Nauka i religija

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
proximo:
Prosvetli me molim te.
Имаш о томе на теми "Опасне речи" или посети неке од ових страница:
http://www.virusmyth.net/aids/controversy.htm
http://www.virusmyth.net/aids/data/mcinterviewsl.htm
http://www.gnhealth.com/Documents/AIDS/hiv_equals_aids_and_other_myths_.htm
proximo:
Ok, ajmo polako od pocetka, u cemu je problem i sta je mantra?
Настанак звезда, галаксија, хемијских елемената, настанак живих организама, ширење простор-времена, затим тврдња да је космос изотропан и хомоген, тврдња да не постоји центар универзума (сто пута сам проверио на интернету и само ти тврдиш супротно, несвесно чинећи медвеђу услугу стандардном моделу), мантра је и да после некакве мистериозне експлозије могу настати уређеност и структура (рецимо спирални облик галаксија), мантра је и објашњење о настанку нашег Соларног система, јер видимо да је свака планета прича за себе и да се страховито разликују, итд, итд.
proximo:
Kako ti znas sta je istina, kako je proveravas cime je definises?
Како знам? На једини могући начин. Пажљиво прочитам или саслушам агрументе и једне и друге стране, ставим се у улогу "поротника", упоредим, извагам и са само једном жељом, а то је да сазнам истину, доносим закључак. Проблем се јавља само у условима цензуре и једноумља, али када информације слободно циркулишу (као рецимо на интернету), никаквих препрека нема, под условом да је човек непристрасан и не робује никаквим "ауторитетима" или идеологији, нити било шта a priori одбацује. А када се тако приступи, истина сама дође пред тебе, не можеш је промашити ако искрено трагаш.
proximo:
Nisam prepoznao nikakvu slicnost, nije to u pitanju.
Па реци онда шта је у питању, чему тајновитост? Баш ме занима, пошто датум рођења нисам нигде помињао?
proximo:
Jel? Kad vec znas znanje prenesi ga i nama onda da i mi razumemo ovde.
Посматраш одређену особу и њен однос са другим знацима, затим гледаш њене ставове, реакције, гестикулацију, темперамент, комплетан наступ, интересовања, флексибилност, егоистичност и бројне друге финесе. За ово је потребно добро познавати особине Сунца по знацима и имати што већу базу података за све знаке у својој глави и онда тражиш поклапање или оно што је најприближније. Овакве ствари фасцинантно добро функционишу уживо, а ја сам показао да може и преко постова. Мени иде добро одређивање знака, али имаш људе који су специјалисти и за подзнак (наше тело, изглед, али и начин како нас други виде), па чак и Месец (емоције).
proximo:
A zasto ne pokusas da napises rad u vezi toga i publikujes? Ili zasto ne posaljes na test u institut Neuroscience u holandiju. Da sam na tvom mestu i da sam toliko siguran o to sto radis ja bih to uradio. ( nisam sakrastican, sad te ne podbadam sad iskreno i bez ikakvog pretvaranja te samo pitam )
Као прво, могу само да замислим какве све предрасуде о астрологији имају у том институту, нити видим шта бих тиме постигао. Наиме, чак и да тај институт прихвати све аргументе, то ће свеједно наићи на жестоки отпор у научној заједници, јер астрологија негира слободну вољу и могућност избора, а то је као да си им гурнуо прст у око.
proximo:
Vidis ja stvarno ne mogu s tobom da razgovaram jer ti ne ili neces da razumes ili nemozes. Objasni ti meni da li balon koji naduvavas ima simetriju, ima li svoj centar? Koliko god da ga naduvavas on ce imati centar. Taj centar moze biti centar mase i geometrjiski centar koji se cesto u prirodi ne poklapaju. Nebitno kakav je univerzum ali kao nesto sto postoji i sto poseduje materiju mora imati simetriju. Jabuka ima simetriju, moje tvoje, bilo cije lice ima simetriju i ako leva i desna strana nam nikada nisu iste a opet mozemo reci sta je centar lica. Jel me sad razumes. Koji kosmolozi? Od 100 komsologa, matematicara koje mozes slobodno da pitas reci ce ti isto sto sam ti i ja rekao ali ti ne citas ono sto ti pisem. Ti si procitao negde o modelu sa centrom univerzuma gde je zemlja jako blizu tog centra i drzis se toga. Postoji li nesto sto ne poseduje centar ili sto ne poseduje simetriju?
То што ти причаш није у сагласности са оним што заговара стандарни модел, него управо супротно. Дакле, опет ми ниси одговорио када је напуштена претпоставка о хомогености универзума и зашто, као и имена астрофизичара су то усвојили, макар два, три позната чисто да могу проверити. А ево да видиш како NASA индоктринира децу причом како центар Универзума не постоји: http://spaceplace.nasa.gov/en/kids/phonedrmarc/2003_june.shtml или рецимо ови линкови који сви тврде да Космос нема центар:
http://universe.sonoma.edu/activities/no_edges.html
http://www.exploratorium.edu/hubble/tools/center.html
http://www.astronomycafe.net/qadir/q2046.html

