NBA 2020/2021

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da ce Orlando da probije granicu od 50 pobeda kad ne igra Milicic vise u tom istom timu.Resise se bede ljudi,i to na vreme...

Tja,Daki,ja sam nekako bio dete perioda Dzordana,delimicno Medzika i tako tih igraca :D Drugo vreme,druge vrednosti,zato me je NBA sve vise sa godinama nervirao...Nekako posle 2001.mi se bas smucilo,gledam meceve,ali ne uzivam.Tako i za igrace...Ajverson-secam ga se od prvog meca u Ligi,Kobija takodje,Garneta,Dankana,Kida,Hila....I stvarno,za mene je pre igrac ekstra klase Dankan,pa recimo Kid,Hil,onda i svi ostali...Igraci koji su pre svega igrali za tim.Znate one fore da se na kraju ipak samo gleda konacan rezultat,a ne individualna statistika.Zato mi nekako ni Ajverson-koji je stvarno vrhunski igrac,nikad nije do kraja bio u kategoriji ovih pre pobrojanih..Bez obzira sto,statisticki,sigurno moze da im parira.

Au Srlesrle pa zar baš toliko mrziš Miličića? Mislim, ne kažem ja da je najbolji igrač kog znam ali ti ga ocrniš skoro u svakom postu :) S njim u ekipi Orlandu i nije išlo tako loše, a meni se sviđalo što su naše novine posvećivale više pažnje omiljenoj mi ekipi, sad kad je otišao ništa... Evo danas čitam u "Politici" rezultate, i piše kako je Klivlend pobedio, i u zagradi piše da je Džejms postigao tripl-dabl. A onda piše rezultat Orlando - Atlanta ali se ne spominje Turkogluov tripl-dabl, iako je imao skoro iste brojke kao Lebron...

Mislim da Orlando može da zadrži treću poziciju (ne verujem da može da prestigne Detroit) i sa nje uđe u doigravanje, da dobije onog ko bude šesti, ne znam sad ko će to biti, recimo Vašington, i onda možda najzad prođe dalje od prvog kola plej-ofa? Poslednji put im je to pošlo za rukom 1995, kad su ujedno stigli i do finala NBA.

Sećaš se 2003, kad je Orlando vodio protiv Detroita u prvom kolu 3:1 i na kraju ispao 4:3? Mislim da to fanovi Orlanda nisu nikad preboleli (znam da ja nisam). A te godine je prvi put bilo pravilo da se prvo kolo plej-ofa igra do četiri pobede a ne do tri kao do tada. Da je to pravilo važilo, Orlando bi pri rezultatu 3:1 prošao dalje.

Secam se intervjua posle te trece pobede kada su pitali Mcgradya sta misli o celoj seriji,a ovaj odgovara kao nista nije jos gotovo,nema sanse da se opustimo i ispustimo ovu prednost...I secam se da je Korlis Wilijamson dao neke jako,jako nerezonske suteve kada su se lomile utakmice...

hahahahahahahahahahahahaahhahahaa 2. klip je zakon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hvala Muad8-)
@crni pa dobro...ti si bas za maksimalnu korisnost igraca...Ja mogu samo da ti kazem da je Ajverson imao igrace oko sebe kakve je imao Dankan...titule bi lako osvajao! A onda bi bio po tebi ekstra igrac! Znam da bi Dankan u Ajversonovoj situaciji bio jedan prosjecan igrac! A Dankan je igrac kojeg veoma postujem!
@Daky Turkoglu je imao bolji tripl-dabl tj. bolje brojke...da znas samo;)
@Srle Ajverson je svetinja!!! ...mogu drugi da se poredjuju sa njim a ne on sa drugima...tako je mali broj igraca sa kojima on treba da se poredjuje!
To je covjek koji ostavlja srce na terenu godinama...svaka njegova utakmica je remek djelo!(one koje to nijesu bile se takodje pamte jer ih je tako mali broj da ne moze da se ispuni jedna saka! nema takvih 5 utakmica!)

