Naterivanje na brak

realistic

Aktivan član
Poruka
1.108
Gledajuci ljude u poslednje vreme prakticno mogu da kazem da se niko iz ljubavi nije vencao (cast izuzecima ako ih ima), nego su to bile neke ekstremne sado-mazo varijante, od ucene do totalnog ponizenja... Lazno predstavljanje, survivor, navlacenje na bebu, naterivanje na brak po svaku cenu, manipulacija, dokazivanje poverenja, dogovor... Spisak nema kraja. Generalno, nije moje da nekome drzim predavanje da li to treba da radi, niti to zelim, ali bih zeleo da povedem raspravu o tome da li je recimo mnogo traziti bar neku malu iskru ljubavi i postovanja?!? Da li je neki zestoki kompromis realnost da bi se stupilo u brak, ili se taj kompromis servira tek kad se stupi u brak? Ili kako vi to vidite?

Ne zna se sta je gore....
To sto su zene masovno droljaste, ili sto ce uskoro muskarci da budu droljasti, jer nemaju drugi nacin da ostanu koliko toliko normalni (da ih bar seks i ljubav ne dokrajce do ludila)...
Ili je grozno to sto (meni) zene serviraju tako debilne price i tako nekulturno ponasanje da kao da imam IQ 20,
Ili to sto mi otvoreno kazu da ce biti sa muskarcem pored koga vise vrede i imaju koristi, inace nece biti sa muskarcem....
Ili to sto otvoreno ocekuju da svaka zena odere muskarca, i da se dok je u vezi osigura i za izvestan period posle veze....

Bas sam bio svedok gde je mlada pregovarala sa svalerom koji je trajan, one povremene kresove je zanemarila, dok je otac deteta bio sigurica u smislu mladozenja.
Pregovori su bili da svaler ozeni vrcku, a da otac placa alimentaciju jer je tako isplativije mladoj....nista emocije nista otac dete i bakraci...nego i jare i pare...
Sto je najgore, svi povezani zenski rodovi u familiji i prijatelji su hladno to odobravali javno, a tajno nisu bas svi...

Gledajuci ljude u poslednje vreme prakticno mogu da kazem da se niko iz ljubavi nije vencao (cast izuzecima ako ih ima), nego su to bile neke ekstremne sado-mazo varijante, od ucene do totalnog ponizenja... Lazno predstavljanje, survivor, navlacenje na bebu, naterivanje na brak po svaku cenu, manipulacija, dokazivanje poverenja, dogovor... Spisak nema kraja. Generalno, nije moje da nekome drzim predavanje da li to treba da radi, niti to zelim, ali bih zeleo da povedem raspravu o tome da li je recimo mnogo traziti bar neku malu iskru ljubavi i postovanja?!? Da li je neki zestoki kompromis realnost da bi se stupilo u brak, ili se taj kompromis servira tek kad se stupi u brak? Ili kako vi to vidite?

prva se nikada ne bih udala iz ljubavi.
u dubioze tvoje analize ne ulazim...

a vidis ja znam za vise primera gde su ljudi srecni u braku,nekinsu se prvu uzeli pa pravili dete,a neki su vec bili pred brakom(ono u fazonu uzecemo se ionako kad tad)pa je dete samo ubrzalo stvar...
a na brak niko ne moze nikog da natera ako ovaj nije zaostao u razvoju...

- - - - - - - - - -

a najgluplji su mi brakovi gde se ljudi uzmu iskljucivo zbog bebe a realno tu nema lj od ljubavi...i naravno da bi detetu bilo bolje da odrasta sa roditeljima koji ne zive zajedno a koji su srecni nego sa onima koji se drkaju jedno na dr i onda dete sve to lepo upija..

Iz ljubavi se ******, plačeš, smeješ, kuvaš supe i ručkove kad je neko bolestan.. iz ljubavi se ne venčavaš.. sam brak je ekonosmka zajednica.. može biti ekonomska zajednica sa i bez ljubavi... ali pronalaziti bilo kakve paralele između ta dva je smešno.

Ti si tupadžija ili se ne bi udala samo iz ljubavi?

- - - - - - - - - -

Iz ljubavi se ******, plačeš, smeješ, kuvaš supe i ručkove kad je neko bolestan.. iz ljubavi se ne venčavaš.. sam brak je ekonosmka zajednica.. može biti ekonomska zajednica sa i bez ljubavi... ali pronalaziti bilo kakve paralele između ta dva je smešno.

Zato si ti, kako si ono napisala, razvedena i sama, jer imaš mnogo ljubavi.

