sada nece imati minutazu.
Upitan je status Galinarija koji testira trziste ali mozda i ostane u Denveru.
Denver pokusava spolja da dovede Dzordza Hila pleja koji bi bio upgrade u odnosu na veterana Nelsona i Mudiaja. U svakom slucaju Denver ima prostora da napravi jos jedan dobar trejd i konsoliduje tim buduci da sada ima viska na nekim pozicijama a opet nedostaje im dobar plej.

Koliko vidim, Milisap je bio deo trejda između tri kluba: Atlante, Denvera i Klipersa. Galinari ide u Kliperse za, kako se spominje, 65M$, a iz Klipersa će u Atlantu Kroford i Stoun. Denver uz Milisapa dobija i pravo pika 2. runde sledeće godine, a Atlanta pravo pika 1. runde.
Očekuje se da će Atlanta da otkupi Krofordov ugovor koji je izrazio želju da ode u Lejkerse kako bi bio mentor 2. piku sa ovogodišnjeg drafta Lonzu Bolu. Sutra će se znati tačno da li je ESPN, koji je preneo ove glasine, bio u pravu.

Meni je lično žao što Denver nije zadržao Galinarija, ali oni su verovatno ocenili da je Milisap bolja opcija u ambicijama da se dokopaju plejofa.
Kao što je neko već primetio, zapad se jako pojačao i biće strašna konkurencija za mesto među prvih osam.

Mene trenutno najviše zanima gde će Teo, u igri je i Minesota.

Po meni bolji je Galinari od Milsapa igrac definitivno, dosta je brzi, ima bolju tehniku, moze da igra i beka po potrebi i ima daleko bolji sut spolja , jedina prednost Milsapa je u igri pod kosem.

Nego Sakramento doveo bas 2 jaka pojacanja , Zeka Rendolfa i Dzordza Hila , obojica jako dobri i provereni igraci , od kojih se ocekuje odma da pocnu da prave razliku.

Po meni bolji je Galinari od Milsapa igrac definitivno, dosta je brzi, ima bolju tehniku, moze da igra i beka po potrebi i ima daleko bolji sut spolja , jedina prednost Milsapa je u igri pod kosem.

Nego Sakramento doveo bas 2 jaka pojacanja , Zeka Rendolfa i Dzordza Hila , obojica jako dobri i provereni igraci , od kojih se ocekuje odma da pocnu da prave razliku.
Hmmm, nisam siguran...sve zavisi kako će se uklopiti. Hil je recimo u Indijani bio prosečan igrač jer se tamo sve vrtilo oko Džordža, a u Juti se odlično uklopio (prosek 16,5 poena i 4,2 asistencije). Mislim da je preskup jer on treba na poziciji pleja da ovogodišnjeg 5. pika, DeArona, pripremi za veliku karijeru. Rendolf je, s druge strane, u poznim godinama (35 ili 36), doduše još uvek napast pod košem (dobar i u odbrani i u napadu), ali u Menfisu je prošlu sezonu ulazio s klupe.

Divac valjda zna šta radi, mada mislim da je 57 miliona za tri godine, koliko košta Hil, malo previše.

Kruze price da Teo pregovara sa Klipersima, 24 miliona na tri sezone.

Sto se Sakramenta tice, Hil i Rendolf su dovedeni kao treneri-igraci da poduce mladi tim Sakramenta(pored te dvojice veterana, u timu imaju 9 rukija), ne ocekuje se od njih da donesu pobede(koje Sakramentu ne trebaju, s obzirom da nemaju svoj pik 2019e godine). Trenutno raspolazu velikim prostorom za plate, tako da mogu da se isprse malo jace za neke solidne veterane.

Hil je inace imao bolju ponudu od Jute(mislim oko 70 miliona, ne znam na koliko godina) ali je hteo da testira trziste i na kraju zavrsio u Sakramentu za losije pare...

