- Poruka
- 13.583
Aristotelov prvi nepokretni pokretač je bog...Od čega i kako je nastao on?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Aristotelov prvi nepokretni pokretač je bog...Od čega i kako je nastao on?
Ako je svemir konačan-ne može biti večan!Zbog čega bi morao On nastati ?
Zar ne bi mogla postojati mogućnost da je On vječan ?
Razmisli o ovom : Dali može nešto ( bilo što ) nastati iz ničega ( bez utjecaja nekoga ili nečega ) ?
Razuman odgovor je da je to nemoguća radnja, i kao takva stvara implikacije o razumnom zaključku, da postoji netko ili nešto što je vječno.
Ako je svemir konačan-ne može biti večan!
Morao bi to mudrije da bi zaslužio naziv u niku...
Zašto bi bog TREBAO biti večan? Jer se ljudi plaše i groze smrti?
Pa kakve to veze ima s bogom...?
Na ovoj temi insistiram (kao agnostik i filozof) na besprekornoj logici,osim ako je humor u pitanju...![]()
Da li je prostor konacan ili beskonacan?
Moje je viđenje da je prostor konačan, ustvari da ima početak.
Ustvari, to je puno više u domenu vjere, nego u domenu mjerljivih dokaza.
Onda bi po nekoj logici i vreme trebalo da ima pocetak?
A jel ste vi pokušali nešto da radite u životu?
ono kao oglasi ovo ono, nacionalna služba za zapošljavanje, rodjaci i sl.
za platu se ne pita na razgovoru nego kad je dobiješ
Od bozona, da prostiš.Aristotelov prvi nepokretni pokretač je bog...Od čega i kako je nastao on?
Ne razumem?
Od bozona, da prostiš.![]()
Moje vjerovanje se temelji na tome da je jedino Stvoritelj vječan.
Normalno, ako bi uzeli vječno postojanje Boga, tada bi mogli uzeti u obzir i vječno postojanje vremena, koje traje uz Tvorca.
No, to je više nagađanje, pošto mi ljudi ne znamo mnoštvo toga, pa tako i to dali je vrijeme u kontekstu čovijeka isto sa onim u kontekstu Boga.
Međutim, ja volim što jednostavnije postaviti stvari, pa tako i pitanje; dali može nastati nešto iz ničega, meni daje odgovor u postojanje nečega vječnog.
Moje vjerovanje se temelji na tome da je jedino Stvoritelj vječan.
Normalno, ako bi uzeli vječno postojanje Boga, tada bi mogli uzeti u obzir i vječno postojanje vremena, koje traje uz Tvorca.
No, to je više nagađanje, pošto mi ljudi ne znamo mnoštvo toga, pa tako i to dali je vrijeme u kontekstu čovijeka isto sa onim u kontekstu Boga.
Međutim, ja volim što jednostavnije postaviti stvari, pa tako i pitanje; dali može nastati nešto iz ničega, meni daje odgovor u postojanje nečega vječnog.
Nepokretan je jer druga dvojica samo cekaju trenutak da uskoce u fotelju.
Tako da ,u stvari-pojma nemate o tome...
Pazi-bog večan,a stvorio svet! ! ! Pa gde je dotle bio večan?Embrio večnosti? Hm...ću bolan logike...
Pitanje br.2.-Kako to,ako je večan ,da mu prvo beše reč?Zar je večna reč? I šta je bilo s njom?
Ko ili šta je izgovorilo tu reč ili tvorilo(logos)?
Kako je uopšte moguće znati taj prapočetak s rečju kad nije bilo svedoka tom stvaranju reči???
(Izgleda tu ima više pitanja...)
A kako je mogao postojati u ničemu?Pa gde je bio um dok nije izgovorio rec i kompletirao misao?da li je postojao i bez reci i misli?.....pa da postojao je on je postojanje sam po sebi..i referenca za druga postojanja...
A kako je mogao postojati u ničemu?
Jer ako je večan-postojao je i pre svojih stvaranja postojanja! Znači-postojao je u nepostojanju ! ! !??? U ničemu je postojao???![]()
Pa naravno da ne razumeš ,ali VERUJ da je tako...![]()
A kako je mogao postojati u ničemu?
Jer ako je večan-postojao je i pre svojih stvaranja postojanja! Znači-postojao je u nepostojanju ! ! !??? U ničemu je postojao???![]()