NATO samit - Prijem Ukrajine i Gruzije u članstvo?

Ма какво чланство у НАТО-у:rotf: Неће им дати Рује, нису луди... Добиће преваспитну и ништа од тога:D И једна и дуга земља ће да изгубе пола територије, удариће им Руси санкције АКО уђу у НАТО мада је то научна фантастика... Грузија и Украјина у НАТО-у:lol: отпишите то.

uzas...
cak su i stanarima ulica gdje prolazi busch zabranili gledanje kroz prozor..:mrgreen:

ali neovisno o toj paradi,ja o Buschu nemislim (skoro) nista dobroga, ipak mislim da je to veliki uspijeh za hrvatsku politiku...jer ona se odlucila za Zapad, a time i USA, i to nije samo busch kao privatna osoba, to je americka drzavna politika koja posjecuje RH i time joj daje odredenu vaznost; i bez obzira tko da pobijedi na predstojecim izborima u USA, politika drzavne administracije se nece bitno promijeniti...mozda ce biti manje bahata od buscha i nesto pametrnija, ili upakovana u celofan, ali ona u biti ostaje ista...sa stanovista RH je njegov posjet dobra stvar za zastitu (ili evtl. pripomoc)nasim interesima...kao mali i u svjetskim razmjerima beznacajan narod, dobro je imati, kad se vec ta odluka donijela, imati dobar odnos sa najmocnijim...
p.s. ipak, interesantno je, kad je u RH dolazio Putin, bile su skoro iste( ne bas iste, ali tu negdje) nije se o tome gotovo nista pisalo...nisu organizirani ni prosvjedi (a sada ce Buscha "docekati" nekih 20-ak kojekakvih udruga koji organiziraju prosvijede), nadam se da nece biti previse jaja i paradajza...:)

Glavni tajnik NATO-a Jaaap de Hoop Scheffer ocijenio je da ishod samita Saveza koji u srijedu počinje u Bukureštu nepredvidljiv kad je riječ o statusu kji će Ukrajina i Gruzija dobiti u toj organizaciji.Kijev i Tbilisi traže ulazak u akcijski plan članstva (MAP) koji je pripremna etapa za ulazak u NATO.SAD,Kanada,baltičke zemlje i večina bivših satelita SSSR-a kao što su Poljska i Češka podupiru težnju Ukrajine i Gruzije.A Rusija,Njemačka,Francuska,zemlje Beneluksa,Španjolska,Grčka,Mađarska,Italija i Norveška su protiv širenja NATO-a.Turska i Velika Britanija su suzdržane.eizvjestan je i ulazak Makedonije u Nato zbog spora sa Grčkom oko imena Makedonija.

uzas...
cak su i stanarima ulica gdje prolazi busch zabranili gledanje kroz prozor..:mrgreen:

ali neovisno o toj paradi,ja o Buschu nemislim (skoro) nista dobroga, ipak mislim da je to veliki uspijeh za hrvatsku politiku...jer ona se odlucila za Zapad, a time i USA, i to nije samo busch kao privatna osoba, to je americka drzavna politika koja posjecuje RH i time joj daje odredenu vaznost; i bez obzira tko da pobijedi na predstojecim izborima u USA, politika drzavne administracije se nece bitno promijeniti...mozda ce biti manje bahata od buscha i nesto pametrnija, ili upakovana u celofan, ali ona u biti ostaje ista...sa stanovista RH je njegov posjet dobra stvar za zastitu (ili evtl. pripomoc)nasim interesima...kao mali i u svjetskim razmjerima beznacajan narod, dobro je imati, kad se vec ta odluka donijela, imati dobar odnos sa najmocnijim...
p.s. ipak, interesantno je, kad je u RH dolazio Putin, bile su skoro iste( ne bas iste, ali tu negdje) nije se o tome gotovo nista pisalo...nisu organizirani ni prosvjedi (a sada ce Buscha "docekati" nekih 20-ak kojekakvih udruga koji organiziraju prosvijede), nadam se da nece biti previse jaja i paradajza...:)

честитам улазак у НАТО
:heart::heart::heart:

Dragi "politika forumaši",

Želim da vas obavestim da me jedno vreme neće biti na pdf politika, koji napuštam iz kolegijalnosti prema mnogim forumašima sličnim meni.