Astral-Blade:
Имаш о томе на теми "Опасне речи" или посети неке од ових страница:
http://www.virusmyth.net/aids/controversy.htm
http://www.virusmyth.net/aids/data/mcinterviewsl.htm
Gde god se pojavi neka teorija zavere, uvek se nađu neandertalci poput tebe koji je oberučke zgrabe i krenu da mašu kao Šešelj dečjim pasošem.

Ako nisi primetio, svi linkovi i kobajagi "izvori" sa tvog sajta su 10-20 godina stari, a to je u naučnim krugovima ekvivalent 100-200 godina.

Virus HIV je izolovan najrigoroznijim metodom koji nauka poznaje. Zarazni DNK veličine 9,15 kilobaza je kloniran iz ćelija antitela HIV pozitivnih osoba, koji nakon transfekcije indukuje sintezu samog retrovirusa. Ovaj DNK izoluje HIV iz svih celularnih molekula, čak i iz viralnih proteina i RNK. Kloniranje ifektuozne DNK iz HIV je najpreciznije moguće izolovanje koje se može izvesti praktično. Retrovirus enkodiran ovim infektuozmin DNK regauje sa istim antitelima koji krosreaguju sa Montanjerovim globalnim HIV standardom, koji se proizvodi od ćelijskih kultura koji se širom sveta upotrebljavaju za proizvodnju testa na HIV. Sve ovo potvrđuje postojanje retrovirusa.

Uostalom, ako si ti toliki pametnjaković koji negira postojanje virusa HIV, da li bi pristao da ti neko ubrizga u krv aktivan retrovirus? Kao onaj majmun što je krajem XIX veka tvrdio da koleru ne izazivaju bakterije, popio bočicu Vibria Cholerae i rikn'o....

A ti bi svakako primio HIV virus hrabro i bez straha da ćeš dobiti bolest?

Yeeeah.... riiiiight.... (što bi rekao Bil Lamberg u Office Space-u)

Као прво, могу само да замислим какве све предрасуде о астрологији имају у том институту, нити видим шта бих тиме постигао. Наиме, чак и да тај институт прихвати све аргументе, то ће свеједно наићи на жестоки отпор у научној заједници, јер астрологија негира слободну вољу и могућност избора, а то је као да си им гурнуо прст у око.

Pa svaki normalan covek ce ti reci da ima slobodu izbora i da nije determinisan.
A druga stvar meni postaje smesno vise da ti objasnjavam o centru univerzuma jer ti izgleda ne razumes geometriju 1. razreda osnovne skole. Uzmi jabuku i zamisli da li postoji centar jabuke??? Nacrtah krug i pogledaj postoji li centar kruga? Centar svemira koji ti ocekujes da ces naci na nasi ili kod nekog savremenog astronoma naravno da ne postoji, ja ti pricam o geometrijskom centru i centru mase. Evo ti nesto novo, znas li da geometrjiski centar i centar mase Meseca nisu u istoj tacki???

