NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanimljivo je da je Krzyzewski odabrao dva slicna igraca,Pola i Kida a zvao je jos i Derona Wiliamsa i Wade-a,kakva konkurencija.Nije pozvao nikoga iz sampionskog tima doduse nije ni potrebno,Allena ce zameniti njegov ucenik Redd,LeBron je dosta bolji od Piercea i Garneta je mozda trebao ali Howard i Boozer su sasvim dobri.Jedino ne razumem sto jos vuce Kida,koga ja licno volim,kada ima dosta boljeg Pola a i tim se ne gradi od istih vec razlicitih igraca.

Ja bih ipak vishe voleo da vidim Allena..
Da..i to shto kazhesh..JK i CP su gotovo isti tip igracha..samo shto je Pol bolji poenter,i malo loshiji skakach....Shto je i razumljivo .s'obziom na visnu i tezhinu..:Dne znam..mozhda rachuna na Kiddovo iskustvo..:D

Kid je dosta smireniji od Pola i verotano ce da bude u prvom timu kad bude gusto. Hocu reci da Pol mnogo zuri u nekim situacijama kada nema potrebe(treba imati u vidu da ce vecina ekipa protiv njih igrati neku zonsku odbranu, pa ce imati manje prostora da prodorom dodje do kosa kao sto je to mnogo puta bio slucaj u NBA-u).

Kid jeste dosta smireniji,to si u pravu ali Kid je imao sasvim prosecnu sezonu za razliku od Pola i na onom kvalifikacionom turniru je igrao veoma lose...Realno nije zasluzio poziv kao ni Wejd.

Realno, Vejd ne bi trebao oupste da se nadje ni na nekom sirem spisku Americke reprezentacije.

trebao bi da se zapitas sta pises.....

Pogledaj samo ko je lider po broju izgubljenih lopti u NBA-u. Covek ima izbugljenih lopti koliko i postignutih poena

Ameri koga god da dovedu nisu vise nepobedivi, to je cinjenica, ................ovaj tim je jak al ne vidim da je nesto sad jaci od onih koja su igrala na prethodna 3 takmicenja.............setimo se jos i protiv nas u Indijanapolisu ko je sve bio tamo : Reggie Miller, Jermaine O'Neal, Paul Piercee, Ben Wallace, Shawn Marion, Elton Brand,Micheal Finley (i to onda kad je igrao za Dallas sa Nash-om i Nowittzkym dok je bio u vrhuncu forme), Baron Davis, Antonio Davis..........sve sami all star igraci............pa onda recimo u Atini 2004-e su isto imali extra tim (Allen Iverson, Tim Duncan,Amare Stodemaire Shawn,Marion,Stephon Murbery, Lebron James, Wade, Carmelo Anthony......itd) i svi su kao govorili ma 100 % osvajaju ne mogu oni 2 X za redom da kiksnu, pa igrali su jos i gore nego u Indijanapolisu.
Pa eto i u Japanu su imali strasan tim : Lebron James, Melo Anthony, Chris Paul, Dwayne Wade, Dwaight Howard, Chris Bosh, Joe Joshnson.......pa eto naletese na Grke koji im ocitase lekciju.
Cinjenica je da se i u Evropi igra jaka kosarka, a i u sve vise NBA timova neamericki igraci su nosioci igre, a i vidimo i u ovom sastavu imaju strasne bekove (koji ipak u reprezrentaciji nece moci da se ispucavaju onako kao u klubovima, bas cu da vidim dal ce Kobe moci da sutne 40 puta na kos na OI) al vidim da uopste sem Howard-a nemaju centra sto bi moglo da im zadaje probleme protiv ekipa koje su dobre u reketu i imaju visoke i snazne igrace kao recimo Litvanija il Argentina.

Zakljucak : da su jaki jesu, da su favoriti jesu, al da su nepobedivi - nisu, dakle samo treba u mec protiv njih uci bez ikakvih kompleksa i prevelikog respekta prema protivniku, da svi odigraju dobro pre svega timski (recimo onaj pristup kako su igrali Argentinci protiv njih u Indijanapolisu il u 1/2 na OI 2004, il recimo kako su Grci odigrali na proslom SP) i verujem pasce Ameri opet

Realno, Vejd ne bi trebao oupste da se nadje ni na nekom sirem spisku Americke reprezentacije.

Pogledaj samo ko je lider po broju izgubljenih lopti u NBA-u. Covek ima izbugljenih lopti koliko i postignutih poena

pa,ko je jedini vadio onaj bedni majami prosle sezone i davao na svakoj utakmici po 30-40 poena?izgubljenih lopti koliko i postignutih poena?:rotf::rotf::rotf::rotf::worth::worth::worth::worth:

pa,ko je jedini vadio onaj bedni majami prosle sezone i davao na svakoj utakmici po 30-40 poena?izgubljenih lopti koliko i postignutih poena?:rotf::rotf::rotf::rotf::worth::worth::worth::worth:

Pa objasni onda kako je po broju izgubljenih lopti nadmasio i 2strukog MVP-a Nesha, koji uistinu ima najvise losih paseva, ali procentualno ima dobar ucinak precizno izvrsenih, a ne racuna se samo taj elemenat igre. Jeste da Wade nije ubedljivo najgori u jednoj kategoriji, ali se pojavljuje u 4 ili 5 razlicitih(losi pasevi, nosenje lopte i izgubljenim loptama u driblingu je u TOP10 NBA lige) i to sve u samom vrhu.