Ovdje mozete vidjeti kako je Ajverson gledao na svoju situaciju jednom prilikom...posto je poznato da nije neki ljubitelj treninga:mrgreen:

Za one koji imaju sporiji net...njegova famozna pres konferencija:mrgreen:

-----------------For most of the early portion of Iverson's career, his head coach with the Sixers was Larry Brown. Iverson often praised Brown, saying that he would not have achieved so much in the sport without Brown's guidance. Iverson had a love-hate relationship with Brown, however, and the two frequently clashed, most famously after the 76ers were defeated in the first round of the 2002 NBA Playoffs. Brown criticized Iverson for missing team practices and Iverson defended himself with what would become a famous and oft-quoted monologue which some observers felt indicated a lack of appreciation by Iverson for the importance of practice.

“ If Coach tells you that I missed practice, then that's that. I may have missed one practice this year but if somebody says he missed one practice of all the practices this year, then that's enough to get a whole lot started. I told Coach Brown that you don't have to give the people of Philadelphia a reason to think about trading me or anything like that. If you trade somebody, you trade them to make the team better...simple as that. I'm cool with that. I'm all about that. The people in Philadelphia deserve to have a winner. It's simple as that. It goes further than that ... If I can't practice, I can't practice. It is as simple as that. It ain't about that at all. It's easy to sum it up if you're just talking about practice. We're sitting here, and I'm supposed to be the franchise player, and we're talking about practice. I mean listen, we're sitting here talking about practice, not a game, not a game, not a game, but we're talking about practice. Not the game that I go out there and die for and play every game like it's my last but we're talking about practice man. How silly is that? ... Now I know that I'm supposed to lead by example and all that but I'm not shoving that aside like it don't mean anything. I know it's important, I honestly do but we're talking about practice. We're talking about practice man. We're talking about practice. We're talking about practice. We're not talking about the game. We're talking about practice. When you come to the arena, and you see me play, you've seen me play right, you've seen me give everything I've got, but we're talking about practice right now. ... Hey I hear you, it's funny to me too, hey it's strange to me too but we're talking about practice man, we're not even talking about the game, when it actually matters, we're talking about practice ... How the hell can I make my teammates better by practicing?[3] -----------------

Grizzly,Dankan se i smatra jednim od najboljih svih vremena bas zato sto je uvek donosio prevagu izmedju dobre i odlicne ekipe...Osvojio kao ruki,a San Antonio sezonu ranije cini mi se najlosija ekipa posle Bostona,odnosno to je jedan igrac koji je od loseg napravio najbolji tim...On je sve samo ne prosecan...
A konstatacija da bi Ajverson osvojio titulu da je imao Dankanove saigrace...Evo ovako,da zamene njih dvojica timove,ispalo bi da u San Antoniu imas 3 igraca koja OBOZAVAJU da napadnu kos driblingom,nijedan klasican suter,a pod kosem Tomas i Ori.Razmisli malo o mogucnostime te ekipe,u kojoj Ajverson igra sa tim igracima sa kojima bi i on sigurno osvojio titulu...

Nisam siguran da bi AJverson u toj situaciji uzeo titulu.Onda bi iskocili neki drugi problemi.

Ali nisam rekao da Ajverson nije odlican igrac.Sa svojih-po vlasniku File 177 cm,po NBA 183 cm,pravi cuda na terenu,pravi decu i mnogo visim i jacim igracima....Za to naravno da nema sta da se kaze sem svaka cast.Da zna znanje-zna! A da ce osvojiti titulu,makar bilo gde-nece :)

Dankan, šta reći sem... BOORING :thumbdown:

E bas me je uvek zanimalo zasto su Dankan i San Antonio dosadni.Zato sto igraju dobru odbranu?Ili zato sto uglavnom igraju pozicioni napad?Sta je to tako dosadno?
Mogu da razumem likove kojima je idealna utakmica ona u kojoj se oni zavale u fotelju,uzmu tonu cipsa i gledaju Golden State protiv Phoenixa...Ali ima i dosta njih koji se navodno razumeju u kosarku a stalno kukaju kako su San Antonio Spursi jako dosadni...Bez razloga...

San Antonio ne igra toliko atraktivnu kosarku,mozda je to razlog.Ali da igraju izuzetno disciplinovannu kosarku sa dosta rezlutata,to nema sta da im se prigovori.recimo,poredjenje Celzi-Barselona.Murinjova ekipa-masinerija,a Rajkardova-leprsava!Pa ko kako voli.... Mislim da je slicno i ovde...Ja volim recimo nacin igre Dertoita-a priznaces da je to tek malo zanimljivije nego igra San Antonija.