Eto, vi sad ostali možete do mile volje da "cvrkućete" jedni drugima vaše istovetne stavove. A, kad vam to dosadi, i kad se zaželite zdrave diskusije sa nekim ko ne deli vaše mišljenje, reagujte.

Smatrao sam da treba da vas obavestim o ovoj mojoj odluci, da ne pomislite da nemam šta da suprotstavim vašem mišljenju. Naravno da imam. Kao i do sad. Ali, to ostavljam za neka bolja vremena.

Želim vam lep provod na pdf Politika.

Dragi "politika forumaši",

Želim da vas obavestim da me jedno vreme neće biti na pdf politika, koji napuštam iz kolegijalnosti prema mnogim forumašima sličnim meni.

Eto, vi sad ostali možete do mile volje da "cvrkućete" jedni drugima vaše istovetne stavove. A, kad vam to dosadi, i kad se zaželite zdrave diskusije sa nekim ko ne deli vaše mišljenje, reagujte.

Smatrao sam da treba da vas obavestim o ovoj mojoj odluci, da ne pomislite da nemam šta da suprotstavim vašem mišljenju. Naravno da imam. Kao i do sad. Ali, to ostavljam za neka bolja vremena.

Želim vam lep provod na pdf Politika.

steta....::mad:
koliko sam uspijela da razumijem solidariziras se sa nekima....mozes li to da bolje objasnis...zasto...i zasto bojkotujete...koliko sam ja primjetila na ovom forumu, moderatori sankcioniraju(s pravom) pljuvanje i vredanje, sto ti ne cinis

Pa gledaj na to ovako. Gde god Bush da dođe ima neko ko "prosvijeduje" jer se SAD zamerila mnogima.
Što se Rusije tiče, nju ne vole samo američki poltroni, pošto ne postoje valjani razlozi za to.
Evo i zašto...
SAD su u poslednjih 10-ak godina vodile desetak ratova i intervencija. Danas pod direktnom okupacijom drže dve zemlje (Afganistan i Irak) koje su pre toga sravnile sa zemljom, a pod indirektnom još desetak banana država (kao npr. Portoriko).
O tome na koliko država u svetu imaju ekonomski i politički uticaj ne treba ni govoritti.
Buša su sa istim nezadovoljstvom dočekivali u celoj Južnoj Americi jer oni dobro znaju koliko im je "dobra" donelo 50 godina američke dominacije tim kontitnentom.

Pa gledaj na to ovako. Gde god Bush da dođe ima neko ko "prosvijeduje" jer se SAD zamerila mnogima.
Što se Rusije tiče, nju ne vole samo američki poltroni, pošto ne postoje valjani razlozi za to.
Evo i zašto...
SAD su u poslednjih 10-ak godina vodile desetak ratova i intervencija. Danas pod direktnom okupacijom drže dve zemlje (Afganistan i Irak) koje su pre toga sravnile sa zemljom, a pod indirektnom još desetak banana država (kao npr. Portoriko).
O tome na koliko država u svetu imaju ekonomski i politički uticaj ne treba ni govoritti.
Buša su sa istim nezadovoljstvom dočekivali u celoj Južnoj Americi jer oni dobro znaju koliko im je "dobra" donelo 50 godina američke dominacije tim kontitnentom.

