Nasilno oduzimanje dece od Centra Zvezdara

A umete vi i drugačije, tj ako u novinama piše da je trebalo oduzeti, a nisu.
Ja ne govorim o jednom događaju koji je bio ili nije bio.
A šta se tiče videa u početku teme , tamo neka žena kaže da si ji uzeli rođenog sina.

Šta vi čitate , mislite ja ne znam. Pa i kome vjerujete ne.
Ako če nam novine kazati šta treba onda imamo to što imamo.
LUDI SVIJET koji nije lud več ljudi na njemu su ludi.

Ako bih nezaštititeni LUĐAKI uzeli djete tigru ili lavu njegovo dijete , tigar ili lav bi ih ubili ako bih mogli bez pričanja o nekim iluziornim zakonima.
A kad se ide za čovjeka i njegov razum e tada se događa da poneki ljudi i sami dadnu svoje djete bez borbe jer ILUZORNI SUSTAV TAKO KAŽE i jer neki entiteti kaže da tako mora da bude. A ljudi umjesto da podrže žive ljude oni podrže pravni sustav koji je iluzija.
LUDOSTI NEMA KRAJA I ZLO NAM SE NAMEČUJE SVAKI DAN SVE VIŠE I VIŠE
Hvala na kvalitetnom pisanju i poruci...
Bogu hvala, pa nas ima i koji smo dobacili...
:vzagrljaj:

Ja ne govorim o jednom događaju koji je bio ili nije bio.
A šta se tiče videa u početku teme , tamo neka žena kaže da si ji uzeli rođenog sina.

Šta vi čitate , mislite ja ne znam. Pa i kome vjerujete ne.
Ako če nam novine kazati šta treba onda imamo to što imamo.
LUDI SVIJET koji nije lud več ljudi na njemu su ludi.
Emotivističko rezonovanje - više puta sam gledao intervjue sa nekim roditeljima kojima su oduzeta deca - bilo ih je definitvno i psihijatrijskih slučajeva, i sa aktivnom psihozom, i slično. Roditelji sa ozbiljnim problemima iz domena mentalnog zdravlja = deca izložena neprekidnom stresu, a ako je dovoljno ozbiljan i traje dugo onda je PTSD i najblaža posledica koja može da se očekuje…

Emotivističko rezonovanje - više puta sam gledao intervjue sa nekim roditeljima kojima su oduzeta deca - bilo ih je definitvno i psihijatrijskih slučajeva, i sa aktivnom psihozom, i slično. Roditelji sa ozbiljnim problemima iz domena mentalnog zdravlja = deca izložena neprekidnom stresu, a ako je dovoljno ozbiljan i traje dugo onda je PTSD i najblaža posledica koja može da se očekuje…
hahahahaahahaahah (umjetan smijeh) MA NEMOJ?
Vrlo ču biti poštljiv.:
A političari, sudije, doktori, socialni radnici , panduri i da ne idem dalje u tim krugovima NEMA BOLESNIKA I TOTALNO LUDIH?
Pitam te.
-------------------------------------------------------------------------------------
Da mi ne treba odgovarati, ja ču odgovoriti.
SVAKAKO IMA idiota i psihičkih slučajeva razne vrste ali NEURADNO.
---------------
Tako se dogodi, da među ljudima koji po statusu nisu nešto više, svakako ima ludih pa i pametnih koje sustav hoče da prijavi kao lude.
Ali one koje sam ja nabrojao sustav ne vidi, jer sav sustav je LUD.
--------------------------------------
A što se tiče emotivističkog rezovanja, pa o čemu mi pričamo, o čarapama ili o živim ljudima koji se utimajo živim ljudima?
Pitao bih još nešto na što mi nije treba odgovoriti a i ne želim odgovora.
Koliko ljudi POLUDI i stvara agresiju ili loše stvari zbog toga jer ga sustav takav kakav je dno dna, zla dovukao do toga, da postane BUD*LA?
Samo u misao.
Sve dobro...

