Kako je generalizovanje?
A kada napišeš da je Pluton 90 Saturn 180 Uran kriv za smrt Amy onda je šta - detaljna analiza?
Ne znam tačno o čemu pišeš ovde jer se ne sećam toga. Ako naglasim da je kod neke osobe određen aspekat nosioc smrti ili smrtnog ishoda, to se odnosi na trenutak smrti ili aspekat koji je doprineo pokretanju polja koje vlada smrću. To podrazumeva da sam uvideo kartu i pronašao ono što me interesuje i što naglašavam kao bitno, kao što sam u nedavnoj analizi naglasio koji je brak bio najbitniji kod one glumice. Ne znam šta je još potrebno? Da objasnim kako sam došao do toga u sitna crevca?
EH!

već samo koristim argumente koji su istiniti i racionalni, a imam i dovoljno volje i znanja da zastupam svoje uverenje.
Volim kada ljudi zastupaju svoje uverenje, ali realno ne znaš o nauci niti o naučnoj terminologiji. To je okej. Ono što si napisala glasi ovako kada se prevede na naučni jezik
- U astrologiji ne postoje pravila, sve je imaginarno.
- U astrologiji je nebitna kohezivnost i svaka planeta može da predstavlja bilo šta u bilo kom momentu, bilo gde.
- Majka i otac mogu biti bilo koja planeta.
- Astrologija ne funkcioniše.
Samom rečenicom da u astrologiji ne postoji ništa naučno, ti naglašavaš da je astrologija neprirodna, da se ne bavi prirodnim pojavama, ljudima itd, što na kontu tvojih pisanja pređašnjih znam da nije istina i da ne misliš zaista tako, osim ako ne grešim i ti zaista tvrdiš da astrologija ne funkcioniše?
Ti želiš da proturiš nešto što je nerealno, netačno i za čega ne postoji nikakvo potkrepljenje, mešajući i mačke, i okeane i DNK.
Ja ništa ne poturam, sve što sam naglasio je prirodno objašnjivo i deo je prirodnih pojava koje astrologija može da definiše sa neke osnove. Ja sam uspešno protivargumentovao tvrdnju, tvoju, da je svetlost najbitnija u astrologiji naglasivši primere u kojim se tipična astrološka manifestacija Sunca ne usaglašava sa konstatacijom.
Dostavljeni su
- Dokazi iz ugla fizike
- Dokazi iz ugla astrologije
U obe forme dokazi su i više no dovoljni, na šta ni u jednom momentu sa tvoje strane nije uručen protivargument što u 99% slučajeva znači da ga nemaš.
U pravu je Oli kada kaže da se ne zna više o čemu se piše jer tvoji tekstovi su hrpa svega i svačega, a najmanje astrologije.
Moji tekstovi su konstruktivnog karaktera i nisu tu da bi se dopali širokim masama ili ljudima koji žele da pišu. Moja diskusija je uglavnom sa tobom i Stevanom u ovom trenutku, a striktno se tiče uticaja svetla u astrologiji za koji ja iščekujem neki odgovor. Sve drugo su odgovori na SKRETANJA od pružanja odgovora ili protivargumenta na ono što sam ja postavio.
Sav protivargument za sada je taj da ja ne znam šta pišem, a realnost je takva da vi ne nudite nikakav protivargument za ono što sam napisao.
Jer planete su samo to - simboli.
Planete u Astrologiji nisu samo simboli. Dakle, ti konstantno upadaš u zamke koje sama sebi postavljaš svaki put. Prvo naglašavaš da Uran, Neptun i Pluton nemaju uticaj jer Svetlost ne dopire niti se vidi "golim okom" poput drugih planeta od kojih je svaka fizički prisutna, merljiva, sa svojim kretanjem, a onda kažeš isključivo da meni teraš kontru jer ti tako imponuje u trenutku, i pri tome to radiš izuzetno nevešto, kako su planete u astrologiji NIŠTA VIŠE DO SIMBOLI.
Dakle, ne može da budu i fizičke manifestacije i simboli onako kako tebi odgovara u trenutku kada pokušavaš mene da osporiš u nečemu, već su ili jedno i drugo, ili ništa od ponuđenog. Dakle, ta selektivnost po mogućnosti samo dokazuju da ne znaš više gde ćeš niti kako da se postaviš, a želiš da se postaviš kao neko i nešto u kontekstu astrologije, a ne možeš ni da odlučiš šta je šta, a da nema kontradiktornosti.
Kao što je simbol ljudske svesti, svesnosti ili onoga što se naziva Consciousness - Sunce, tako je Saturn ona druga strana štapa, mrak, tama, i odsustvo svetla koje simbolički, stvara tamu. Jer mrak i tama, a samim tim i crno, nije ništa drugo nego odsustvo svetla.
Ovde ću ti naglasiti da svetlost ima intezitet i da prvo dolazi Tama pa tek onda Svetlo koje ima određen intezitet. Slepilo ili NEvidljivost funkcioniše i sa isključivom svetlošću jer nije poenta da samo jedno ili drugo postoji, već balans između ta dva. Osim ako nećeš da kažeš kako je sasvim normalno gledati direktno u svetlo, blic ili slično odakle vrlo lako može da se izgubi vid?

Ako govorimo o svetlosti i ako veruješ u to da se svetlost mora odbiti o planetu kako bi dospela na planetu Zemlju, onda ti automatski prihvataš SVE FIZIČKE ZAKONE koji se vezuju za svetlo, nedvosmisleno i konstantno, u svim odnosima astrologije sa svetlima. Samim tim, svetlost je konstanta koja je merljiva i zavisi od mnogo toga.
Negde ne polovini svetlo i tama, crno i belo se sreću ali se ta tačka ne može izmeriti, ne postoji tačka u kojoj je granica već se ove krajnosti prelivaju jedna u drugu, da bi jedan svestan i osvešten čovek težio da pokori ono crnilo u sebi, da ga pretvori u svetlost, da sazna, spozna, shvati, obuhvati sve ono što mu je nepoznato. To je duhovna sfera a ne naučna, to je čista alhemija, pretvaranje nepoznatog u poznato, neznanog u znano, olova u zlato.
Samo crno i Belo, ništa između. Kako je to zanimljivo. Šteta što nije tako nikada i ni u jednom primeru, principu niti sferi prirode, ali okej.
Astrologija je zasnovana na simbolima i njihovom tumačenju, na metafizici pre nego na nauci, u nauci joj i nije mesto.
Ne, simboli su izvedeni posmatranjem realne prirode i realnih fenomena koji se ui realnom pogledu mogu meriti i objašnjavati i drugim načinima, a istina se dobija kada se i drugi načini upotpune sa astrološkim znanjem, jer se tako dobija preciznija i bolja slika. Astrologija može da ima neke metafizičke sklonosti zavisno od učenja do učenja, ali je daleko od toga da je nepovezana sa fizički opipljivim svetom, pogotovo zato što upravo tri znaka Astrologije bukvalno vladaju materijom i materijalnim oblastima.

Astrologija nije nastala tako što je neki Žika imao san i posle crtao kružiće.