Ja ne gledam tako. Zapravo uopće ne mogu ( jer to nije moguće ) procjenjivati pukim promatranjem stupa li u bark netko na ovaj ili onaj način. Svatko vrši svoje izbore , i to je osobna stvar svakog pojedinca , odnosno dvoje ljudi , pa i u tom smislu hoće li tko u brak stupiti iz ljubavi , interesa , dopustii bili izmanipuliran , prevaren i sl. Ne mogu moje oči i moja viđenja biti tuđe oči. Ono što vidimo je samo naš pogled i naša istina i ne znači da je to i tuđa istina. Razmišljanje o tome što i kako drugi ljudi stupaju u bark je gubljenje energije i nije mjerilo za naša osobna doživljavanja ljubavi i braka.
Nije mnogo tražiti iskru ljubavi ako ju i sam pružaš ali je mnogo tražiti od drugoga ono što sam ne možeš pružiti. Tako ja to vidim.

U harem pohitite :D

Moderni muškarci su uhvaćeni u klopku uverenja da je devojkama važno udati se po (skoro) svaku cenu, kao što je to bilo nekada.
I onda se zaprepaste kada uvide da kao kriterijum za udaju ona proeminencija promenljive zapremine uopšte nije odlučujući kriterijum, a oni siroti nemaju ništa drugo da ponude. :)

Moderni muškarci su uhvaćeni u klopku uverenja da je devojkama važno udati se po (skoro) svaku cenu, kao što je to bilo nekada.
I onda se zaprepaste kada uvide da kao kriterijum za udaju ona proeminencija promenljive zapremine uopšte nije odlučujući kriterijum, a oni siroti nemaju ništa drugo da ponude. :)

Kao nije ... samo sto su nekad toga bile svjesne dok su bile mladje. :D

Možda, ali bar nisam sam i bez ljubavi kao ti.:p

E jesi uspeo u životu svaka ti čast. Ajde da si napisao da si pametan, zreo, odgovoran.. šta znam.. ne.. njemu uspeh što nije sam.. e do kurrca više i sa forumom i sa tim šta ću sve pročitati ovde...

- - - - - - - - - -

Mahom ne zele brak zato sto ne bi da radjaju, a onda u drugoj polovini tridesetih vode borbu oko iste. Poznam dosta slucajeva ... mlade majke su postale rijetkost.

Pa kad bi muškarci shvatili čega se sve žena odriče dolaskom deteta, onda bi malo više razumeli problematiku mladog materinstva.. biti otac i majka nisu iste stvari, pogotovo ne na Balkanu. I današnja žena kad rađa mora biti spremna da bude tom detetu sve, inače je neodgovorni skot koji ne razmišlja o životu.

Pa kad bi muškarci shvatili čega se sve žena odriče dolaskom deteta, onda bi malo više razumeli problematiku mladog materinstva.. biti otac i majka nisu iste stvari, pogotovo ne na Balkanu. I današnja žena kad rađa mora biti spremna da bude tom detetu sve, inače je neodgovorni skot koji ne razmišlja o životu.

Cega, jebatanje po kafanama i lelujanja ? :D

Ne kazem da nema slucajeva, ali ocito se necemo sloziti u procentima istih posto su nam temelji misljenja cista vjera. Dok bi ja dodao da moja lezi izmedju ostalog u jednom od najjacih instinkta koji postoje u prirodi, majcinskom naravno.

Ja ne pričam o instinktu već o misli. I gomila bi njih drugačije da ih vratiš na početak. Kad je dete tu onda je druga priča... al da im ponudiš praznu ploču, garantujem da bi gomila drugačije rađala i drugačije mislila..

Ja ne pričam o instinktu već o misli. I gomila bi njih drugačije da ih vratiš na početak. Kad je dete tu onda je druga priča... al da im ponudiš praznu ploču, garantujem da bi gomila drugačije rađala i drugačije mislila..

Ista stvar, govorim o instinktu koji bi joj branio da izabere praznu plocu ... a misli koje nekad nalete su neizbjezne, pa jbt, malo ko nije pomislio da je bilo bolje da se nije rodio uopste ... a koliko njih se opet na kraju ubije? :D

Ista stvar, govorim o instinktu koji bi joj branio da izabere praznu plocu ... a misli koje nekad nalete su neizbjezne, pa jbt, malo ko nije pomislio da je bilo bolje da se nije rodio uopste ... a koliko njih se opet na kraju ubije? :D

Ja objašnjavam zašto žene sve kasnije rađaju i da je gomila njih ranije napravila loš izbog rađajući rano i da su itekako svesne tog svog izbora i da bi da mogu ponovo išle drugačije.

Back