Poslednja izmena:
Naoružani policajci, sa centrom za soc. rad Zvezdara, oteli devojci dete, bez papira i jednog da su joj ostavili.
Policajci vrše pritisak na devojku, otimaju joj dete, ne daju joj uvid u predmet, ni njoj ni advokatu.
dete je oteto pod opravdanjem da je SIĆUŠNO I BLEDUNJAVO!
A možda zato što su oteli BEBU OD 2 MESECA!

hijene novog svetskog poredka, neosetne i duša prodanih, jer ovo čovek sa dušom ne može da radi.

meni ova prica izgleda cudno

za razliku od npr one situacije s porodicom trkulja i slicnih slucajeva gdje ljudi pozovu medije, izadju s nekim dokazima tipa nalaza, zapisnika (ok to je rekla da nema)...uz podrsku porodice, partnera ili bar advokata kojeg je pomenula
ovdje imamo situaciju da zena stoji sama u sred noci u nekom parku, suvisla i obrazovana, ali vrlo cudnih reakcija (ajde da to pripisemo stresu) povremeno i prica o otmici djeteta koje je rodila kod kuce i nije upisala u knjigu rodjenih mjesec dana jer je bilo hladno...ali je isla u setnje i privatnim doktorima?

mislim, ako nista drugo dijete treba primiti obavezne vakcine odmah po rodjenju, a i djetetu i majci trebaju kontrolni pregledi
u tom prvom periodu ih ima nekoliko

nije mi jasno ni zasto se porodila kod kuce, niti kako nakon takvog porodjaja nije npr pozvala hitnu i otisla u bolnicu, sebe i djeteta radi?

inace, dijete ste po zakonu duzni prijaviti u periodu od 15 dana (mjesec dana u slucajevima kad ima nekih komplikacija), ali ce porodiliste to uraditi umjesto vas ako date pristanak i to preko portala euprava
jos od 2017 to postoji
naravno, preko euprave to mozete i sami uraditi

sto se price o dokumentima tice, ne vidim sto joj je bilo problem da prijavi dijete tamo gdje je i ona prijavljena, bukvalno nema veze sto vise ne stanuje na toj adresi, dokumenta kasnije licno preuzmu i to u bilo kojoj opstini, zakazuje se telefonski ili mejlom

ako su partner i ona u vanbracnoj zajednici onda otac potpisuje izjavu ocinstvu naknadno, kod maticara
ne treba mu prisustvo majke i bebe za to

https://roditelji.edukacija.rs/porodjaj/prijava-novorodjenceta/

koliko kapiram iz njene price dijete su joj oduzeli jer sumnjaju da je uopce njeno?
pa valjda ima sudska procedura neka za utvrdjivanje roditeljstva?
ako je isla na redovne kontrole, privatno ili u dz nebitno, ima valjda i dokaz da je bila trudna?

ful je cudna prica, ne iskljucujem da je sve istina, ali je bas bas cudno sve i trazila sam, ali ne nalazim da je ijedan drugi medij prenio ovu pricu ili je detaljnije nesto objavio
ko zna, mozda bude u narednim danima

nasi centri za socijalni rad ni za ono dijete sto je zivjelo u kadi osam godina nisu znali (a cak su i komsije prijavljivale) pa me cudi da su ovdje tako ekspresno reagirali
kako su uopce znali, po prijavi nekoj vjerojatno?

sve sve je bas cudno :(

Poslednja izmena:
....

izgleda ti čudno jer se više ne krste
dodju i uzmu dete, kao u blade runneru
eto zato ti je čudna, više i ne prave zakonsko pokriće, odluke, ništa....
kao turci...ako ovo prodje, sve više će biti takvih čudnih priča, da nećeš stići da se načudiš!
a nije ti čudno da predsednik srbije ne potpisuje sporazum, za koji se obavezuje usmeno da će ga ispuniti?
jel ti i to čudno možda? recimo?

izgleda ti čudno jer se više ne krste
dodju i uzmu dete, kao u blade runneru
eto zato ti je čudna, više i ne prave zakonsko pokriće, odluke, ništa....
kao turci...ako ovo prodje, sve više će biti takvih čudnih priča, da nećeš stići da se načudiš!
a nije ti čudno da predsednik srbije ne potpisuje sporazum, za koji se obavezuje usmeno da će ga ispuniti?
jel ti i to čudno možda? recimo?
ne, nego mi je dio kad ona prepricava cudan
sve, od porodjaja do prijave djeteta i cinjenice da stoji sama u sred nekog parka mi je cudno
cudan mi je i nacin na koji se nasmije dok prica o neprijteljima ili sta je vec ono rekla
mislim, da nas zivot spoji negdje na ulici ili u cekaonici nacin na koji govori i gestikulira bi mi bio cudan