Sizif:
Gde god se pojavi neka teorija zavere, uvek se nađu neandertalci poput tebe koji je oberučke zgrabe i krenu da mašu kao Šešelj dečjim pasošem. Ako nisi primetio, svi linkovi i kobajagi "izvori" sa tvog sajta su 10-20 godina stari, a to je u naučnim krugovima ekvivalent 100-200 godina.
Обично кад људи нису сигурни у оно што причају, онда пуно галаме и етикетирају друге не били прикрили то. Елем, ако ниси знао прича о ХИВ као узрочнику АИДС-а је уведена још 1984. од стране "U.S. Health and Human Services" и то на конференцији за штампу, где је речено да су научници који раде за америчку владу :roll: установили могућег узрочника АИДС-а. Не зна се шта од овога више улива поверење :) Но, то није толико битно, много је важније да је од тада па до ових изјава и текстова које сам приложио прошло 10 или више година, сасвим довољно да се неке ствари расчисте и то од стране оних који имају довољно савести и знања да проговоре о манипулацији.
Sizif:
Virus HIV je izolovan najrigoroznijim metodom koji nauka poznaje. Zarazni DNK veličine 9,15 kilobaza je kloniran iz ćelija antitela HIV pozitivnih osoba, koji nakon transfekcije indukuje sintezu samog retrovirusa. Ovaj DNK izoluje HIV iz svih celularnih molekula, čak i iz viralnih proteina i RNK. Kloniranje ifektuozne DNK iz HIV je najpreciznije moguće izolovanje koje se može izvesti praktično. Retrovirus enkodiran ovim infektuozmin DNK regauje sa istim antitelima koji krosreaguju sa Montanjerovim globalnim HIV standardom, koji se proizvodi od ćelijskih kultura koji se širom sveta upotrebljavaju za proizvodnju testa na HIV. Sve ovo potvrđuje postojanje retrovirusa.
Хех, па ниси нашао никог бољег да цитираш, него dr. Peterа Duesbergа који додуше мисли да ХИВ постоји, али га у потпуности негира као узрочника АИДС-а и један је из плејаде вирусолога који се бори против АИДС лобија. Па тако исти вирусолог каже да не постоје никакви докази да поткрепе тезу о ХИВ-АИДС вези :wink: Него, прочитај ако имаш времена овај (по мени феноменалан) интервју са др. Стефаном Ланкеом из 1998. који проучава вирусе преко 20 година http://www.virusmyth.net/aids/data/mcinterviewsl.htm
Sizif:
Uostalom, ako si ti toliki pametnjaković koji negira postojanje virusa HIV, da li bi pristao da ti neko ubrizga u krv aktivan retrovirus? Kao onaj majmun što je krajem XIX veka tvrdio da koleru ne izazivaju bakterije, popio bočicu Vibria Cholerae i rikn'o...
Из овога произилази да ти уопште ниси сигуран у оно што причаш, јер ме иначе не би питао тако нешто? Иначе, нисмо у 19. веку и знамо добро шта су и колико опасне могу бити одређене бактерије, али видиш са вирусима то иде мало теже и то је једно подручје где се изводе разне манипулације и дезинформисање, не само по питању могуће заразе, него и самог њиховог постојања. Слике које даје електронски микроскоп су црно-беле, али наводни вирусе се често приказују као шарене сличице (ваљда да изгледају уверљивије). То можеш видети овде http://www.neue-medizin.com/lanka2.htm
Sizif:
A ti bi svakako primio HIV virus hrabro i bez straha da ćeš dobiti bolest? Yeeeah.... riiiiight.... (što bi rekao Bil Lamberg u Office Space-u)
Који вирус? :rolleyes:

