NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krenula ponovo nova sezona NBA.na startu u derbiju pobeda Bostona protiv Klivlenda.
Po meni favoriti na istoku Boston i Orlando,pa onda Klivlend,jaki su Indijana,Majami,Vašington ima zanimljivu ekipu,Filadelfija.
Zapad,Lejkersi,Potland pa S:Antonio,odlična Juta.

Nekadašnji NBA igrač postao beskućnik

Nekadašnji igrač američke profesionalne košarkaške lige Dejvid Von uspeo je, deset godina po završetku karijere, da prokocka sav zarađeni novac i sada živi kao beskućnik i spava u svom automobilu "Ševrolet impala".
von.jpg

Von je, kako prenose američki mediji, uspeo da potroši 2,2 miliona dolara, koje je zaradio igrajući za Orlando medžik, Golden stejt voriorse, Čikago bulse i Nju Džersi netse i sada traži posao u Orlandu, gradu u kome je dve godine igrao košarku.

U kratkoj NBA karijeri, od 1995. do 1999. godine, 2,10 metara visoki Von je odigrao 118 utakmica i postigao 341 poen.

On je priznao da je brzo i lako došao do velikog novca i da zato nije umeo da ga ceni na pravi način, pa ga je, kako kaže, bespotrebno trošio na skupocene automobile i luksuzne kuće i nepouzdane investicije.

"Novac se sam pojeo. Voleo bih da sam skromnije živeo umesto što sam kupovao luksuzne automobile i prevelike kuće. Živeo sam kao da sutra ne postoji", rekao je 36-godišnji Von.

Nekadašnji košarkaški profesionalac je priznao da se hrani u javnim kuhinjama sa gradskom sirotinjom i da ličnu higijenu održava u fitnes centru u koji odlazi da vežba nakon noći prespavane u automobilu.

Von je rekao da očekuje pomoć od NBA fondacije koja se bavi sudbinama igrača koji su prokockali ušteđevinu kao i da ga teši što će kada napuni 48 godina početi da prima NBA penziju.
http://www.rts.rs/page/sport/sr/story/37/Ko%C5%A1arka/264461/Nekada%C5%A1nji+NBA+igra%C4%8D+postao+besku%C4%87nik.html
:dash:

Krenula ponovo nova sezona NBA.na startu u derbiju pobeda Bostona protiv Klivlenda.
Po meni favoriti na istoku Boston i Orlando,pa onda Klivlend,jaki su Indijana,Majami,Vašington ima zanimljivu ekipu,Filadelfija.
Zapad,Lejkersi,Potland pa S:Antonio,odlična Juta.

Voleo bih kada bi SA napravio nesto ove sezone, standardna postavka, uz Dzefersona i Mekdajsa (za koga se nadam da je naucio da, poneki put, doda loptu), i naravno, nadam se zdravog Djinobilija, mislim da su bolji ove sezone nego prosle na papiru.

Voleo bih kada bi SA napravio nesto ove sezone, standardna postavka, uz Dzefersona i Mekdajsa (za koga se nadam da je naucio da, poneki put, doda loptu), i naravno, nadam se zdravog Djinobilija, mislim da su bolji ove sezone nego prosle na papiru.

Po imenima,jaki jesu,sve su to iskusni igrači,ali imaju dosadnu igru,čak ni dolazak Džefersona ne liči mi na neke promene,sve će se vrteti i dalje oko Parkera i Dankana.
Početak je obeležio odlične igre Denvera,Feniksa i Atlante.
Zanimljiv podatak je da je u meču Detroit-Orlando Hauard igrao 17 minuta i izašao zbog ličnih grešaka.

pisalo je negde da je ljut jer mu je tim gubitnicki, treba tu jos vremena da se tim dekontaminira od Balvanovog prisustva :lol: , a on nema strpljenja

ako ne bude velikih povreda znacajnijih igraca gledacemo opet finale Boston-LAL, mislim da su za klasu jaci od svih

oboreni rekordi:
najmlađi igrač koji je postigao preko 50 poena
najviše poena u četvrtini protiv Warriorsa
najviše poena rukija u Bucksima

P.S: Ovo je verovatno i njegovo najveće dostignuće - najviše poena rukija u NBA od 68me naovamo, a to smatram pravim rekordom. Da se ne lažemo, ono što se igralo tokom 50tih i 60tih nije ista igra niti izbliza isti nivo kvaliteta. Dečko je oborio rekord za rukije sa samo 6 odigranih utakmica u NBA, meni je to prosto neverovatno

P.P.S. da napomenem i da nije dao nijedan poen u 1/4 :worth:

oboreni rekordi:
najmlađi igrač koji je postigao preko 50 poena
najviše poena u četvrtini protiv Warriorsa
najviše poena rukija u Bucksima

P.S: Ovo je verovatno i njegovo najveće dostignuće - najviše poena rukija u NBA od 68me naovamo, a to smatram pravim rekordom. Da se ne lažemo, ono što se igralo tokom 50tih i 60tih nije ista igra niti izbliza isti nivo kvaliteta. Dečko je oborio rekord za rukije sa samo 6 odigranih utakmica u NBA, meni je to prosto neverovatno

P.P.S. da napomenem i da nije dao nijedan poen u 1/4 :worth:

Malo specifican ruki. Jer je igrao proslu godinu u Romi.
Gledao ga u Pioniru protiv rimljana. Tada nije delovao toliko dobar.
Mada evropska i NBA kosarka su 2 razlicita sveta.

Malo specifican ruki. Jer je igrao proslu godinu u Romi.
Gledao ga u Pioniru protiv rimljana. Tada nije delovao toliko dobar.
Mada evropska i NBA kosarka su 2 razlicita sveta.

U Romi je igrao sa 19 godina prvu sezonu u Evropi i to na najzahtevnijoj poziciji (plej), siguran sam da je naučio mnogo ali statistiku mu ne treba gledati. A i poznato je da se takvi individualni učinci u Evroligi mnogo teže postižu

Inače, prosek protiv Partizana mu je 5.5ppg, po što po zvezdaškoj logici znači da je Partizan 10x bolji tim od Warriorsa :whistling:

U Romi je igrao sa 19 godina prvu sezonu u Evropi i to na najzahtevnijoj poziciji (plej), siguran sam da je naučio mnogo ali statistiku mu ne treba gledati. A i poznato je da se takvi individualni učinci u Evroligi mnogo teže postižu

Inače, prosek protiv Partizana mu je 5.5ppg, po što po zvezdaškoj logici znači da je Partizan 10x bolji tim od Warriorsa :whistling:

Ne pricam o statistici.
Pricam o onome sto sam video.
Jeste tipican americki bek,brz,sjajan dribling,ali je relativno nizak ( 183) tako da ovih njegovih 55 poena su neverovatna stvar...
I pre ovog meca je imao prosek od preko 20 koseva po utakmici.

Kobe postigao 40+ poena po 100ti put u karijeri

@tsartsaris
jeste Dženings nizak ali je to bio i Ajverson (183 po NBA merenjima). A Ajversonov problem nije toliko bila visina koliko IQ

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back