Navijači!

Браво, што си ''дигао'' ову тему. Само што ће да је избегну они што на 50 страна пишу да су Српски навијачи крволоци. Али нема везе, прочитаће је сигурно. И то је доста. :ok:

Poslednja izmena:
Najpre bi volela da čujem one koji su tu pomoć dobili a zatim bi volela da znam
kako to uspevamo da prebijemo divljanje sa humanošću.

Ja bi to prevela ovako - vidite kako smo mi dobri, dajemo za Kosmet a vi nas ovamo
optužujete da smo neki huligani i neljudi! Sram vas pojeo!

Nije miko , masa momaka nema veze sa huliganstvom u smislu kako ih predstavljaju na tv,
Ja sam pola života proveo po stadionima , znači i ja sam hulaigan?

Sta opet neka tema o Sarkoziju i Dekadi Roma ?:think:

Ma jok o Raku Buturoviću , Voji Gajiću i Mirku Dubroji , sve viđeni Novosađani

Na ovom forumu, ali i u široj javnosti, naročito na masovnim medijima, navijači se spominju samo u negativnom kontekstu. Svi kao da samo čekaju da naprave neki ispad, poput tuče na utakmici, učešća na nekom masovnom skupu... a zatim te događaje koriste vodeći pravu hajku protiv navijačkih grupa.

A niko se ne seti, ili bolje reći, neće da izvesti o nekim dobrim stranama aktivnosti navijačkih grupa. Nigde u medijima niste mogli da čujete da su prošle godine Delije na Marakani organizovale koncert "Za naše Kosovo", od koga je celokupan iznos otišao kao pomoć Srbima u enklavama na Kosovu i Metohiji, na kome je za iste sakupljena velika materijalna pomoć, niko ne izveštava o stalnim akcijama kako Delija, tako i Grobara, koji redovno sakupljaju finansijsku i materijalnu pomoć za enklave, niko nije izvestio o poslednjoj inicijativi Delija da se od svake ulaznice za utakmicu protiv praške Slavije odvoji deo novca za obnovu jednog manastira...

FK Crvena zvezda takodje saopštava da je, na inicijativu udruženja navijača „Delije Sever“, prihvatila predlog da se od svake prodate karte za revanš meč sa Slavijom (27. avgusta) izdvoji 100 dinara za obnovu rusko-srpskog Manastira „Bogorodica Brainska“ "

http://www.crvenazvezdafk.com/cene-karata-za-slaviju-2191-c1-content.htm

Ima toga još mnogo...

Браво.
Дођите на маракану 3.10.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo i pozdravljam....
Problem je što pojedini balavci koji se predstavljaju kao navijači shvataju pripadnost navijačkoj grupi kao da se od njih traži da se bodu noževima, biju lancima itd.
I sam sam bio više puta na Severu, bivši sam fudbaler i jedno mi nikad neće biti jasno, zbog čega sam i prestao da idem na utakmice...veoma malo njih zaista interesuje fudbal i šta se događa na terenu....to nikada neću moći da shvatim...nije to ljubav prema fudbalu i svom klubu....već prema samom sebi kao navijaču i svojoj navijačkoj grupi

Лупаш.............где си био пре две-три године када је у Београду на ЈНА против Борца из Чачка гостовао велики АЈАКС?
На стадиону је било око 1000 тзв. "љубитеља фудбала" који би, ето, баш ишли на текме али не смеју због хулигана?
Где су тада били?
Нигде.
П.С.
Да ли се процентуално више инцидената деси на стадиону него на концерту, политичком митингу....?

Ma lepo je sto prave humanitarne akcije , nego nije mi jasno zasto cigani na svaki koncert moraju da zovu histericnu i psihoticnu Zigonku u transu ? :think: Osim ako nije i prikupljanje sredstava i za njeno lecenje , onda to ima smisla , mada mogli su joj uruciti nakdanadno bez pojavljivanja na bini .