proximo:
Pa svaki normalan covek ce ti reci da ima slobodu izbora i da nije determinisan.
Не бих се сложио, већ бих рекао да је то привид. Има чак и астролога који тврде исто, ваљда им је тако лакше. Воља свакако постоји, али тешко да је слободна. Исто као што постоје, али су унапред одређене и наше емоције, интелигенција, храброст и све друго. Ево нпр, ти си емотивац, зар не? Пробај од сутра да се промениш и будеш тотално другачији: ледено хладан, безосећајан, инфериоран на патњу или невољу других људи, неко ко је спреман да "гази преко лешева" да би остварио сиљ, итд, итд. Дакле покушај, па јави како ти иде и колико ћеш издржати тако.
proximo:
A druga stvar meni postaje smesno vise da ti objasnjavam o centru univerzuma jer ti izgleda ne razumes geometriju 1. razreda osnovne skole. Uzmi jabuku i zamisli da li postoji centar jabuke??? Nacrtah krug i pogledaj postoji li centar kruga? Centar svemira koji ti ocekujes da ces naci na nasi ili kod nekog savremenog astronoma naravno da ne postoji, ja ti pricam o geometrijskom centru i centru mase. Evo ti nesto novo, znas li da geometrjiski centar i centar mase Meseca nisu u istoj tacki???
Зар је тако тешко признати да си погрешио? Изгледа да ћеш ми причати све друго, само не оно што сам питао. Ај добро, како хоћеш, само то се зове самозаваравање или можда самоодбрана.

Astral-Blade:
Који вирус?
Ovaj virus

http://en.wikipedia.org/wiki/HIV

Imaš pri dnu teksta par redova o onima koji bi na sebe da privuku pažnju po svaku cenu, ako ne mogu da nađu lek barem mogu da sabotiraju, i dobiju svojih 5 min na televiziji što je uglavnom san tih moralnih invalida.

Evo tog teksta:

A small minority of scientists and activists question the connection between HIV and AIDS,[112] the existence of HIV itself, or the validity of current testing methods. These claims are considered unsupported by most of the scientific community, who accuse the dissenters of selectively ignoring evidence in favor of HIV's role in AIDS and irresponsibly posing a threat to public health by discouraging HIV testing and proven treatments.Dissident views have been widely rejected by the scientific community.

Ali tu je veliki poznavalac nauke, Astral Blade koji hiljade hiljada žrtava AIDS-a objašnjava smrtonosnim uticajem Plutona u šestoj kući i nevidljivom gravitaciono-astrološkom silom ... jeeeeah!.... živele teorije zavere! Živela zabava miliona! :???:

Зар је тако тешко признати да си погрешио? Изгледа да ћеш ми причати све друго, само не оно што сам питао. Ај добро, како хоћеш, само то се зове самозаваравање или можда самоодбрана.

Naravno da nije tesko. Kao sto rekoh ja ti pricam o necemu sto ti neces da razumes. Vrati se na post gde sam prvi put rekao o centru univerzuma i kako sam rekao o tome.

Druga stvar, ako se budem promenio od ovoga kakv sam sada, onda cu postati emotivac i to teski. Toliko o tvojim pogadjanjima.

Sizif:
Ovaj virus http://en.wikipedia.org/wiki/HIV
Imaš pri dnu teksta par redova o onima koji bi na sebe da privuku pažnju po svaku cenu, ako ne mogu da nađu lek barem mogu da sabotiraju, i dobiju svojih 5 min na televiziji što je uglavnom san tih moralnih invalida.
Зар не мислиш да је мало неозбиљно у оваквим расправама наводити Wikipediu као некакав извор информација и то ни мање ни више него за АИДС. Свако ко погледа те слике, може да види да су то стилизовани цртежи односно дијаграми, нема ту никакве фотографије. Дакле, само се папагајски понавља оно што су им корумпирани скотови на челу разних организација рекли, без трунке критичког осврта да ли је све то заиста тако.
Sizif:
Evo tog teksta:
A small minority of scientists and activists question the connection between HIV and AIDS,[112] the existence of HIV itself, or the validity of current testing methods. These claims are considered unsupported by most of the scientific community, who accuse the dissenters of selectively ignoring evidence in favor of HIV's role in AIDS and irresponsibly posing a threat to public health by discouraging HIV testing and proven treatments.Dissident views have been widely rejected by the scientific community.
Па наравно да су погледи диседената одбачени, зато и јесу дисиденти, а не испрани мозгови или они који се проституишу за новац, титуле и остале привилегије и којима је савест отупила толико да се не може ни микроскопом наћи. Посебно запрепашћује ова изјава о "доказаним третманима" чиме се тобож алудира на њихову ефикасност. Мада, није да нису ефикасни, пошто темељно и у потпуности убијају људе који прихвате да буду "лечени".
Sizif:
Ali tu je veliki poznavalac nauke, Astral Blade koji hiljade hiljada žrtava AIDS-a objašnjava smrtonosnim uticajem Plutona u šestoj kući i nevidljivom gravitaciono-astrološkom silom ... jeeeeah!.... živele teorije zavere! Živela zabava miliona! :???:
Пази, кад неком саопште да је "заражен" тзв. ХИВ вирусом који је наводно неизлечив, та особа је већ напола мртва, јер се да простиш усере од страха, избезуми се или падне у депресију, а после јој препишу третман разним антиХИВ дрогама, попут АЗТ-а, који разара све ћелије у организму неселективно и који је толико токсичан да је повучен из употребе као "лек" против канцера. У Африци где је наводно жариште овог вируса, људи умиру од неухрањености, немаштине, неких других болести, а пошто су углавном неписмени или полуписмени, веома су погодни за манипулисање од стране корумпираних главешина WHO, челника фармацеутске мафије и осталих који све то аминују.

