Insect:
Ne zelim da budem drzak ali ne lupaj gluposti i ne citaj clanke iz "Novosti". Aspolutno nijedan ozbiljni geneticar nece reci da su celije coveka (eukariota) ISTE kao celije bakterije (prokariota). O kakvim mitohondrijama ti pricas kod bakterija? Hahaha. Zabavno.
Za bakterije sam pogresio, priznajem i hvala na ispravci. Bicu pazljivi ubuduce. O genetici znam malo (proucavam je odnedavno), ali o biologiji i pogotovo tzv. evoluciji znam podosta jer me ta problematika interesuje vec par godina.
Dakle, ako iz onog primera izostavimo bakterije, vazi da je slozenost molekularne strukture celija nizih zivotinja i coveka istog reda velicine. Nema organizma za koji bi se u odnosu na neki drugi moglo reci da mu je "predak", tj. primitivniji ili sa druge strane "razvijeniji", posmatrano na nivou celije i njenih sastavnih delova. Zatim, kako sa evolucionog aspetka objasnjavas da recimo u hemoglobinu razlika u redosledu aminokiselina je izrazenija izmedju jegulje i sarana (75%), zabe (81%), kokoske (78%) , nego izmedju jegulje i coveka gde razlika iznosi "svega" 73%. Ili recimo, ukupan broj hromozoma kod morskog praseta iznosi 16, coveka 46, a leptir ih ima cak 380. Evolucionisti se tome sigurno nisu nadali. Dalje, kako tumacis to sto je "biohemijska udaljenost" izmedju bakterija i celija svih ostalih zivih bica (insekata, kicmenjaka, biljaka i drugih) prakticno jednaka. Nema ni traga nekakvom uzlaznom, postepenom prelazu od "primitivnih" bakterija ka "visim" oblicima zivota.
Insect:
Original postavio Astral-Blade
Evo i jedno moje licno zapazanje. Ako je evolucija istovremeno uticala na sva ziva bica,kako je moguce da je covek tako strahovito odmakao u "razvoju" u odnosu na druga ziva bica
Evolucija nije uzrok, nije nikakva usmeravajuca sila, nije nicija volja (osim mozda bozija kod deista). Ona ne izaziva promenu organizama. Ona JESTE promena. To je samo naziv za jedan proces koji jednstavno postoji u prirodi. I nemoj se ni truditi da probas da ga opovrgnes bez obzira da li verujes u boga ili ne. Mozda nas On jeste stvorio ali je omogucio i promenu. Ranije pomenute bakterije su najbolji primer za to. Na njima mozemo i u toku naseg skromnog zivota pratiti mikroevoluciju.
Elegantno si izbegao da odgovoris na pitanje zasto je covek toliko superioran, bez ikakve konkurencije u zivom svetu. Zasto bi slucajne mutacije toliko pogadjale i favorizovale jedno bice. Zar ne vidis da nema logike? Ili, kako objasnjavas da posle tolikih miliona ili cak milijardi godina neke bakterije su navodno dogurale do stadijuma coveka, a druge su i dalje bakterije. Zvuci potpuno besmisleno i neverovatno.
Insect:
Da ne pljujem dalje. Veruj u sta hoces. Neko je lepo na nekoj od prvih strana rekao svrha vere je vera. Ne mora da se dokazuje. Svrha nauke je da postavlja pitanja i da trazi odgovore i mora da se dokazuje. Te pusti lepo nas zalutale da i dalje lutamo jer nam je ipak data ta slobodna volja i ko si onda pa ti da nam je ogranicavas svojim misljenjem.
Upravo si ti vernik, barem te tako ja dozivljavam. Jer kako drugacije objasniti odanost jednoj ideologiji zvanoj evolucija, kada za tako nesto nema dokaza, nema osnova. Mnogi ljudi su skloni da prihvate ovu ideju zdravo za gotovo, jer im tako odgovara, a ne zato sto je toboz dokazana. Sve je to jedna odvratna propaganda - laz.