meni ova prica izgleda cudno
za razliku od npr one situacije s porodicom trkulja i slicnih slucajeva gdje ljudi pozovu medije, izadju s nekim dokazima tipa nalaza, zapisnika (ok to je rekla da nema)...uz podrsku porodice, partnera ili bar advokata kojeg je pomenula
ovdje imamo situaciju da zena stoji sama u sred noci u nekom parku, suvisla i obrazovana, ali vrlo cudnih reakcija (ajde da to pripisemo stresu) povremeno i prica o otmici djeteta koje je rodila kod kuce i nije upisala u knjigu rodjenih mjesec dana jer je bilo hladno...ali je isla u setnje i privatnim doktorima?
mislim, ako nista drugo dijete treba primiti obavezne vakcine odmah po rodjenju, a i djetetu i majci trebaju kontrolni pregledi
u tom prvom periodu ih ima nekoliko
nije mi jasno ni zasto se porodila kod kuce, niti kako nakon takvog porodjaja nije npr pozvala hitnu i otisla u bolnicu, sebe i djeteta radi?
inace, dijete ste po zakonu duzni prijaviti u periodu od 15 dana (mjesec dana u slucajevima kad ima nekih komplikacija), ali ce porodiliste to uraditi umjesto vas ako date pristanak i to preko portala euprava
jos od 2017 to postoji
naravno, preko euprave to mozete i sami uraditi
sto se price o dokumentima tice, ne vidim sto joj je bilo problem da prijavi dijete tamo gdje je i ona prijavljena, bukvalno nema veze sto vise ne stanuje na toj adresi, dokumenta kasnije licno preuzmu i to u bilo kojoj opstini, zakazuje se telefonski ili mejlom
ako su partner i ona u vanbracnoj zajednici onda otac potpisuje izjavu ocinstvu naknadno, kod maticara
ne treba mu prisustvo majke i bebe za to
https://roditelji.edukacija.rs/porodjaj/prijava-novorodjenceta/
koliko kapiram iz njene price dijete su joj oduzeli jer sumnjaju da je uopce njeno?
pa valjda ima sudska procedura neka za utvrdjivanje roditeljstva?
ako je isla na redovne kontrole, privatno ili u dz nebitno, ima valjda i dokaz da je bila trudna?
ful je cudna prica, ne iskljucujem da je sve istina, ali je bas bas cudno sve i trazila sam, ali ne nalazim da je ijedan drugi medij prenio ovu pricu ili je detaljnije nesto objavio
ko zna, mozda bude u narednim danima
nasi centri za socijalni rad ni za ono dijete sto je zivjelo u kadi osam godina nisu znali (a cak su i komsije prijavljivale) pa me cudi da su ovdje tako ekspresno reagirali
kako su uopce znali, po prijavi nekoj vjerojatno?
sve sve je bas cudno