Astral-Blade:
У Африци где је наводно жариште овог вируса, људи умиру од неухрањености, немаштине, неких других болести.....
Prijatelju, ja sam u zemljama trećeg sveta proveo pola svog radnog veka, zato nemoj molim te mnogo da pričaš o tome od čega se tamo umire.

Lepo je tebi da sediš i kuckaš na netu, jer ti ne preti nikakva opasnost. Odlično znam kako i zašto se STD (uključujući AIDS) prenose u takvim područjima i na kom nivou obaveštenosti su ti jadni ljudi.

A nisi rekao, kad ti odgovara da zakažemo transfuziju? Ti se ne plašiš da primiš malo krvi od osobe obolele od AIDS-a, pošto koliko shvatam ni AIDS ne postoji po tvom mišljenju.

Sizif:
Gde god se pojavi neka teorija zavere, uvek se nađu neandertalci poput tebe koji je oberučke zgrabe i krenu da mašu kao Šešelj dečjim pasošem.
:lol:
Ostatak diskusije ostavljam za Opasne reči, ali samo da nagovestim da između ostalog Astral ne razlikuje izolovanje virusa od njegovog postojanja.
... što je naravno dokaz da ipak treba biti malo, za nijansu više teorijski potkovan ne bi li se došlo do prave istine.

Sizif:
Prijatelju, ja sam u zemljama trećeg sveta proveo pola svog radnog veka, zato nemoj molim te mnogo da pričaš o tome od čega se tamo umire.Lepo je tebi da sediš i kuckaš na netu, jer ti ne preti nikakva opasnost. Odlično znam kako i zašto se STD (uključujući AIDS) prenose u takvim područjima i na kom nivou obaveštenosti su ti jadni ljudi.
Ок ако је тако, ја то нисам могао знати, али ево ти можеш онда из прве руке пренети како се тамо живи и од чега све умире, не везано за наводни ХИВ.
Sizif:
A nisi rekao, kad ti odgovara da zakažemo transfuziju? Ti se ne plašiš da primiš malo krvi od osobe obolele od AIDS-a, pošto koliko shvatam ni AIDS ne postoji po tvom mišljenju.
АИДС као стање у којем долази до колапса имуног система постоји и постојао је давно пре "открића" ХИВ-а са којим нема никакве везе. А за ово што си питао, па може то и другачије да се тестира :-) , кроз рецимо сексуални чин са неком девојком којој су рекли јер је ХИВ позитивна :rolleyes: , нормално под условом да нема неку другу, тј. стварну венеричну болест.

Јер трансфузија крви је нешто попут руског рулета. Наиме, у данашњој комерцијализованој индустрији крвних производа, крв се прикупља неселективно од свих категорија становништва и онда меша у заједничким посудама или базенима, па се ту нађе све и свашта (не мислим на ХИВ), тако да ником не бих пожелео да дође у ту ситуацију.

