Nasljedno pravo nekretnine, kuće

Stara legendo,ne razumijeś ,ja bratovo ne żelim,no se borim da ne proda drugoj osobi,meni ne treba niśta
I pusti nas na miru ,pređi na podforum ,sam svoj majstor,i kako kalajisat lonac
Nisi ti za pravo i pravicu
Imal opcija da te blokiram
Kako ne zelis, a zelis da slobodno zivis bas u njegovoj trecini a da on svoju imovinu ne koristi?

Njegovo je.

Isto koliko i tvoje.

1/3

KUća je 90 kvadrata ,podjeljeno na tri svak po trideset kvadrata
Njegovih trideset kvadrata je u prizemlju ,mi żivimo na prvom spratu,i niko niti ulazi u njegovo niti nam treba ,zjapi prazno i zakljućano 30 godina
I kako każeś mi koristimo,sto çe mi njegovo ,i sta to mi koristimo tuđe
Mi smo siromaśni ali ponosni ,on hoće da proda drugom licu svojih 30 kvadrata
A sve sto se prodaje i prodaće se ,pitaj svoga dedu
A bili ti żivio sa kupcem tvoje oćevine?
Ti si zanesen serijama i filmovima,vrati se u javu i okreni oko sebe ,da te żivot ne iznenadi

Njegovih trideset kvadrata je u prizemlju ,mi żivimo na prvom spratu,i niko niti ulazi u njegovo niti nam treba ,zjapi prazno i zakljućano 30 godina
Ti si zanesen serijama i filmovima,vrati se u javu i okreni oko sebe ,da te żivot ne iznenadi
Ne moze da proda drugome.po zakonu,mora vama da ponudi.Ako niste u stanju,onda moze prodati drugome.

Ne,za pozajmicu nema potpisa pa idu na poklon
Pretpostavljam,,,,, tebi je majka dala novac onako neoficijelno bez dokumenata i dokaza.
Onda tvoj brat pokusava to da napravi oficijelnim poklonom da bi mogao uracunati to u ostavinsku diobu izmedju vas dvojice. Ako je poklon bez dokumenta ili svjedoka i nekog dokaza gdje tvoja majka to naglasava da je to oficijelno ne moze se onda to uracunavati za diobu.

Pretpostavljam,,,,, tebi je majka dala novac onako neoficijelno bez dokumenata i dokaza.
Onda tvoj brat pokusava to da napravi oficijelnim poklonom da bi mogao uracunati to u ostavinsku diobu izmedju vas dvojice. Ako je poklon bez dokumenta ili svjedoka i nekog dokaza gdje tvoja majka to naglasava da je to oficijelno ne moze se onda to uracunavati za diobu.
Ne moze ,prvo je trazio na foru usmeno 20 000 pa se oduzilo i sad predlazu 7500,a ja sam onda kontratuzbu gde mu trazim za izdrzavanje majke najmanje 30 000 sto je morao po zakonu da da,drzava i advokati tu profitiraju umesto da moral presudi

Ako je fizički odvojeno i etažirano ne možeš mu ništa.

Takvih kuca gdje ima vise suvlasnika iz razlicitih porodica ima koliko hoces, to je masovno . Cini mi se da ima vise tih stambenih kuca nego klasicnih jednoporodicnih kuca, tako je u gradovima vecinom. Za selo je druga prica tu ide teze.

On hoce da ima koristi na sta ima pravo . Cim to zjapi 30 godina on onda ne zeli tu da zivi a treba placati i porez. Placaj mu malu kiriju i koristi njegovo i prebaci svoj dio na njega nakon smrti jer moras nesto dati da bi imao.

Poslednja izmena:
Gospodo ,nas troje djece smo nasljedili kuću koja se vodila na majku ,koja je nedavno umrla
Jedan od djece hoće da pokrene nasljedni postupak
Sad me je strah da on svoj dio koji nasljedi na proda nekom trećem licu,i da ja moram da živim sa tim kupcem
To bi mene otjeralo u zatvor jer bi ja zapalio kuću komplet
Ne sporim ja bratov dio ,ali se bojim da ne proda
Sta każe pravda i narod mogu li ja to nekako osporiti,jer ima slućajeva ,
Ako me razumijete a taj sto bi kupio bi bio mrtav drugo jutro
Kako da na ćaćevini żivi neki uljez

isplati brata i strah ce nestati

isplati brata i strah ce nestati
Nema novaca da isplati, nece da mu neko drugi useli pored, hoce da ostane tu da zivi, misli samo u svojim okvirima.
Neka napravi ugovor sa bratom o dozivotnom koristenju kuce a da nakon smrti to sve pripadne njegovom bratu (sve trecine) ako mu je toliko stalo da tu zivi ili neka sve ide na prodaju ako ne zeli prihvatiti drugoga "komsiju".

Naśao sam rjeśenje,ja i brat pravimo kolibu na selu
A kuća ide kao na slici
Neće biti neki dobar żar
Hvala svima na trudu u pokuśaju da mi pomognu ,ali nije niko ,izuzev da su zakljućili da nemamo nikakvo pravo.
LEPA SELA LEPO GORE,bożija sudbina
Ugodan dan svima ,nisam ni revoltiran ni razoćaran niti podal niti ljubomoran niti zao
Baś sam upravo nevjerovatno uredu
Bog....

Prilozi

• images.jpeg
    images.jpeg
    8,8 KB · Pregleda: 2
Za to se ide u zatvor, a ti si budala s kojom nema dogovora....
Šta je problem da sve prodate i podelite pare, pa svako na svoju stranu?
Ako brat prodaje, prodaješ i ti.
Medjutim, zajednička imovina, ako nije podeljena ne može da se proda posebno, jer svaki deo pripada svakom, pa vas dvojica odlučujete o prodaji.
Nisam čitao da li ste delili, pa mi je zanimljivo da si pristao na deobu.

Back