ma znam ja to sve...ali ni Rusi nisu nista drugaciji., po meni jos gori....samo u posljednih 20-ak godina bili preslabi da se suprotstave Americi, sto se sada ponovo mijenja...i za sljedecih 20-ak godina imati ces isto i sa rusima...a ugled USA je totalno unistio onaj glupan od buscha

ma znam ja to sve...ali ni Rusi nisu nista drugaciji., po meni jos gori....samo u posljednih 20-ak godina bili preslabi da se suprotstave Americi, sto se sada ponovo mijenja...i za sljedecih 20-ak godina imati ces isto i sa rusima...a ugled USA je totalno unistio onaj glupan od buscha

Gledaj na to ovako...
(Uzgred primećuješ li da smo počeli da vodimo konstruktivan dijalog bez prepucavanja i vređanja :) )...
Dakle, ne može da bude opravdanje Amerima što su bili jaki poslednjih godina da čine šta hoće od sveta i miliona drugih ljudi... (ne mislim samo na nas...).
Isto tako (razumem da vi Hrvati više volite Amere od Rusa) ne možeš (gledajući sa objektivnog stajališta) da kažeš: "Rusi nisu pravili sranja zato što su bili slabi, ali opet hoće..." Mislim, zadržimo se sada na činjenici da su u poslednjih 20-ak godina O.K.da ne ratuju van granica svoje zemlje, da ne šalju vojsku u druge države...
A šta će biti u buućnosti... ko zna...

:arrow:Braca rusi opet pragmaticni, nameravaju da saradjuju zajedno sa NATO u okupiranom Avganistanu...:roll:

Sporazum NATO i Rusije o kopnenom tranzitu ka Avganistanu
Tanjug - Pre 9 minuta

BUKUREŠT - NATO i Rusija danas u Bukureštu treba da potpišu sporazum o kopnenom tranzitu, koji će omogućiti Alijansi da preko ruske teritorije isporučuje zalihe svojim snagama u Avganistanu, saopštila je predstavnica za štampu NATO.

Sporazum, koji bi trebalo da predstavlja dokaz o saradnji bivših protivnika, ne odnosi se, međutim, na transport vojnika i vazdušni tranzit, kao što je NATO prvobitno tražio, preneo je Rojters.

" Sporazum će obuhvatati kopneni tranzit određenih vrsta zaliha. Vazdušni tranzit danas nije na dnevnom redu", rekla je portparol Alijanse uoči sastanka lidera NATO i ruskog predsednika Vladimira Putina u Bukureštu.

Ona je objasnila da se sporazum odnosi na transport hrane i nekih vrsta vojne opreme, ali ne one koja je ubojita.

Generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer izrazio je prošlog meseca nadu u jačanje saradnje s Moskvom.

Predstavnica za štampu Alijanse rekla je da su dve strane pregovarale o kopnenim i vazdušnim koridorima za trupe i opremu, kao i o mogućnosti jačanja saradnje u obuci lokalnih agenata za suzbijanje narkotika.

<< Sadržaj rubrike 'Vesti dana'

kako se zove ono što vi činite Srbima..............da nije genocid:roll:

dragi...:heart:
smanji malo potenciju...
mi cinimo Srbima momentalno samo dobro...i ako mene pitas i previse "dobro"...
hrvatski Sabor je donio odluku da se radnicima koji su radili u okupiranom podrucju RH, i sve pokrali i odnijeli u Srbiju,protjerali , popljackali i poubijali sve nesrpsko, koji nisu uplacivali u fondove RH, prizna radni staz; znaci na nasoj su grbaci....

jos kad bi mi netko objasnio sto znaci obzidje krscansatva mozda bih mogla i da odgovorim..hrvatsko-srpski jezik, koji sam ja ucila, i kojim se uglavnom(samo privatno i na ovom forumu sluzim,) ne poznaje tu rijec:mrgreen:

obzidje je hrvatski direktni prevod nekada u svih nas popularnog rusko-slovenskog - oplot, tj bedem, branik.
to sto ti ovde furas hrvatsko-srpski nema nikakve veze sa nasim obracanjem tebi na tvom formalnom drzavno promovisanom cistom (khm) hrvatskom (khm, khm) jeziku. pogledaj tisucljetnji recnik.

Back