ovaj dio sa centrom za soc rad i policijom
totalno mogu zamisliti, nazalost
nakon silnih delozacija i upadanja ljudima u stanove, sava male i svih ostalih s.ranja
totalno to mogu zamisliti
i prilicno sam sigurna da se to stvarno desilo
ali zasto se desilo...ne mogu ni nagadjati iz ove njene price osim sto sam imala osjecaj nelagode i da nije receno sve dok sam je slusala
cak i ovaj lik sto je postavljao pitanja na momente nije znao kako bi se postavio

ne znam stvarno, zivimo u bezakonju to je jasno
slobodne medije vise skoro da nemamo
al opet...ova prica mi je cudna

ne, nego mi je dio kad ona prepricava cudan
sve, od porodjaja do prijave djeteta i cinjenice da stoji sama u sred nekog parka mi je cudno
cudan mi je i nacin na koji se nasmije dok prica o neprijteljima ili sta je vec ono rekla
mislim, da nas zivot spoji negdje na ulici ili u cekaonici nacin na koji govori i gestikulira bi mi bio cudan

ovaj dio sa centrom za soc rad i policijom
totalno mogu zamisliti, nazalost
nakon silnih delozacija i upadanja ljudima u stanove, sava male i svih ostalih s.ranja
totalno to mogu zamisliti
i prilicno sam sigurna da se to stvarno desilo
ali zasto se desilo...ne mogu ni nagadjati iz ove njene price osim sto sam imala osjecaj nelagode i da nije receno sve dok sam je slusala
cak i ovaj lik sto je postavljao pitanja na momente nije znao kako bi se postavio

ne znam stvarno, zivimo u bezakonju to je jasno
slobodne medije vise skoro da nemamo
al opet...ova prica mi je cudna

ako stojiš sam u sred noći u parku, čudan si?
možda ti budeš manje čudna kad tebi ukradu dete? recimo?
pa ćeš izabrati način na koji govoriš i park dostojan komentara na krstarici.

ako stojiš sam u sred noći u parku, čudan si?
možda ti budeš manje čudna kad tebi ukradu dete? recimo?
pa ćeš izabrati način na koji govoriš i park dostojan komentara na krstarici.

jesi gledao ti kad npr trkulje pricaju o slucaju svog djeteta?
nije to pitanje dostojanstva vec neceg drugog
npr gdje je otac tog djeteta? babe, djedovi? advokat kojeg pominje da objasni koje su korake poduzeli?
niko i nista
kao da je sama na svijetu
sto, nazalost, nije iskljuceno, ali je malo vjerojatno
jer se radi o malom djetetu i nekakvu porodicnu ili prijateljsku mrezu ljudi sigurno ima oko sebe

i jos nesto, prica je toliko surovo strasna
kakve god okolnosti bile da ce sasvim sigurno imati i neki medijski epilog
ajde da sacekamo da vidimo o cemu se radi pa onda da izvodimo zakljucke

priča je surova, jer su surove žene i surovi muškarci zaključili da je samohrana majka, iz mladenovca
savršen plen, za koji se niko neće pobuniti i da će je olako odraditi, i mislili su da se zapravo neće ni buniti
i da je rodila "slučajno" i da će sve se zaboraviti, ima majki kojima svane kad im uzmeš dete, tako je, jbga...

npr gdje je otac tog djeteta? babe, djedovi? advokat kojeg pominje da objasni koje su korake poduzeli?
niko i nista
jer se radi o malom djetetu i nekakvu porodicnu ili prijateljsku mrezu ljudi sigurno ima oko sebe

trkulje?! pa oni su ljudi jbte prošli golgotu!
ova devojka je izgubljena ne zna gde je, što se vidi
i vrlo moguće da je polusama....gde je otac?! pa zato su je i naciljali jer su znali da OCA možda i boli uvo ne znamo
i da je polusama vidiš da ima neko retko prezime to su neki doseljenici verovatno nema nikoga svoga bližega
dobro su oni sve provereili pre nego su krenuli u otimačinu!

priča je surova, jer su surove žene i surovi muškarci zaključili da je samohrana majka, iz mladenovca
savršen plen, za koji se niko neće pobuniti i da će je olako odraditi, i mislili su da se zapravo neće ni buniti
i da je rodila "slučajno" i da će sve se zaboraviti, ima majki kojima svane kad im uzmeš dete, tako je, jbga...