Pa objasni onda kako je po broju izgubljenih lopti nadmasio i 2strukog MVP-a Nesha, koji uistinu ima najvise losih paseva, ali procentualno ima dobar ucinak precizno izvrsenih, a ne racuna se samo taj elemenat igre. Jeste da Wade nije ubedljivo najgori u jednoj kategoriji, ali se pojavljuje u 4 ili 5 razlicitih(losi pasevi, nosenje lopte i izgubljenim loptama u driblingu je u TOP10 NBA lige) i to sve u samom vrhu.

mi srbi izgleda da nalazimo samo lose stvari...pa jer na svakoj utakmici davao po 30-40 poena i nije bio u top 10-u po losim pasevima nego i po najlepsim akcijama i zakucavanjima,to nisi procitao i pomenuo..:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

mi srbi izgleda da nalazimo samo lose stvari...pa jer na svakoj utakmici davao po 30-40 poena i nije bio u top 10-u po losim pasevima nego i po najlepsim akcijama i zakucavanjima,to nisi procitao i pomenuo..:rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm::rtfm:

Aha, sada smo dosli i do toga. Istina davao je preko 20 koseva na skoro svakom mecu, ali sa kakvim procentom :think: Trojke svega nesto ispod 30%, bolji malo za dva poena ispod 50%, ali ne mogu precizno da odredim, jer ipak cesto ide na polaganje ili zakucavanje. Jedini parametar u kojem je procentualno vodeci (i zaista je najbolji racunajuci njegove fizicke karakteristike i poziciju na kojoj igra) je broj pogodjenih koseva uz faul.

a evo sa ESPN da vidis da jeste, jedan od lidera u losim pasevima:

Nash PHO 177
Kidd NJN 120
Iguodala PHI 118
Williams UTA 114
Felton CHA 113
Tinsley IND 108
Ford TOR 103
Alston HOU 100
Wade MIA 99
James CLE 98

ispravi me ako gresim ali ja mislim da kobi ima sve moguce trofeje......ne mislim na reprezantetivne neko timske trofeje pocev od prstena i pojdincno u kucanju,trojkama,pa sad i mvp????
da li gresim???

Red je bio da u 29. godini osvoji trofej MVP-ja sezone...
Inace, kao ruki je imao sasvim prosjecne rezultate...nije bio najbolji ruki, nije bio ruki MVP All-Star-a...cak nije bio ni u prvom ruki timu godine...nije osvojio u trojkama nikad...

@NBA Brajant vjerovatno ni sad nije najbolji igrac u NBA-u jer postoji jedan LeBron Dzejms i jedan Kris Pol koji i statistikom i igrom pokazuju zasto je to pod znakom pitanja...najbolji trenutno ne postoji(postojao je nekad), sada je tu vise sjajnih igraca koji su u mrtvoj trci da budu najbolji ali su ustvari samo jedni od najboljih...

Wade je odigrao sezonu sa unistenim kolenom i saigracima tipa Smush Parker,Ricky Davis,Jason Williamsom i ostalim nerezoncima
Amerikance dobija odlicno fizicki pripremljena ekipa sa dobro postavljenom zonskom odbranom...

WOW!
Sasvim slucajno sam na sajtu,a i na temi,ali ne mogu da verujem da ona jos postoji! Toliko dugo nisam bio na forumu,da sam i svoj nick zaboravio,a kamoli password.... Uglavnom nasao sam svoj post jos iz 2006 u ovoj temi(verovali ili ne,......cak sam se i protivio istoj,posto je bila susto kacenje rezultata utakmica) pa eto mene(posle rovarenja,da bih nasao nick i password)ponovo na forumu.

Vidim da se debatuje o Amerima. Realno, ovo je najbolji njihov tim jos od svi znate kad(mada svakako ne najbolji koji imaju) i realno je takodje ocekivati da ce uzeti zlato. Svako ko misli suprotno je optimista i ja mu ne zameram,sta vise....
Ali samo podsecanja radi,prosle god na Pan-americkim igrama su(sa malo slabijim sastavom) tukli sve sa po 30 razlike, ukljucujuci i Argentinu(dvaput).
pozZZ

Ne znam ko je sve komentarisao da Wade nije zasluzio poziv...Dugo nisa bio ovde!

Covek je sjajan,sezona mi je na zalsot bila unistena zbog kolena i ne znam cega vec,ali on je ekstra igrac,koji ima potencijal da-ako bude igrao u normalnoj ekipi,bude bolji i od LeBrona,pa i od Kobija..Zasto da ne?Pre dve godine je igrao fenomenalno.Mada,u ovom Majamiju,teeeeeeeeskoooooo da moze nesto da uradi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back