Naučno pronađen dokaz da je moguć potop koji se dogodio po Bibliji

Koliko znam bilo je gomile poplava, pogotovu otapanjem ledenih ploca krajem ledenog doba - iako smo tehnicki i dalje u njemu.
Bilo je raznoraznih klimatskih promena i neke smo zakacili i na neki nacin sacuvali secanje na njih u kulturi i naravno na to dogradili i religijom i mitovima. Velika arka.
Meni je na pr zanimljivo da su Adam, Kejn, Metuzalem i ostali ziveli po nekoliko hiljada godina. Moguce je da se to povezalo, kroz usmeni predanje na neke narode/plemena koji su bili svedoci tih promena.
Na pr sahara koja je bila nekad prekrivena zelenilom. Mozda i povlacenje vode na prelazu izmedju afrike i azije. "Udari stapom i otvori se prolaz kroz more."
Pa i Gibraltar je nekada bio ogroman vodopad, mozda najveci na planeti preko kojeg se atlantski okean prelivao u mediteran. Zamisli sta tek polinezanska kultura ima da kaze za prelazenje pacifikaka.

Da se sav led koji je u vodi trenutno otopi nivo vode bi ostao isti.
There is still some uncertainty about the full volume of glaciers and ice caps on Earth, but if all of them were to melt, global sea level would rise approximately 70 meters (approximately 230 feet), flooding every coastal city on the planet. Learn more: USGS Water Science School: Glaciers and Icecaps.

There is still some uncertainty about the full volume of glaciers and ice caps on Earth, but if all of them were to melt, global sea level would rise approximately 70 meters (approximately 230 feet), flooding every coastal city on the planet. Learn more: USGS Water Science School: Glaciers and Icecaps.

Sada se lepo vrati I procitaj sta sam napisao... Polako slovo po slovo, ako ne budes razumeo nije problem, objasnicu

Прича или мит о великом потопу је присутан у култури многих народа не само у хебрејској Библији (и у препису у Старом Завјету), могуће је најстарији мит о великом потопу описан у епу о Гилгамешу.
Опет, сам чланак којим је отворена тема је неизбиљан, да не кажем будаласт, не заслужује осврт.

Да ли је велики потоп, који ће имати (или који је имао некад у давној прошлости) катаклизмуичке посљедице могућ?
Наравно да јесте. на неколико начина.
- Да тресне метеор средње величине (пречника до 100 метара, наравно део метеора који не би изгорио у атмосфери, што значи да би тај метеор морао бити у старту много већи) у океан што би изазвала водени таласни удар висине неколико километара.
- Данас је то могуће изазвати и јачом нуклеарном бобом, у праисторији тога ипак није било.
- Топљењем леда на Антарктику и Арктику би се повећао ниво свих вода на планети за 52-53 метра.
Да ли се и десио некад потоп који је имао катаклизмичке размјере могуће наука некад и да питврду.

Sada se lepo vrati I procitaj sta sam napisao... Polako slovo po slovo, ako ne budes razumeo nije problem, objasnicu
Mani me fora ledene kocke u vodi. To nije isto.
Tokom zadnjeg velikog ledenog doba pola severne amerike i evrope je bilo pokriveno ledom.
Drugo, i to je drugacije jer i led pod morem povecava malo nivo, jer je more gusce od slatke vode zbog soli.

Mani me fora ledene kocke u vodi. To nije isto.
Tokom zadnjeg velikog ledenog doba pola severne amerike i evrope je bilo pokriveno ledom.
Drugo, i to je drugacije jer i led pod morem povecava malo nivo, jer je more gusce od slatke vode zbog soli.
Lupetas. Naucno dokazano da ako se sav led otopi koji je u vodi nivo se nece promeniti. Pogledaj godisnju prekrivenost Zemlje tokom razlicitih godisnjih doba...

kako je moguće da su Noje i familija bili jedni jedini na Zemlji koji su bili privilegovani kao pravednici da prežive ?
Joj bre gledaj danas kakav je covek evo ovo u vezi danke jedan od milion primera sta se radi a 21 vek.A zamisli onda.To zveri bile.Kakvi ljydi.Dobro je i pronadjeno nesto dobro u noi pa je doopustio da prezivi.

Joj bre gledaj danas kakav je covek evo ovo u vezi danke jedan od milion primera sta se radi a 21 vek.A zamisli onda.To zveri bile.Kakvi ljydi.Dobro je i pronadjeno nesto dobro u noi pa je doopustio da prezivi.

da li možeš reći za sebe da si jedini pravednik na svetu i poslušnik boga koji poštuje njegova dela i pravednost ?

Back