trkulje?! pa oni su ljudi jbte prošli golgotu!
ova devojka je izgubljena ne zna gde je, što se vidi
i vrlo moguće da je polusama....gde je otac?! pa zato su je i naciljali jer su znali da OCA možda i boli uvo ne znamo
i da je polusama vidiš da ima neko retko prezime to su neki doseljenici verovatno nema nikoga svoga bližega
dobro su oni sve provereili pre nego su krenuli u otimačinu!
pa zato ti i kazem
znaci, i kad govore s vremenske distance rade puno vise emocija
malo ljudi znam koji bi se bili u stanju iskontrolirati da se potpuno ne polome dok pricaju tako nesto ili puno manje od toga
ona je po tom pitanju odlicna, prica vrlo suvislo

prica je surova jer zivimo u takvom drustvu
mogu zamisliti da je neko bukvalno targetovao zbog toga, ali u pricu je po njenom navodjenju ukljuceno puno ljudi - kaze da je 9 ljudi bilo kod nje u stanu
tesko mi je zamisliti scenario po kome su svi u tom lancu od maticara (jer tu je nastao problem i to na dvije opstine?) do policajaca ukljuceni u organizovanu otmicu
al ajde da je moguce
mozda je mogla pokazati nesto od svojih dokumenta
npr ultrazvuk, potvrdu o vakcinaciji djeteta
svoju krvnu grupu
krvnu grupu bebe
sve to cini medijski istup vjerodostojnijim

i jos nesto, oca nema na slici ok
ali ona negdje i od neceg zivi
sama, s malom bebicom tesko da sad radi
ok, ima mozda porodiljsku naknadu, ali privatni ljekari koje pominje kostaju
samo porodjaj je mislim oko 120 iljada, pregled pedijatra je oko 6000
onda mora da je imala fantastican posao i/ili dobru ustedjevinu ako je to sve sama izgurala
da je moja sestra ili kcer znas li sta bi me sprijecilo da je podrzim u ovakvom trenutku najotvorenije moguce
nista, nema toga sto bi me sprijecilo

za razliku od npr one situacije s porodicom trkulja i slicnih slucajeva gdje ljudi pozovu medije, izadju s nekim dokazima tipa nalaza, zapisnika (ok to je rekla da nema)...uz podrsku porodice, partnera ili bar advokata kojeg je pomenula
ovdje imamo situaciju da zena stoji sama u sred noci u nekom parku, suvisla i obrazovana, ali vrlo cudnih reakcija (ajde da to pripisemo stresu) povremeno i prica o otmici djeteta koje je rodila kod kuce i nije upisala u knjigu rodjenih mjesec dana jer je bilo hladno...ali je isla u setnje i privatnim doktorima?

mislim, ako nista drugo dijete treba primiti obavezne vakcine odmah po rodjenju, a i djetetu i majci trebaju kontrolni pregledi
u tom prvom periodu ih ima nekoliko

nije mi jasno ni zasto se porodila kod kuce, niti kako nakon takvog porodjaja nije npr pozvala hitnu i otisla u bolnicu, sebe i djeteta radi?

inace, dijete ste po zakonu duzni prijaviti u periodu od 15 dana (mjesec dana u slucajevima kad ima nekih komplikacija), ali ce porodiliste to uraditi umjesto vas ako date pristanak i to preko portala euprava
jos od 2017 to postoji
naravno, preko euprave to mozete i sami uraditi

sto se price o dokumentima tice, ne vidim sto joj je bilo problem da prijavi dijete tamo gdje je i ona prijavljena, bukvalno nema veze sto vise ne stanuje na toj adresi, dokumenta kasnije licno preuzmu i to u bilo kojoj opstini, zakazuje se telefonski ili mejlom

ako su partner i ona u vanbracnoj zajednici onda otac potpisuje izjavu ocinstvu naknadno, kod maticara
ne treba mu prisustvo majke i bebe za to

https://roditelji.edukacija.rs/porodjaj/prijava-novorodjenceta/

koliko kapiram iz njene price dijete su joj oduzeli jer sumnjaju da je uopce njeno?
pa valjda ima sudska procedura neka za utvrdjivanje roditeljstva?
ako je isla na redovne kontrole, privatno ili u dz nebitno, ima valjda i dokaz da je bila trudna?

ful je cudna prica, ne iskljucujem da je sve istina, ali je bas bas cudno sve i trazila sam, ali ne nalazim da je ijedan drugi medij prenio ovu pricu ili je detaljnije nesto objavio
ko zna, mozda bude u narednim danima

nasi centri za socijalni rad ni za ono dijete sto je zivjelo u kadi osam godina nisu znali (a cak su i komsije prijavljivale) pa me cudi da su ovdje tako ekspresno reagirali
kako su uopce znali, po prijavi nekoj vjerojatno?

