Natalne karte poznatih licnosti ...

• Začetnik teme Začetnik teme immph
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da otkrijemo ko je ?
frida.jpg

U pitanju je velika Frida Kahlo.
Zena koja je ne mali deo svog zivota , provela slikajuci lezeci u krevetu, nepokretna .( 11-ta kuca ...izmedju ostalog simbolika kreveta )
Zena koja za svoje slike kaze " Ne, one ne pripadaju nadrealizmu. Moje slike su realizam. Moje slike su moja autobiografija "
Zena koja je imala nesrecu da dozivi saobracajni udes, vracajuci se kuci autobusom....da bi je taj isti udes , nakon nekih 30 tak godina, kostao zivota.
Zaljubila se u Dijega Riveru, koji je bio dosta stariji od nje. Vencali su se. Dijego je besumucno varao...a ona mu je , nakon ga je nasla u krevetu sa svojom sestrom , samo rekla " Imala sam dve nesrece u zivotu. Jedna je bila autobus , druga si ti."
Razocarana u Riveru, Frida ulazi u kracu avanturi sa Trockim.

Ipak Dijego, i ako su se razveli, ostaje sa njom sve do njene smrti.

Fridina najveca zelja , bila je da ima decu.Dozivela je spontani pobacaj posle koga vise nije mogla ostati u drugom stanju.

Fridin otac, za koga je bila jako vezana, bio je umetnicki fotograf i bolovao je od epilepsije.

Navela sam samo deo njene biografije, ne bi li dobili neke smernice za natalnu.

Fridadeer-1.jpg

Baš mi je ona pala na pamet pošto sam napisala prethodni post ... Pošto je retko žensko u tim krugovima a da se tako i na taj način istakla.

Izgleda joj je sav potencijal 5. polja (ono što je pozitivno) otišao na umetnost i kreativnost ...a ono loše na decu :?

Gledala sam dokumentarac ali sam zaboravila kad i šta ... Kad je doživela nesreću ? Meni se čini da je još kao dete bila stalno vezana za postelju pa je između ostalog zbog toga počela da slika ... a zapravo je htela da se bavi ... zaboravih čime, ali to nije mogla.

Baš mi je ona pala na pamet pošto sam napisala prethodni post ... Pošto je retko žensko u tim krugovima a da se tako i na taj način istakla.

Izgleda joj je sav potencijal 5. polja (ono što je pozitivno) otišao na umetnost i kreativnost ...a ono loše na decu :?

Gledala sam dokumentarac ali sam zaboravila kad i šta ... Kad je doživela nesreću ? Meni se čini da je još kao dete bila stalno vezana za postelju pa je između ostalog zbog toga počela da slika ... a zapravo je htela da se bavi ... zaboravih čime, ali to nije mogla.

Da, ona je rodjena sa kracom nogom...ali "normalno" je funkcionisala, sa tim sto je uvek nosila muska odela, sa sve kravatom...jer je ustvari zelela da bude musko ..:wink:
U krevet je zavrsila tek nakon saobracajne nesrece....sa 15 godina...uspesno se oporavljala...ali je noga + nesreca vremenom uzimala maha...pa je nakon 20tak god. od tada , zavrsila u kolicima a kasnije i krevetu...krevetu koji je sa gornje strane imao ogledalo...tako da je mogla gledati svoje lice dok slika....
Zaista jedan neverovatan zivot.

Obecala sam sebi da cu jedom otici u Meksiko....jer svake godine se u njenom gradu odrzava " Dan Frida"..kada dodju zene iz celog sveta, obucene kao Frida Kahlo.
To mora da je fenomenalan dozivljaj.

Zar nije dobila polio [polijomijelitis-decija paraliza] kad je bila mala i od posledica bolesti joj je ostala noga kraca i amputirani su joj prsti na stopalu, ne secam se sad koje noge, valjda te, zbog posledica infekcije?
Tada jos nije bilo vakcine.
Btw, ne znam da li je neko napisao, ali datum rodjenja je 6. jul. 1907 u 8:30 am, Coyoacan, Mexico.
I ja mislim da joj je Jupiter mnogo blize 12 kuci ili u 12, i da je rodjena mozda malo pre ovog vremena.
To bi objasnilo dodatno sve ove probleme , paraliza, prelomi itd,jer u tim slucajevima Jupiter je u nekoj od losih kuca, 6,8,12 , ali i 4 - jer je 4 kuca kuca mraka, na IC, tamo gde je najmracnije, dubina noci, kuca kraja zivota, groba, takodje jedna od kuca smrti.
Citala sam da mnogi invalidi imaju Jupitera u 12 kuci, a ovako, Mesec joj nije aflikovan, zaista na prvi pogled ne moze da se vidi koji su to aspekti koji bi doveli do ovakve zivotne tragedije.

Zena koja je ne mali deo svog zivota , provela slikajuci lezeci u krevetu, nepokretna .( 11-ta kuca ...izmedju ostalog simbolika kreveta )

Simbolika kreveta kao kreveta je venera verovali ili ne a kuca 12 - ta jer je ona je simbolika spavace sobe, nas dok spavamo, snova a jedanaesta nema simboliku kreveta.