Ma lepo je sto prave humanitarne akcije , nego nije mi jasno zasto cigani na svaki koncert moraju da zovu histericnu i psihoticnu Zigonku u transu ? :think: Osim ako nije i prikupljanje sredstava i za njeno lecenje , onda to ima smisla , mada mogli su joj uruciti nakdanadno bez pojavljivanja na bini .

Ако ти смета ивана Жигон - ти немој доћи........мени се не допада па је и не примећујем.

Da ti kažem iskreno...lično ne vidim tu nikakvu logiku....sećam se da protiv PSV-a pre, ne znam koliko beše, 4-5 godina, nisam ništa video prvih 20 minuta od zastava i dima, a došao na utakmicu...evo sad se smejem kad se setim, brate....kad čujem da se masa dere, znači nešto se događa pred njihovim golom, kad zviždi, nemam pojma zašto zviždi, da li sudiji, da li njihovim igračima....popizdeo sam
Poslednji put sam bio na Severu kad je Zveda igrala protiv OFK u finalu Kupa...katastrofa od fudbala... i posle toga sam rekao sebi da više neću ići da gledam taj jad od fudbala

Па зашто ниси отишао на исток?

Lijepo je to sto navijacke grupe prave humanitarne akcije za gladne na Kosovu, ali da vise to rade a manje da prevrcu kontenjere, lome izloge, obaljuju bandere, bacaju baklje jedni na druge, potezu nozeve na nekoga ko nosi sal ili dres drugog kluba i mnoge slicne stvari, vise bi se pricalo o dobrim djelima navijackih grupa.

Lijepo je to sto navijacke grupe prave humanitarne akcije za gladne na Kosovu, ali da vise to rade a manje da prevrcu kontenjere, lome izloge, obaljuju bandere, bacaju baklje jedni na druge, potezu nozeve na nekoga ko nosi sal ili dres drugog kluba i mnoge slicne stvari, vise bi se pricalo o dobrim djelima navijackih grupa.

Да ли је пропорцијално више инцидената на утакмицама или на концертима, митинзима...?
Не заборави да је после 5. октобра постало јако популарно да када се за нешто не зна прави кривац, да се за то групно и без икаквих доказа окриве "навијачи"?

Наравно, нису навијачи цвећке, али се претерује са инсистрирањем на њиховој кривици.

и да ли је неко ко је на утакмици навијач и ко на текми прави нереде заслужио да га назову фудбалским хулиганом када те исте нереде прави и на политичком митунгу неке своје странке са све партијском књижицом у џепу?
Да ли је он у ствари фудбалски или политички хулиган?

Pa zato što valja dobiti nazad po labrnji. :lol:

A kako si Delije navikli napadati 50 na jednog, odnos na Kosovu od 1000 Albanaca na jednog Deliju im nešto nikako nije odgovarao. :lol:

не лупај..........сваког месеца носимо помоћ на косово а има и сукоба

Tuča zvezdaša i Siptara na Kosovu!

5. februar 2005. | 19:43 | Izvor: Beta

Beograd -- Grupa navijača sportskog društva Crvena zvezda, koja je nosila pomoć Srbima na Kosovu, sukobila se sa grupom Albanaca.

Do sukoba je došlo na putu između sela Banje i Suvo grlo. Navijači Zvezde, koji su u Beogradu prikupili pomoć za srpsko stanovništvo na Kosovu, otputovali su autubusom prema selima u sela u opštini Srbica. Kada su krenuli iz sela Banje prema Suvom grlu, na putu su naišli na grupu Albanaca, koji su čistili sneg i potom je nastala opšta tuča, iako je autobus navijača bio pod pratnjom policije.

Posle više od dva sata pripadnici međunarodnih snaga na Kosovu deblokirali su lokalni put između srpskih sela Banje i Suvo grlo.

ипак косово није загреб па да се осећамо као газде.