Opet priča tamo gde joj nije mesto ... Ali Astral je nezaustavljiv kao i uvek :wink:
Dragi, a što nisi nastavio komentare tamo na Opasnim rečima, nego ovde, sve iz početka ... :roll:

Astral-Blade:
... А за ово што си питао, па може то и другачије да се тестира :-) , кроз рецимо сексуални чин са неком девојком којој су рекли јер је ХИВ позитивна :rolleyes: , нормално под условом да нема неку другу, тј. стварну венеричну болест.
AIDS nije venerična bolest, nego sindrom stečene imunodeficijencije.
Ali je zato STD - opet brkamo pojmove, ili ih ne znamo. :roll:

Reč-dve o osnovama infektivnih oboljenja ... izlaganje infektivnom agensu ne znači nužno i po definiciji oboljevanje ... Za HIV je u praksi bilo za to pregršt primera, jer su za oboljevanje neophodni određeni preduslovi.

Astral-Blade:
Јер трансфузија крви је нешто попут руског рулета. Наиме, у данашњој комерцијализованој индустрији крвних производа, крв се прикупља неселективно од свих категорија становништва и онда меша у заједничким посудама или базенима, па се ту нађе све и свашта (не мислим на ХИВ), тако да ником не бих пожелео да дође у ту ситуацију.
To nije praksa - ako se to desilo negde i nekad (i dešava se) - ne znači da je uvek i svugde.
A i nisam primetila bazen u Zavodu za transfuziologiju ... gde su li ga sakrili :lol:

Ne kažem da nema ... svega, ne samo toga ... ali ovako baš generalizovati, tvrditi ...

Astral-Blade:
Јер трансфузија крви је нешто попут руског рулета. Наиме, у данашњој комерцијализованој индустрији крвних производа, крв се прикупља неселективно од свих категорија становништва.
Jok brate, izvešćemo transfuziju jedan na jedan. Imam ja neke prijatelje u JAZAS-u, neki od njih uopšte nemaju AIDS ali su HIV pozitivni, a ti si svakako otporan na to.

Vreme i mesto, dakle....

Elle_77:
Ostatak diskusije ostavljam za Opasne reči, ali samo da nagovestim da između ostalog Astral ne razlikuje izolovanje virusa od njegovog postojanja.
... što je naravno dokaz da ipak treba biti malo, za nijansu više teorijski potkovan ne bi li se došlo do prave istine.
Ето чиме се ти одушевљаваш :roll: , увредама и празним причама. А што се истине и ХИВ-а тиче, мораш пуно више читати , проверавати и бити радознала да би знала неке ствари, онда ће ти и аргументација бити јача страна, једног дана...

Elle_77:
Opet priča tamo gde joj nije mesto ... Ali Astral je nezaustavljiv kao i uvek :wink: Dragi, a što nisi nastavio komentare tamo na Opasnim rečima, nego ovde, sve iz početka ... :roll:
Знам да сам ти драг, али не мораш да ме у стопу пратиш по разним темама. Видиш да сад објашњавам човеку :wink:
Elle_77:
AIDS nije venerična bolest, nego sindrom stečene imunodeficijencije. Ali je zato STD - opet brkamo pojmove, ili ih ne znamo. :roll:
Гррр, изгледа да је опет прорадила извесна опозиција :) Ко је рекао за АИДС да је венерична болест, само сам их онако узгред поменуо, јер сам предложио тест путем сексуаллног контакта, чисто да се избегну могуће компликације и опасности које прате сваку трансфузију.
Elle_77:
Reč-dve o osnovama infektivnih oboljenja ... izlaganje infektivnom agensu ne znači nužno i po definiciji oboljevanje ... Za HIV je u praksi bilo za to pregršt primera, jer su za oboljevanje neophodni određeni preduslovi.
Који предуслови, хајде заврши мисао. Ја ћу ти рећи који су то, али се прво ти изјасни да видим како размишљаш.