Zaljubila se u Dijega Riveru, koji je bio dosta stariji od nje. Vencali su se. Dijego je besumucno varao...a ona mu je , nakon ga je nasla u krevetu sa svojom sestrom , samo rekla " Imala sam dve nesrece u zivotu. Jedna je bila autobus , druga si ti."
Razocarana u Riveru, Frida ula
zi u kracu avanturi sa Trockim.

Koliko ja znam njih dvoje se oboje zakleli na 100% slobodu u braku da su zajedno al da svako ima pravo na sopstveni zivot, i da im je jedino bitno da se nikad ne razdvajaju - to su pricali javno i na velikim zurkama i koje su stalno organizovali i time zgrazavali javnost. Sve je bilo dozvoljeno ali ne sa sestrom !
A sto se Fride tice ona je imala seksualne veze sa zenama, u prijateljicama u koje se zaljubljivala i koje su joj bile inspiracija,( skandalozan ljubavni zivot) sto sam napomenula u jednom postu gore, zbog cega je bila odbacivana dugo u svojoj zemlji dok je po Evropi bila uzdizana na pjedastal.

Simbolika kreveta kao kreveta je venera verovali ili ne a kuca 12 - ta jer je ona je simbolika spavace sobe, nas dok spavamo, snova a jedanaesta nema simboliku kreveta.

Razocarana u Riveru, Frida ula
zi u kracu avanturi sa Trockim.

Koliko ja znam njih dvoje se oboje zakleli na 100% slobodu u braku da su zajedno al da svako ima pravo na sopstveni zivot, i da im je jedino bitno da se nikad ne razdvajaju - to su pricali javno i na velikim zurkama i koje su stalno organizovali i time zgrazavali javnost. Sve je bilo dozvoljeno ali ne sa sestrom !
A sto se Fride tice ona je imala seksualne veze sa zenama, u prijateljicama u koje se zaljubljivala i koje su joj bile inspiracija,( skandalozan ljubavni zivot) sto sam napomenula u jednom postu gore, zbog cega je bila odbacivana dugo u svojoj zemlji dok je po Evropi bila uzdizana na pjedastal.

Ovako, sto se Fride tice....o njenoj bio. znam sve , jer osim toga sto je volim...radili smo je i na akademiji....dakle NIKADA ona nije bila za "slobodnu " vezu...ali ga je volela toliko, da je pristajala na sve. Ono sto si gledala u filmovima je donekle tacno, ali je samo Fridin odbranbeni mehanizam...gde se vrlo brzo moze videti da se sa celom tom pricom nije slagala....onog trenutka kada ga zatice sa prvom ljubavnicom u Dijegovom ateljeu.
Druga stvar su " veze " sa zenama koje je navodno imala. Namerno kazem " navodno", jer su sve te veze ipak bile samo platonske...a nastale kao rezultat njenog dubokog nezadovoljstva.

I trece....ja nisam pomenula bolnicu...pa u tom kontekstu krevet , kada sam rekla da je krevet izmedju ostalog simbol 11 -te. Ovo sam rekla jer sam u svim mogucim knjigama, a koje imaju veze sa astrologijom, naisla na taj podatak....( ...i ogradjujem se ako je netacan )

Neko ko je definitivno radio posao koji voli...i cini mi se da je to bila umetnost , (i ako ne mora da znaci....ali rekla bih zbog ovog novca koji mu donosi Jupiter u Vagi..i zbog popularnosti ciji je vladar Neptun)...one umetnosti koja je uveseljavala "sire narodne mase"...Znaci sve sto je radio , radio je zbog drugih...tj. njegov je posao, uljucivao dosta ljudi...
Tragedija je obelezila njegov zivot. Tragedija koja je u vezi sa porodicom....

Ovo je neko ko ili izgleda mrtvo ozbilnjo ( sto bih pre rekla ) a u sustini je otkacenjak....ili obratno...otkacenjak koji je u sustini vrlo ozbiljan i sve radi promisljeno.
Hm....

Istina ... :D ...

Neko ko je imao vise od jednog braka...ako vec ne, svakako razvod.

Imao je jedan brak i nije se razvodio , ali je pre braka bio sa sestrom svoje zene koju je voleo vise , ali se nisu vencali ...

Neko ko je definitivno radio posao koji voli...i cini mi se da je to bila umetnost , (i ako ne mora da znaci....ali rekla bih zbog ovog novca koji mu donosi Jupiter u Vagi..i zbog popularnosti ciji je vladar Neptun)...one umetnosti koja je uveseljavala "sire narodne mase"...Znaci sve sto je radio , radio je zbog drugih...tj. njegov je posao, uljucivao dosta ljudi...
Tragedija je obelezila njegov zivot. Tragedija koja je u vezi sa porodicom....

Jeste ... pretpostavljam da je voleo svoj posao , jeste u pitanju je umetnost , koja ? Ima li nekih pretpostavki ? Tacno je da je uveseljavao ljude , tako da i nije bas tesko pogoditi , pogotovu ako se stvori slika o vremenu u kojem je ziveo iz natalne , od prilike ... novca nije imao iako je puno zaradjivao , radio dan i noc ...

Tragedija u vezi porodice ... smrt majke i oca sa kojim je bio jako blizak su imale jako veliki efekat na njega ... imao je sest deteta , od kojih su samo dva prezivela ...

Da li mozda nesto o njegovoj smrti imate da kazete ? Da pokusa jos neko :D ?
8) :-o :o

Back