Тежак инцидент у Новом Саду: Хулигани тукли возаче Партизана
Тежак инцидент догодио се Новом Саду у току трке „Трофеја Сајамских градова“. Група од десетак хулигана, у навијачким мајицама са натписом „И док се земља око сунца креће, Звездини се барјактари смирити неће“, напали су 16–годишње бициклисте Партизана Луку К., Александра М. и Стефана Ј..
Инцидент се догодио у вечерњим часовима, када су млади возачи изашли из хотела до продавнице у мајицама Бициклистичког клуба Партизан. Група их је заскочила с леђа, а најгоре је прошао Лука К. кога су оборили на земљу и шутирали у главу.
На срећу, инцидент су видели бициклисти који су седели у оближњем ресторану, истрчали су напоље и тада су хулигани побегли, тако да су Лука К., Александар М. и Стефан Ј. прошли без тежих повреда.
– Невероватно шта се догодило – огорчен је спортски директор профи екипе Партизан „Пауер мув“ Душан Бановић. – Водио сам први тим у Летонији, тако да нисам био у Новом Саду, али су ми јавили чим се ситуација смирила. На срећу други бициклисти су их одбранили, и захвални смо им на томе. Ко зна како би се све завршило да су хулигани наставили да их туку.
Бановић је у даху наставио:
– То су све добра деца, спортисти! Из честитих породица. Какве они везе имају са навијачима? Није ми јасно шта се мота по главама тих људи који су спремни децу на улици да туку? Мука ми је и када помислим на тај инцидент. Возимо по целом свету, никада нам није фалила длака са главе, а доживели смо да нам децу туку у Новом Саду! Страшно је шта се дешава – каже, још у шоку, Душан Бановић.
Како се незванично сазнаје, инцидент, и поред бројних сведока, није пријављен полицији.
– Не знам, нисмо били у Новом Саду, али то сад није важно. Битно је да су деца добро. Да су се вратили кући неповређени. Шта би рекли њиховим родитељима – пита се Бановић.