Astral-Blade:
Е сад, проблем је у оном "скоро све". Наиме, према мојим сазнањима, људски карактер је непроменљив и унапред дефинисан самим чином рођења. Ствари иду толико далеко, да је чак одређено и види се какав ће бити наш однос са родитељима и они сами, односно какво васпитање ћемо добити од њих. Све је испреплетено и повезано и што је најгоре одређено унапред мимо наше воље. Моје размишљање је, како у таквим околностима Бог откривен кроз Библију може очекивати од сваког појединца да се понаша на адекватан (морални) начин и да не чини безакоње, ако његова натална карта показује да он то не може испунити и да ће бити неморалан и у очима Бога лош човек из неког разлога. Још већи проблем за данашњег просечног човека којем медији и систем немилице испирају мозак и усмеравају га у деструктивном смеру, је то што сви ти захтеви које Творац поставља пред њега у виду моралног закона могу деловати нереално велики и готово немогући да се у потпуности испуне. Дакле, суштина је да Библија негира судбину и сматра да је карактер као пластелин који се може обликовати, док астрологија говори сасвим супротно и указује на непроменљивост и постојање својеврсног оквира и усмерености у животу сваког од нас.
Astrologiju ne poznajem. Međutim, tvrdnja da je sve unapred određeno je neodrživa, čak i za obične laike. Tvorac je u sve ugradio zakone i sve se po tim zakonima dešava. Ti zakoni su ugrađeni i u domenu psihe, samo što su tu manje uočljivi. Slobodna volja je zaista data čoveku i on stvarno bira (odlučuje) šta će da uradi a šta ne. Međutim, svaka njegova odluka povlači za sobom određene konsekvaence tj. potpada pod (Božji) zakon. Dakle, sudbina nije predodređena, sudbinu određuje sam čovek.

Sizif:
Jok brate, izvešćemo transfuziju jedan na jedan. Imam ja neke prijatelje u JAZAS-u, neki od njih uopšte nemaju AIDS ali su HIV pozitivni, a ti si svakako otporan na to. Vreme i mesto, dakle....
Ма шта рече, имају "ХИВ" , а нема симптома болести. Што ме то не изненађује? А тако смртоносан вирус, па још медији, па лекари опште праксе, хеботе сви причају о томе. Е онда мора да је истина :rolleyes: Него, реци твојим пријатељима да случајно не узимају некакве дроге, пардон "лекове" ако им понуде или препишу, ако им је живот мио и нека се оставе ћорава посла. Јесте да је сигурно и лепа пара, али нека се мало боље информишу пре него што плаше људе, стварно нема смисла.

ristob:
Astrologiju ne poznajem. Međutim, tvrdnja da je sve unapred određeno je neodrživa, čak i za obične laike. Tvorac je u sve ugradio zakone i sve se po tim zakonima dešava. Ti zakoni su ugrađeni i u domenu psihe, samo što su tu manje uočćlivi. Slobodna volja je zaista data čoveku i on stvarno bira (odlučuje) šta će da uradi a šta ne. Međutim, svaka njegova odluka povlači za sobom određene konsekvaence tj. potpada pod (Božji) zakon. Dakle, sudbina nije predodređena, sudbinu određuje sam čovek.
Ја бих волео да је тако и да грешим, али бојим се да су ствари ипак другачије. Човек има вољу и одређен карактер, али на основу чега тврдиш да та воља слободна и (претпостављам) карактер изграђен?

Sizif:
Ceo ovaj tvoj post na srpski se prevodi ovako:

STISLA GUZA....

Vreme i mesto?
Хехе, није се ништа "стисло" и то јесте један од начина да се провери, али нит знам људе, нити се за ту крв може са сигурношћу рећи није контаминирана нечим другим? Ко што рекох, има и других начина. Ја у принципу избегавам и добровољно давање крви (мислим да би ми позлило), а камоли трансфузију. Евентуално ако обезбедиш ТВ екипе и емитовање прилога у ударним вестима :) , мислим да не буде сав труд џабе, јер маса верује само медијима. BTW, колика количина би била у питању?