Можда је ово право место за овај текст са званичног сајта ФК Партизан...

Partizan i Knjaz Miloš za malu Jelenu

27.10.2009. - 13:24
Veterani FK Partizan, predvođeni fudbalskim veličinama poput Bate Mirkovića, Saše Ćurčića, Alberta Nađa, Darka Tešovića, Nikole Damjanca... će se kao i bezbroj puta dosada odazvati pozivu za odigravanje humanitarne utakmice, ovoga puta u Aranđelovcu sa ekipom Knjaza Miloša.

Povod odigravanja utakmice je prikupljanje novčanih sredstava potrebnih Jeleni Ubiparić, jedanaestogodišnjoj devojčici, koja boluje od teškog oblika leukemije, znane i kao MDS sindrom, kojoj je jedini spas u borbi protiv te opake bolesti trensplatacija koštane srži. Ta teška i komplikovana operacija se izvodi u Nemačkoj na klinici u gradu Lajpcigu i košta 150.000 evra.

Utakmica će se odigrati u SC Šumadija u Aranđelovcu u petak 30. oktobra sa početkom od 19.00 časova, a cena ulaznice je 150 dinara i mogu se kupiti na dan odigravanja utakmice u samom sportskom centru. Sva prikupljena novčana sredstva od prodaje ulaznica će biti uplaćena na žiro račun male Jelene.
790.jpg

Poslednja izmena:
Навијачи су, поред неких патриотских организација, за режим највећи непријатељи које треба што је више могуће оцрнити, разјединити, или ако је могуће придобити на своју страну (платити појединце).

:mrgreen::rtfm:

tacno tako,zato su i pod konstantnom represijom!

Navijači za uzor

Prokupačke „Delije" nisu huligani, već ekipa ljudi koji su organizovali na desetine humanitarnih akcija
Prokupačke „Delije", odnosno klub navijača Crvene zvezde ne uklapa se u uobičajenu sliku srpskih navijača: oni nisu huligani, već ekipa ljudi koji su organizovali na desetine humanitarnih akcija. Za to su dobili više od 30 priznanja u Prokuplju, a nedavno su primili i tradicionalnu Povelju Svetog Save.
U protekloj godini od organizacije humanitarnih utakmica sakupili smo oko 350.000 dinara i taj novac poklonili našim sugrađanima, uglavnom mališanima obolelim od teških bolesti kojima je novac za lečenje neophodan. Pratimo njihov oporavak i za sada, hvala bogu, kod svih zdravlje ide nabolje - ističe Dikić.
delije-prokuplje-1.jpg

Ima tu raznih likova...Neki su skroz ok porodični ljudi a neki nisu ni za zoo vrt...

то човече. ал како то објаснити онима што због мале запремине свог мозга све виде у само једној боји. хулигани, дивљаци, блабла...

Imam ortaka koji je baš ono fanatik delija,misim zna da bude i extreman.Meni je to strano...Živi i pusti druge da žive...Podela oko ''klubova'' kao razlog za krvave obračune a sve da bi se skrenula pažnja sa jedne druge podele mnogo važnije i da bi se sve ''udrobilo'' u jedno pa posle više ništa ne mož da izvadiš a da ne izvadiš i sve ostalo...Mržnju ne razumem.

Ima tu raznih likova...Neki su skroz ok porodični ljudi a neki nisu ni za zoo vrt...

то човече. ал како то објаснити онима што због мале запремине свог мозга све виде у само једној боји. хулигани, дивљаци, блабла...
Неможеш , јер највећи непријатељ Србије и јесте генерализација.

Неможеш , јер највећи непријатељ Србије и јесте генерализација.

ма ту генерализацију нам намећу бранкица станковић, њени ментори и остала екипа са б92.
а и неки од самих навијача им иду на руку певајући неке бесмислене песме и правећи сулуда срања по граду.
понекад помислим да су они у ствари иста банда направљена да дискредитује праве навијаче.

Back