Inače moraš da znaš da je CSR Zvezdara na izuzetno izuzetno zlom glasu upravo po otimanju dece i njihovom trgovinom kroz "usvajanje" u inostranstvu.

niko i nista
U današnjem vremenu mene uopštene bi iznenadilo da nema.

U današnjem vremenu mene uopštene bi iznenadilo da nema.
pa mene bi iznenadilo
sjedi i stavi na papir koliko ti minimalno mjesecno treba da sam prezivis
recimo da iznajmljujes neki skroman krajnje stan
placas racune i hranu
na to sve dodaj minimalno 5 paketa pelena i hrane za bebe ( jer zena kaze da ne doji)
dodaj i privatne preglede jer kaze da je isla privatno
izaci ces na pozamasnu svotu s cijim se pribavljanjem cesto bore oba roditelja, a ne jedan sam na svijetu
to je uzasno uzasno tesko
i obicno uskacu babe i dede, tetke, ujaci...nekad i prijatelji, al sam u ovim trenutim okolnostima
cak i da si na porodiljski otisao sa visokom platom
tesko, bas tesko

Da mi inače imamo ovde na forumu i nekakvu socijalnu radnicu ali ona visi na Fotografijama forumaša. :)
ne kapiram zasto prozivas ljude ovako?
sta se tebe tice gdje ona pise?
i nas si tagovao
posto mi ides na zivce tim primitivizmom
bila sam u fazonu da te iskuliram
ali sam pogledala snimak i bio mi je ful cudan, ne iskljucujem da je apsolutno sve istina i jos gore od toga, al nekako imam osjecaj da ni ona sve ne govori
mislim, ko se to sam na svijetu poradja kod kuce i zasto?
mene bi bilo frka ozbiljna da ne umremo i dijete i ja recimo

sta se tebe tice gdje ona pise?
i nas si tagovao
posto mi ides na zivce tim primitivizmom
bila sam u fazonu da te iskuliram
ali sam pogledala snimak i bio mi je ful cudan, ne iskljucujem da je apsolutno sve istina i jos gore od toga, al nekako imam osjecaj da ni ona sve ne govori
Takav sam.Vidim dublje neke stvari.

Чини ми се да је рекла да је двоје људи присуствовало порођају.
Све више жена бира опцију порођаја код куће. И моја другарица је тако, уз мужа и бабицу која је дошла. Бабица порађа по кућама а има везу са лекарима ако нешто крене наопако. Можда је и она тако...

Чини ми се да је рекла да је двоје људи присуствовало порођају.
Све више жена бира опцију порођаја код куће. И моја другарица је тако, уз мужа и бабицу која је дошла. Бабица порађа по кућама а има везу са лекарима ако нешто крене наопако. Можда је и она тако...
mozda
al da joj bas nikakva ljekarska pomoc nije trebala nakon toga i da nije mogla prijaviti preko euprave
i kamo djetetu zdravstvena, vakcine, pregled kukova...sto bi to sve placala kad ne mora?

1. Zato što je MORALA da se oglasi, tj da se sama isproziva, barem stavom
"ovo je nedopustivo"

2. svako ko recimo NE STIGNE do porodilište ako trudovi krenu pre vremena
kolko se njih porodilo u taxiju. njeno je PRAVO da se porodi gde hoće nije DRŽAVA vlasnik nas i naših života već mi.

Али доћи наоружан и то у 10 увече по дете.
Ти социјални ралници као наш председник, у 3 по поноћи што обилази књижаре :lol:
Ако је истина овако како жена прича...
Долазе наоружани по децу, крећу коњицом на народ у протестима,... А на КиМ када нам решетају децу мањи од маковог зрна. Где су онда?
Ово је све једна вееелика лудница!

Back