Astral-Blade:
Ето чиме се ти одушевљаваш :roll: , увредама и празним причама. А што се истине и ХИВ-а тиче, мораш пуно више читати , проверавати и бити радознала да би знала неке ствари, онда ће ти и аргументација бити јача страна, једног дана...
No comment.
Astral, opasulji se ... rekla sam to sto sam rekla, nije uvreda ako kazem da neko ne zna nesto.
Za ovo ostalo... opet no comment, osim - hajde da ne pretvaramo ovo u licnu raspravu, Ok ? Hiljadu puta si mi govorio mnogo gore stvari od ovog a ostalo je na mom nazovi "durenju"... pa nek i sad bude tako. :wink:

Elle_77:
No comment.Astral, opasulji se ... rekla sam to sto sam rekla, nije uvreda ako kazem da neko ne zna nesto.
Ма нисам мислио на твој, него на онај други пост који си цитирала сва онако одушевљена.
Elle_77:
Za ovo ostalo... opet no comment, osim - hajde da ne pretvaramo ovo u licnu raspravu, Ok ? Hiljadu puta si mi govorio mnogo gore stvari od ovog a ostalo je na mom nazovi "durenju"... pa nek i sad bude tako. :wink:
Никад ти нисам упутио ружну реч, а ако сам некад мало оштрији у дискусији, то је друга ствар и твој субјективни доживљај. Мислим, нико те не тера да се такмичиш са мном, а ти упорна :wink:

Astral-Blade:
Знам да сам ти драг, али не мораш да ме у стопу пратиш по разним темама. Видиш да сад објашњавам човеку :wink:
Ja znam da bi ti da mi budes drag, ali teme pratim zbog tema a ne zbog tebe.
Ali drag si mi, vidis i sam :lol:

Astral-Blade:
Ко је рекао за АИДС да је венерична болест
Astral-Blade:
... А за ово што си питао, па може то и другачије да се тестира :-) , кроз рецимо сексуални чин са неком девојком којој су рекли јер је ХИВ позитивна :rolleyes: , нормално под условом да нема неку другу, тј. стварну венеричну болест.

Delovalo je kao da si to rekao, ako si se ispravio - Ok. :wink:
I mani se astrologije, opozicija ovde postoji jedino izmedju nas dvoje. "moja" opozicija se manifestuje kroz nesto drugo samo treba astrologiju malo i uciti a ne samo nagadjati :wink:
Ali ipak si mi drag :-D

Astral-Blade:
Који предуслови, хајде заврши мисао. Ја ћу ти рећи који су то, али се прво ти изјасни да видим како размишљаш.
Astral, radim ja stosta osim razmisljanja kada razmatram ovakve stvari, sto bih i tebi preporucila. Godinama.

Da ne bih isuvise sirila pricu oko HIV-a, samo da kazem ono najkonkretnije vezano za moju recenicu - moguce je, naravno, da neko ko ima seksualni odnos sa HIV-pozitivnom osobom sam ne bude inficiran (samo da u startu odvojim ovu pricu od veze HIV-a i AIDS-a, to nema veze s ovim niti je tema - moram da naglasim jer ces opet pricu odvuci u nekom smeru). Do infekcije ce doci ako ima nekih povreda, lezija (naravno u vecini slucajeva to su mikro-lezije, ne sad nesto ... :roll: je li) ...

ristob:
Astrologiju ne poznajem. Međutim, tvrdnja da je sve unapred određeno je neodrživa, čak i za obične laike. Tvorac je u sve ugradio zakone i sve se po tim zakonima dešava. Ti zakoni su ugrađeni i u domenu psihe, samo što su tu manje uočćlivi. Slobodna volja je zaista data čoveku i on stvarno bira (odlučuje) šta će da uradi a šta ne. Međutim, svaka njegova odluka povlači za sobom određene konsekvaence tj. potpada pod (Božji) zakon. Dakle, sudbina nije predodređena, sudbinu određuje sam čovek.

Cek, cek ... ne poznajes astrologiju, Ok. To je prva recenica.
A ovo ostalo ... ? :roll:

Ako ne poznajes astrologiju...

Astral-Blade:
Ма нисам мислио на твој, него на онај други пост који си цитирала сва онако одушевљена.
Koji post ?

Astral-Blade:
Никад ти нисам упутио ружну реч, а ако сам некад мало оштрији у дискусији, то је друга ствар и твој субјективни доживљај. Мислим, нико те не тера да се такмичиш са мном, а ти упорна :wink:
I dalje si mi drag :wink:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back