Poslednja izmena:
Tesko je porediti Milsapa i Galinarija jer je rec o potpuno razlicitom tipu igraca, Galinari je pre svega krilo koje po potrebi moze igrati i PF dok je Milsap igrac koji nikako ne moze igrati krilo vec je iskljucivo PF. Milsap vise igra u reketu, bolji je skakac a ume i sa distance da pogodi. Galinari je brzi igrac, okretniji koji vise igra spolja, licem ka kosu i uzda se u sut.
Denver na krilu ima Cendlera koji im je starter. Objektivno dolaskom Milsapa, bice manja minutaza za Ferida jer se preklapaju , tako da bi trebali da ga trejduju za nekog pleja.
Nece biti lako Denveru da se izbori za plej of jer je konkurencija snazna.
GSW, Hjuston, OKC, SAS su cetiri najjace ekipe a tu je i pojacana Minesota. Klipersi bez Pola ali su zadrzali Grifina i dodali nekoliko novih igraca, Beverlija,Vilijamsa, Dekera i sada Galinarija a planiraju jos Rouza i eventualno nekog beka tako da iako nece biti toliko jaki kao prethodnih sezona ali imace ekipu za top 8. Sakremento ima vrlo dobar tim, perspektivan pojacan Hilom i Rendolfom , tu su i Nju Orleans sa najboljim centarskim tandemom lige Kazins-Dejvis koji ce sigurno ove godine biti jos bolji. Memfis i Juta su oslabljeni, sumnjam da ce Juta ponoviti proslogodisnji rezultat a i kod Memfisa posle duzeg niza dobrih sezona moze se ocekivati pad. Tu je i Portland koji nije menjao tim, tako da ce konkurencija biti zestoka za plej of.
Jasno je da ce na zacelju biti Dalas, Lejkersi i Finiks. Ove poslednje dve ekipe su u rebilding fazi , bez ambicija za ovu sezonu dok Dalas treba da tek krene u taj proces.

Gordon Hejvard u Bostonu, 4i godine, 128$ miliona.

Hejvord ce biti pojacanje za Boston, sada u drugom pravcu ce otici par igraca, verovatno Krauder i Smart. Boston ulazi jaci jer na krilu pored Hejvorda ima i rukija Tatuma za koga se ocekuje da ce se razviti u ozbiljnog NBA igraca. Boston je u dobroj situaciji jer i u naredne dve godine ima lutrijske pikove a trenutno u timu imaju nekoliko prospekata koji ce se razviti, uz iskusnije Tomasa, Horforda i sada Hejvorda tesko da ce neko na Istoku ugroziti ove sezone Boston i Klivlend koji ce biti najbolje plasirani timovi, pored toga u sezonama koje dolaze moguce je i da Klivlend padne dok Boston moze biti samo jaci.

Steta sto je Denver trejdovao Galinarija , mislim da je kompatabilniji da igra u paru sa Jokicem nego Milsap.

Nego Klipersi mozda naprave zanimljiv tim , sad sa Teom ako potpise, sa Beverlijem, Galom , Grifinom , DeAndre Dzordanom.

Mada generalno i pored ovako burnog prelaznog roka i tolikih trejdova ja mislim da ce odnos snaga ostati manje vise isti (barem kada se radi o samom vrhu) , znaci na Zapadu Golden Stejt i San Antonio ostaju glavni favoriti , eventualno tu mozda Hjuston ce vrebati iz senke , dok timovi poput Denvera, Sakramenta, Minesote i ostalih mogu do plej ofa ali ne i da se umesaju u borbu za titulu , na Istoku isto manje vise isto , Klivlend ostaje favorit uz Boston (koji ce biti jaci nego prethodne godine) , a sansu iz senke vrebace Toronto.

Po meni bice dosta iznenadjenja tokom sezone ali kada je borba za sam vrh u pitanju tesko.

Teo u Klipersima, ugovor potpisan na 2 godine za 12.3 miliona. Po meni su mogle i vece pare, ali je bar kratak ugovor pa ako se dokaze ce moci da potpise jos jedan...

Izgleda da je druga godina player option, tako da ako bude dobar u prvoj sezoni moze da izadje iz ugovora i potpise novi za dobre pare.

Poslednja izmena:
Da Teo definitivno u Klipersima, mislim da je idealna zamena za Kris Pola , mozda malo losiji od Kris Pola u igri 1 na 1 i u odbrani, ali kao asistent i razigravac mozda i bolji od njega , mislim da ce odlicno 'hraniti" loptama Grifina i DeAndre Dzordana , mislim da mu jedno 7,8 asistencija po mecu ne gine , a mozda cak i vise.

Sto se tice Klipersa , mislim da su po snazi i dalje tu gde su i bili manje vise , predvidjam im neki slican skor i plasman kao prosle sezone.

Doduse odlazak Kris Pola su po meni odlicno kompenzovali dolaskom Teodosica, a opet Teodosicevu slabiju igru u odbrani ce odlicno Beverli da kompenzuje , tako da ce njih dvojica biti dobar bekovski par, 2 beka totalno razlicitih karakteristika , pa nece jedan drugog "gusiti" vec ce se dopunjavati , sad po meni valjalo bi im i da dovedu nekog sutera i tako kompenzuju odlazak Redika iz ekope.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back