Po meni,svaki tim sa nacinom igre koji donosi rezultat je prava stvar.Svi mi volimo da gledamo ekstra asistencije,zakucavanja i kontranapade,ali ako to ne donosi titule,onda covek mora da se zamisli malo.Opet,da nema ekipa kao sto je Finiks,mnogi navijaci ne bi ni gledali utakmice :D

Covece,da si gledao Dankana kada je bio mlad video bi da je i on jednom bio zeljan dokazivanja i da je zakucavao drugima u facu...Kako mislis matematicki je sjajan?Veruj mi da je on sjajan na vise nacina...
A sa recenicom san antonio je kolateralna steta ni ti ne znas sta si hteo da dokazes...

Covece,da si gledao Dankana kada je bio mlad video bi da je i on jednom bio zeljan dokazivanja i da je zakucavao drugima u facu...Kako mislis matematicki je sjajan?Veruj mi da je on sjajan na vise nacina...
Gledao sam ja San Antonio i pre Dankana - kada su igrali Šon Eliot, DelNegro i Robinson. Isto su bili jaki pod košem a nisu bili dosadni. Ako ti je Dankan uzbudljiv, šta bi tek radio gledajući Robinsona?

A sa recenicom san antonio je kolateralna steta ni ti ne znas sta si hteo da dokazes...
Da me Dankan toliko smara da mi se San Antonio ne gleda.. nije komplikovano

Pazi,za Dankanovu facu..Nadimak Ice Man sve govori :) On mu dodje kao Federer u tenisu sa onom svojom robot facom-mozes da gamrzis,a opet moras da ga postujes :D

Uuuuuuuuuuu ta generacija sa Robinsonom,pa i dok je Rodman jos tu bio,kakva ekipa...Robinson je bio ubedljivo najbolje gradjen igrac u NBA.Steta sto je igrao u isto vreme kad i Hakim ;)

Ali nikad necu zaboraviti mec-ja klinja,13 godina i na Trecem kanalu(pazi,treci kanal :) ) dali snimak meca San Antonio,valjda sa Atlantom..I ja rekoh,daj da gledam kako kralj igra,a on na tom mecu cela 2 poena!Znaci,katastrofa!Sredina 4/4 uzima loptu,silovito skace i promasuje kucanje....Trener ga poziva na klupu,ovaj se samo nasmejao i vise nije ulazio u igru :D :D :D

Stvarno,izvinite na mojoj gresci...Ta ekipa,sa igracima kao sto su ostareli Wilkins,Vini Del Negro,Monti Wiliams i Ejveri Dzonson je stvarno dominirala i bili su veoma uzbudljiv tim za gledanje...Steta sto je posle dosao Dunkan i umrtvio sve,a od ekipe koja je bila izuzetno uzbudljiva napravio je kolateralnu stetu i vecite luzere...

Hhhhaha,nemoj uzimati previse to k srcu :D Ta ekipa je bez Ejverija i bez Robinsona imala skor 20-62,i nije nikako bila sjajna...Wilkins je imao 36 godina,davao 17,18 poena po mecu,nije to bilo to.Ali sezona pre toga je bila dobra,to ne mzoes poreci ;)

A onda,prvi piki puf,Dankan...Koliko je bio to dobar izbor,svedoci da je Rik Pitino hteo da dai 3 i 6 pik na draft da da za njega :D

Ali gde se seti Vinny Del Negra...Nista drugo do solidan "kombo" bek,epizodni igrac koji se mnogo vise proslavio u Evropi...I kad smo vec kod toga,bas i nije "nedosadan" igrac,kakvih je bilo pre Duncana,vec najobicniji igrac od zadatka...I da,taj Pitino nema pojma,pa Dankan bi im rasterao svu publiku u Bostonu(oprosticete mi ako je bio trener nekog drugog tima,ne secam se dobro),ovako su dobili Bilapsa i Rona Mersera koji su se proslavili,i koji nisu napravili nikakvu stetu...

E sad nisam bas najbolje razumeo ovaj prethodni post al da kazem....Pitino posle Bostona,nisam ni siguran da je vodio nekoga...Mozda Nju Dzersi?A da je hteo da da ovu dvojicu San Antoniju,hteo je.Ali GM San Antonija je odgovorio da su sanse da se odrekne Dankana iste kao i da on zaigra startnog pleja u ekipi :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back